Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- and
#26 Re: Edin Džeko...
pa nije valjda manćini molio sušića da oslobodi džeku reprezentativnih obaveza zbog derbija,da bi derbi proveo na klupi ili ušao 10 minuta?
očekujem ga u početnom sastavu
očekujem ga u početnom sastavu
-
C'è solo l'Inter
#27 Re: Edin Džeko...
Dzeko je doveden za naredne sezone, City je na pocetku bezveze bacao pare na razne igrace i dovodio pojacanja bez ikakvog plana, mislim da su shvatili da ne moze uspjeh preko noci. Od kada je Mancini preuzeo on je poceo stvarati tim koji ce za sezonu dvije osvojiti premier ligu, imaju relativno mlad tim, jos kada izbore ligu prvaka za narednu sezonu mogu dovesti jos 2-3 vrhunska igraca i postace puno ozbiljnija ekipa. Price tipa otjerace Dzeku ako ne zabije za 2-3 tekme su za djecujazzer wrote:Ako ne pocne zabijati moci ce se dokazivati ali u Prestonu.headbanger wrote:de ljudi ohanite i pustiti covjeka da smirom trenira i radi ono za sta je palcen
samo se sjetite da je ronaldina u mutd-s u prvoj sezoni samo 9 golova dala
popustite edina, treba on jos puno raditi a ima 4 godine da se dokazuje
a u najgorem slucaju moze ici negdje na posudbu ili promjeniti klub, pa sta ni prvi ni zadnji kome se to deslio
Kao sto rece Daysleeper, u klubu kakav je City, kome nije problem istresti sto miliona necega za
igraca koji je imao mozda samo dobru polusezonu, ako ne zabijas ides na klupu. Nakon toga ulazis
povremenno s klupe a onda na prodaju (vidi pod Adebayor). A oni su u medjuvremenu vec kupili jos 2,3
aktuelna napadaca.
Ali ja ipak vjerujem da ce Dzeko poceti zabijati i navijam da se to desi. Mozda vec u protiv
Uniteda.
- burek_in_space
#28 Re: Edin Džeko...
Naravno da trpi, objektivnu i argumentima potkrijepljenu kritiku, a ne kritiku prosharanu navijachkom netrpeljivoshcu.nocni_pjesnik wrote:teskoemigrazione wrote:Trpi li ova tema i kritiku igre naseg centarfora, ili samo med i mlijeko![]()
-
hau jes no
#29 Re: Edin Džeko...
Džeko bi mogao malo potrčati za promjenu, kad se drogba vraća na svoju polovicu mogao bi vala i džeko ponekad
- simonese
#30 Re: Edin Džeko...
a Shrek(Rooney)kupi lopte u svom sesnajstercuhau jes no wrote:Džeko bi mogao malo potrčati za promjenu, kad se drogba vraća na svoju polovicu mogao bi vala i džeko ponekad
- DaysleepeR
#31 Re: Edin Džeko...
vezano za skepsu povodom ovoga što sam ja rekao a to je da Džeko ima vremena do kraja sezone, volio bih da se sjetite Elvira Baljića i sume koja je za njega plaćena pa nakon što ga nije išlo bilo je ekspresno baj baj...
a kako će se izboriti za loptu, to je do njega, Tevez je napadač i njegovo nije da dodaje loptu nego da zabija, ja bih kritikovao ostale kojima je zadaća da traže napadače
a kako će se izboriti za loptu, to je do njega, Tevez je napadač i njegovo nije da dodaje loptu nego da zabija, ja bih kritikovao ostale kojima je zadaća da traže napadače
- headbanger
#32 Re: Edin Džeko...
eto sada se i ne vraca u svoj 16erac, pa daj otvorite oci kada gledate tekmu
nisam ga jednom tamo vidio
i sta treba da se vraca u 16erac otme loptu npr rooney-u predribal citav mutd i na kraju da ga zabije
smijesni ste
on, na kakvoj poziciji igra, ne bi trebao centra prelaziti, a druga stvar sto je u mcfc-a truba, eeeeeee viera u odbrani
halooooo, on bi trebao igrati u nekoj trecoj ligi eto cisto onako da mu nije dosadno
i sta treba da se vraca u 16erac otme loptu npr rooney-u predribal citav mutd i na kraju da ga zabije
smijesni ste
on, na kakvoj poziciji igra, ne bi trebao centra prelaziti, a druga stvar sto je u mcfc-a truba, eeeeeee viera u odbrani
halooooo, on bi trebao igrati u nekoj trecoj ligi eto cisto onako da mu nije dosadno
- simonese
#33 Re: Edin Džeko...
to je do kurtona Mancinija a ne to DzeksonSuperStaraheadbanger wrote:eto sada se i ne vraca u svoj 16erac, pa daj otvorite oci kada gledate tekmu
smijesni ste
- headbanger
#34 Re: Edin Džeko...
naravnosimonese wrote:to je do kurtona Mancinija a ne to DzeksonSuperStaraheadbanger wrote:eto sada se i ne vraca u svoj 16erac, pa daj otvorite oci kada gledate tekmu
smijesni ste
ja nonstop trubim
ocerati njega iz mcfc-a dovesti boljeg strucnjaka, i dovesti dobrog playmakera
- Comrad
#35 Re: Edin Džeko...
