Najgore ceste u vašem gradu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kurty

#26 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by kurty »

Better Man wrote:Lijepa Australija tamo uopce nema sahtova, vec ispod trotuara su napravljeni otvori da moze voda da otice i da se ne zadrzava na cesti.
Pocelo se to i kod nas upotrebljavati... Ima par godina...
maxell_sarajevo

#27 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by maxell_sarajevo »

kurty wrote:
Better Man wrote:Lijepa Australija tamo uopce nema sahtova, vec ispod trotuara su napravljeni otvori da moze voda da otice i da se ne zadrzava na cesti.
Pocelo se to i kod nas upotrebljavati... Ima par godina...
To su uradili na glavnoj saobracajnici i opet je ispred tog otvora propala cesta.
holowey

#28 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by holowey »

kvadratni sahtovi sa strane ceste sluze za odvod oborinskih voda sa ceste, dok su na drinskoj ulici (i mnogim drugim ulicama u gradu) veci problem kanalizacioni sahtovi koji su postavljeni po sredini ceste a rijetko koji je u nivou... mislim da su ovi sahtovi postavljeni zbog odrzavanja kanalizacione mreze, u slucaju da dodje do zacepljenja da ne moraju da raskopaju cijelu cestu nego samo odredjenu dionicu...
e sad, imho, glavni problem je sto je kanalizaciona mreza postavljena ispod kolovozne trake umjesto da je postavljena sa strane, ispod trotoara, pa zbog opterecenja ceste dolazi do pomjeranja sahtova... da je postavljena sa strane, izbjegle bi se bilo kakve smetnje po odvijanje saobracaja...
drugi problem su popravke ulica kada se novi sloj asfalta nanosi bez da se sastruze dovoljno starog pa onda sahtovi ostaju ispod novog nivoa ceste...

pretpostavljam da je kasno sada za prepravke ali za buduce ceste bi se moglo razmisliti o drugacijoj gradnji... opet sve to imho...
mayab

#29 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by mayab »

chuchumbamayumbe wrote:Fahdovka - Dobrinja.
Komplet Dobrinja.
Ona obilaznica ispod SOS sela na Mojmilu.
Komplet Tranzit.
A najgora stvar su ova silna prokopavanja i šahtovi.
Pa, mačka u piterina, ko li samo uzima talove za ovolike šahtove, to nije normalno. Svakih 20 metara šaht, ili par njih, lijevo, desno, ma užas!
Jos bih dodao ulicu Kraljice Jelene, ona ispod suda BiH, kao i u nastavku skoro kompletnu Gradacacku, to je pravi test poligon za nove aute :D , a kada pada kisa i test brzine pjesaka u Gradacackoj :D , jer je cesta puna lokvi, pa ko ne zeli da bude zaliven....
daxon

#30 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by daxon »

Najžalosnije je to što firme koje su već dokazale da ne znaju napraviti put iznova dobivaju poslove.
Tragično je kako dosad, nakon toliko pokušaja nisu skontali kako se rade šahtovi, a da se ne slegnu, tj. propadnu za mjesec dana, kad već nisu u stanju da u stručnoj literaturi nađu riješenje za taj problem.
Zanimljiva bi bila i informacija da li je iko ikad plaćao penele za sve te neuspjele pokušaje ili im se plaćaju i naknadne popravke onoga što su sfušerili, također ovi što prekopaju cestu ali je ne vrate u prvobitno stanje, da li su oni ikad snosili ikakve materijalne sankcije?
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#31 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by 1946 »

daxon wrote:Najžalosnije je to što firme koje su već dokazale da ne znaju napraviti put iznova dobivaju poslove.
Tragično je kako dosad, nakon toliko pokušaja nisu skontali kako se rade šahtovi, a da se ne slegnu, tj. propadnu za mjesec dana, kad već nisu u stanju da u stručnoj literaturi nađu riješenje za taj problem.
Zanimljiva bi bila i informacija da li je iko ikad plaćao penele za sve te neuspjele pokušaje ili im se plaćaju i naknadne popravke onoga što su sfušerili, također ovi što prekopaju cestu ali je ne vrate u prvobitno stanje, da li su oni ikad snosili ikakve materijalne sankcije?
Nije samo do njih, propadaju šahtovi i zbog pretovarenih kamiona (manje nego zbog javašluka pri izgradnji) :)
mimsy

