golfista wrote:pa dobro, ionako ovih godina sistem vrijednosti je otišao, zajedno sa cijelim svijetom, u pm..Tako da danas možeš reći da je daewoo prostraniji od auta iz veće klase?!?? ili da je odličan auto, kome se , doduše ponekad, osjeti smrad amonijaka ili ponekad ne grije adekvatno, pa možete malo nazebsti. Ali sve to nema veze, jer je on prostraniji ljepši kvalitetniji a duplo jeftiniji od passata, a grijati se možete i kod kuće, a kako se preporučuje ovih dana i boravak na svježem zraku, dovoljno je da se umotate u deku sjedete u svog novog daewooa i pravac planina..na svjež zrak da malo očistite pluća od smrada amonijaka...Neki ljudi jednostavno ne mogu ili nece da shvate princip tržišne ekonomije, jer taj cruze nije bezveze u osnovnoj izvedbi dvadesetak hiljadai kusur. Jednostavano se taj kvalitet može proizvesti za taj novac i u z to još i zaraditi, dok je najopremljeniji model i duplo skuplji, zašto?, Zato što kod dodatne opreme nema fuša, koža, ksenoni, navigacije i zvučnija elektronika košta koliko košta i tu nema kalkulacije , zato se kalkuliše sa karoserijom, plastikom, izolacijom, zaštitom, bojom i slično.
Eto dragi moji, imajte to na umu, i drugi put kada kažete da je kompaktni daewoo prostraniji ili kvalittniji od automobila iz više klase, pripazite, može vas svježe zaklana ćurka pogoditi posred te prazne tintare...
Jah, dobro si, sistem vrijednosti po pitanju auta se mjeri folcvagenom, dalje nema.
Da si citao malo bolje sta sam momku odgovorio o mirisu/smradu iz ventilacije skonto bi nesta. Ja vozim sluzbenog pasata, i u tom autu nakon upaljene klime se osjeti "amonijak" iz ventilacije, razlika je sto je u Cruzu tehnicki rijeseno da se klima pali automatski kad god se upali odmaglivanje sofersajbe osim na veoma niskim temperaturama. A ako mislis da je sada kvalitet VW, audija itd. Bogom dat i da nema fula, varas se. U istoj toj seriji sluzbenih passata kad smo ih dobili nove bilo ih vise je koji su vrlo brzo vracani na reklamaciju zbog ovog i onog. Samo, kako rekoh, kad je u pitanju "outsidersko", non-VW auto to se nekako vise cuje.