STATUS: gotov

Natkrivanje jale2.10.2009. na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana oslobođenja Tuzle, načelnik Jasmin Imamović je kao rješenje problema gradskog prevoza najavio viseći voz od Gornje Tuzle do Lukavca, a koji bi kroz grad išao iznad korita Jale. Kako reče, noseća konstrukcija bi bila u obliku slova A, voz bi visio ispod "crtice". Imamović je takođe naglasio da u ovom trenutku izgradnju još ne može obećati ali da će učiniti sve da se ideja realizuje.
Pročitaj više: http://www.dernek.ba/blog/2229529/Admir ... z1DN8EwSdU
Uredjenje kompleksa pijace tabasnicaSlužba za komunalne poslove je 2008. godine uradila projekat popločavanja rijeke Jale koji bi do godine trebao biti realiziran. Ukupna vrijednost ovog projekta je 2 miliona KM. Natkrivanje dijela korita rijeke Jale pokazalo se kao iskoristiv poduhvat čime bi u narednom periodu Tuzla mogla dobiti veći broj parking mjesta te širu pješačku zonu.
Projekat je Služba za komunalne poslove osmislila još 2008. godine a njegova će realizacija teći kroz tri faze. Finansijski pokazatelji poslovanja trebali bi pokazati da li će projekat ići kroz realizaciju sve tri faze ili će se one realizirati iz godine u godinu. Budući da je kompletan teretni saobraćaj usmjeren na Južnu saobraćajnicu kao i autobusi koji dolaze u grad, ovim prostorom te novim parking mjestima bilo bi omogućeno njihovo smještanje te parkiranje za posjetitelje koji dolaze na ekskurzije i u druge posjete.

NeyDan wrote:Tuzla je lijep grad, ali trebaju vam bolje ceste. Prvo sto se treba uraditi jeste popraviti glavne saobracajnice jer su skroz propale. Nije da su u Sarajevu u najboljem stanju, ali u Tuzli je bas katastrofa.

Dodao bi još da za mene najveći projekat koji će se realizovati u Tuzli je onaj Bingov shoping centar koji bi se trebao graditi na prostoru bivše Kvin Maje. Taj centar bi trebao biti najveći na Balkanu, a podsjećao bi na SCS u Beču i AUPARK u Bratislavi. Inače SCS se smatra najvećim u Europi.
Centar bi trebao imati 3 sprata i 2 pod zemljom (podzemna garaža)

Gradit ce se spomenik Kralju Tvrtku
Tuzla će uskoro dobiti spomenik kralju Tvrtku I, i to u centralnom gradskom parku. Planirano je da se za granju spomenika potroši 50.000 KM.

