Izgradnja u Tuzli

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
cranberries

#26 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by cranberries »

Dnveni centar za djecu "Koraci nade" Si Selo
STATUS: gotov

Image

Image
cranberries

#27 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by cranberries »

SO 2. Oktobar Slana Banja
STATUS: zavrsen

Image

Image
cranberries

#28 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by cranberries »

Petlja
STATUS: u izgradnji

Image

Image
cranberries

#29 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by cranberries »

Dzenex kod tusa

Image

Image
cranberries

#30 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by cranberries »

Planovi u buducnosti

Viseci voz
Image
2.10.2009. na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana oslobođenja Tuzle, načelnik Jasmin Imamović je kao rješenje problema gradskog prevoza najavio viseći voz od Gornje Tuzle do Lukavca, a koji bi kroz grad išao iznad korita Jale. Kako reče, noseća konstrukcija bi bila u obliku slova A, voz bi visio ispod "crtice". Imamović je takođe naglasio da u ovom trenutku izgradnju još ne može obećati ali da će učiniti sve da se ideja realizuje.

Pročitaj više: http://www.dernek.ba/blog/2229529/Admir ... z1DN8EwSdU
Natkrivanje jale
Služba za komunalne poslove je 2008. godine uradila projekat popločavanja rijeke Jale koji bi do godine trebao biti realiziran. Ukupna vrijednost ovog projekta je 2 miliona KM. Natkrivanje dijela korita rijeke Jale pokazalo se kao iskoristiv poduhvat čime bi u narednom periodu Tuzla mogla dobiti veći broj parking mjesta te širu pješačku zonu.
Projekat je Služba za komunalne poslove osmislila još 2008. godine a njegova će realizacija teći kroz tri faze. Finansijski pokazatelji poslovanja trebali bi pokazati da li će projekat ići kroz realizaciju sve tri faze ili će se one realizirati iz godine u godinu. Budući da je kompletan teretni saobraćaj usmjeren na Južnu saobraćajnicu kao i autobusi koji dolaze u grad, ovim prostorom te novim parking mjestima bilo bi omogućeno njihovo smještanje te parkiranje za posjetitelje koji dolaze na ekskurzije i u druge posjete.
Uredjenje kompleksa pijace tabasnica
Image

Image

Image

Katolicki kulturni centar
Image

Image

Image

Gradska kuca na trgu

Image
cranberries

#31 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by cranberries »

kao i ...

natkriveni bazeni u kompleksu panonskih bazena i uredjenja saobracajnice

Image

Image

Image

Image
cranberries

#32 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by cranberries »

NeyDan wrote:Tuzla je lijep grad, ali trebaju vam bolje ceste. Prvo sto se treba uraditi jeste popraviti glavne saobracajnice jer su skroz propale. Nije da su u Sarajevu u najboljem stanju, ali u Tuzli je bas katastrofa.

potpuno se slazem s tobom, ali u posljednje vrijeme se vidi neki pomak pa nadamo se boljem
johntra

#33 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by johntra »

Meni je južna transferzala u ok stanju, a i ona je renovirana čitava prije nekoliko godina...Drugo je gradska magistrala ili sjeverna (je li se tako zove?)...ona prolazi dijelovima gdje je došlo do tonjenja grada, pa je zato i u lošem stanju...više gorih cesta ima Sarajevo, definitivno...
cranberries

#34 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by cranberries »

by slani grad skyscrapercity bosnia & herz.

avaz
Image

melain
Image

planirani bingo
Image
Dodao bi još da za mene najveći projekat koji će se realizovati u Tuzli je onaj Bingov shoping centar koji bi se trebao graditi na prostoru bivše Kvin Maje. Taj centar bi trebao biti najveći na Balkanu, a podsjećao bi na SCS u Beču i AUPARK u Bratislavi. Inače SCS se smatra najvećim u Europi.

