BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baltazar_khan

#26 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Baltazar_khan »

palermo wrote:
Baltazar_khan wrote:Do sad smo sa Rumunima odigrali 2 utakmice, uz 2 poraza. Gol razlika je 5-0 na strani Rumuna :roll:

Ako nam išta ne leži, onda je to njihov stil igre i ako uspijemo u dvomeču sa njima uzeti 4 boda možemo se udarati nogom u guzicu.
Slično Portugalu.

Mada ipak istini za volju treba reći da smo mi sada mnogo jači, a oni čini mi se ipak slabiji nego tada. Ko nam je ono igrao halfove u sarajevu kad smo izgubili 0:3 , uglavnom znam da su bili iz naše lige.
Kako me sjećanje služi, jedan od njih je Asmir Ikanović iz Čelika. Ubili nas tad rumuni 0-3, znam da se na eurosportu vrtio često eurogol Munteanua... Fantastičan gol, volej udarac Piplica nije mogao ništa :oops:
Rumuni su fakat u zadnje vrijeme pali, ali također je i Francuska bila u "padu" pa je odčepilo protiv nas.
Tarik19

#27 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Tarik19 »

Ovaj put cemo ih savladati barem kod kuce ako svi kljucni igraci budu dali sve od sebe i ako javnost nebude ponovo stvorila negativnu euforiju ako reprezentacije.
BarbaDue

#28 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BarbaDue »

studeni76 wrote:Zar opet odlučujuća utakmica!? :-)
da smo kako treba odradili albaniju nebi bila odlucujuca, ovako ce nam puno zavisiti od ishoda tog dvomeca.
quasar

#29 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by quasar »

Sve ce to biti naspanovano tako kao da igraju finale svjetdkog prvensta, a to psihicki mogu podnijeti mozda dva igraca u reprezentaciji.
Bolje bi bilo da se stvara atmosfera u smislu toga da smo dva puta do sad porazeni, i da cemo pokusati da ovaj put ne budemo. Skinuti pritisak sa igraca, a oni ce onda sigurno odraditi sve sto mogu da pobjede.

I ovdje cu reci da mislim da je atmosfera u timu razje*ana sa ovim Meksikom. Plus sto Pjana i Miske imaju probleme sa angazmanom i van forme su i optereceni i svojim problemima, tako da ne vjerujem ni u sta osim u castan poraz, ako nas ne nakantaju do vrha, kad Keno pocne da istrcava i glumi libera.
palermo

#30 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by palermo »

Baltazar_khan wrote: Kako me sjećanje služi, jedan od njih je Asmir Ikanović iz Čelika. Ubili nas tad rumuni 0-3, znam da se na eurosportu vrtio često eurogol Munteanua... Fantastičan gol, volej udarac Piplica nije mogao ništa :oops:
Rumuni su fakat u zadnje vrijeme pali, ali također je i Francuska bila u "padu" pa je odčepilo protiv nas.
Jest Ikanović, i još je neko iz naše lige,a izgubili smo i od Juge pripremnu 0:2. Ma neuporediv naš tim.

A ne bih ja ipak pravio poređenje Francuza i Rumunja, ipak je Francuza imala kvalitet i samo se čekalo da otčepi, ovi ipak nemaju taj kvalitet, što naravno ne znači da nisu opasni.
nihoniho

#31 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by nihoniho »

realno, mi smo projecna ili blago nadprosjecna reprezentacija. uz cinjenicu da nam glavni igraci, ili ne igraju,ili su losoj formi, nema puno mjesta nadanju. peitisak bi bio nepotreban.
Tarik19

#32 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Tarik19 »

Respektujem reprezentaciju Rumunije ali, realno gledajuci, mi i kad smo oslabljeni ipak smo sigurno jaci od njih trenutno.
Murat Sabanovic

#33 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Murat Sabanovic »

Tarik19 wrote:Respektujem reprezentaciju Rumunije ali, realno gledajuci, mi i kad smo oslabljeni ipak smo sigurno jaci od njih trenutno.
objektivno gledajuci, rumuni su jaci trenutno !
Bosanski_kralj

#34 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Bosanski_kralj »

Hajte obojica potkrijepite ta svoja razmišljanja argumentima. :D
Tarik19

#35 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Tarik19 »

Murat Sabanovic wrote:
Tarik19 wrote:Respektujem reprezentaciju Rumunije ali, realno gledajuci, mi i kad smo oslabljeni ipak smo sigurno jaci od njih trenutno.
Po cemu su jaci? Pa oni jos nisi zabiljezili niti jednu jedinu pobjedu u ovom ciklusu kvalifikacija da nekazem da smo mi ispred njih na tabeli i da trenutno sigurno igramo bolji nogomet.
ganjeta

