Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

campo

#26 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by campo »

Postao/la Vogošćanin dana 16/03/2011 16:39
Jednom prilikom sam pročitao na net.-u što je pisala izvjesna gospođica Nermina koja je studirala "pravo" u Sarajevu - da je (najviše pominjana osoba na ovom dijelu Foruma - Kadrija Š.) uzeo 500,00 KM-a u cilju "štele" za neki ispit, te istoj djevojki nudio nešto nalik na stan u zamjenu za intimno druženje (fuj gade). Volio bih da se i ta djevojka javi na ovaj Forum. (poznavajuči ovog ...... od čovjeka - vjerujem da je istima).

Istina je to provjereno a može se to i pročitati na netu. Ima jedna djevojka koja je več pisala o tome čini mi se da je to na nekom forumu koji se odnosi na korupciju na fakultetima..a volio bih ja da se jave svi koje je Kadrija Škrijelj prevario i izlagao..mislim da ih ima puno pa možda bi bilo i previše da se ovdje napravi spisak..Ima čak jedan tip koji se zove Halid Škrijelj i sebe predstavlja kao profesor..bio se zaposlio na Fakultetu kriminalistike i odmah stavio na vrata natpis da je profesor kada su ga malo provjerili ma nije on ni (P) od profesora odmah ga najurili a istom je pomenuti bliži rod..
valter.ba

#27 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by valter.ba »

Ne znam tog Skrijelja ali mi pravo ide na zivce sto se na temu uglavnom javljaju novo registrovani clanovi :-?
Vitez Koja

#28 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by Vitez Koja »

valter.ba wrote:Ne znam tog Skrijelja ali mi pravo ide na zivce sto se na temu uglavnom javljaju novo registrovani clanovi :-?

Koliko god da su novi,sto se tice Kadrije, niko ti od njih nista slagao.
veiz

#29 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by veiz »

Nije problem u jednom čovjeku ,ja mislim da je problem daleko složeniji i delikatniji.
Kod nas postoji neko pravilo da nam se na svim spiskovima nalaze ljudi iz komandnog kadra iako neki od njih nikad nisu ni vidjeli prvu liniju čast izuzetcima poput Safeta Zajke,Envera Šehovića,Zaima Imamovića,Hujketa....
Trebalo bi borcima sa prve linije dati rukovodeća mjesta u Boračkim udruženjima.
Što se tiče organizatora otpora ja bi to ukinuo pošto se kod nas desila spontana reakcija naroda u odbrani BiH
valter.ba

#30 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by valter.ba »

veiz wrote:Nije problem u jednom čovjeku ,ja mislim da je problem daleko složeniji i delikatniji.
Kod nas postoji neko pravilo da nam se na svim spiskovima nalaze ljudi iz komandnog kadra iako neki od njih nikad nisu ni vidjeli prvu liniju čast izuzetcima poput Safeta Zajke,Envera Šehovića,Zaima Imamovića,Hujketa....
Trebalo bi borcima sa prve linije dati rukovodeća mjesta u Boračkim udruženjima.
Što se tiče organizatora otpora ja bi to ukinuo pošto se kod nas desila spontana reakcija naroda u odbrani BiH
Potpisujem sve sto si rekao osim ove posljednje recenice :thumbup:
Naime ne smatram da se desila "spontana reakcija naroda" jer na pocetku agresije nista se nije spontano desavalo. Na jednoj strani su bili momci i djevojke koji nisu cekali dva-tri mjeseca kako bi vidjeli hoce li cetnici uspjeti u svojoj namjeri ili ne kako bi se prikljucili odbrani bez straha od odmazde vec su se prvih dana aktivno ukljucili u rat. Isto tako oni koji su mobilisani izvinite ali ne mogu u isti razred sa nama koji smo u tenama i sa smjesnim naoruzanjem stali u odbranu BiH. Moraju se jednostavno napraviti razredi i da se zna gdje je ko bio. Kako ce se nazivati to je manje bitno ali u Titovo vrijeme se znalo ko je prvoborac, ko je ucesnik NOR-a, ko je nosilac spomenice 1941, ko ima orden itd. Samo ovoj bagri na vlasti to nije u interesu jer njima najvise odgovaraju oni sto su Bosnu i Hercegovinu branili iz Frankfurta,Istambula,Amsterdama i svih inih inozemnih brigada!
Vitez Koja