Evo danasnji newsletter kladionice Expekt

Tevez ce poludit
Na Dzeksonu 3.20 kvota da ce dati gol, na Tevezu 2,95

Tevez ce poludit
Na Dzeksonu 3.20 kvota da ce dati gol, na Tevezu 2,95
- Comrad
#36 Re: Edin Džeko...
E jbg, valjda su seik i Mancini pogledali jednu tekmu Dzeke u wolfsburgu i repki, prije nego su skontali iskesirat onolike pare.simonese wrote:a Shrek(Rooney)kupi lopte u svom sesnajstercuhau jes no wrote:Džeko bi mogao malo potrčati za promjenu, kad se drogba vraća na svoju polovicu mogao bi vala i džeko ponekad
- ultima_palabra
#37 Re: Edin Džeko...
Neki ovdje unose previše panike... šta na kraju krajeva, ako Džeko ne uspije u Cityju i oni ga liferuju već na kraju sezone? To bi samo nanijelo njima štetu i pokazalo da su klub sa rokom trajanja i bez vizije. Ako mogu samo baciti 27 miliona funti, neka im bude. Džeko je svjetska klasa, a ona nađe sebi put, u Cityju ili negdje drugo.DaysleepeR wrote:vezano za skepsu povodom ovoga što sam ja rekao a to je da Džeko ima vremena do kraja sezone, volio bih da se sjetite Elvira Baljića i sume koja je za njega plaćena pa nakon što ga nije išlo bilo je ekspresno baj baj...
Naravno, Džeko mora dati sve od sebe da se prilagodi ligi i saigračima, ali to je proces koji traje bar pola godine. Za početak, mora više trčati i naviknuti se na brz tempo utakmica... poznavajući njegove radne navike, to neće biti problem.
-
Fozgen
#38 Re: Edin Džeko...
Joj...
I sta ako ga ne bude islo
ode npr. u et bas Real Madrid ( avatar ) kao Adebayor
jbte on nevalja Man. City-u a valja RMD, jest posudba ali ipak.
A to Balotelli i Dzeko je meni koma sto se poredjenja tice.
Balotelli odigrao 111 utakmica i dao 38 golova ( +- koji go )
Dzeko odigrao 180 i dao 103 gola ( +- koji go ) ( znam da je onaj gore 4 godine mladji )
I sta ako ga ne bude islo
A to Balotelli i Dzeko je meni koma sto se poredjenja tice.
Balotelli odigrao 111 utakmica i dao 38 golova ( +- koji go )
Dzeko odigrao 180 i dao 103 gola ( +- koji go ) ( znam da je onaj gore 4 godine mladji )
- k3ngur
#39 Re: Edin Džeko...
Igrao Dzeko il ne igrao on nista ne gubi, jer na kraju krajeva, ako ode bilo gdje za pola godine ili za godinu uvijek ce se naci klub koji ce ga kupiti ili posuditi poput Bayerna, Juventusa, AC Milana, Reala, Arsenala, itd. Vazno je da je on izasao iz Wolfsburga. I nek ode u Totenham ili cak u Dortmund bit ce mu super...
-
hau jes no
#40 Re: Edin Džeko...
misliš? ja mislim da manćini otvori gazetu delo sport i kada pročita kako je baloteli nezadovoljan u interu, kako real traži kolarova, juventus džeku, on okrene šeika i ovaj mu ih kupi.Comrad wrote:E jbg, valjda su seik i Mancini pogledali jednu tekmu Dzeke u wolfsburgu i repki, prije nego su skontali iskesirat onolike pare.simonese wrote:a Shrek(Rooney)kupi lopte u svom sesnajstercuhau jes no wrote:Džeko bi mogao malo potrčati za promjenu, kad se drogba vraća na svoju polovicu mogao bi vala i džeko ponekadMoraju se i oni malo njemu prilagoditi.
- jeza u ledja
#41 Re: Edin Džeko...
hehe, moguce.hau jes no wrote: misliš? ja mislim da manćini otvori gazetu delo sport i kada pročita kako je baloteli nezadovoljan u interu, kako real traži kolarova, juventus džeku, on okrene šeika i ovaj mu ih kupi.
- shalla
#42 Re: Edin Džeko...
Sa soccernet.com:
Nevertheless, City's line will be led by a solitary Tevez, with Edin Dzeko likely to be a highly costly bench-warmer. Alongside Louis Saha, Tevez is the most in-form striker in the Premier League.
Nažalost, kao što neko gore napisa isto sam ja komentarisao sa svojom rajom, ovim kretenima nije problem da gube pare na igračima, dakle ne idu logikom "platili smo ga tolko para, mora igrati"... Iako ja vjerujem u Edinove mogućnosti (i dalje tvrdim da je među 5-6 najboljih napadača na svijetu) mislim da je Mancini glup i loš trener koji ne zna izvući najbolje iz igrača a sam City je, kao što napisah na prošloj temi, skup najneorganizovanijih i najsebičnijih igrača koju sam ikad u životu gledao tako da...
