NOVI CITROEN C4
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
- Zvek
#27 Re: NOVI CITROEN C4
E pa onda je ovo ogromno iznenadjenje. Kompakta i srednja klasa su bastioni VW uspjeha, ali eto dese se i iznenadjenja? Koliko je prodato Superba, Insignija?
- johntra
#28 Re: NOVI CITROEN C4
Superba je mislim prodato oko 4o komada, za Insigniu ne znam...
- johntra
#29 Re: NOVI CITROEN C4
Ustvari ispravka, do mene je...Superba je prodato 62 komada, a Insignie 92 komada...
- Qler
#30 Re: NOVI CITROEN C4
Pa fakat moras biti poseban da pored nove astre, novog focusa, novog C4, kazes da je golf lijep. Pored Insignie, C5, Mondea, reci da je ovaj novi passat dobar (stavili nove farove i stopke)... Daj i ti golfista ne vidis dalje od ASA-e. VW jeste dobar, nije lijep, nije udoban i ne nudi nista vise od konkurencije. Nije jeftin za odrzavati, skupo ga platis, nenude neku posebnu garanciju, ne daju popuste, vise nema avlijskih majstora da ih prave, jednostavno ne vrijedi toliko vise od ekvivalentnog Forda, Opela, Citroena, pa cak i Renola, iako ni meni nije drag
A, ako mi sad kazes da ti je Octavia udobna, vise ni jedan tvoj post necu smatrati ozbiljnim, jer ocigledno nisi nikad sjeo, bukvalno, ni u jedno drugo auto van VW koncerna...
- SadaMeHuseine
#31 Re: NOVI CITROEN C4
Stvarno bih volio da vidim komentare pojedinih fanova, šta bi se desilo kada bi kojim slučajem VW postao vlasnik Citroen-a????
Da li bi se toliko kudili njihovi modeli ili bi se ukivali u zvijezde....???
C4 po meni izgleda haos, unutrašnjost je mnogo bolja nego kod prethodnika, naoko komplikovana, ali ergonomski perfektno riješena....dizajnerska riješenja na ovom modelu dovedena do stupnja svršavanja, "gujica" po meni jedna od boljih u klasi.....sve dokazuje da Francuzi koriste srce i mozak prilikom dizajniranja, a ne lenjir i šestar kao njihove komšije.....
Ukratko C4....

C4 po meni izgleda haos, unutrašnjost je mnogo bolja nego kod prethodnika, naoko komplikovana, ali ergonomski perfektno riješena....dizajnerska riješenja na ovom modelu dovedena do stupnja svršavanja, "gujica" po meni jedna od boljih u klasi.....sve dokazuje da Francuzi koriste srce i mozak prilikom dizajniranja, a ne lenjir i šestar kao njihove komšije.....
Ukratko C4....
- drndalo
#32 Re: NOVI CITROEN C4
Ako cemo posteno, toliko su prodali zato sto su najzad sisli sa svojih cjenovnih oblaka i ponudili automobil ljudima za onoliko koliko ljudi misle da vrijedi... Dok je bio C5>=50.000 KM, nije se prodalo vise od 10 komada u BiH...johntra wrote:Ma nema veze za Golfa...bitno je da je tokom prošle godine prodato 130 komada C5, dok je drvenog Passata prodato malo jače od 90 modela...pa eto, mislim da to dovoljno govori kako je Citros sve više popularniji u BiH, te da se polako vraća na nivoe prijeratne prodaje gdje su modeli IMV Citroena bili jako prodavani na ex-Yu tržištu...
Slicna je bila prica i sa starim C3, dugo je bio skuplji od slicnog Polo-a (23.000 KM), i rezultati prodaje su bili upravo takvi, nikakvi... Kad su ga zadnju godinu prije kraja modela spustili na postenu cijenu od oko 18.500 KM (ili tako nesto), vidi razlike drasticne, prodadose par stotina komada...