#31 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by Vitez Koja »

valter.ba wrote:
veiz wrote:Nije problem u jednom čovjeku ,ja mislim da je problem daleko složeniji i delikatniji.
Naime ne smatram da se desila "spontana reakcija naroda" jer na pocetku agresije nista se nije spontano desavalo. Na jednoj strani su bili momci i djevojke koji nisu cekali dva-tri mjeseca kako bi vidjeli hoce li cetnici uspjeti u svojoj namjeri ili ne kako bi se prikljucili odbrani bez straha od odmazde vec su se prvih dana aktivno ukljucili u rat. Isto tako oni koji su mobilisani izvinite ali ne mogu u isti razred sa nama koji smo u tenama i sa smjesnim naoruzanjem stali u odbranu BiH. Moraju se jednostavno napraviti razredi i da se zna gdje je ko bio. Kako ce se nazivati to je manje bitno ali u Titovo vrijeme se znalo ko je prvoborac, ko je ucesnik NOR-a, ko je nosilac spomenice 1941, ko ima orden itd. Samo ovoj bagri na vlasti to nije u interesu jer njima najvise odgovaraju oni sto su Bosnu i Hercegovinu branili iz Frankfurta,Istambula,Amsterdama i svih inih inozemnih brigada!

Da, sjecam se tih brigada: 1.udarna minhenska,396.hapacka berlinska brigada....Odred za specijalno otimanje pomoci iz Beca....
palamuda

#32 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by palamuda »

Za Kadriju Škrijelja sve 100% istina pa i ovo za diplomu iz Srbije u ratu.
Kakvi organizatori otpora, kakve boračke organizacije, to sve postoji da bi neko mlatio pare, na račun raznih činova, na ovom spisku ima ljudi koje smo zarobljavali kao pripadnike JNA.
Ja sam cijeli rat bio na liniji od Otesa, Žuči, Treskavice, linija prema Ilidži i nikad ni od jednog udruženja nisam dobio ni crvav lješnik niti bi ga uzeo, a od države pogotovo. Mi nismo bili plaćenici kao što neki sa spiska se sad predstavljaju ja sam se borio da me četnik ne zakolje. Svi koji su omastili brke u ratu i izhašli ko hadžije od mene im halal, a za onaj svijet nek se sami brinu.
Bio sam i ostao ponosni borac Armije BiH, koji ni od kog poslije rata nije dobio niti je tražio ni marku da popravi zapaljeni stan na reintegrisanoj Ilidži, čudo je koliko čovjek može sa svojih deset prstiju napravit, bez stranke i boračkih udruženja tu bagru treba zakonom zabranit.
valter.ba

#33 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by valter.ba »

Palamuda respect :thumbup: ali hebo tu filozofiju ja necu meni ne treba isl. Ma ne treba ni meni ali hocu da neko prizna ono sto smo radili srcem i plucima za ovu drzavu,hocu djete da bude ponosno na tatinu proslost i da moze to pokazati svom djetetu. Doci ce vrijeme zbog nase indolentnosti kada ce prstom upiati u moje djete i govoriti tvoj tata je bio jedan od onih koji su sve ovo zakuhali. Sta tek reci o raji koja su dala svoje zivote dijelove tijela pa zbog njih ne smijemo sutiti jer njihova djeca treba da su ponosna da istorija govori o njima!!!
veiz

