Is odavle !
Cijena zlata
Moderator: anex
- drndalo
#26 Re: Cijena zlata
Mens'cini da ti malo reklamiras ove otkupljivace zlata...?
Is odavle !
Is odavle !
- Papirna
#27 Re: Cijena zlata
Jok..
Nesto kontam tog mrtvog kapitala u svakoj bosanskoj kuci, one zene nakicene ko novogodisnje jelke, a svi kukaju kako se nema, pa eto..
Nesto kontam tog mrtvog kapitala u svakoj bosanskoj kuci, one zene nakicene ko novogodisnje jelke, a svi kukaju kako se nema, pa eto..
- drndalo
#28 Re: Cijena zlata
Zlato se ne prodaje dok ti za lijeka ili djetetu za hrane ne treba... A kod nas bi sad ja valjda trebao prodati dedino zlatno zubalo da sebi platim novi i-Phone4s, za samo 89.47 KM mjesecno, na 24 rate....???
Dakle u mrtvu potrosnju i to iz preseravanja... I takvih je 90% u stanovnistvu...
- Papirna
#29 Re: Cijena zlata
Ljudi su od davnina kupovali zlato da bi imali za crne dane ili kada se nadju u teskoj situaciji. Prodavali su dukate da bi iskolovali svoju djecu, sacuvali se od gladi.
Sjecam se u ratu za zlatni prsten se dobivalo hljeba.
Ko je rekao da to mora biti neka djedovina, uzmi polomljeno zlato i ostale nepotrebne i kicanske gluposti.
A novac od zlata i nemora biti potrosen u gluposti ili mobilne, pa sta i ako je mobilni ako je potreban.
Druga je stvar sto mi imamo silnu potrebu da imamo u kuci mrtvog kapitala do besvjesti i sto sav novac skrhamo u zidove kuce.
Sjecam se u ratu za zlatni prsten se dobivalo hljeba.
Ko je rekao da to mora biti neka djedovina, uzmi polomljeno zlato i ostale nepotrebne i kicanske gluposti.
A novac od zlata i nemora biti potrosen u gluposti ili mobilne, pa sta i ako je mobilni ako je potreban.
Druga je stvar sto mi imamo silnu potrebu da imamo u kuci mrtvog kapitala do besvjesti i sto sav novac skrhamo u zidove kuce.
- drndalo
#30 Re: Cijena zlata
Sama si sebi odgovorila, ako ti je "crno" prodaji...Papirna wrote:Ljudi su od davnina kupovali zlato da bi imali za crne dane ili kada se nadju u teskoj situaciji.
Druga je stvar sto mi imamo silnu potrebu da imamo u kuci mrtvog kapitala do besvjesti
Mrtvog kapitala u kuci imas puno vise u kamari drugih stvari, nego u lomljenom zlatu...
- Papirna
#31 Re: Cijena zlata
Kad neko vidi sve crno, onda mu je crno. Zivjeli!
Sta bi od lomljenog zlata, mislis da ga trebam posaditi u basti pa ce mi izrasti novo i nefalicno.

Sta bi od lomljenog zlata, mislis da ga trebam posaditi u basti pa ce mi izrasti novo i nefalicno.
- drndalo
#32 Re: Cijena zlata
Za konverziju lomljenog zlata u nesto drugo se vec 100 godina moze dogovoriti svasta sa zlatarima, a ovi preprodavci koji ga "povoljno" otkupljuju su valjda poslani od Boga ili ? 
-
manonera
#33 Re: Cijena zlata
Ma ko sisa zlato daj mi dijamante covjece 
-
talić
#34 Re: Cijena zlata
Šta bi sa cijenom zlata ? Raste li ?Serenity wrote:Iako svi govore da je sada zlato dostiglo maksimalnu vrijednost, maloprije naletih na jednog koji tvrdi da će zlato rasti još za najmanje 30%: http://www.seo.ba/blog/biznis/berzanske ... nog-laika/
Šta vi mislite o tome?
Imam neke ušteđevine i mislio sam kupiti srebro i ostaviti ga u banci, ali nakon što sam vidio ovo razmišljam da ipak kupim zlato umjesto srebra. A u Forex se svakako ne petljam.
Za godinu dana palo sa 1800 $ na 1640 $.