#36 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by ganjeta »

Murat Sabanovic wrote:
Ti Murate samo u kontru :mrgreen:
splend

#37 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by splend »

pa nije u kontru. cuj mi objektivno jaci od rumuna :mrgreen:
mozemo mi mozda osvojiti 6 bodova, al' isto tako, mozemo bez ijednog boda ostat. :bih:
i SHVATITE da nismo favoriti. sve preko 3 boda ce biti veliko iznenadjenje.
nihoniho

#38 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by nihoniho »

jesu jaci u ovom trenutku. da su nasi nosioci igre u formi, moglo bi se reci da imamo nesto bolju ekipu al ovako, definitivno su bolji. imaju jako cvrst defanzivni red , igrace jakih evropskih ekipa, pristojan napad i vezni red koji je sastavljen, uglavnom od domacih igraca ali to rumunska liga je poprilicno jaka i imaju tradicionalno brzw i tehnicki potkovane igrace.
jutarnji

#39 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jutarnji »

-----------------------------------------------Hasagic---------------------------------

---------Nadarevic------------Spahic-----------------Mravac-------------Lulic-----

------------------------Besic----------------------Rahimic----------------------------

---------Pjanic--------------------------Misimovic--------------------Medunjanin-----

-------------------------------------------Dzeko-----------------------------------------

Ovako bi ja :D poceo utakmicu, sto je sigurno sigurno je, da nam ne zavale nekakav bezze gol u prvih 20 minuta
i onda nas mos` `ebat. Kasnije, u zavisnosti kako se igra razvija, ako bude 0-0 do 60m minute, ubaciti Ibisevica i
probati ga nekako ugurati, sakama, rukama, nogama, cakijama, kako god.
samko1974

#40 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by samko1974 »

Murat Sabanovic wrote:
Ja se ne slazem s tim al necu ni da tvrdim da smo mi jaci.Ja cu samo reci da su sve opcije moguce da smo trenutno podjednaki i da bi bila puna kapa ako bi iz dvomeca s njima uzeli 4 boda.Ovakve izjave ko je jaci su zaista glupe jer se ne mogu ama bas nicim dokazati takve tvrdnje, dalje za Rumuniju ce svak reci i da je jaca i bolja objektivno od Albanije pa ih ipak ne pobjedise i to na svom terenu u Rumuniji.Dakle sve teroije padaju u vodu kad tekma pocne, jedno je tacno da rumuni nisu kvalitetni kao onda kad su nas 2 puta uzeli u kvalifikacijama a sto se nas tice kod nas se nikad ne znas, mada gledajuci zadnje dvije tekme daje mi nadau da cemo kod kuce uzeti tri boda a tamo jedan bod kao i albanci.U ovoj nasoj grupi mislim da su jedino francuzi sigurno prvi a ostalo nista nije sigurno i BiH I Rumunija pa cak i Bjelorusija mogu biti drugi, sto se tice Albanije mislim da za njih ne posotoji sansa ni teoretska da budu drugi ali ce skoro svima pomrsiti racune vec jesu nekima posebno rumunima sto znaci da su rumuni dosada imali mnogo veci kiks nego mi i zato smo u blagoj prednosti i trebali bi zbog toga mi igrati vise pishicki rastereceni jer ipak kad kod kuce izgubis od albanaca 2 boda onda to negdje moras nadoknaditi a nadam se da nece b iti protiv nas, zato ocekujem od rumuna otvorenu tekmu, pogotovo ako poluvrjeme bude 0-0 u drugom ce sigurno krenuti ka nasem golu.Cvrsti su pozada i zato ni mi ne bi trebali srljati nego ih cekati.
Bosanski_kralj

#41 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Bosanski_kralj »

Bolje bi bilo da igramo prvu utakmicu u gostima. Uvijek smo bolje igrali "na strani" nego na domaćem terenu. Vjerujem da bi nakon ostvarenog dobrog rezultata na krilima euforije (nešto poput utakmica Belgijancima) pobjedili u Zenici. Ovako se bojim da ćemo kiksati kod kuće i onda ode sve u PM, poznavajući naš mentalitet.

P.S. Ja ću biti pesimista, to nam je uvijek donosilo sreću :D
Tarik19

#42 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Tarik19 »

Bosanski_kralj wrote:Bolje bi bilo da igramo prvu utakmicu u gostima. Uvijek smo bolje igrali "na strani" nego na domaćem terenu. Vjerujem da bi nakon ostvarenog dobrog rezultata na krilima euforije (nešto poput utakmica Belgijancima) pobjedili u Zenici. Ovako se bojim da ćemo kiksati kod kuće i onda ode sve u PM, poznavajući naš mentalitet.