#34 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by veiz »

valter.ba wrote:
Lafe sjećam se dobro početka u učesnik sam i prije aprila 92.Nažalost ili na moju sreću u petom mjesecu 92 prešao sam u drugu jedinicu.Spremili su mi poziv za demobilizaciju tek 1994.Nisam u početku htio da se odazovem tom pozivu pošto sam već bio u jedinici skoro 2 godine.Mam me je natjerala da odem i da im odnesen papire o pripadnosti kako nebi više dolazili kući i slali pozive za mobilizaciju.Krajem 94 su nam rekli ako je ko bio prije u nekoj jedinici da ode i da mu se poveže vojna knjižica od tog datuma. Otišo sam u opšinski sekretarijat ali nažalost nije me bilo na spisaku jedinice koji je bio dostavljen.Čak mi je tamo neki "domobran" u sekretarijatu rekao ciitiram"ako tre nema na spisku za cigarete onda nisi ni bio. Ako si učesnik od početka onda vrlo dobro znaš da smo mi prvih mjesec dana nosili od kuće šta smo imali snalazili se svakako ali sledovanja tad nije bilo.
Tad sam saznao još nešto od tog "domobrana"a to je da Kruškina jedinica broji preko 5000 boraca papirološki.
Kaže na svakom ulazu u zgradu stoji jedan takacv borac i čuva ulaz.Sa mnom je bio još jedan prijatelj koji je takođe prešao u reginalni štab na ciglanama i njega takođe nije bilo.
S obzirom da se radi o mjesec dana tada smo kontali da svakako neke koristi od toga neće biti.
Mi halalili mjesec dana ,a kruškini prvoborci sa ulaza u zgradu postadoše i prvoborci i organizatori i PL(nekažem da kod rahmetli kruške nije bilo i boraca) .i ne da su samo onim ,čini mi se da ima ljudi koji su pobjegli vani i onih koji su švercovali ,a posjeduju knjižicu ,posjeduju papire PL-a....(neko je kažu prodavo članske PL-a za 50KM.)
A kao organizator otpora javljaju se imena nekih koji su 93 iz JNA prešli u naše redove(kojima su jedva dokazali da to nije narodna armija već agresorska vojska.)
Zamislite samo recimo nekog kome seu vojnoj knjižici vodi od 93 ili 94 a posjeduje člansku PL-e ili organizatora otpora.
Šta da kažem više ,Sramota
palamuda

#35 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by palamuda »

valter.ba wrote:Palamuda respect :thumbup: ali hebo tu filozofiju ja necu meni ne treba isl. Ma ne treba ni meni ali hocu da neko prizna ono sto smo radili srcem i plucima za ovu drzavu,hocu djete da bude ponosno na tatinu proslost i da moze to pokazati svom djetetu. Doci ce vrijeme zbog nase indolentnosti kada ce prstom upiati u moje djete i govoriti tvoj tata je bio jedan od onih koji su sve ovo zakuhali. Sta tek reci o raji koja su dala svoje zivote dijelove tijela pa zbog njih ne smijemo sutiti jer njihova djeca treba da su ponosna da istorija govori o njima!!!
Ma možda si u pravu prijatelju, ali nije način da svoj ponos zaštitimo spiskovima u koje će se ugurati na jednog borca 20 logističara. Ne znam koje borce i koga oni predstavljaju, ja bio u vojsci jer sam vidio šta Arkanovci rade na Ilidži, čim sam izašao uzeo pušku, ratovao, demobilisao se i zdravo nastavio normalno živjet, tražio posla, popravljo stan, a nisam zasjeo u fotelju saveza demobilisanih boraca i tražio naguzove fakultet, naguzove čin, penziju sa 30. Ova bagra mene ne predstavlja kao borca sa prve linije fronta, oni predstavljaju jednu oligarhiju koja postoji samo zbog sebe, a nikako zbog istine
campo

#36 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by campo »

