DUHAN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Retro_Eskobar

#26 Re: DUHAN

Post by Retro_Eskobar »

Tvrdokorna mrlja wrote:
Retro_Eskobar wrote:
pricali smo o tome vec negdje,20 km kila na vagu,moze se i pola kile uzeti,sve na vagu.
pijaca stup,zlatno zuti je i nije los,evo sad sam jednu smoto.
rizle one starinske,10 paketica marka,cigarete prazne za masinicu 2 km paket 200 cigareta.

jedan lik duhan prodaje,pa upitaj bilo kojeg prodavca dole,reci ce ti :)
Jel i te papirice uzimas na pijaci,ili negdje drugo?[/quote]

sve kod istog lika :) on sam ponudi ...treba li ovo,treba li ono..a ima i masinice,al ne znam posto su mu.[/quote]
Znas li slucajno gdje ima onih malih filtera za rucno motanje,posto rucno motam,ne volim bas to s masincama.
Tvrdokorna mrlja

#27 Re: DUHAN

Post by Tvrdokorna mrlja »

e ne znam fakat,ja bez filtera pusim :) al mozda kod ovog tipa ima,a pogledacu ovih dana,pa ti javim,ako ti nije problem cekati ;-)
sen555

#28 Re: DUHAN

Post by sen555 »

Eh ovako, da ti malo pomognem. Ne znam koliko ti je to blizu ili daleko ali ja kupujem duhan u Brezi kod jednog tipa, pola kile 13 km, filteri 2.5 km i mašinica 5 km. Duhan je provjereno iz Hercegovine (niposto ne kupovati onaj u plavim kutijama), odmah na licu mjesta tip ti smota, probas posto ima vise vrsta. Ja uzimam blazi i bolje mi odgovara od vecine cigara, em sto je jeftiniji em sto je prirodniji. od pola kile ti moze izaci oko 25 kutija cigara, tj. oko steka i po. Bitno je da je duhan svijetlosmeđe boje i da ima dobar miris. A ako ti se ne svidi slobodno mozes doci i zamijeniti za drugi.
sjooba

#29 Re: DUHAN

Post by sjooba »

Pozdrav ljudovi
Ja duhan pusim skoro godinu dana tj. od kako je izasao FDS.ov
Mislim da je bila vec tema negdje.
Kupim onaj od 100g i ubacujem u torbicu koliko mi treba sa rizlom i filterima.
Sto se tice filtera i rizle, narucujem online sve jer je troduplo jeftinije. Odmah narucim paket papira (cca 30KM) i paket filtera cirka 6 funti. Sve rucno motam.
O smradu nema govora, cak se ovaj ni ne osjeti. Meni je cura zestoki antipusac i neki dan sam zapalio drinu light (prije sam to pusio po dvije kutije dnevno) i kuca mi se usmrdila i odmah je bilo sve po spisku.
A ova kesica od 100g mi traje od 10 do 15 dana zavisi, a pusim kada mi se pusi.
Ako treba nekome pomoc kakva oko narucivanja i sl. javnite se na pp ili ovako ako smijem
Retro_Eskobar

#30 Re: DUHAN

Post by Retro_Eskobar »

Ja sam danas uzeo onu masinicu od 5KM na trafici i one prazne cigarete,pa cemo vidjeti.Trenutno pusim onaj FDS-ov od 100g.Planiram uzeti neki domaci,jeftiniji je a i kvalitetniji.
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 03/06/2023 20:03, edited 1 time in total.
Retro_Eskobar

#32 Re: DUHAN

Post by Retro_Eskobar »

Koji su najbolji filteri?
simonese

#33 Re: DUHAN

Post by simonese »

Retro_Eskobar wrote:Koji su najbolji filteri?
Gizeh ili OCB
zelenashica

#34 Re: DUHAN

Post by zelenashica »

sen555 wrote:Eh ovako, da ti malo pomognem. Ne znam koliko ti je to blizu ili daleko ali ja kupujem duhan u Brezi kod jednog tipa, pola kile 13 km, filteri 2.5 km i mašinica 5 km. Duhan je provjereno iz Hercegovine (niposto ne kupovati onaj u plavim kutijama), odmah na licu mjesta tip ti smota, probas posto ima vise vrsta. Ja uzimam blazi i bolje mi odgovara od vecine cigara, em sto je jeftiniji em sto je prirodniji. od pola kile ti moze izaci oko 25 kutija cigara, tj. oko steka i po. Bitno je da je duhan svijetlosmeđe boje i da ima dobar miris. A ako ti se ne svidi slobodno mozes doci i zamijeniti za drugi.
:shock:
Retro_Eskobar

