Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
smurf wrote:Svaka cast Torcidi na ovome, da su priredili spektekl jesu, ali za deset godina... Hmmmm, zivi bili pa vidjeli
A kada tek mi 2046 napravimo spektakl
Iskreno govoreci, svi mi volimo svoje klubove ali dao Bog da Sarajevo pa onda Zeljenicar ili Crvena Zvezda i Partizan, mogu napraviti ovako nesta VELIKO za sto godina svoga postojanja. Mi mozemo u svojim kvartovima napraviti nesta bas kvalitetno i vrhunsko jos u mjestima u kojima ima nasih navijaca ali da cijela Bosna ili cijela Srbija gori, radi neke od ovih ekipa, kao sto je gorila Dalmacija sinoc, NEMA SANSI.
mislim da griješiš što se tiče zvezde, jer za njih navija otprilike 2/3 srbije i nema tog mjesta u srbiji gdje se domaćin ne osjeća kao gost kad im dolazi zvezda. torcidi naklon do poda, al' ako neko može ponoviti nešto slično ili bolje, to su cigani čisto radi mase, koja je ubjedljivo najveća na balkanu.
željo i sarajevo nikad nisu imali tu širu, svedržavnu dimenziju...i meni je i draže što nisu.
stochar wrote:to da ne mozes shvatiti nesto tako jednostavno se zove ogranicenost, ima u rijecniku, pogledaj...
Pod kojim slovom?
kad neko napravi onakvu stvar koja je 'do jaja', i koju ni jedan od nasih klubova jos dugo nece dozivjeti, jedino sto normalna osoba moze jeste reci: aferim momci! sve drugo je mahalanje i preseravanje, kompleks nize vrijednosti. a, ogranicenost, pogledaj pod slovom Žnj...
stochar wrote:to da ne mozes shvatiti nesto tako jednostavno se zove ogranicenost, ima u rijecniku, pogledaj...
Pod kojim slovom?
kad neko napravi onakvu stvar koja je 'do jaja', i koju ni jedan od nasih klubova jos dugo nece dozivjeti, jedino sto normalna osoba moze jeste reci: aferim momci! sve drugo je mahalanje i preseravanje, kompleks nize vrijednosti. a, ogranicenost, pogledaj pod slovom Žnj...
Ne kažem ja, svaka čast Međutim, meni moja ograničena logika govori da sam ja npr. šibenčanin, prije bih Hajduk shvatio kao rivalski klub, nego kao svoj... Toliko.
psydelija wrote:dobra stvar, ali u j.americi vec davno prezvakana.
pa ti onda idi u Juznu Ameriku... ne shvatam kako mozemo biti ovakav narod? ljudi napravili super stvar, napravili zadacu za narednih 100 godina na ovim prostorima, i sad se nadju pametnjakovici koji nemaju nista pametnije reci da govore kako je to 'prezvakano'. e, pa nije, nije kod nas prezvakano. mislim, da li i na vijest da je orkanska bura poharala australiju komentarises. nije to nista, kakve su oluje na Jupiteru... de ljudi, uzivajte malo, pohvalite neciji trud, ako mi nusmo nesto uradili, ne znaci da trebamo srati po onima koji jesu...
Last edited by stochar on 13/02/2011 12:57, edited 1 time in total.
cyprus wrote:
Ne kažem ja, svaka čast Međutim, meni moja ograničena logika govori da sam ja npr. šibenčanin, prije bih Hajduk shvatio kao rivalski klub, nego kao svoj... Toliko.
Niđe veze
Ja sam Dubrovčanin pa je Dinamo moj klub, je*e mi se i za Gošk i za HNK Dubrovnik. Nije voljeni klub geografska odrednica pa da razina je ljubavi prema klubu upravno proporcionalna od stadiona istog već je to nešto što ti usađuje obitelj ili okružje od malih nogu. Baš zato navija se za isti ljubav od rođenja pa do smrti, jer adresa prebivališta se lako mijenja, prava ljubav nikada. (ili bih sad trebao početi navijati za Velež ili Zrinjski kako sam se preselio u Mostar)
Inače, čestitke Torcidi na bakljadama i Hajduku na prvih 100 godina
cyprus wrote:
Iskreno... ja se osjecam navijacem kad repka igra... ovo ostalo ... isto ko da navijas za merkator protiv konzuma ko ce biti prvi u ovosedmicnoj derbi akcijskoj prodaji kuhinjskog posudja ...
Torcida
Mislim da je glupo ocekivati da ce se kod nas desiti nesto slicno,ipak za Hajduk zivi cijela dalmacija i puno je lakse uraditi nesto ovako,nego npr u kod nas u Sarajevu,gdje svako gleda da komsiji crkne krava.
Ipak 2021.ocekujem spektakl
Iskreno... ja se osjecam navijacem kad repka igra... ovo ostalo ... isto ko da navijas za merkator protiv konzuma ko ce biti prvi u ovosedmicnoj derbi akcijskoj prodaji kuhinjskog posudja ...
jedna od najboljih definicija trenutnog stanja u nasoj ligi...
A zna li iko, kada je Hajduk osnovan, prije 100 godina, kakav mu je bio grb? Je li bio sličan ovom današnjem, i ako jeste, da li je imao petokraku zvijezdu ili šahovska polja? Kakav je ustvari originalni grb Hajduka?
Ovo sam pokušao da nađem na internetu ali nigdje nisam našao
Pitar s Kariba wrote:A zna li iko, kada je Hajduk osnovan, prije 100 godina, kakav mu je bio grb? Je li bio sličan ovom današnjem, i ako jeste, da li je imao petokraku zvijezdu ili šahovska polja? Kakav je ustvari originalni grb Hajduka?
Ja sam nasao ovaj i pise da je ovo prvi grb 'ajduka
Sve je to lijepo, i onda dodje prvenstvena utakmica Hajduk-neki osrednji klub, i na Poljudu 2000 ljudi.
To su oni bolesnici, kao i na Kosevu, Grbavici... Nijedan grad na prostoru ex-Yu ne zivi za svoj klub, nego zivi da dodje jednom u 10 godina Manchester, Milan, Bayern pa da napuni stadion.
Pitar s Kariba wrote:A zna li iko, kada je Hajduk osnovan, prije 100 godina, kakav mu je bio grb? Je li bio sličan ovom današnjem, i ako jeste, da li je imao petokraku zvijezdu ili šahovska polja? Kakav je ustvari originalni grb Hajduka?
Kakva crna petokraka prije 100 godina. Bio je jako slican danasnjem. Normalno, sa sahovnicom i 4 one uspravne cize koje su simbolisale 4 utemeljitelja Hajduka. Zbog bitnosti samog kluba jos za vrijeme rata, a i prije, Hajduk je jedan od rijetkih klubova takvog imena, a kojem je dozvoljeno zadrzavanje imena, samo im je natakarena petokraka na grb.
Dakle, grb je konstrurirao Vjekoslav Ivanišević 1911., a najstarija sestra Fabijana i Luke Kaliterne, Ana Kaliterna, je odnijela taj crtež u samostan gdje su časne sestre ručno izvezle 20-30 komada. Grb izgleda kao plavi polukrug koji okružuje hrvatsku šahovnicu. Na gornjoj polovici plavog polukruga je ispisano 'Hajduk', a na donjoj 'Split', te se na svakoj bočnoj strani nalaze po dvije crtice koje predstavljaju osnivače Hajduka, a to su: Fabijan Kaliterna, Lucijan Stella, Ivan Šakić i Vjekoslav Ivanišević. Šahovnica se sastoji od 25 bijelo-crvenih polja koja su iste debljine kao i plavi polukrug.