Ma možda si u pravu prijatelju, ali nije način da svoj ponos zaštitimo spiskovima u koje će se ugurati na jednog borca 20 logističara. Ne znam koje borce i koga oni predstavljaju, ja bio u vojsci jer sam vidio šta Arkanovci rade na Ilidži, čim sam izašao uzeo pušku, ratovao, demobilisao se i zdravo nastavio normalno živjet, tražio posla, popravljo stan, a nisam zasjeo u fotelju saveza demobilisanih boraca i tražio naguzove fakultet, naguzove čin, penziju sa 30. Ova bagra mene ne predstavlja kao borca sa prve linije fronta, oni predstavljaju jednu oligarhiju koja postoji samo zbog sebe, a nikako zbog istine

Sve si upravu lave...ali mislim da ti sa Iliože najbolje znaš ko je ratovao i gdje je ko bio kada je bio ovaj nesretni rat..imao sam prilikiku da slušam jednog vašeg borca sa Iliže (Muju Kučeviča) koji priča da njega nije bilo sve bi palo te da je iusti zajednoi sa Husejnom Mahmutovićem orgfanizovao otpor ja znam kada je puklo na iliži dase Huso bio ispalio nije ga uopšte bilo na opštini.a i ja izuzetno dobro poznajem taj početak na Iliđi tako da sam ga skontao da je veliki prevarant i lažovčina,a što je najgore on predstavlja borce sa iliže a i on ti je predsjednik nekog boračkog udruženja,a ja znam da je na Butmiru i sokolovič koloniji bilo tako dobrih boraca kojima ON ni cipele nemože čistiti,,žalosno je da mi šutima na takve stvari ili smo postali tako indolentni prema svemo pa smo se pustili da nas polupismeni predstavljaju i dobro koriste ovu našu Bosnu a nemaju staža ko Bosanci ni 10 goidina..E pa sada ti pogledaj šta taj je dobio od naše države..ima stani9 kafanu ,ima kuču na Iliđi ,u penziji je ,a kao predsjedniuk neke boračke organizacije dobija mjesečno 700 km na koje nema nikakvih obaveza..pa ti reci da nećeš ništa od države,
nemože te zapasti..od nekiih Kučeviča i Kadrija Škrijeljova koji je došao i kod vaš da vam postavlja predsjednike Boračkih udružena..Gadi mi se kada vidim pojedine koji predstavljaju borce ..svaka čast pravim borcima..imao bih ti odgovoriti još puno o tim donacijam na Iliži ,dobijanju ogreva,kreditima,odlasku na ljetovanje,jednokratnim pomočima..ali o tome drugi put..Živ ti meni bio neka nama našeg ponosa...
doktor237

#37 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by doktor237 »

Ne znam tog Skrijelja ali mi pravo ide na zivce sto se na temu uglavnom javljaju novo registrovani clanovi :-?

Koliko god da su novi,sto se tice Kadrije, niko ti od njih nista slagao.

Ma nema niko ovdje namjeru da laže..sve se ovo može provjeriti...a i evo danas u Listu oslobođenje,izašao je spisak patriota koji nisu prošli za status organizatora otpora,,pa pogledajte samo taj spiusak i opštine sa kojih su predlagani kandidati i odmah se može vidjeti ko je sastavljao te spiskove i učestvovao u kreiranj istih..Oslobođenje objavljuje koji nisu prošli a dnevni Avaz koji su prošl :-) i...70% ove pomutnje sa spiskovima je napravio Kadrija Škrijelj obečavajuči ljudima da će biti na spiskovima za organizatore otpora jedan od takvih je G-gin Bego Aljukić koji je uistinu veliki patriota i borac ..ali nije mogao proći jer ga je Kaćo tako pošteno izlagao obečavajuči mu da će biti na spisku kako bi isti u mjesnoj Zajednici glasao za njega....a neznam koliko je tačno samo sam slušaqo priče da je od pojedinih ljudi čak i uzmao novac da bih ih stavio na te spiuskove,isto kao što je i naplačivao potvrde o pripadnosti patriotskoj Ligi na opštini centar..koje su se kretale od 15 KM -100KM kako bi Kaćo procijenio koliko je nekom potvrda neophodna..ostajte mi zdravo valjda se i država sjeti da nešto uradi po pitanju ovakvih tipova kakv je samozvani doktor vojnih nuka Kadrija Škrijelj ili general koji je cio rat bio u podrumu i naređivao ćistaćicama šta da rade na osnovu iskustva pošto i isti prije rata meo špenu u Pretisu...
Stator91

