"Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

dottore

#26 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by dottore »

chuchumbamayumbe wrote:Zar nije lakše izgraditi NADZEMNI parking?!
pored narodnog pozorista nije nista lagano napraviti... pristup onom dijelu grada je skoro pa nemoguc, zamisli kamione koji non-stop prolaze onuda, gdje je vec ionako guzva...jednostavno, pogresna lokacija za bilo sta da se pravi...

i jedno pitanje, da li su vrsili provjeru zemljista, jer ce najvjerovatnije ici 5 spratova ispod, to bi trebalo biti minimalno 20m dubine da iskopaju.... miljacka prolazi 30m pored, a ja ne bih da mi auto poplavi... :mrgreen:
ja koliko vidim, bez ikakve provjere su krenuli kopat... :razz: crnjak bi bio, da kad iskopaju, 20m zemlje, skontaju da su se zahebali.... :mrgreen: :mrgreen:

a druga stvar, SFF su bas, al bas zahebali :x
Comrad

#27 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by Comrad »

Zasto su SFF zahebali. SFF bi se trebao odrzavati u kinu, a ne u pozoristu. Zna se za sta sluzi pozoriste. :-)
Kalajdzija

#28 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by Kalajdzija »

zonbirile wrote:car,duh,braho-nadimci braće Mulići.Jedan trafikant,ala Bjelica sa Sokoca,drugi bez zanimanja,treći pomoćni radnik u RK Sarajka na itisonima u podrumu.Uostalom i Granov je kadar RK Sarajka,sa odjela dugmadi,konci,zipovi,jadan tužen pred rat ukrao onog konjića za djecu na žetone.Sve sami kontraverzni biznismeni.
Ineresantan ti ovaj komentar ali ovi Mulići sto su napravili Villa Park nemaju nista sa projektom pored Pozorista. Ovo je neki drugi Mulić. Raspitaj se malo prije nego opet pocnes lupetati po forumu.

A sto se samog projekta tice ne znam sta bih vam rekao, lijepo je sto ce se prostor iskoristiti a cujem i da ce Pozoriste imati neke koristi od svega ovoga. A i drago mi je da vise nece biti guzve kada budem vozio obalom. I ja se nadam kao i svi ostali da ce se to sve u roku zavrsiti... uglavnom podrzavam svaki pozitivan projekat u ovom gradu, samo nek se radi...
zonbirile

#29 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by zonbirile »

Kalajdzija wrote:
zonbirile wrote:car,duh,braho-nadimci braće Mulići.Jedan trafikant,ala Bjelica sa Sokoca,drugi bez zanimanja,treći pomoćni radnik u RK Sarajka na itisonima u podrumu.Uostalom i Granov je kadar RK Sarajka,sa odjela dugmadi,konci,zipovi,jadan tužen pred rat ukrao onog konjića za djecu na žetone.Sve sami kontraverzni biznismeni.
Ineresantan ti ovaj komentar ali ovi Mulići sto su napravili Villa Park nemaju nista sa projektom pored Pozorista. Ovo je neki drugi Mulić. Raspitaj se malo prije nego opet pocnes lupetati po forumu.

A sto se samog projekta tice ne znam sta bih vam rekao, lijepo je sto ce se prostor iskoristiti a cujem i da ce Pozoriste imati neke koristi od svega ovoga. A i drago mi je da vise nece biti guzve kada budem vozio obalom. I ja se nadam kao i svi ostali da ce se to sve u roku zavrsiti... uglavnom podrzavam svaki pozitivan projekat u ovom gradu, samo nek se radi...
----------------------------------------------------------------------------------------
izvinjavam se svim uglednim biznismenima ovoga grada,pa i Mulićima.A koji su ovi Mulići?
HAVANA

#30 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by HAVANA »

S auto pijace :lol:
Alkos

#31 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by Alkos »

Kalajdzija wrote:

Ko drzi parking na Markalama? Kako sam ja shvatio, sve su to isti Mulici, samo sto ih ima ko govana :D Jedan od brace/rodjaka je i onaj nezenja sa Hayata. Drze autopijacu na stupu, parkinge pored Markala, bazen na Stupu, izgradili Vilu Park, itd, itd?!

