Ovaj gospodin trenutno boravi i radi u Minhenu, a iskreno prije bih u Varesu zivio nego u Becu. Standard zivota je nula, ma kakva nula (-7). Jedini, ali bas jedini grada u Becu gdje covjek moze da zivi je Inner Stadt, tj. mrtvi centar. Sve ostalo, ukljucujuci Favoriten, Otta k., Meidling, itd je za kurac.immuno wrote:Bilki langsaaaam ovo je ironicno receno gospodinu/gospodji koji eto upravo nakon mjesec dva kaze da je Bec najvece balkansko selo i da u njemu zive samo krkani .....mozda nisi u toku a ja sam samo htjela da mu kazem da se u Becu itekako moze lijepo provesti i sa nasim ljudima...
Sva kultura koja postoji u Becu je vezana iskljucivo za Inner Stadt i nista vise. Sve ostalo je jedna velika, sakrivena pijaca, krkanluk (Prater pogotovu - nema insana ciji korjeni nisu iz neke bosansko-srbijanske-turske vukojebine. Znaci, fakat vujkojebine i to bez zezancije), krenuvsi od debilnih austrijanaca, preko ex-yugoslovea, pa nadalje.
Pa kad su svi sjahali s jebenih balkansko i istocnoevropskih planina i sela, normalno da im je Bec i Caba i Meka. Sad ce se javiti neko, ko ce da tvrdi da je on carsijaner te da zivi u Austriji, da je iz Sarajeva ili nekog drugog grada u BiH, ali eto da nije istina ovo sto govorim o Becu.
Nije djaba sam nacionalist Ante Starcevic za Bec i Austrijance davno rekao da niko ne moze da trpi krkanje, seljake i pogan, kao austrijanac ili beclija, jer su ovi jos gori.
Minhen je za Bec diznilend za Kakanj.
@Blinki
Nemoj da se nadjes uvrijedjen. Izuzetaka svudgje ima i niti jedna rijec gore napisana se ne odnosi na tebe ili bilo koga koga ne poznajem. Ovo govorim iz iskustva i ljudi koje sam sreo. Isfrkavanje nosa u restoranu za ruckom, skinuti cipele i biti u papucama na poslu (a carape smrde), ili jos gore biti bos, itd, itd su mi stvarno srusili sliku o Becu.
Da naglasim, nisam radio na nekom debilnom poslu, nego u istrazivackom centru i dao sam otkaz (visko-kvalifikovana sam radna snaga
Prije nego li sam dosao u Austriji, tri i kusur godine prije, mislio sam da smo mi krkani. Tek sada vidim koliko je moje Sarajevo "pojam kulture" za pojedine evropske centre.