#38 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by Stator91 »

Na sreču, nije mu prošla kandidatura za Šestoaprilsku nagradu grada Sarajeva!!!
Lik je K A T A S T R O F A!!!!
Stator91

#39 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by Stator91 »

Zamislite, Lik se sam kandidovao za Šestoaprilsku nagradu grada Sarajeva!!!!
Halllooooo! Pa kojeg li bezobrazluka!! Ima li iko u ovom jebenom gradu da spusti ovo mile na zemlju i strpa u čeliju ZATVORSKUUUUUUUUUUUUUUUU. Krele, opet falsifikao potrebnu dokumentaciju i istakao sebe za ovu prestižnu nagradu.
Devalvirajući pri tom SVE, bukvalno SVEE. I one koji ovo priznanje časno nose i one koji bi takođe časno trebali ponijeti.
zonbirile

#40 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by zonbirile »

pa borci napravite svoj spisak i objavite javno,raskrinkajte bandu.Ovoga puta neće biti para za sviju,to vam je jedini način da dobijete zasluženo.
kobac63

#41 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by kobac63 »

zonbirile wrote:pa borci napravite svoj spisak i objavite javno,raskrinkajte bandu.Ovoga puta neće biti para za sviju,to vam je jedini način da dobijete zasluženo.
Dobar ti prijedlog, izgleda da ćemo stvarno morati nešto uraditi da sjednu pravi borci i da jednom za uvijek kažu ko je branio ovu državu i ovaj narod..da to nisu bili ljudi poput Kadrije škrijelja..eno ga danas otišao kod Avde Hebiba da on ko biva kaže ko je organizator otpora čudi me za Hebiba on je bio čovjek od zakiona i dobro zna ko je Kadrija još od prije rata neka samo pogleda njegov izvod iz kaznene evidencije a on to može pa če vidjeti sa kim sjedi i kakv je tip taj Kaća..Svu ovu smutnju oko ovih spiskova napravio napravio je Kadrija zajedno sa Đindo Mehmedom,Prljača Nusretom ,Herenda Ekremom,Mujom Kučevičem pa neka znaju borcu ko je njih procijenjivao kakvi su borci i ko ih je stavljao i brisao sa tih spiskova..mislim da je i komisija koja je radila ove spiskove dobar dio posla uradila jer pomenute je izbrisala sa spiska što se vidi u listu Oslobođenje od 18.03 ali ostao je na tom spisku Kadrija Škrijelj koji veze bijele nema sa pokretom otpora koji je svo vrijemne a i utoku samoga rata gledao samo sebe i svoje interese..možete misliti da on ima dopis kojim Gen. Mahmuljin naređuje da mu se uveže staž i da mu se prizna kao da je bio ciuo rat na liniji te na osnovu toga u evidenciji mu je i uvezan staž a mislim da gen Mahmuljin nikada takvo nešto nebi uradio jer on je borac i kod njega to nebi prošlo sigurno..ali falsifikovanje je i laži su osobine pojedinih nečasnih ljudi..
Kao takvog ga je i gen.Drekovič primio u aktivcnu vojnu službu te istog promovisao u čin kapetana..što neije imalo nikakvih moralnih opravdanja za to..a možete misliti i da je Gen.Dreković bio u Patriotskoj ligi Velike kladuše još u Februaru 91 godine a svi znamo da je bio u JNA..
campo

#42 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by campo »