- Bosanac sa dna kace
#35 Re: Cijena zlata
Ulaganjem u zlato se nikad pa ni ni tad ne moze izgubiti ulozeni kapital, ali to moraju bitni zltanici tj. dukati, mađarije, šorvani, zlatne talire, zlatne lire i sl. zavisi kako ko zove
dakle ne ulaze se u zlatne lancice, zlatno prstenje tj. nakit uopste vec u zlatnike
kolko ja znam kod nas u BH ne postoji standardizovan zlatnik kao sto to ima u ostalim zemljama,
u Turskoj postoje: çeyrek (cetvrtina), yarım(polovina) i tam altın(citav zlatnik)
çeyrek u koi vecina ulaze na danasnji dan kosta 161 tursku liru tj. oko nekih 133 KM, prema currency converter stranici,
isti taj çeyrek je u febraru 2006. godine kostao 115 turskih lira, u septembru 2012. je kostao 165, cijena mu varira gore dole 3-10 lira, ali zadnjih godina blago raste
mene zanima, da li u Bosni iko otkupljuje ove turske zlatnike? od koje zemlje su zlatnici najvredniji? i hoce li kod nas krenut nesto slicno ovom zlatniku uskoro?
ono sto ja mislim, a to su nasi straiji oduvijek govorili: zlato se prodaje samo u teskoj nuzdi, i u njemu je najbolje stedjet...
i da, kolko znam vecina banaka naplacuje cuvanje zlata, a ono se moze cuvat i u vlastitoj kuci...
dakle ne ulaze se u zlatne lancice, zlatno prstenje tj. nakit uopste vec u zlatnike
kolko ja znam kod nas u BH ne postoji standardizovan zlatnik kao sto to ima u ostalim zemljama,
u Turskoj postoje: çeyrek (cetvrtina), yarım(polovina) i tam altın(citav zlatnik)
çeyrek u koi vecina ulaze na danasnji dan kosta 161 tursku liru tj. oko nekih 133 KM, prema currency converter stranici,
isti taj çeyrek je u febraru 2006. godine kostao 115 turskih lira, u septembru 2012. je kostao 165, cijena mu varira gore dole 3-10 lira, ali zadnjih godina blago raste
mene zanima, da li u Bosni iko otkupljuje ove turske zlatnike? od koje zemlje su zlatnici najvredniji? i hoce li kod nas krenut nesto slicno ovom zlatniku uskoro?
ono sto ja mislim, a to su nasi straiji oduvijek govorili: zlato se prodaje samo u teskoj nuzdi, i u njemu je najbolje stedjet...
i da, kolko znam vecina banaka naplacuje cuvanje zlata, a ono se moze cuvat i u vlastitoj kuci...
-
GaRGa
#36 Re: Cijena zlata
Bosanac sa dna kace wrote:Ulaganjem u zlato se nikad pa ni ni tad ne moze izgubiti ulozeni kapital, ali to moraju bitni zltanici tj. dukati, mađarije, šorvani, zlatne talire, zlatne lire i sl. zavisi kako ko zove
http://www.wikicoins.com/Vienna_Philharmonic_Coin
- Bosanac sa dna kace
#37 Re: Cijena zlata
odlicno, hvala, jel iko u BiH ovo prodaje ili otkupljuje
-
-Ekser-
#38 Re: Cijena zlata
Ima po koja zlatara, koja pored prodaje satova, nakita i slično, vrši i otkup i prodaju dukata, ali generalno slabo, jer ne postoji kod nas mjenjačnica zlata, zbog nedostatka pravne regulacije vezane za investiciono zlato, koja bi oslobodila takvo zlato od plaćanja carine i PDV-a prilikom uvoza, što bi podstaklo osnivanje mjenjačnica zlata i kod nas, kao što je npr. u Srbiji i Hrvatskoj GVS, koji je austrijska mjenjačnica zlata, koja je prisutna širom Evrope i svijeta.
https://www.gvs-bullion.com/pages/en/locations.html
https://www.gvs-bullion.com/pages/en/locations.html
-
NediM17
#39 Re: Cijena zlata
Kako Adriatic metals moze prodati rudnik u Varesu? 
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#40 Re: Cijena zlata
Gdje povoljno kupiti nakit od bijelog zlata, Sarajevo i okolina. Imam uskoro jednu veoma važnu svadbu i kupili bismo nešto od bijelog zlata (narukvica, naušnice, ogrlica itd.)