Pametnom dosta, ali ne i Bucalu... (Uracunavam i njihovu poslovicnu ljubaznost u salonu...)
- Better Man
#33 Re: NOVI CITROEN C4
Jesu prodali toliko zato što su političari u talu sa Nihadom Imamovićem kojem su omogučili monopol da se jedino vozila iz VW grupacije uzimaju kao službena.golfista wrote:Škoda u Bosni i Hercegovini će sljedeće sedmice obilježiti prodaju 30.000-tog novog modela u Bosni Hercegovini od potpisivanja Dayton-skog mirovnog sporazuma. Od 07.05.1996. na osnovu ugovora o direktnoj saradnji sa firmom Škoda auto, ASA AUTO je stekla status direktnog trgovca i importera za djelatnost uvoza i distribucije automobila i originalnih dijelova marke Škoda za područje Bosne i Hercegovine.
Primopredaja 30.000-tog vozila će se obaviti u srijedu 15.09.2010. u prodajnom salonu Cosmos Commerce u Tuzli.
I tu mi spominjete nekakve opele i citroene i dvocifrene brojeve, fakat moraš biti poseban da, pored ovakve brojke ističeš, 90 ili 150 vozila, haj zdravo.
-
maxell_sarajevo
#34 Re: NOVI CITROEN C4
Pa valjda politicari znaju sta valjaBetter Man wrote:Jesu prodali toliko zato što su političari u talu sa Nihadom Imamovićem kojem su omogučili monopol da se jedino vozila iz VW grupacije uzimaju kao službena.golfista wrote:Škoda u Bosni i Hercegovini će sljedeće sedmice obilježiti prodaju 30.000-tog novog modela u Bosni Hercegovini od potpisivanja Dayton-skog mirovnog sporazuma. Od 07.05.1996. na osnovu ugovora o direktnoj saradnji sa firmom Škoda auto, ASA AUTO je stekla status direktnog trgovca i importera za djelatnost uvoza i distribucije automobila i originalnih dijelova marke Škoda za područje Bosne i Hercegovine.
Primopredaja 30.000-tog vozila će se obaviti u srijedu 15.09.2010. u prodajnom salonu Cosmos Commerce u Tuzli.
I tu mi spominjete nekakve opele i citroene i dvocifrene brojeve, fakat moraš biti poseban da, pored ovakve brojke ističeš, 90 ili 150 vozila, haj zdravo.
Bruka bi bila da ovi iz EU vide nase politicare kako se voze u nekakvim Renolima i Opelima
- johntra
#35 Re: NOVI CITROEN C4
Dobro, možemo uzeti tvoje parametre kao istinite...onda, isti takvi parametri važe i za bilo koje novo auto koje se pojavi tek na tržištu...udari se početna cijena, pa se onda gledaju kretanja na tržištu, pa se ta cijena snizi..C5 je nešto malo jače od dvije godine na tržištu, prema tome, 130 komada je odličan uspjeh...to opet ne mijenja činjenicu da su C5 i Insignia prodavaniji od Passata prošle generacije u BiH, pa čak i od povoljnijeg Superba...naravno, Passat sa novom cijenom će biti mnogo konkuretniji, tako da će postići bolju prodaju od starog, mada ni konkurencija neće sjediti skrštenih ruku...a za Bucala me libo gabri, ni u ASA-i ništa nisu ljubazniji...drndalo wrote:Ako cemo posteno, toliko su prodali zato sto su najzad sisli sa svojih cjenovnih oblaka i ponudili automobil ljudima za onoliko koliko ljudi misle da vrijedi... Dok je bio C5>=50.000 KM, nije se prodalo vise od 10 komada u BiH...johntra wrote:Ma nema veze za Golfa...bitno je da je tokom prošle godine prodato 130 komada C5, dok je drvenog Passata prodato malo jače od 90 modela...pa eto, mislim da to dovoljno govori kako je Citros sve više popularniji u BiH, te da se polako vraća na nivoe prijeratne prodaje gdje su modeli IMV Citroena bili jako prodavani na ex-Yu tržištu...