Stator91 wrote:Zamislite, Lik se sam kandidovao za Šestoaprilsku nagradu grada Sarajeva!!!!
Halllooooo! Pa kojeg li bezobrazluka!! Ima li iko u ovom jebenom gradu da spusti ovo mile na zemlju i strpa u čeliju ZATVORSKUUUUUUUUUUUUUUUU. Krele, opet falsifikao potrebnu dokumentaciju i istakao sebe za ovu prestižnu nagradu.
Devalvirajući pri tom SVE, bukvalno SVEE. I one koji ovo priznanje časno nose i one koji bi takođe časno trebali ponijeti.
Pa to nije ništa,taj tip je spreman na sve samo ne na poštivanje zakona,on misli da je ovo još 92-ga pa da može raditi šta hoće i da da nitko nezna ko je on..mudar tip pravo koristi sve situacije da bi sebe promoviso i izvukao korista za sebe..a godi mu sada ovo i sa kašnjenjem formiranja vlasti..EJJJ pa gdje on seba da predloži za takvu nagradu pored toliko zaslužnih građana on da bude na priojedlogu to je isto kjao da je lik iz crtanog filma bio predložen za takvo nešto ali ko nema obraza njemu je svejedno što će reći i misliti ljudi..moje mišljenje je a i čuo sam od drugih da je on totalno puko čova da više nezna šta radi nešto mu udarilo u glavu jer samo takav bi sam sebe predlagao za takvo što..a znam da je bio isto tako nagovorio Veliju Katicu da ga predloži za opštinsko priznanje(opština centar) i da je to komisija za priznanja odbila glatko uopšte nerazmatrajući to kao neki ozbiljan prijedlog ..znaju ljudi da je to samo jedan ublehaš..
zonbirile

#43 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by zonbirile »

Tužilaštvo BiH Radićeva 6 Sarajevo
adresa ,može i anonimna o Kači sve napisati i čekati,ako dosadi ima i 60 minuta
Stator91

#44 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by Stator91 »

Umoran sam od ovog lika!
Gubim snagu, strpljenje, ćini mi se i prijatelje poćinjem gubiti....
GUBA, ušla među nas, pa za sobom povukla svu prljavštinu proteklih zbivanja!!!
Pozitiva je to što putem ove tehnike polako ali sigurno prljavština na površinu izlazi. I zaista je krajnje vrijeme bilo !
Kadrija (kaćo) Škrijelj, LAŽOV, FALSIFIKATOR I PREVARANT, polako za sobom povlaći i u vrtlog iz kog povratka nema, uvlači svu ne čistoču Đinde, Prljače, Herende, a već danas i Kučevića Muje, a dobro znamo kako i na koji naćin uvukoše kokuza komu 3000 KM dadoše(Huseina Mahmutovića). Sve presedan za presedanom i na kraju sve ih Kaćo sjeba i zajeba i neka tako im i treba. Ispliva ''elita'' na mjesto koje joj i pripada.
Pridružit će im se i Habib Idrizović uskoro, kako neko reče i njemu je odzvonilo. Dvadeset godina i on muze i predstavlja borce, uzima li uzima, pa neka i njemu bog dadne ono što je za njega i što je zaslužio, jer je i on jedan od krivaca što pravih ljudi i čestitih boraca nema tamo gdje se potrpaše podrumaši, šefovi čistačica (čast im ko sestrama), plačenici i poslušnici, stranački igraći, kratko rečeno Tipleri - prevrtači, kojih je otprilike 1/3 poredana na aktualne spiskove.

