ma vjerujem ....nellington wrote:Uglavnom, ti bi mene razumio i stao iza mene - jer su Bošnjaci izginuli u ratu, 100.000 njih, pa mi te žrtve daju za pravo da sijem strah po čisto civilnim metama van ratne zone?
nije ti lako ...
a i teško je ...
ma vjerujem ....nellington wrote:Uglavnom, ti bi mene razumio i stao iza mene - jer su Bošnjaci izginuli u ratu, 100.000 njih, pa mi te žrtve daju za pravo da sijem strah po čisto civilnim metama van ratne zone?
Dobro... šta ćemo nakon početka... pobit 20 000 000 Rusa?kiky wrote:za početak ...
pitaj to 200.000 pobijenih čečena ...
Ma očito mi nije lahko, dok sam se s tobom našao natezati. Spokojnoj noči, tovariš.kiky wrote:ma vjerujem ....nellington wrote:Uglavnom, ti bi mene razumio i stao iza mene - jer su Bošnjaci izginuli u ratu, 100.000 njih, pa mi te žrtve daju za pravo da sijem strah po čisto civilnim metama van ratne zone?
nije ti lako ...
a i teško je ...
Pa dobro, onda bar da se čečenska zastava zavijori na vrhu spaljenog Kremlja...nellington wrote:@cyprus: to je već Hićo uradio. Trebao je dakle Staljin zatrti sjeme njemačko, da bi izvršio odmazdu po volji nekih ovdje...
polako, rođak ...cyprus wrote:Dobro... šta ćemo nakon početka... pobit 20 000 000 Rusa?kiky wrote:za početak ...
pitaj to 200.000 pobijenih čečena ...
Onda da potamanimo račune i sa onima koji imaju gruzijske krvi?kiky wrote:za tvoju informaciju ...
staljin je pobio više ljudi neg hitler i to i prije nego je hitler došo do rusije ...
nellington wrote:Uglavnom, ti bi mene razumio i stao iza mene - jer su Bošnjaci izginuli u ratu, 100.000 njih, pa mi te žrtve daju za pravo da sijem strah po čisto civilnim metama van ratne zone?
evo, cyprusman če ti objasnit ...BSn wrote:Jako je nezgodno pricati o cecenskom pitanju, kad se ne zna nista.
Hm, teško se bunit kad imaš 10 godinakiky wrote:evo, cyprusman če ti objasnit ...BSn wrote:Jako je nezgodno pricati o cecenskom pitanju, kad se ne zna nista.
nije se bunio kad su ruje tamanile kavkaz ...
valjda je to bilo milosrđe ...
Prvo je bila cifra od 200 000("razloga da vas mrzimo"),pa evo sad 100 000 a institut g.Tokače kaže negdje oko 60 000 ...nellington wrote:Uglavnom, ti bi mene razumio i stao iza mene - jer su Bošnjaci izginuli u ratu, 100.000 njih, pa mi te žrtve daju za pravo da sijem strah po čisto civilnim metama van ratne zone?
kažeš institut g. tokače ...barbar wrote:Prvo je bila cifra od 200 000("razloga da vas mrzimo"),pa evo sad 100 000 a institut g.Tokače kaže negdje oko 60 000 ...nellington wrote:Uglavnom, ti bi mene razumio i stao iza mene - jer su Bošnjaci izginuli u ratu, 100.000 njih, pa mi te žrtve daju za pravo da sijem strah po čisto civilnim metama van ratne zone?
Jbga,ne znam nikog drugog,relevantnijegkiky wrote:kažeš institut g. tokače ...barbar wrote:Prvo je bila cifra od 200 000("razloga da vas mrzimo"),pa evo sad 100 000 a institut g.Tokače kaže negdje oko 60 000 ...nellington wrote:Uglavnom, ti bi mene razumio i stao iza mene - jer su Bošnjaci izginuli u ratu, 100.000 njih, pa mi te žrtve daju za pravo da sijem strah po čisto civilnim metama van ratne zone?
Evo sad se sjećam i kažem: osuđujem na ničemu utemeljen pokušaj secesije Čečenije, zločinački aspekt ruske intervencije, kao i postratni terorizam ekstremnih grupa...kiky wrote:ako se nisi bunio dok si bio mlad ...
nije zabranjeno da se toga sjetiš sad kad si veliki i zreo i kad več postaš o terorizmu ...
stvari se ne dešavaju same od sebe ...
postoje uzroci ...
jedi ajrokrem ...
to je dobro za djecu koja rastu ...
kako na ničemu utemeljen ..cyprus wrote:Evo sad se sjećam i kažem: osuđujem na ničemu utemeljen pokušaj secesije Čečenije, zločinački aspekt ruske intervencije, kao i postratni terorizam ekstremnih grupa...kiky wrote:ako se nisi bunio dok si bio mlad ...
nije zabranjeno da se toga sjetiš sad kad si veliki i zreo i kad več postaš o terorizmu ...
stvari se ne dešavaju same od sebe ...
postoje uzroci ...
jedi ajrokrem ...
to je dobro za djecu koja rastu ...
Ako ćemo objektivno... ali teško da ti znaš šta je to. Biće da je tajna u ajrokremu...
Njet. Bjeloruska SSR i Kazaška SSR su bile republike, Čečenija je bila ASSR unutar Ruske SFSR.kiky wrote: ili, po čemu bjelorusija ili kazahstan imaju utemeljeno pravo da budu nezavisne države kad su i bjelorusija i kazahstan i čečenija imale isti status u sssr-u ...![]()
Ja trebam da nešto diskutujem poslije ovoga?kiky wrote:...kad su i bjelorusija i kazahstan i čečenija imale isti status u sssr-u ...![]()
Pa zar do sad nisi skontocyprus wrote:Ja trebam da nešto diskutujem poslije ovoga?kiky wrote:...kad su i bjelorusija i kazahstan i čečenija imale isti status u sssr-u ...![]()
kiky wrote:ah, oni su nešto skontali ...
ah, kako božanski mudro ...