#35 Re: DUHAN

Post by Retro_Eskobar »

zelenashica wrote:
sen555 wrote:Eh ovako, da ti malo pomognem. Ne znam koliko ti je to blizu ili daleko ali ja kupujem duhan u Brezi kod jednog tipa, pola kile 13 km, filteri 2.5 km i mašinica 5 km. Duhan je provjereno iz Hercegovine (niposto ne kupovati onaj u plavim kutijama), odmah na licu mjesta tip ti smota, probas posto ima vise vrsta. Ja uzimam blazi i bolje mi odgovara od vecine cigara, em sto je jeftiniji em sto je prirodniji. od pola kile ti moze izaci oko 25 kutija cigara, tj. oko steka i po. Bitno je da je duhan svijetlosmeđe boje i da ima dobar miris. A ako ti se ne svidi slobodno mozes doci i zamijeniti za drugi.
hhhahahahahahahaha
Hemel

#36 Re: DUHAN

Post by Hemel »

ako se vec mora da koristi to *ovno a i sam ga koristim, onda je bolje koristiti prirodni nego ovaj koji prodje kroz fabricke pogone pa dok mu dodaju jos malo katrana, pa nikotina, pa malo ovisnika :-) ...na kraju pusis a ne znas sta pusis.

nikada nisam motao a zivim medju osobama (musko-zensko, staro-mlado) koje to rade sasvim normalno. nekada sam koristio masinu za pravljenje cigareta i koristio razne duhane i filtere.

najbolje je ako se ikako moze bez duhana.
zelenashica

#37 Re: DUHAN

Post by zelenashica »

Retro_Eskobar wrote:
zelenashica wrote:
hhhahahahahahahaha
Ja ću majke mi od sad kupovati cigare na kutije a ne po šteku, isplativije je :oops:
Retro_Eskobar

#38 Re: DUHAN

Post by Retro_Eskobar »

Jeste ako pusis ove s fabrickog pogona. :D
biscanka2

#39 Re: DUHAN

Post by biscanka2 »

jOFLA wrote:
zateznistub wrote:Takođe, interesuje me kako odrzavati vlaznost, jer je to itekako bitno.
Od Holanđana i Belgijanaca koji vole motati duvan sam vidio, i probao, kad se osuši duvan u njihovoj kesici od 50g, onda u kesicu ili kutijiu sa duvanom preko noći da ostane staviš komadić kore naranče. Mali komad, stvarno mali, veličine recimo malo manje od pola malog prsta.

Za veće kutije sa više duvana normalno treba malkice više kore. Sutra ujutro kad je otvoriš, širi se poseban miris, mješavina mirisa duvana i naranče, a sama aroma duvana ostaje nepromjenjena, ništa ne poprimi.
Ukoliko nemas narandze pri ruci moze i komadic jabuke ili mrkvice. :oops: :run:
[email protected]

#40 Re: DUHAN

Post by [email protected] »

mene interesuje jel neko ptobao električnu cigaretu i koliko je ona štetna.
RedJohn

#41 Re: DUHAN

Post by RedJohn »

@[email protected] Dobre su električne cigare ,meni se barem svidjeli ,ali nebi mogao zamjeniti prave cigare sa tim električnim cigarama!

Nego jeste li vidjeli ,opet novo pakovanje Cigara,sad ima i upozorenje ono veliko ,na latinici i ćirilici ćirilici :-)
Samo sam kod Light vidio ,i ne zove se više Light nego GOLD :D
Šta neće više promjeniti :-)

#EDIT#
Fkt su retardirani :S Prvo na Bosanskom pa na Hrvatskom pa na Srpskom :-S Nema razlike u Bosanskom i Hrvatskom ,isto piše dva puta !
witch1

#42 Re: DUHAN

Post by witch1 »

Ne podnosim duhan,ja bi istog trena zabranila pusenje,al zauvijek... :-D
witch1

#43 Re: DUHAN

Post by witch1 »

[email protected] wrote:mene interesuje jel neko ptobao električnu cigaretu i koliko je ona štetna.

moja mama ima elektricnu cigaru...ja inace mrzim cigare,al eto sta ces :-D nikad nisam probala nit cu :lol: 8-)
Urban B.