Poštovani prijatelji i čestiti patrioti, uz jedno suho izgori po nekoliko sirovih.
Svi oni na spiskovima poredani čekaju Uredbu, kao i mnoge PREVARE i ova će nas i pored ovoliko pisanja, nači ne pripremljene. Proči će opet oni koji to nikako ne zaslužuju, a bože pa UREDBA je i ona će kao i mnoge druge do sad donešene biti, ( penzionisanje oficira ARBiH-npr. ) i opet sve po čestitim ljudima. Jedni će puno imati, drugi će se spaljivati i kontajnere pretresati. ZABOGA PA UREDBA JE!!! I treba nam tako, jebali su nas i nastavljaju, a mi ih trpimo i gledamo. Mi smo u večini, a jebe nas manjina. Mi se borili, oni kajmače li kajmače. Mi je stvorili, oni svim silama hoče da je rastoče. Jedni druge drže i podržavaju, činuju i lentama ogrču, predlažu i usvajaju, postavljaju i nagrađuju itd,itd., a mi glođimo se i okrečimo leđa jedni drugima........Halalite!!!
Stator91

#45 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by Stator91 »

zonbirile wrote:Tužilaštvo BiH Radićeva 6 Sarajevo
Oprosti, ali evo samo par rijeći o tvom komentaru!!!

U potpunosti si u pravu, ali PRAVA nema, ili ga je teško dočekati.
Ja bih rado, ali kokuz sam i snage za istjerati pravdu nemam. A i kad bih imao, od svoje djece i od njihovih usta uzeti i pravdu zbog Kaće, Habiba Idrizovića i nekih dr. ???
Razmišljam i siguran sam u podršku i tvoju, da sve ovo i sve drugo što mi i ne znamo, trebalo bi da se radi Institucionalno, konkretno bi sve trebalo da radi ''Ministarstvo za boračka pitanja'',''Ministarstvo pravde'', ali zašto to neće i pored svih upozorenja, istaknutih problema, delegiranih, postavljenih i prdstavljenih i ja se pitam...
Jesu li gospodo svi u TALU??? Jesu, niko i nikako niti i ne održava SKUPŠTINE, niko i nikada ne podnosi pravo valjane izvještaje i STALNO, STALNO su jedni te isti i na istim pozicijama, samo se po nekad i po nešto malo promijeni..........
A mi????????????
zonbirile

#46 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by zonbirile »

Stator91 wrote:
zonbirile wrote:Tužilaštvo BiH Radićeva 6 Sarajevo
Oprosti, ali evo samo par rijeći o tvom komentaru!!!

U potpunosti si u pravu, ali PRAVA nema, ili ga je teško dočekati.
Ja bih rado, ali kokuz sam i snage za istjerati pravdu nemam. A i kad bih imao, od svoje djece i od njihovih usta uzeti i pravdu zbog Kaće, Habiba Idrizovića i nekih dr. ???
Razmišljam i siguran sam u podršku i tvoju, da sve ovo i sve drugo što mi i ne znamo, trebalo bi da se radi Institucionalno, konkretno bi sve trebalo da radi ''Ministarstvo za boračka pitanja'',''Ministarstvo pravde'', ali zašto to neće i pored svih upozorenja, istaknutih problema, delegiranih, postavljenih i prdstavljenih i ja se pitam...
Jesu li gospodo svi u TALU??? Jesu, niko i nikako niti i ne održava SKUPŠTINE, niko i nikada ne podnosi pravo valjane izvještaje i STALNO, STALNO su jedni te isti i na istim pozicijama, samo se po nekad i po nešto malo promijeni..........
A mi????????????
-----------------------------
pa pokreni listu na nekoj društvenoj mreži,omže i portal.Svako ko je bio u jedinici,zna 75% ljudi,javiti će se ostali pa redom.kada se pobroje,lako je onda odbiti od ukupnog broja.Eto Kačo,već otpao.
hamza_sa

#47 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by hamza_sa »

Nova Vlada, nova revizija!

Mislim da je 100 po redu, a svaki put sve vise boraca i invalida. Ne mogu da vjerujem. Pa evo samo u posljednjih mjesec dana ja znam za 10 ljudi koji su umrli, a pripadali su nekoj od borackih kategorija. Ali, izgleda da to kod nas ne vrijedi. Ovdje se radjaju borci i ratni invalidi.