Ispravi me ako grijesim!
alphonse kauders

#32 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by alphonse kauders »

Alkos wrote:
Kalajdzija wrote:

Ko drzi parking na Markalama? Kako sam ja shvatio, sve su to isti Mulici, samo sto ih ima ko govana :D Jedan od brace/rodjaka je i onaj nezenja sa Hayata. Drze autopijacu na stupu, parkinge pored Markala, bazen na Stupu, izgradili Vilu Park, itd, itd?!

Ispravi me ako grijesim!
Sve ovo stoji osim Vile Park, koju su napravili drugi neki Mulici. U projekte "ovih" Mulica mozes dodati i pijacu "Tex" ili ovako nešto kod GRAS-a:)

Dakle, autopijaca, nedovršeno ruglo kod Markala + Tex pijaca - referenca do reference :D :D
zonbirile

#33 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by zonbirile »

ona rupica od garaže stoji cijeli vikend.Znači vikendom se ne radi,kada je kiša i praznici.Po meni jedino se tamo može noću raditi,samo ovde je neka dumina u pitanju.
dottore

#34 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by dottore »

pijaca se zove Texa :mrgreen:

ma kako god okrenes, ono nije lokacija za ogromno gradiliste... kazu da ce i preko puta vijecnice na onom parku graditi garaze, i to ovog ljeta... znaci da nece biti u funkciji dva povelika parkinga ovog i bar naredna 3 ljeta... :mrgreen: :mrgreen:
Ambrozija

#35 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by Ambrozija »

Firme Centrotrans transport-robe i Feal metali, u vlasništvu braće Hajrudina i Mustafe Mulića, počeli su radove izgradnje podzemne garaže kod Narodnog pozorišta. Kako je 17 bankovnih računa ovih firmi blokirano, a kako je Oslobođenje već pisalo, Mulići su osnovali treću firmu City park. Ta nova firma registrovana je na adresi Ulice Mula Mustafe Bašeskije 5, istom onom ulazu koji su Mulići stavili pod hipoteku zajedno sa pet tuđih stanova i tri poslovna prostora u vlasništvu Općine Centar, kako bi podigli kredite vrijedne 11,5 miliona maraka.

Iako su Mulići, nakon spora sa Kantonom koji je trajao više od pet godina dobili posao izgradnje podzemnih garaža kod Pozorišta, pitanje je odakle se finansiraju radovi, kad Centrotrans transport-robe i Feal metali nisu solventne firme.

Drugo pitanje koje se nameće jeste da li se na naplatu parkinga kod Pozorišta, koju su Mulići već preuzeli plaća porez i PDV? Naime, računi se izdaju samo na izričit zahtjev korisnika parkinga.

Prema podacima Sarajevostana, upravitelja zgrade Mula Mustafe Bašeskije 5, u ovom ulazu firma City park, osnovana 2008. godine nikad nije koristila ni metar kvadratnog prostora.

No to nije jedino lažno predstavljanje firmi u vlasništvu Mulića. Prema jednom od ugovora sa Hypo bankom, adresa firme Feal metali je, također, Mula Mustafe Bašeskije 5, ali u rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu Feal metali upisani su u sudski registar sa sjedištem u Ulici Kranjčevićeva 1. Ni ova firma nikad nije koristila prostor u Ulici Mula Mustafe Bašeskije 5, zbog kojeg je Općina Centar putem svog pravobranilaštva pokrenula spor protiv Mulića još 2007. godine.
http://www.osobodjenje.ba
zonbirile

#36 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by zonbirile »

dottore wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Zar nije lakše izgraditi NADZEMNI parking?!
pored narodnog pozorista nije nista lagano napraviti... pristup onom dijelu grada je skoro pa nemoguc, zamisli kamione koji non-stop prolaze onuda, gdje je vec ionako guzva...jednostavno, pogresna lokacija za bilo sta da se pravi...