Slicna je bila prica i sa starim C3, dugo je bio skuplji od slicnog Polo-a (23.000 KM), i rezultati prodaje su bili upravo takvi, nikakvi... Kad su ga zadnju godinu prije kraja modela spustili na postenu cijenu od oko 18.500 KM (ili tako nesto), vidi razlike drasticne, prodadose par stotina komada...![]()
![]()
Pametnom dosta, ali ne i Bucalu... (Uracunavam i njihovu poslovicnu ljubaznost u salonu...)
- drndalo
#36 Re: NOVI CITROEN C4
Upravo tako, i mene za Bucalom boli, spomenuh ga samo jos kao dodatni anti-argument...
Ja kad spomenuh C5, ne spominjem samo aktuelni model, ja racunam i stari model, koji je po meni u ta doba bio apsolutno zapostavljen model u odnosu na kvalitet, pa i izgled... Samo tada nije bilo krize, pa su se Citroeni mimo BiH prodavali sasvim OK, i dal ce u BiH prodati 100-200 vise/manje i nije bilo toliko bitno... Sad kad prodaja ne ide sama nigdje, i ovih 100-200 vise prodanih u BiH je za uhar...
Ja kad spomenuh C5, ne spominjem samo aktuelni model, ja racunam i stari model, koji je po meni u ta doba bio apsolutno zapostavljen model u odnosu na kvalitet, pa i izgled... Samo tada nije bilo krize, pa su se Citroeni mimo BiH prodavali sasvim OK, i dal ce u BiH prodati 100-200 vise/manje i nije bilo toliko bitno... Sad kad prodaja ne ide sama nigdje, i ovih 100-200 vise prodanih u BiH je za uhar...
- citroen
#37 Re: NOVI CITROEN C4
Ovo je tacno 100%,poslovna politika ABC je katastrofalna na celu sa Mr.Bucalomdrndalo wrote:Ako cemo posteno, toliko su prodali zato sto su najzad sisli sa svojih cjenovnih oblaka i ponudili automobil ljudima za onoliko koliko ljudi misle da vrijedi... Dok je bio C5>=50.000 KM, nije se prodalo vise od 10 komada u BiH...johntra wrote:Ma nema veze za Golfa...bitno je da je tokom prošle godine prodato 130 komada C5, dok je drvenog Passata prodato malo jače od 90 modela...pa eto, mislim da to dovoljno govori kako je Citros sve više popularniji u BiH, te da se polako vraća na nivoe prijeratne prodaje gdje su modeli IMV Citroena bili jako prodavani na ex-Yu tržištu...
Slicna je bila prica i sa starim C3, dugo je bio skuplji od slicnog Polo-a (23.000 KM), i rezultati prodaje su bili upravo takvi, nikakvi... Kad su ga zadnju godinu prije kraja modela spustili na postenu cijenu od oko 18.500 KM (ili tako nesto), vidi razlike drasticne, prodadose par stotina komada...![]()
![]()
- Bullet Tooth Tony
#38 Re: NOVI CITROEN C4
fin zvuk ima
-
tapir81
#39 Re: NOVI CITROEN C4
Ja sam dogooglao do ovog vašeg kao i brojinh drugih foruma u potrazi za iskustvima s C4 jer sam zainteresiran za kupnju. (Ovdje sam našo nešto sitno: http://www.citroenforum.hr/citroen-c4-i ... im-c4-133/)
Izgleda da ga još nitko ne vozi, pa nema konkretnih osobnih stavova.
Prema svim testovima auto je sjajan. Ali koliko da im vjerujem. Meni se lično veoma dopada, posebice unutra.
Neki testovi:
http://hard10mag.com/hard-10-and-yo-ele ... price.html
http://www.auto-info.hr/testovi/novih-v ... -1343.html
Izgleda da ga još nitko ne vozi, pa nema konkretnih osobnih stavova.