Vjerujte mi na rijec, da me je stvarno vise stid pricati o agresiji i ratu.

U jednom od svojih 5 ranjavanja, pogodio me je rafal od 19 metaka. Podero me cetnik momacki. Na jednoj od silnih revizija doktori su mi rekli za vecinu povreda da su lakse. Cak i pucanje rasprskavajucek metka u stomaku su ocjenili kao laksu povredu.

A, najsmjesnije od svega je sto metak koji mi stoji u vratnoj kicmi proglasili bolescu, a ne ranjavanjem, dok su mi pogodak u bradu proglasili unakazenoscu i dali mi na to 20% invaliditeta. Cirkus.

Vrlo sam blizu odluke da im kada dodje nova revizija, kazem da me skinu sa svih spiskova.

Ne trazim nista, ali nemojte nas vise omalovazavati. Pustite nas da umiremo na miru, kao ljudi.
zonbirile

#48 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by zonbirile »

hamza_sa wrote:Nova Vlada, nova revizija!

Mislim da je 100 po redu, a svaki put sve vise boraca i invalida. Ne mogu da vjerujem. Pa evo samo u posljednjih mjesec dana ja znam za 10 ljudi koji su umrli, a pripadali su nekoj od borackih kategorija. Ali, izgleda da to kod nas ne vrijedi. Ovdje se radjaju borci i ratni invalidi.

Vjerujte mi na rijec, da me je stvarno vise stid pricati o agresiji i ratu.

U jednom od svojih 5 ranjavanja, pogodio me je rafal od 19 metaka. Podero me cetnik momacki. Na jednoj od silnih revizija doktori su mi rekli za vecinu povreda da su lakse. Cak i pucanje rasprskavajucek metka u stomaku su ocjenili kao laksu povredu.

A, najsmjesnije od svega je sto metak koji mi stoji u vratnoj kicmi proglasili bolescu, a ne ranjavanjem, dok su mi pogodak u bradu proglasili unakazenoscu i dali mi na to 20% invaliditeta. Cirkus.

Vrlo sam blizu odluke da im kada dodje nova revizija, kazem da me skinu sa svih spiskova.

Ne trazim nista, ali nemojte nas vise omalovazavati. Pustite nas da umiremo na miru, kao ljudi.
----------------
nemoj ,ne vredi nisi se predao onda nemoj ni sada.Neka ti motiv i cilj bude raskrinakavanje šupaka ala Kačo i ostali iz 5.lopovske minhenske.
Stator91

#49 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by Stator91 »

Lik je u Patriotsku ligu uposlio dvije žene,
samo prije mjesec ili dva, odpustio je ženu koja je tu radila. Inaće suprugu istaknutog aktiviste ''PL''-a, borca i invalida ARBiH, bez obrazloženja i bez razloga.
Pare je uzeo, samo ne znam kako je sa talđijama tal podijelio dok je vjerovatno i u Kantonu kredit za zapošljavanje dobio. ćut će se!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#50 Re: Do kada če lažni branioci Sarajeva predstavljati borce..

Post by JoseMujica »

ma hebo vas više taj kadrija il kako god mu je ime :x

Nego jeste li vi dobili kovertu od ovih lezihljebovića iz RVI udruženja u kojoj su poslali jedno 10 papira za potpisivanje da im se odobri finasiranje preko općinskih BIZ-ova, odnosno preko leđa invalida na taj način da potpišemo da se odričemo 2 KM svakog mjeseca od naših invalidnina kako bi se finansiralo svakodnevno igranje pasijansa? :x

da me izvinete majke im se najebem...prije bi dao pare za odbranu Radovana Karadžića nego ovim majmunima. Kad god sam otišao u ovo udruženje u svojoj općini da pitam kako mogu da riješim neki problem odgovor je uvijek bio jedinstven: slijeganje ramenima" I sad hoće da ih od svoje krvi finansiram
NIKAD LOPOVI, NIKAD taj film nećete gledati :x
Post Reply