P.S. Ja ću biti pesimista, to nam je uvijek donosilo sreću :D
Ustvari, do prije par godina, mi smo puno bolje igrali na domacem terenu nego u gostima ali to se sada dosta promjenilo. Od 2008. godine smo pobjedili ekipe poput Belgije, Slovenije i Slovacke u gostima.
BSn

#43 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BSn »

Ako ovdje iscupamo iks, tamo mozda iscupamo i poraz od 2:1.
Defintivno teska grupa sa dva autsajdera - nagazne mine - mi i Albanci. A ne bi bilo cudno da cak neko od te dvije reprezentacije na kraju dodje i u poziciju da se bori za 2. ili 3. mjesto.
Tarik19

#44 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Tarik19 »

Ni Bjelorusija ni Albanija nemaju dovoljno jake ekipe da se bore za drugo mjesto u grupi do kraja kvalifikacija.
samko1974

#45 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by samko1974 »

Tarik19 wrote:Ni Bjelorusija ni Albanija nemaju dovoljno jake ekipe da se bore za drugo mjesto u grupi do kraja kvalifikacija.
Bogami tarice ja mislim da onaj ko francuzima u parizu uzme 3 boda ima itekako dobre sanse da se bori za drugo mjesto :)
To sto je Bjelorusima poslo za nogom nece vise nikome bar u ovim kvalifikacijama.Tako da su tu bjelorusi u prednosti u odnosu na sve, sad jedino da kiksaju u luksemburgu onda bi to bilo dobro za nas al inace ako ne budu imali kiskeva onda mi nesmijemo izgubiti u Minsku.
ultima_palabra

#46 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by ultima_palabra »

Puno je još do utakmica... ali ako naši nastave igrati "tiqui-taca" i smanje kikseve u odbrani mogu do 6 bodova ;-)
palermo

#47 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by palermo »

samko1974 wrote:
Tarik19 wrote:Ni Bjelorusija ni Albanija nemaju dovoljno jake ekipe da se bore za drugo mjesto u grupi do kraja kvalifikacija.
Bogami tarice ja mislim da onaj ko francuzima u parizu uzme 3 boda ima itekako dobre sanse da se bori za drugo mjesto :)
To sto je Bjelorusima poslo za nogom nece vise nikome bar u ovim kvalifikacijama.Tako da su tu bjelorusi u prednosti u odnosu na sve, sad jedino da kiksaju u luksemburgu onda bi to bilo dobro za nas al inace ako ne budu imali kiskeva onda mi nesmijemo izgubiti u Minsku.
Pa jarane, koliko ja znam oni već kiksali u Luksemburgu :D , a bogami ni Rumune nisu kući dobili
zecko_kupuz

#48 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by zecko_kupuz »

Ja bih rekao da smo mi trenutno u kritičnoj fazi. Kao reprezentacija možda i nismo u lošoj formi (iako su rezultati i dalje hafifni), ali su nam igrači spali na najniže grane u zadnjih par godina.

Pjanić ne igra, Miske ne igra, Vedo van forme, Džeko se "akomodira", Zec bio povrijeđen ali daje znake života, Muslimović zaspao na klupi PAOK-a, Ibričić ( :D ) se "akomodira", Mravac ( :D ) te igra te sjedi na klupi, Bešić je nada u bolje sutra, ali igra za drugi tim HSV-a (nije loše za njega, niti je super za reprezentaciju), Rahimić je počasni član CSKA Moskve. :roll:

Čak i odlično djelujemo gledajući u kakvoj su nam gunguli naši puleni. :thumbup:

Moj zaključak - ne strepimo od Rumuna, strepimo od sebe samih. :D
Tarik19

#49 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Tarik19 »

samko1974 wrote:
Francuze su dosta sretno dobili a poslje toga su remizirali kod kuce protiv Rumunije i protiv Luksemburga u gostima.

France 0-1 Belarus
Belarus 0-0 Romania
Luxembourg 0-0 Belarus
Belarus 2-0 Albania

Ti odredi! :roll:
cyprus

#50 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by cyprus »

Murat Sabanovic wrote:
Objektivno, mi i Rumuni smo tu negdje, u 5 deka :-)

Mi imamo nešto bolje rezultate u zadnje vrijeme, bolje pojedince, kao i bolji položaj na tabeli... Oni su veća fudbalska nacija, imaju veću bazu igrača i tradicija je na njihovoj strani. Kompletan igrački kadar kada se uporedi, opet nema neke drastične razlike, reklo bi se jedino da smo mi osjetno kvalitetniji u ofanzivi, a oni u defanzivi. Sve u svemu, kad se sve izvaga, biće neizvjesno :roll:
Locked