i jedno pitanje, da li su vrsili provjeru zemljista, jer ce najvjerovatnije ici 5 spratova ispod, to bi trebalo biti minimalno 20m dubine da iskopaju.... miljacka prolazi 30m pored, a ja ne bih da mi auto poplavi... :mrgreen:
ja koliko vidim, bez ikakve provjere su krenuli kopat... :razz: crnjak bi bio, da kad iskopaju, 20m zemlje, skontaju da su se zahebali.... :mrgreen: :mrgreen:

a druga stvar, SFF su bas, al bas zahebali :x
------------------------------------------
koristiće tehniku sa Titanika
Asana

#37 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by Asana »

neki wrote:radi se iskopavanje radi izrade geoloskog nalaza terena..nisu ovo nikakvi pocetni radovi. Geoloski nalaz je preduslov da se izradi projekat, pogotovo kad se radi o ukopavanju. Iskopace jos par ovakvih rupa na drugim uglovima i zakopat sve to.
Znajuci Mulice gradnja ce poceti....nikad
Aha, dali dozvolu za gradnju a projekat o tom po tom :))))

Meni je nebulozno graditi tri nivoa ispod zemlje odmah pored korita Miljacke ...
strucnjaci sa referencama kao sto je onaj parking na markalama sigurno nisu sposobni da to naprave bez urusavanja

zbog necijih talova ostacemo bez zgrade pozorista
Asana

#38 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by Asana »

Ambrozija wrote:
Firme Centrotrans transport-robe i Feal metali, u vlasništvu braće Hajrudina i Mustafe Mulića, počeli su radove izgradnje podzemne garaže kod Narodnog pozorišta. Kako je 17 bankovnih računa ovih firmi blokirano, a kako je Oslobođenje već pisalo, Mulići su osnovali treću firmu City park. Ta nova firma registrovana je na adresi Ulice Mula Mustafe Bašeskije 5, istom onom ulazu koji su Mulići stavili pod hipoteku zajedno sa pet tuđih stanova i tri poslovna prostora u vlasništvu Općine Centar, kako bi podigli kredite vrijedne 11,5 miliona maraka.

Iako su Mulići, nakon spora sa Kantonom koji je trajao više od pet godina dobili posao izgradnje podzemnih garaža kod Pozorišta, pitanje je odakle se finansiraju radovi, kad Centrotrans transport-robe i Feal metali nisu solventne firme.

Drugo pitanje koje se nameće jeste da li se na naplatu parkinga kod Pozorišta, koju su Mulići već preuzeli plaća porez i PDV? Naime, računi se izdaju samo na izričit zahtjev korisnika parkinga.

Prema podacima Sarajevostana, upravitelja zgrade Mula Mustafe Bašeskije 5, u ovom ulazu firma City park, osnovana 2008. godine nikad nije koristila ni metar kvadratnog prostora.

No to nije jedino lažno predstavljanje firmi u vlasništvu Mulića. Prema jednom od ugovora sa Hypo bankom, adresa firme Feal metali je, također, Mula Mustafe Bašeskije 5, ali u rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu Feal metali upisani su u sudski registar sa sjedištem u Ulici Kranjčevićeva 1. Ni ova firma nikad nije koristila prostor u Ulici Mula Mustafe Bašeskije 5, zbog kojeg je Općina Centar putem svog pravobranilaštva pokrenula spor protiv Mulića još 2007. godine.
http://www.osobodjenje.ba
Pa pobogu, ima li ova drzava/kanton/opcina ijednog inspektora koji radi svoj posao?

Ko je dao takvoj firmi koncesiju na prostor u srcu grada, kakve uslove naplate parkiranja je u ime gradjana dogovorio? Ime i prezime potpisnika molim
zonbirile

#39 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by zonbirile »

Asana wrote:
neki wrote:radi se iskopavanje radi izrade geoloskog nalaza terena..nisu ovo nikakvi pocetni radovi. Geoloski nalaz je preduslov da se izradi projekat, pogotovo kad se radi o ukopavanju. Iskopace jos par ovakvih rupa na drugim uglovima i zakopat sve to.

Meni je nebulozno graditi tri nivoa ispod zemlje odmah pored korita Miljacke ...
strucnjaci sa referencama kao sto je onaj parking na markalama sigurno nisu sposobni da to naprave bez urusavanja

----------------------------------
napravićemo mi još starije.Eno Pravo otpada fasada,umjetnićka akademija rađena 2x u 10g.Daj bolan Fikrete,zovnite kakvog polupijanog Čeha da završi posao kako treba,neka traje barem 50g. :lol:
VjecitiStudent

#40 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by VjecitiStudent »

Asana wrote:
Pa pobogu, ima li ova drzava/kanton/opcina ijednog inspektora koji radi svoj posao?

