exliberal wrote:Bosnolog
Ja mislim da srbi nebi prihvatili ovo iz razloga sto bi BL bila osjecena od srbije, sto bi bosnjaci ( Tuzla i Sarajevo ,kontrolisali cijelu granicu sa Srbijom) Hrvati mozda i bi ako bi vidjeli opciju da time dobijaju entitet koji bi "cuvao ledja primorju" ( citat FT) ali problem je sto je pripojen i istocni dio pod Srbima....znaci ni tu nema prolaza..
.da nespominjem to sto bi Bihac i krajina "jedva docekali " da budu pod upravom iz BL 
Banjaluka odnosno taj dio Krajine je svakako odsjecen od Srbije istocnog dijal BiH distriktom Bercko a sve ce biti vise odsjecen u buducnsoti i demografski,.tako da nece nista promjeniti po tom pitanju i u sadasnjem uredenju BiH,...
Sadasnje teritorijalno uredenje istocnog dijela Karadziceve tvorevine je ekonomski i zivotno neodrziv i u fazi odumiranja,potpuno je razdvojen ogromnim prostorom Federacije,tako da dosadasnje vrijeme potvrduje ovu moju tezu,.....
Vezano za Bihac i USK to je ona teze moras gledati stvari u sirem kontekstu privrednih integracija i opravdanosti integracije tog dijala i zbog geografskog polozaja bihacke regije,isto vazi i za Istocni dio BIH,..
Autonomija Krajine bi bila najveca od svih Automonija sa najvecim brojem stanovnika i potencijalno najrazvijeni dio BiH,.....
Jedno sam uvjeren da ce se na kraju ovaj model decentralizovanog uredenja BiH se pokazati kao najbolji i najprosperitetniji za sve narode i gradane BiH,sa najeftnijom i najefikasnijim privredno administrativnim uredenjem BiH, ...