Samousluga na pumpama
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mlad i Nevin
#26 Re: Samousluga na pumpama
E to...ljudima da je nešto što ostali imaju a ne vide da je velika prednost što imaju ljudi zaduženi za to. Eto ta žena isprska auto, ne daj bože da dođe do kakve iskrice i hiljadu još sličnih primjera...eh, kako bi vi natočili autobus ili kamion sa 500-600 litara na debelom minusu

-
Ublehas
#27 Re: Samousluga na pumpama
I to sam dozivio, nije toliko strasno kao sto se cini. I treba prepoloviti taj kapacitet rezervoara kamiona i autobusaMlad i Nevin wrote:E to...ljudima da je nešto što ostali imaju a ne vide da je velika prednost što imaju ljudi zaduženi za to. Eto ta žena isprska auto, ne daj bože da dođe do kakve iskrice i hiljadu još sličnih primjera...eh, kako bi vi natočili autobus ili kamion sa 500-600 litara na debelom minusu![]()
-
gurabija78
#28 Re: Samousluga na pumpama
koliko znam, u Italiji, cini mi se i Sloveniji, je gorivo jeftinije na pumpama koje su samousluzne.... valjda se usluga naplacuje dodatno po litru goriva... sto je po meni i ok....
- mrtva kokoš
#29 Re: Samousluga na pumpama
vidim svi sipate gorivo a niko da kaze koja je fora za sipanje goriva, koliko pritisnuti rucicu i sta ??
cisto zbog tog cekanja...
- headbanger
#30 Re: Samousluga na pumpama
de ti nama ovo pojasniSplinter wrote:vidim svi sipate gorivo a niko da kaze koja je fora za sipanje goriva, koliko pritisnuti rucicu i sta ??![]()
ja pritisnem do kraja i zakacim je onih hepekom da samo ide, i cim se napuni pistlj sam izbaci, ja jos samo malo naspem da zaokruzim cifru
- mrtva kokoš
#31 Re: Samousluga na pumpama
nemam pojma ja samo pitam, nisam nikad to radio...
kontam malo pritisnes, malo izlazi...
uredu za napuni do vrha, ali kako za cvaju ??
kontam malo pritisnes, malo izlazi...
- CharlesBukowski
#32 Re: Samousluga na pumpama
Takvih lola mozes nabrojati na prste nindza kornjace.Pa jbt ajde da vidim lolu koji ce na minus 15 stepeni izaci,natociti npr. Cheerokia sa 100 litara beznina
- headbanger
#33 Re: Samousluga na pumpama
kontam mozda nes zahebajes ali nema vezeSplinter wrote:nemam pojma ja samo pitam, nisam nikad to radio...
kontam malo pritisnes, malo izlazi...![]()
pa pritisnes pistolj do kraja, da potece gorivo, i tako drzis dok ne naspes za cvaju, naravno ne skidaj pogled sa brojcanika i kada dodje na 18KM malo popustis "okidac" na pistolju i tako lagano do 20KM
-
Ublehas
#34 Re: Samousluga na pumpama
Pritisni do kraja i drzi, kad mjerac dodje blizu cvaje pusti i dodaj pomalo koliko ti jos treba, jednostavno.Splinter wrote:nemam pojma ja samo pitam, nisam nikad to radio...
kontam malo pritisnes, malo izlazi...![]()
Ali rucica se mora do kraja drzati da nebi brojac mozda preskocio litar-dva kad se pomalo pusta.
- dottore
#35 Re: Samousluga na pumpama
jel ono na onom OMV-u kod Wise, automatski... ono namjestis koliko kesa, i sam sipa.. 
-
AS_sa
#36 Re: Samousluga na pumpama
cun zasto .... jesi ti kad citao o statickom elektricitetu mozda ... i znas li kako se to desi odnosno mozeli da se desi kad se sipa benzin ...1946 wrote:Zašto?AS_sa wrote:najpametnije je ne sipati sam ... nek dodje cikica i nek naspe da kao sto neko rece prije nebi raznijeli i sebe i druge ...