Centar bi trebao imati 3 sprata i 2 pod zemljom (podzemna garaža)
cranberries

#35 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by cranberries »

by slani grad ssc bosnia & herz.

zgrada na skveru
Image

muzej istocne bh
Image
Gradit ce se spomenik Kralju Tvrtku

Tuzla će uskoro dobiti spomenik kralju Tvrtku I, i to u centralnom gradskom parku. Planirano je da se za granju spomenika potroši 50.000 KM.
Image

islamski centar
Image
spreca

#36 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by spreca »

cranberries wrote:Dzenex kod tusa

Image

Image
Znali neko kako se krecu cijene m2 u ovim objektima u izgradnji?
studeni76

#37 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by studeni76 »

U Lukavcu oko 1400KM, bez popusta. U TZ je sigurno skuplje. http://www.dzenex.co.ba/
spreca

#38 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by spreca »

studeni76 wrote:U Lukavcu oko 1400KM, bez popusta. U TZ je sigurno skuplje. http://www.dzenex.co.ba/
mislio sam bas na ovaj objekt u tuzli tamo kod tusa u Krecanskoj uluci
Hemel

#39 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by Hemel »

spreca wrote:
studeni76 wrote:U Lukavcu oko 1400KM, bez popusta. U TZ je sigurno skuplje. http://www.dzenex.co.ba/
sta ce ti tamo stan. moras pite praviti za puta kada ides na pijacu. :D
tuzla se siri prema istoku i tamo ti trazi stan. :wink:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#40 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by plain vanilla »

Hemel wrote:
spreca wrote:
sta ce ti tamo stan. moras pite praviti za puta kada ides na pijacu. :D
tuzla se siri prema istoku i tamo ti trazi stan. :wink:
:shock:
na koju pijacu kad ide?
u zivinice?

do pijace imas 20 minuta setnje
do doma zdravlja 15

nije irac na sickom
Hemel

#41 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by Hemel »

plain vanilla wrote: :shock:
na koju pijacu kad ide?
u zivinice?

do doma zdravlja 15

nije irac na sickom
mislio sam na onu u simin hanu... :lol: :lol:

sve zapadno od slatine, neatraktivno. jeste da je malo jeftinije ali dzaba brate... :)
plain vanilla

#42 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by plain vanilla »

Hemel wrote:
plain vanilla wrote: :shock:
na koju pijacu kad ide?
u zivinice?

do doma zdravlja 15

nije irac na sickom
mislio sam na onu u simin hanu... :lol: :lol:

sve zapadno od slatine, neatraktivno. jeste da je malo jeftinije ali dzaba brate... :)
pa to je tvoje subjektivno misljenje
jos malo pa ce i G.Tuzla biti Tuzla...

pomjera se tabla, ali nije to grad
meni je mjera koliko je udaljeno od starog grada, Kapije npr
kmirsad

#43 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by kmirsad »

Kad neče Muhamed brdu, eto brda Muhamedu...lakše i jeftinije brate otvorit pijacu na kakvom parkingu na Ircu, nego kupiti stan na Stupinama... :lol: :lol: :lol: ... a i čuo sam da se planira otvorit pijaca na onom parkingu Kendija... :-D i otvorena i natkrivena... :-D
plain vanilla

#44 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:Kad neče Muhamed brdu, eto brda Muhamedu...lakše i jeftinije brate otvorit pijacu na kakvom parkingu na Ircu, nego kupiti stan na Stupinama... :lol: :lol: :lol: ... a i čuo sam da se planira otvorit pijaca na onom parkingu Kendija... :-D i otvorena i natkrivena... :-D
Ma sta ces na pijaci?