#32 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by mimsy »

Najgora cesta mi je ona prema Kiseljaku,uska,grbava,nikakva.....
johntra

#33 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by johntra »

U ova Kraljice Jelene na Otoci je ludnica... :lol:
johntra

#34 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by johntra »

Danas mi pade na pamet ova tema kad sam se vozio po gradu i vidio da je nastalo jako puno udarnih rupa od ovog snijega, i čišćenja istog od strane grtalica...baš će biti veselo kad se otopi snijeg...
lonely_rider

#35 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by lonely_rider »

ajmo kugli krajnica amortizera povoljno :D
goran16v

#36 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by goran16v »

lonely_rider wrote:ajmo kugli krajnica amortizera povoljno :D
mandjeta, amontizera, lagera...
motorola01

#37 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by motorola01 »

hedonism wrote:U Zenici je najgora Sarajevska ( svaka slicnost s poznatim netrepeljivostima je slucajna :D )...Al fakat, ulica je uzasna, kao da se vozis po valovima :-? Mada, cijeli grad je pun rupa i rupetina, najnovija rupa kod stanice (stara pijaca, Bulevar) moze odvalit gumu na autu :roll:
Aska Borica je ubjedljivo najgora ulica u gradu od autobuske stanice pa sve do carine.Sarajevska kod KPD-a.Bulevar je poceo pucati kao i cesta u babinoj rijeci.Valjda cemo docekati popravke istih..
sparky

#38 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by sparky »

neko spomenu tranzit.ono je pista u odnosu na druge ulice. jest da su sahtovi malo problematicni ali od citave duzine najgori je dio od vraca do skole mupa,ostalo je ok.
meni je najgora citava trasa kud ide trola,bistrik je pravo propao,posebno dio od raskrsnice za d.pravice pa do "male skole".
ubjedljivo mi je najgora ona ulica (uvijek zaboravljam ime) od muzicke sto presijeca logavinu i nastavlja prema bakijama.
puno lakse bi bilo nabrojati dobre ceste,nazalost.

:run:
Melami

#39 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by Melami »

Mene uglavnom nervira ono na freeway 5 kad izlazim prije posla, katastrofa, ispod onog mosta, imam osjecaj da vozim traktor, zao mi auta majkemi. i kad izlazim za 91 na 5, imaju dvije velike uvale na putu valjda od zemljotresa se vremenom most pomjerio :D Et znamd a ne kontate al dfa se i ja nekom izjadam.Ljudi moji, tmao su zlatni putevi kakvi su u USA. Trust me.
simbabimba

#40 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by simbabimba »

Relacija Bascarsija - Vjecna vatra je za plakat!
johntra

#41 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by johntra »

Još se ta cesta radila, ipak su tu šine lošije...
goran16v

#42 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by goran16v »

Paromlinska potez od Klas trznog centra pored KRO Rada do nove raskrsnice sa N. Filipovica isto makadam.
bpsang

#43 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by bpsang »

SadaMeHuseine wrote:O prelazima preko tramvajskih šina da i ne govorimo.....reli Paris - Dakar.... :x :x
To je posebna priča,Koji to stručnjaci rade kad nisu u stanju da stave armirani beton na dijelu pruge koja se ukršta sa putem te da asfaltiraju cestu u nivou pruge,da je poravnaju izvaljaju pa tek kad sve to urade da očiste utor na tramvajskoj šini.
Ako ne znaju kako se to radi neka pitaju u Zagreb-u, tamo tramvaj po sred trga ide i sve je ravno ko suza
Melami

#44 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by Melami »

bpsang wrote:
SadaMeHuseine wrote:O prelazima preko tramvajskih šina da i ne govorimo.....reli Paris - Dakar.... :x :x
To je posebna priča,Koji to stručnjaci rade kad nisu u stanju da stave armirani beton na dijelu pruge koja se ukršta sa putem te da asfaltiraju cestu u nivou pruge,da je poravnaju izvaljaju pa tek kad sve to urade da očiste utor na tramvajskoj šini.
Ako ne znaju kako se to radi neka pitaju u Zagreb-u, tamo tramvaj po sred trga ide i sve je ravno ko suza
Znaju al im je to puno posla za neradnike kakvih je sve vise kod nas a i bilo bi previse lijepo, a mi nismo navikli na to.
Post Reply