Prema svim testovima auto je sjajan. Ali koliko da im vjerujem. Meni se lično veoma dopada, posebice unutra.
Neki testovi:
http://hard10mag.com/hard-10-and-yo-ele ... price.html
http://www.auto-info.hr/testovi/novih-v ... -1343.html
- strong69
#40 Re: NOVI CITROEN C4
Bez zelje da idem u OT i ja se zelim dotaci doticnog vlasnika ABC-a. Zbog njega, ljubaznosti njihovog osoblja i odnosa prema meni kao kupcu svoj C4 sam prije par godina kupio u Mostaru i idem na servis u Mostar. Odlicna usluga, ljubaznost, daju mi na uvid sve rezervne dijelove koje su mi zamijenili. Ukratko, nikada problema s njima. U Sarajevo odem ponekad da mi zamijene sijalice.citroen wrote:
Ovo je tacno 100%,poslovna politika ABC je katastrofalna na celu sa Mr.Bucalom![]()
Novi C4 je odlican. Pogotovo mi se dopada ovaj 2.0 model
-
Blobi
#41 Re: NOVI CITROEN C4
Sta je pisac htio reciSliver wrote:nekako bih prezivio da Islam predje pod papinu upravu, ali da Citroen padne pod, ne daj Boze VW upuco bih se. Vozio sam nekada davno, u neka mracna vremena Golfa, kad se razvedrilo i kada sam kupio Citroena, prodao sam Golfa nekim ciganima samo da ga se rijesim, za badava ga dao, gledaju me cige i pitaju da nije premalo gazda, jer sam imao previse obaveza oko tog golfa, kao npr jednom, nakon nekoliko mjeseci, sam morao sjesti u njega,opet i odvesti ga da mu naspem antifriz, sto je za mene bilo vec previse .SadaMeHuseine wrote:Stvarno bih volio da vidim komentare pojedinih fanova, šta bi se desilo kada bi kojim slučajem VW postao vlasnik Citroen-a????
Ukratko C4....![]()
![]()
![]()
- shibonja
#42 Re: NOVI CITROEN C4
Odlican automobil ,skoro sam se imao priliku provozati kao suvozac ,sve pohvale 
-
febo_acm
#43 Re: NOVI CITROEN C4
Registracija me dijeli od ovog auta 
Ima li kakvih iskustava u međuvremenu?
Ima li kakvih iskustava u međuvremenu?
- drndalo
#44 Re: NOVI CITROEN C4
Pa daj ga vise registruj, pa nam pricaj utiske... 
- zateznistub
#45 Re: NOVI CITROEN C4
Ja kad ga vidim na cesti krenu mi sline, toliko.
-
febo_acm
#46 Re: NOVI CITROEN C4
Ma bice i utisci i slike iz prve ruke, ali svaki dan je ko godina 
- Zvek
#47 Re: NOVI CITROEN C4
Čestitam na kupovini! Da li je HDI ili benzin?
-
febo_acm
#48 Re: NOVI CITROEN C4
HvalaZvek wrote:Čestitam na kupovini! Da li je HDI ili benzin?
- Better Man
#49 Re: NOVI CITROEN C4
Pridružujem se čestitkama! Reci nam koliko te je koštao do registracije i da li mu je klima automatska ili manuelna?AMD wrote:HvalaZvek wrote:Čestitam na kupovini! Da li je HDI ili benzin?1.6 HDI, tendance, 68 kW.
-
febo_acm
#50 Re: NOVI CITROEN C4
Hvala, hvalaBetter Man wrote:Pridružujem se čestitkama! Reci nam koliko te je koštao do registracije i da li mu je klima automatska ili manuelna?AMD wrote:HvalaZvek wrote:Čestitam na kupovini! Da li je HDI ili benzin?1.6 HDI, tendance, 68 kW.