-
vnm
#37 Re: Samousluga na pumpama
prema tvojoj teoriji u njemackoj bi svaki dan gorile benzinske, jer ja tamo nisam jednu vidio da nije bila samousluga.
- DenisSarajevo
#38 Re: Samousluga na pumpama
http://www.youtube.com/watch?v=1P7oGdbY ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=IdcPeW1X ... re=related
I ja sam za samousluzivanje na pumpama mada to kod nas nece jos zazivjeti, zadesio sam se par puta na pumpi kad vozaci ( pretezno zene
) nisu znali ni koje gorivo trosi njihov auto i onda se pitam sta bi da je dosao na samousluznu pumpu.
I ja sam za samousluzivanje na pumpama mada to kod nas nece jos zazivjeti, zadesio sam se par puta na pumpi kad vozaci ( pretezno zene
- collapse
#39 Re: Samousluga na pumpama
Ma svedno pravite od muhe medjeda, ako ti je merak sipat samo reci radniku na benzinskoj ja cu jarane i njemu ce bit draze
.
-
AS_sa
#40 Re: Samousluga na pumpama
pa nece svaki dan ... al se takvi slucajevi veoma cesto dese .....vnm wrote:prema tvojoj teoriji u njemackoj bi svaki dan gorile benzinske, jer ja tamo nisam jednu vidio da nije bila samousluga.
- Better Man
#41 Re: Samousluga na pumpama
Nema tu nikakve mudrosti oko vrste goriva koje trosi auto, jer dovoljno je da otvoris vratasca od goriva i s unutrasnje strane fino pise koje gorivo predvidjeno za tvoj automobil i onda fino uzmes odgovarajuce crijevo i sipas. Spominjanje zena kao da su one te koje pretezno ne znaju koje gorivo im trosi automobil smatram kompleksom nize vrijednosti. I budi siguran da ima zena koje su za volanom sposobnije iokretnije od tebe. Vise u saobracaju vidim polupismenih muskaraca koji nemaju pojma o kulturi ponasanja u saobracaju nego zena.DenisSarajevo wrote:http://www.youtube.com/watch?v=1P7oGdbY ... re=related
I ja sam za samousluzivanje na pumpama mada to kod nas nece jos zazivjeti, zadesio sam se par puta na pumpi kad vozaci ( pretezno zene) nisu znali ni koje gorivo trosi njihov auto i onda se pitam sta bi da je dosao na samousluznu pumpu.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#42 Re: Samousluga na pumpama
AS_sa wrote:cun zasto .... jesi ti kad citao o statickom elektricitetu mozda ... i znas li kako se to desi odnosno mozeli da se desi kad se sipa benzin ...
vnm wrote:prema tvojoj teoriji u njemackoj bi svaki dan gorile benzinske, jer ja tamo nisam jednu vidio da nije bila samousluga.
A ne dešavaju se kad pumpadžija natanka? Koja je razlika kad tanka pumpadžija ili ti?AS_sa wrote:pa nece svaki dan ... al se takvi slucajevi veoma cesto dese .....
- jedaneska
#43 Re: Samousluga na pumpama
janje_ wrote:pricamo rodjak i ja i on mi objasnjava kako ko govori njemacki i veli za svog zeta:
da nema samousluge na pumpama, on bi moro tramvajem hodat..
lm, kod nas je to haman tekovina jos proslog sistema.. svugdje u Ojropi se stedi na ljudstvu, tako da sam sebi sipas na 95% pumpi..
samo ako je neka mala privatna, onda ti dodje covo i sipa.. a BP, OMV, Shell, ... svugdje si sam svoj pumpadzija..
u zadnjih par godina imas na automatu (JET pumpe u Austriji) opciju da platis u radnji ili direktno na automatu karticom, tako da i ne u vecinu pumpi i ne ulazim.. a oni tako stede na ljudstvu..
eto, zna li ko je li bilo kakvih incidenata kod njih? http://www.jet-tankstellen.at

- Qler
#44 Re: Samousluga na pumpama
Vala meni je mrsko sipati. Mislim da nisam nikada u zivotu ja nasuo gorivo. Najcesce dodjem na pumpu, otvorim prozor, kazem koliko hocu, on naspe, ja platim, i ne izlazim iz auta...