#44 Re: DUHAN

Post by Urban B. »

witch1 wrote:Ne podnosim duhan,ja bi istog trena zabranila pusenje,al zauvijek... :-D
super :thumbup: al od tog nema nista :D
Ali_G

#45 Re: DUHAN

Post by Ali_G »

Mali offtopic, al kad je vec o duhanu rijec, gdje u Sarajevu ima kupiti tabakera po mogucnosti da je za mladje osobe, ono nije klasicna. Hvala
MADMalice

#46 Re: DUHAN

Post by MADMalice »

witch1 wrote:Ne podnosim duhan,ja bi istog trena zabranila pusenje,al zauvijek... :-D
mah nek pusi cigarete tko hoce i koliko hoce, ali barem nek se u zatvorenom prostoru razdvoje pusaci od nepusaca. ako sam vec donijela odluku da necu vise pusiti (zdravlje ozbiljno naruseno) zasto onda da pasivno pusim?! bio je nedavno dobar prilog na novoj tv od pasivnom pusenju. to nije nimalo za zezancije. odmah se sjetim zena koje uprte subotom popdne djecu sa sobom i onda zajedno s njima dime u kafanama. jadna ta djeca. tako mali, a vec pusaci. :-x
moji ukucani su po tom pitanju super fleksibilni. postoje prostorije u kuci gdje se pusi i koje se stalno vjetre.
a sto se tice cijene cigareta. vani je to sve mnogo skuplje nego kod nas. samo u hrvatskoj su cigarete mnogo skuplje nego ovdje. da su kod nas takve cijene vjerojatno bi se manj i pusilo. ali vrlo interesantna stvar je da u sarajevu i najveca sirotinja pusi. evo, u mom komsiluku, nemaju sto da jedu (ali bukvalno), ali zato dime ko chimney! ne znam jel motaju il je to ona neka drina sva od katrana. mozda je i neka trava :lol:
Last edited by MADMalice on 05/03/2012 21:39, edited 1 time in total.
zateznistub

#47 Re: DUHAN

Post by zateznistub »

Ali_G wrote:Mali offtopic, al kad je vec o duhanu rijec, gdje u Sarajevu ima kupiti tabakera po mogucnosti da je za mladje osobe, ono nije klasicna. Hvala
U svim malo bolje opskrbljenim trafikama i na nekim benzinskim pumpama.

@madmalice,
ima tema o prestanku pusenja i nepusacima, pa tamo...
friskyoreo

#48 Re: DUHAN

Post by friskyoreo »

A zna li neko da li imaju filteri koji su duzine kao i kod onih "obicnih" cigareta. Kupio sam ove OCB, ali praktiki filter je samo do pola ovog zutog dijela. A mnogo bi mi bolje prijalo kada bi bio cijeli jer je sada prilicno jak duhan. :)
Ricken

#49 Re: DUHAN

Post by Ricken »

Hajd malo da se osvježi tema. Ja sam nakon dugog staža pušenja Drine light shvatio da nemogu više, toliko se promjenila i toliko je otrova unutra. Prešao sam na Davidof gold, i ok malo je bolje ali nije to to. Zadnjih 20 -ak dana motam, probao sam zlatni dukat i paramount sarajevske duhanjare. Čuo sam za manitou, souvage i pueblo da su čisti duhani bez aditiva, ali ih nemogu naći u Sarajevu nigdje. Zna li neko gdje se mogu naći?

Šte se tiče opreme, tabakeru možete naći u tabacco shopovima, na Čengić Vili ili VF, kao i mašinicu kome treba. Rizle također, mada sam ja tražio smoking brown, ali je nisam uspio naći. Kažu da te rizle nemaju aditiva. Filteri od 100 komada se mogu naći na grabvici ili tabacco shopu na Chwili. Uglavnom od duhana sam vidio ove pobrojane, Bali i Virginia. Zna li neko ima li bolje opskrbljenih, pogotovo sa duhanima pueblo, manitou ili souvage. Izgleda da je najbliža stanica Zagreb. Grčki Karnelis, Black Devil i slično također nisam uspio naći.

Ova ideja oko hercegovačkog prirodnog na otoci, mi se čini ok, morat ću to probati.

Probao sam i električne cigare i to mi je pravo smeće, ona bočica ulja je bočica živog otrova. Kad ti kane na prst, zamanta ti se, čisto trovanje. Nevidim po čemu je to zdravije, čak šta više čista hemija.
Last edited by Ricken on 24/11/2012 15:38, edited 1 time in total.
radostan dan

#50 Re: DUHAN

Post by radostan dan »

koji smo mi papci pa ne možemo bez cigara ( na čelu sa mnom)...

čitam postove, stisla kriza, pogotovu za nas što dimimo 2 kutije dnevno, kako što jeftinije proći...

kad nas još više zavrnu sa cijemama i platama, očekujem temu - kako uzgajti duvan-duhan na terasi.

jade naše niko ne zna... :mrgreen:
Post Reply