Hvala.
Hvala.
- drndalo
#41 Re: Cijena zlata
Povoljno ? Nigdje...
Cijene su plafonirane, pa je i nakit mashala...
Cijene su plafonirane, pa je i nakit mashala...
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#42 Re: Cijena zlata
Nedavno smo gledali prstenje za jednu svadbu. Nema nista ispod 700 KM, a da na nesto lici. Na kraju smo odustali od zlata i podebljali kovertu.
-
Ci-Nick
#43 Re: Cijena zlata
Koliko su nas naši političari sjebali. Ni u jednoj zemlji u okruženju se ne plaća PDV na investicijsko zlato, samo se kod nas plaća. Tako da regularnog investiranja nije ni bilo. Ljudi su držali novac uz kamatu od 0,5 do 2 % a cijena zlata samo u zadnjih godinu dana ima rast od 30 %, u posljednje 4 godine cijena je išla sa 1500 eura na 3.150 eura za finu uncu. Tako da sad gram čistog zlata vrijedi iznad 100 eura.
- Bosanac sa dna kace
#44 Re: Cijena zlata
Starije generacije su štedjele u zlatu dosta, kolko se ja sjećam.Ci-Nick wrote: ↑22/09/2025 13:45 Koliko su nas naši političari sjebali. Ni u jednoj zemlji u okruženju se ne plaća PDV na investicijsko zlato, samo se kod nas plaća. Tako da regularnog investiranja nije ni bilo. Ljudi su držali novac uz kamatu od 0,5 do 2 % a cijena zlata samo u zadnjih godinu dana ima rast od 30 %, u posljednje 4 godine cijena je išla sa 1500 eura na 3.150 eura za finu uncu. Tako da sad gram čistog zlata vrijedi iznad 100 eura.
Danas slabo ko, tako da je zadnjih 40ak godina sttaromodno štedjeti u zlatu.
- Bosanac sa dna kace
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#46 Re: Cijena zlata
Tako što nije prodao rudnik u Varešu nego komplet firmu, što znaći sve što je pod imenom Adriatic sada je DTM ili kako već...
I to nije prodao nego je rudnik pod koncesijom, sto opet znaci da kad to istekne ode i DTM...a jama ostaje.
- drndalo
#47 Re: Cijena zlata
Tacno tako, ostace jama...
Da je zatrpamo...
Da je zatrpamo...
-
-Ekser-
#48 Re: Cijena zlata
Je li ko čuo za ovu firmu?
https://zlatopoposti.si/bs/
ADRESA
Zlatni dukat d.o.o.
Ul. Gliše Jankovića broj 4
71210, Sarajevo-Ilidža
KONTAKT
Telefon: +387 63 718 719
E-mail adresa: [email protected]
ADRESA
Zlatni dukat d.o.o.
71210, Sarajevo-Ilidža
KONTAKT
-
Ci-Nick
#49 Re: Cijena zlata
Nesto nejasna ova njihova webstranica.-Ekser- wrote: ↑04/01/2026 19:24 Je li ko čuo za ovu firmu?
ADRESA
Zlatni dukat d.o.o.
71210, Sarajevo-Ilidža
KONTAKT
To su otkupne cijene, nema prodajnih.
Njihov prihod u 2024. smijesnih 16.000 maraka, Prometovali u godinu dana 2 unce zlata i par unci srebra.
-
-Ekser-
#50 Re: Cijena zlata
Imaju ovdje kompletan cjenovnik.
https://zlatopoposti.si/bs/cjenik/
Mene više bune same njihove cijene, jer nemaju PDV i carinu. Kao u neke mjenjačnice investicionog zlata u EU.
BiH još uvijek nije ukinula takse na investiciono zlato. Na koju foru imaju cijene približne tržišnoj?
https://zlatopoposti.si/bs/cjenik/
Mene više bune same njihove cijene, jer nemaju PDV i carinu. Kao u neke mjenjačnice investicionog zlata u EU.
BiH još uvijek nije ukinula takse na investiciono zlato. Na koju foru imaju cijene približne tržišnoj?
Last edited by -Ekser- on 05/01/2026 19:32, edited 2 times in total.