- 1946
#45 Re: Samousluga na pumpama
Mrsko mi je sipati, ali mi je još mrže čekati ako je slobodna pumpa, a radnici zauzeti
- headbanger
#46 Re: Samousluga na pumpama
cuj pogrijesiti gorivo
e svasta pa fino na poklopcu rezervoara pise koje gorivo
a sto se statickog elektriciteta tice
pa pri izlazenju iz auta ufatite se za vrata, metalni dio, ne za plastiku, ovo ce vam pomoci inace pogotovo tokom zimskih mjeseci kada smo puni vune i sintetike
e svasta pa fino na poklopcu rezervoara pise koje gorivo
a sto se statickog elektriciteta tice
pa pri izlazenju iz auta ufatite se za vrata, metalni dio, ne za plastiku, ovo ce vam pomoci inace pogotovo tokom zimskih mjeseci kada smo puni vune i sintetike
- Better Man
#47 Re: Samousluga na pumpama
Ti kao pravi penzioner.Qler wrote:Vala meni je mrsko sipati. Mislim da nisam nikada u zivotu ja nasuo gorivo. Najcesce dodjem na pumpu, otvorim prozor, kazem koliko hocu, on naspe, ja platim, i ne izlazim iz auta...
- Qler
#48 Re: Samousluga na pumpama
Suti kako sam uzeo auto da ima da otvaram rezervoar dok sjedim za volanom, razrahatio sam se 
-
AS_sa
#49 Re: Samousluga na pumpama
pa razlika je u tome sto ti kad izlazis iz svog auta sa limom dolazis u odoir preko ruku, nogu i sl. i stvara se elektricitet ... dok pumpadžija kad sipa ne dolazi u kontakt sa tvojim autom ... on stoji na tlu prizemljen i najcesce nose rukavice na rukama ... e to je ta razlika1946 wrote:AS_sa wrote:cun zasto .... jesi ti kad citao o statickom elektricitetu mozda ... i znas li kako se to desi odnosno mozeli da se desi kad se sipa benzin ...vnm wrote:prema tvojoj teoriji u njemackoj bi svaki dan gorile benzinske, jer ja tamo nisam jednu vidio da nije bila samousluga.![]()
A ne dešavaju se kad pumpadžija natanka? Koja je razlika kad tanka pumpadžija ili ti?AS_sa wrote:pa nece svaki dan ... al se takvi slucajevi veoma cesto dese .....
- 1946
#50 Re: Samousluga na pumpama
Ti kad izlaziš iz auta najčešće dotičeš metal i tada se prazni elektricitet. Pumpadžija kad sipa dolazi u dodir sa autom isto kao i ja kad sipam, jer radi sve što i ja (otvori poklopac ukoliko nije automatski, otključa čep, odvrne čep, stavi "pištolj" i toči). A inače lebdim iznad tla, neprizemljen, dok to radim. I bez rukavica, dok dođe do situacije gdje mogu postojati isparenja koja se mogu zapaliti, toliko puta dotakneš metal da bi ispraznio elektricitet aviona, a ne čovjeka.AS_sa wrote:pa razlika je u tome sto ti kad izlazis iz svog auta sa limom dolazis u odoir preko ruku, nogu i sl. i stvara se elektricitet ... dok pumpadžija kad sipa ne dolazi u kontakt sa tvojim autom ... on stoji na tlu prizemljen i najcesce nose rukavice na rukama ... e to je ta razlika