Znali neko kako se krecu cijene m2 u ovim objektima u izgradnji?cranberries wrote:Dzenex kod tusa
STATUS: u izgradnji
mislio sam bas na ovaj objekt u tuzli tamo kod tusa u Krecanskoj ulucistudeni76 wrote:U Lukavcu oko 1400KM, bez popusta. U TZ je sigurno skuplje. http://www.dzenex.co.ba/
sta ce ti tamo stan. moras pite praviti za puta kada ides na pijacu.spreca wrote:mislio sam bas na ovaj objekt u tuzli tamo kod tusa u Krecanskoj ulucistudeni76 wrote:U Lukavcu oko 1400KM, bez popusta. U TZ je sigurno skuplje. http://www.dzenex.co.ba/
Hemel wrote:sta ce ti tamo stan. moras pite praviti za puta kada ides na pijacu.spreca wrote:mislio sam bas na ovaj objekt u tuzli tamo kod tusa u Krecanskoj ulucistudeni76 wrote:U Lukavcu oko 1400KM, bez popusta. U TZ je sigurno skuplje. http://www.dzenex.co.ba/![]()
tuzla se siri prema istoku i tamo ti trazi stan.
mislio sam na onu u simin hanu...plain vanilla wrote:![]()
na koju pijacu kad ide?
u zivinice?
do pijace imas 20 minuta setnje
do doma zdravlja 15
nije irac na sickom
pa to je tvoje subjektivno misljenjeHemel wrote:mislio sam na onu u simin hanu...plain vanilla wrote:![]()
na koju pijacu kad ide?
u zivinice?
do pijace imas 20 minuta setnje
do doma zdravlja 15
nije irac na sickom![]()
![]()
sve zapadno od slatine, neatraktivno. jeste da je malo jeftinije ali dzaba brate...
Ma sta ces na pijaci?kmirsad wrote:Kad neče Muhamed brdu, eto brda Muhamedu...lakše i jeftinije brate otvorit pijacu na kakvom parkingu na Ircu, nego kupiti stan na Stupinama...![]()
![]()
... a i čuo sam da se planira otvorit pijaca na onom parkingu Kendija...
i otvorena i natkrivena...
ma interesujeme cijena kvadrata stupine ,senjak ili ovo dole kod Krecanske.Moze biti novogradnja koja je u toku ili vec gotova gradnja ili stanovi koji su rdjeni za poslednjih 10-15 godina ,dvosoban ili trosoban.kmirsad wrote:Ima te neke gradnje u Tuzli... u tom dijelu na Ircu... grade ti Lucijana i Đeneks... blizu, kod Omege, gradi Tehnograd company, a i kod cipeliča grade jednu manju zgradu, gore kod Merkatora za Radončića, gradi Giprom. ima i stanova iznad poslovnog dijela... a završava zgradu Giprom i kod Hotela Tuzla, ispod Zlokovca,,, ima jedna omanja i na Paša Bunaru, radi se i kod Tušnja zgrada, Direkcija za izgradnju i Robot zajedno... a vjerovatno će uskoro krenuti gotivna zgrada i iznad Kendija... ima toga još... javi šta trebaš u stvari... ima drug da ti prikupi sve informacije iz prve ruke...
spreca wrote:ma interesujeme cijena kvadrata stupine ,senjak ili ovo dole kod Krecanske.Moze biti novogradnja koja je u toku ili vec gotova gradnja ili stanovi koji su rdjeni za poslednjih 10-15 godina ,dvosoban ili trosoban.kmirsad wrote:Ima te neke gradnje u Tuzli... u tom dijelu na Ircu... grade ti Lucijana i Đeneks... blizu, kod Omege, gradi Tehnograd company, a i kod cipeliča grade jednu manju zgradu, gore kod Merkatora za Radončića, gradi Giprom. ima i stanova iznad poslovnog dijela... a završava zgradu Giprom i kod Hotela Tuzla, ispod Zlokovca,,, ima jedna omanja i na Paša Bunaru, radi se i kod Tušnja zgrada, Direkcija za izgradnju i Robot zajedno... a vjerovatno će uskoro krenuti gotivna zgrada i iznad Kendija... ima toga još... javi šta trebaš u stvari... ima drug da ti prikupi sve informacije iz prve ruke...
Ovo je isto vazna info. Hvala rode ,mada stupine su bolja lokacija od ircaHemel wrote:spreca wrote:ma interesujeme cijena kvadrata stupine ,senjak ili ovo dole kod Krecanske.Moze biti novogradnja koja je u toku ili vec gotova gradnja ili stanovi koji su rdjeni za poslednjih 10-15 godina ,dvosoban ili trosoban.kmirsad wrote:Ima te neke gradnje u Tuzli... u tom dijelu na Ircu... grade ti Lucijana i Đeneks... blizu, kod Omege, gradi Tehnograd company, a i kod cipeliča grade jednu manju zgradu, gore kod Merkatora za Radončića, gradi Giprom. ima i stanova iznad poslovnog dijela... a završava zgradu Giprom i kod Hotela Tuzla, ispod Zlokovca,,, ima jedna omanja i na Paša Bunaru, radi se i kod Tušnja zgrada, Direkcija za izgradnju i Robot zajedno... a vjerovatno će uskoro krenuti gotivna zgrada i iznad Kendija... ima toga još... javi šta trebaš u stvari... ima drug da ti prikupi sve informacije iz prve ruke...
za isti iznos mozes na stupinama kupiti dvosoban a na ircu trosoban stan...orjentacije radi...
nisam ja odavle...ja sam u prolazu...