Ko je dao takvoj firmi koncesiju na prostor u srcu grada, kakve uslove naplate parkiranja je u ime gradjana dogovorio? Ime i prezime potpisnika molim
SDA zapocela, SBiH dovrsila.
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=9353
neki

#41 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by neki »

Asana wrote:
Dobili su urbanisticku dozvolu (ako i to) a ne gradjevinsku. Za gradjevinsku je neophodan izvedbeni/glavni projekat (kojeg jos nisu ni poceli) a za projekat geoloski nalaz terena.
Asana wrote: Meni je nebulozno graditi tri nivoa ispod zemlje odmah pored korita Miljacke ...

Nece ga graditi oni nego gradjevinska firma koja ima reference da gradi podzemne jame i nema veze sa parkingom na markalama
Alkos

#42 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by Alkos »

Asana wrote:

U pravu si... Znam da u sklopu nove zgrade na Skenderiji ima podzemna garaza, i da je pitanje dana kada ce im aFta ostati pod vodom :D Ja ne znam fakat ko izdaje ove dozvole, kakvi su to strucnjaci jbt.
krusty

#43 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by krusty »

zasto je problem blizina miljacke, to se nigdje u svijetu ne gradi blizu rijeka ?

pa evo vam i SCC onolika rupa bila, koliko je od miljacke udaljen, najvise 50 metara ?

ta garaza ce se praviti na isti nacin, znaci urade prvo okolo one stubove i onda kopaju, time osiguraju jamu, i zbog okolinih zgrada i zbog svega drugog
Alkos

#44 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by Alkos »

krusty wrote:zasto je problem blizina miljacke, to se nigdje u svijetu ne gradi blizu rijeka ?

pa evo vam i SCC onolika rupa bila, koliko je od miljacke udaljen, najvise 50 metara ?

ta garaza ce se praviti na isti nacin, znaci urade prvo okolo one stubove i onda kopaju, time osiguraju jamu, i zbog okolinih zgrada i zbog svega drugog
Ja znam da je u garazi na Skenderiji (u novoj zgradi) veliki problem, sto zbog vlage, sto zbog svega ostalog... Ako mene lazu, lazem i ja vas! :mrgreen: Eh, sada, da li je to zbog blizine Miljacke ili sto je memli strana, to vec ne bih znao, nisam za to ucio skolu... :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#45 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by Truba »

đe ja mogu biciklo parkirati kad krenem u delikatesnu radnju

a ?

dje su moja prava :mrgreen:
kurty

#46 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by kurty »

komi wrote:đe ja mogu biciklo parkirati kad krenem u delikatesnu radnju

a ?

dje su moja prava :mrgreen:
jerane...ja gdje biciklo ne mogu uvuci sa sobom, ne idem s njim nigdje...Jednom sam usao u Robot u rajlovcu... uvucem i biciklo, kad onaj iz osiguranja "gdje ces ti s biciklom"...ja njemu "da vidim neke borere na spratu"... I sad poce rasprava mene i njega... i ja njemu "jesi spreman da budes odgovoran ako mi ga neko ukrade, a da ga parkiram ispred..."...gleda on u mene i odvuce ga pored sebe, na onaj pult za kojim je sjedio... kad sam izlazio, kupim i sokic vise i pocastim ga jer je bio tako fin...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#47 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by -LIBERO- »

Je l' ima kakvih slika,nacrta ili bilo sta sto bi pokazalo kako ce izgledati taj novi trg???
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#49 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by Truba »

isto pista :D
DadoHacked

#50 Re: "Izgradnja" novog parkinga kod Narodnog pozorišta

Post by DadoHacked »

Što je najtužnije ovo ce sada biti ruglo narednih 2 godine, i pitanje je hoce li liciti na nesto kada se zavrse radovi. Blato, voda, radnici na gajbama s pivama u rukama ispred pozorista, s pitom ispred sebe, masine, itd..
Post Reply