Ja ne znam kad sam nesto kupila na pijaci, ima sve u radnjama..a na pijaci svega ima, samo seljaka nema, sve nakupci

Zacatasmo covjeku temu..ovaj Hemel "krajisnik" je najgori :lol:
kmirsad

#45 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by kmirsad »

jes vala... od sve djece, najgori je on... :lol: :lol: :lol:
spreca

#46 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by spreca »

Samo vi zajebajite :D a kad vam dodjem u komsiluk najebali ste.Za ove zgrade u Krecanskoj sam cuo da ih slidno grade zato am i pito,jer nisam vidio da se nesto gradi na supinama i prema Slavinovicima ,ako imate kakvu info ostavite ovdje :D
kmirsad

#47 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by kmirsad »

Ima te neke gradnje u Tuzli... u tom dijelu na Ircu... grade ti Lucijana i Đeneks... blizu, kod Omege, gradi Tehnograd company, a i kod cipeliča grade jednu manju zgradu, gore kod Merkatora za Radončića, gradi Giprom. ima i stanova iznad poslovnog dijela... a završava zgradu Giprom i kod Hotela Tuzla, ispod Zlokovca,,, ima jedna omanja i na Paša Bunaru, radi se i kod Tušnja zgrada, Direkcija za izgradnju i Robot zajedno... a vjerovatno će uskoro krenuti gotivna zgrada i iznad Kendija... ima toga još... javi šta trebaš u stvari... ima drug da ti prikupi sve informacije iz prve ruke... :-D
spreca

#48 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by spreca »

kmirsad wrote:Ima te neke gradnje u Tuzli... u tom dijelu na Ircu... grade ti Lucijana i Đeneks... blizu, kod Omege, gradi Tehnograd company, a i kod cipeliča grade jednu manju zgradu, gore kod Merkatora za Radončića, gradi Giprom. ima i stanova iznad poslovnog dijela... a završava zgradu Giprom i kod Hotela Tuzla, ispod Zlokovca,,, ima jedna omanja i na Paša Bunaru, radi se i kod Tušnja zgrada, Direkcija za izgradnju i Robot zajedno... a vjerovatno će uskoro krenuti gotivna zgrada i iznad Kendija... ima toga još... javi šta trebaš u stvari... ima drug da ti prikupi sve informacije iz prve ruke... :-D
ma interesujeme cijena kvadrata stupine ,senjak ili ovo dole kod Krecanske.Moze biti novogradnja koja je u toku ili vec gotova gradnja ili stanovi koji su rdjeni za poslednjih 10-15 godina ,dvosoban ili trosoban.
Hemel

#49 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by Hemel »

spreca wrote:
kmirsad wrote:Ima te neke gradnje u Tuzli... u tom dijelu na Ircu... grade ti Lucijana i Đeneks... blizu, kod Omege, gradi Tehnograd company, a i kod cipeliča grade jednu manju zgradu, gore kod Merkatora za Radončića, gradi Giprom. ima i stanova iznad poslovnog dijela... a završava zgradu Giprom i kod Hotela Tuzla, ispod Zlokovca,,, ima jedna omanja i na Paša Bunaru, radi se i kod Tušnja zgrada, Direkcija za izgradnju i Robot zajedno... a vjerovatno će uskoro krenuti gotivna zgrada i iznad Kendija... ima toga još... javi šta trebaš u stvari... ima drug da ti prikupi sve informacije iz prve ruke... :-D
ma interesujeme cijena kvadrata stupine ,senjak ili ovo dole kod Krecanske.Moze biti novogradnja koja je u toku ili vec gotova gradnja ili stanovi koji su rdjeni za poslednjih 10-15 godina ,dvosoban ili trosoban.

za isti iznos mozes na stupinama kupiti dvosoban a na ircu trosoban stan...orjentacije radi...

nisam ja odavle... :-) ja sam u prolazu... :run:
spreca

#50 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by spreca »

Hemel wrote:
spreca wrote:

za isti iznos mozes na stupinama kupiti dvosoban a na ircu trosoban stan...orjentacije radi...

nisam ja odavle... :-) ja sam u prolazu... :run:
Ovo je isto vazna info. Hvala rode ,mada stupine su bolja lokacija od irca
Post Reply