U kojem polozaju spavate?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zemo_online

#26 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by zemo_online »

kako nikad na stomaku? dobro to je meni neobicno jer sam od malena volio pod jastuk ruke da stavljam narocito hladan jastuk. onda se to polako zagrije.
-citao sam prije da ljudi koji spavaju na ledjima su otvoreni ljudi.
angy

#27 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by angy »

test01 wrote:kako nikad na stomaku? dobro to je meni neobicno jer sam od malena volio pod jastuk ruke da stavljam narocito hladan jastuk. onda se to polako zagrije.
Ja sam onda zatvorena samo tako :lol: nema saMse da mogu na ledjima zaspati :)
Najcesce ova poza koju sam napisala a ak nije ta onda na stomaku :)
kurty

#28 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by kurty »

Prvo spavao u krevetcu... onda sam godinu dana haman spavao u tatinom krilu, a tata na buretu (to u ratu jer u svom podrumu nismo imali mjesta za normalno spavanje :roll: )... Onda se dvije godine gutio sa 10tak djece u jednom cosku podruma... rat stao i poceo spavati na podu, i do dan danas je tako... Spuzva i to je to... To je moj cejf... Zimi ili spuzvu prislomin uz radijatore ili uz pec (par puta u sred noci vrisnem ko popak kad ruku naslonim na staklo od peci :-) )... Ljeti... nekad kad me u neka doba noci probudi vrucina... spuzvu pod ruku i na balkon... Posto spuzva bude u spavacoj, par puta kad dodjem navece kuci pod dozom, spuzvu izvucem do hodnika i samo je tu spustim...
Kad odem u goste, slomim se i na najboljem madracu u krevetu, jer nisam na to navikao... Imam jednog druga kod kojeg sam bar jednom sedmicno spavao za vrijeme studija... nakon godinu dana, dolazim ja njemu, kad mama njegova "eh vidi sta smo za tebe kupili"... Kupili mi madrac i na sred njihovog dnevnog mi prostru da spavam
Elem, sad direktno na temu... Valjda iz djetinstva ostala zelja za sirinom i onda volim da imam sirine oko sebe.... znaci na ledjima, ruke u pocetku ispod glave, hadziski :lol: :lol: :lol: ...kasnije ih samo ispruzim, i onda sam u obliku slova T... To je za zaspati, a budjenje...u svakakvim pozama... od ovih "fetusa", preko svih drugih poza... par puta sam se budio u pozi koju je @smak opisao za rahmetli dedu...

Eh, belaj mi je kad s nekim spavam... Uvjek nako guranje, prevrtanje... Dusa mi sacekat da neko zaspi i onda ja na tepih se samo prebacim...pa ujtru onda satro sok :shock: "odakle ja ovdje" :lol: :lol: :lol:
2407

#29 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by 2407 »

Kod mene su dominantni polozaj fetusa i slobodnog pada, sa manjim izmjenama i dopunama :mrgreen:
Uglavnom cijela ruka s ramenom, dal lijeva ili desna, mi mora biti ispod jastuka i glava namjestim tako da mi je na ramenu koje je ispod jastuka :)
Na ledjima mi je strahota tesko zaspati, jedne prilike kada sam slomio nogu i morao na operaciju, 10-ak dana sam morao i mogao samo spavati na ledjima, ne znam da li mi je bilo gore to ili lom nog i operacija. Patnja ziva za zaspati i spavati normalno.
Citao sam negdje da extrovertne osobe spavaju na ledjima a introverti na stomaku.
kurty

#30 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by kurty »

sanabe wrote:kuku Kuty prepade me :lol: :lol: :lol: :lol: :kiss: odoh te citati :lol:
haj javi kad procitas :lol: :lol: :lol:

:kiss:
bijela

#31 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by bijela »

zimi - fetus
ljeti - položaj kao sanabe, s tim da nogama zagrlim jorgan :oops: (da, ni ljeti ne mogu bez jorgana, iako ga ne iskorištavam za pokrivanje)

zimi i meni uši moraju biti pokrivene, samo nos vani 8-)
Ridjobrki

#32 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by Ridjobrki »

Jase mi moje, vi k'o da u snu tvistera igrate...

:-)
zemo_online

#33 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by zemo_online »

sanabe wrote:
test01 wrote:kako nikad na stomaku? dobro to je meni neobicno jer sam od malena volio pod jastuk ruke da stavljam narocito hladan jastuk. onda se to polako zagrije.
nikad na stomaku, ugusila bih se odma cini mi se :roll: niti sam se ikada probudila na stomaku :)

ja sam negdje procitala da ljudi koji spavaju na ledjima sebe dozivljavaju kao kraljeve :mrgreen:

nes se ugusit bona pod uslovom da ti nije zacepljen nos. jos ako imas mirisljav jastuk jos je ljepse npr. tek opranu jastucnicu.
lijepo se namjestis i to je to.
bijela

#34 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by bijela »

Image

:D
kurty

#35 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by kurty »

sanabe wrote:
kurty wrote:
sanabe wrote:kuku Kuty prepade me :lol: :lol: :lol: :lol: :kiss: odoh te citati :lol:
haj javi kad procitas :lol: :lol: :lol:

:kiss:
Procitala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a sta ujutro 'Otkud ja ovdje?" :shock: :lol: :lol:
Satro ono "kako ja ovdje, a legao na krevet"...
dje da kazem "nisam ja navikao da spavam u dublu...ja ti volim solo" :lol: :lol: :lol:
Emcavi

#36 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by Emcavi »

Promjenim sve položaje osim ovog vojničkog položaja, a volim i zaspat tako da glavu zabijem u čošak bude mi sve tamno, i zaspim u rekordnom roku... Inače najbrže me uspava tv ili komp :-)
Joey Tribbiani

#37 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by Joey Tribbiani »

E vala nikako se ne mogu sjetit u kojem se položaju probudim. Ne znam kako vam uspije skontat na sabahu kako ste se probudili. Dok dodjem sebi, već sam negdje vani. Legnem na bok, obično okrenut prema zidu, ili naslonjaču kreveta ako ima. Kući ne hrčem, nikad se vala nisam čuo... :D , a i niko od ukućana se ne žali. Čuli bi valjda, znaju uletit u sobu prije nego što se probudim. Ali zato kad negdje odem, testeram pravo.
Jednom tako došla neka raja iz crne gore...medju njima djevojka o kojoj sam dosta slušao i s nestrpljenjem je čekao da dodje. I tako jednu veče svi skupa cugali, zajebavali se i povaljali se po dnevnoj da odgledamo nekoliko filmova. Usred drugog sam zaspo i odvalio hrkat ko međed. Jebi ga, ta mala imala najbolji telefon...i snimila... Hajd da sam zaspo na stolici pa da se vadim kako mi je bilo nezgodno, nego ja se fino ušušk'o. Nije to jedini slučaj. Valjda promjena kreveta, ili šta ja znam...
Last edited by Joey Tribbiani on 25/01/2011 00:11, edited 1 time in total.
Hemel

#38 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by Hemel »

plain vanilla wrote:Fetus, bas kao na ovoj slici, na desnoj strani :roll:
zar ti spavas... :roll: :shock: :D

ja kada spavam ne znam kako spavam... :cry:

a pripreme za spavanje su kao ''okretanje raznja''... :roll:

najcesce se zaustavim na stomaku, jedna ruka ispod jastuka a druga (dole) pored tijela...
zemo_online

#39 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by zemo_online »

zasto nekoga i sapat moze da probudi,a nekoga ni slon? i sta je bolje?
Ridjobrki

#40 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by Ridjobrki »

Nego, drugovi i drugarice, a kako vi znate kako spavate budući da u to vrijeme, je li - SPAVATE. Ja znam samo da zaspem sa rukom pod jastukom i ujutru čujem horoza. Veze ja nemam kako spavam...

Inače, i ja zaspem uz TV jer me moje misli razbuđuju. Jednostavno, toliko su zabavne i zanimljive da uvijek dugo ostanem budan čekajući šta će tu dalje biti, da slučajno šta ne propustim... :mrgreen:
zemo_online

#41 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by zemo_online »

ne volim po podne spavati,nisam vise dijete. volim da koristim dan i trosim energiju,a ne preko dana da je skupljam.
sorei

#42 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by sorei »

a sto ova tema nije na ljesu? 8-)

ridjobrki :thumbup:
kurty

#43 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by kurty »

vdivna wrote:a sto ova tema nije na ljesu? 8-)

ovdje je sobodna umjetnost... a tamo bi nilo koliko je ko puta
zemo_online

#44 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by zemo_online »

sanabe wrote:
test01 wrote:ne volim po podne spavati,nisam vise dijete. volim da koristim dan i trosim energiju,a ne preko dana da je skupljam.
:shock: a nije ti to pod moranje, to je slobodna aktivnost, hos-nes :mrgreen:

kakvo moranje, ne zelim to jer imam osjecaj da sam invalid.
zar ti nije dosta 8 sati preko noci?
zemo_online

#45 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by zemo_online »

odi na fitness umjesto spavanja i trosi energiju,a navece lezi ko kokos u 9 .
i nes spavat preko dana,gubit vrijeme i kad se probusis jos pola sata itd.
ne znam koliko godina imas,ako si mladja od 25 onda mos da spavas po podne.
sorei

#46 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by sorei »

sanabe wrote:
vdivna wrote:a sto ova tema nije na ljesu? 8-)

ta ce na ljesu, ovo je solo spavanje :lol:
kad bude tema spavanje u parovima, onda cemo na ljes :wink:
hajd dobro :roll: 8-)

legnem na stomak, jedna ruka pod jastuk i glava na taj dio..nema sanse da bih mogla zaspati na ledjima. A u kojem polozaju spavam, ne znam..ridjobrki je to objasnio.
bez_ideje

#47 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by bez_ideje »

Vojnicki ili ovaj na trbuhu
Ne micem se puno......kako zaspem tako se i probudim. Ne hrcem i imam jako cvrst san
citroen

#48 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by citroen »

Sto rece hemel,pripreme su mi kao okretanje raznja,i to traje i traje :D ali uvijek zavrsim u ovom polozaju fetusa :D
srklet

#49 Re: U kojem polozaju spavate?

Post by srklet »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
...

LAKU NOC !
kurty