Ne znam, sretno Edinu ali mislim da sutra i ako uđe dobiće 10-15 minuta (jedino ako budu gubili a nadam se da hoće, onda možda dobije nekih pola sata)...
Nevertheless, City's line will be led by a solitary Tevez, with Edin Dzeko likely to be a highly costly bench-warmer. Alongside Louis Saha, Tevez is the most in-form striker in the Premier League.
Nažalost, kao što neko gore napisa isto sam ja komentarisao sa svojom rajom, ovim kretenima nije problem da gube pare na igračima, dakle ne idu logikom "platili smo ga tolko para, mora igrati"... Iako ja vjerujem u Edinove mogućnosti (i dalje tvrdim da je među 5-6 najboljih napadača na svijetu) mislim da je Mancini glup i loš trener koji ne zna izvući najbolje iz igrača a sam City je, kao što napisah na prošloj temi, skup najneorganizovanijih i najsebičnijih igrača koju sam ikad u životu gledao tako da...
Ne znam, sretno Edinu ali mislim da sutra i ako uđe dobiće 10-15 minuta (jedino ako budu gubili a nadam se da hoće, onda možda dobije nekih pola sata)...
- quasar
#43 Re: Edin Džeko...
JA bih ipak rekao: nadam se da ce City pobijediti, ili bar biti neporazen.
Dzekson ce dobiti svoju priliku. Znamo da je klasa, znamo da je radnik, znamo da je pametan, skontace sta i kako treba i iskoristice. Mislim da Tevez nece moci sutra sam nista uraditi. Volio bih da se varam, ali odlicno ga poznaju.
Dzekson ce dobiti svoju priliku. Znamo da je klasa, znamo da je radnik, znamo da je pametan, skontace sta i kako treba i iskoristice. Mislim da Tevez nece moci sutra sam nista uraditi. Volio bih da se varam, ali odlicno ga poznaju.
- PasHon1
#44 Re: Edin Džeko...
http://balkan24.com/kolumneindex/sa-dis ... y-eht.html
Svako ko pocne citati, vrlo vjerovatno ce citati do kraja. Znam da ima puno teksta, ali vrijedi ga procitati i odvojiti vrijeme za njega. Ako neko zna nacin da ovo dodje do Dzeke, nek procita i posalje mu.
Svako ko pocne citati, vrlo vjerovatno ce citati do kraja. Znam da ima puno teksta, ali vrijedi ga procitati i odvojiti vrijeme za njega. Ako neko zna nacin da ovo dodje do Dzeke, nek procita i posalje mu.
- DaysleepeR
#45 Re: Edin Džeko...
nemojte ovo slati Džeki, u pitanju je priča ali izmišljena a ne ispovjest stvarne osobe...PasHon1 wrote:http://balkan24.com/kolumneindex/sa-dis ... y-eht.html
- DaysleepeR
#46 Re: Edin Džeko...
ja vec napisah, City je takav klub koji plaća 25 miliona za igrača koji zabija golove odmah, ako ne zabijaš odmah oni kupuju drugog i gotova priča. to je klub bez vlastite škole, nema kvaliteta u njihovom podmlatku, da nije šeika nebi ih bilo na mapi...shalla wrote:Sa soccernet.com:
- PasHon1
#47 Re: Edin Džeko...
Ja se izvinjavam, ja sam mislio da je stvarno.DaysleepeR wrote:nemojte ovo slati Džeki, u pitanju je priča ali izmišljena a ne ispovjest stvarne osobe...PasHon1 wrote:http://balkan24.com/kolumneindex/sa-dis ... y-eht.html
Ali eto bas super da nije, pomalo sam se sjeb'o
- pirmin
#48 Re: Edin Džeko...
To sigurno nije izmisljena prica, samo nebo zna koliko je djecaka i djevojcica istu prezivjelo.PasHon1 wrote:Ja se izvinjavam, ja sam mislio da je stvarno.DaysleepeR wrote:nemojte ovo slati Džeki, u pitanju je priča ali izmišljena a ne ispovjest stvarne osobe...PasHon1 wrote:http://balkan24.com/kolumneindex/sa-dis ... y-eht.html
Ali eto bas super da nije, pomalo sam se sjeb'o
-
aleDP
#49 Re: Edin Džeko...
opet klupa...e moj Džeko...
to ti je City...odbacili su već mnoge, tako će i tebe...nisi trebao ići tamo, al hajde mlad si još...ima nade da se izvučeš i ispraviš grešku...bježi iz vještačkog kluba što prije...
to ti je City...odbacili su već mnoge, tako će i tebe...nisi trebao ići tamo, al hajde mlad si još...ima nade da se izvučeš i ispraviš grešku...bježi iz vještačkog kluba što prije...
- Baltazar_khan
#50 Re: Edin Džeko...
nalevatio nas je mancini samo tako.