Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moze mala pomoc
totalni sam antitalenat za tijesto, danas pokusala napraviti brze kiflice sa sirom, i sve se zavrsilo na pokusaju
drzala sam se tacno sastojaka i kolicine napisane u receptu. tijesto se nije "dalo" razviti. da stavim vise mlijeka? gdje sam pogrijesila?
moona wrote:Moze mala pomoc
totalni sam antitalenat za tijesto, danas pokusala napraviti brze kiflice sa sirom, i sve se zavrsilo na pokusaju
drzala sam se tacno sastojaka i kolicine napisane u receptu. tijesto se nije "dalo" razviti. da stavim vise mlijeka? gdje sam pogrijesila?
vjerovatno neznas zakuhati tijesto ispravno,,,neka ti pokaze neko kako
a zasto krompir nije zdrav
ja pokusavam slijediti to pravilo ali ... nekad nam se omakne pa jedemo sutradan isto krompir
ima raje koja cijeli zivot tako jedu ..
nije problem u prenocenom povrcu, nego u podgrijavanju - ne valja jesti podgrijan krompir, spinat, mrkvu i gljive jer se skupljaju stetni hemijski spojevi koji su dugorocno kancerogeni, a kratkorocno tesko probavljivi. to sve ne znaci da ja podjahkad ne podgrijem nesto od navedenog.
veceras samo krompir prerezan napola u rernu i gotovooooooo a uz to mladi sir, puter i vrhnje za kuVanje, suhog mesa sutra nemam pojma..........mozda koka sa krompirom
uh evo mi naumpalo za sutra.................tikvicu i karfiol malo propzis na puteru (karfiol prethodno prokuhati) onda zacini i vrhnje a uz to teletina (moze na sitne komadice izdinstano ili one sniclice) jojjjjjjjjjjjjj gladna sam evo tepam sniclama
I kod mene danas brzinski rucak: teletina u pretis loncu sa krompirom, mrkvom, celerom i lukom, i sve to u preukusnom saftu. Gotovo za sat vremena, samo se natrpa u lonac.
Partizzanka wrote:pa vi samo teletinu jedete
ja nemam teletine
ovdje je to ako se vec nadje ... junetina
ima li sta bez teletine
ramstek, fasirano u milion oblika, licke snicle, gulas, grah/grasak/leca/buranija/prokulice na varivo - sve to mozes s junetinom i jos mnostvo dobrih stvari
Nadinka wrote:Jel neko probao praviti paprike s krompirom dan prije, valjaju li ista za jesti sutradan od psremanja??
Nije ti krompir zdrav za jelo kada prenoci, kao i spinat.
Nije istina. Ja sam jela krompir i špinat i dva dana star i ništa im nije falilo. Mada više od dva dana nije preporučljivo.
Fazon je u tome na koji način ga spremaš u frižider i kako ga podgrijavaš.
Hvala bogu pa sam se dobro raspitala i saznala na koji način se obrađuje hrana i skladišti. Sve je u cakama, ne znamo pravilno rukovati s hranom.