Jel na opshtinskim ili parlamentarnim izborima?!chengaba wrote:
Pu, pu, koji islamofob. Garant si za crvene glasao...
Ognjen Amidžić VS islam
Moderator: anex
- burek_in_space
#26 Re: Ognjen Amidžić VS islam
-
Rookie
#27 Re: Ognjen Amidžić VS islam
Trebali bi da znaju da glavne religije nisu zlo. A diskriminacija i dolazi iz neznanja i nije ništa ljepša ni prihvatljivija zbog te činjenice. Lik je nabrajao sve grozote svijeta i tu je mjesto našao i prelazak na islam. Nije lijepo promovisati tako imbecilno netrpeljive ideje. Ni najmanje.burek_in_space wrote:rookie, on je Ognjen, goste u publici chine Marija, Ivana, Jovana, Maja, Dunja, Jelena, Igor, Janko, Marko, Zoran...ljudi koji manje vishe ni ne znaju shta je islam, a u kontekstu onog vica, djeluje kao neshto loshe.Rookie wrote: Njegov stav je da je grozota preći na islam. Zar nije tu izdvojio jednu religiju i ukazao joj posebno nepoštovanje? Drugo bi bilo da je kao grozotu predstavio uopštenu bogobojaznost. I opet, besmisleno i idiotski.
Nemoj samo reci da je moj lichni stav prema islamu isti takav, jer to jednostavno nije tachno.
-
juventus
#28 Re: Ognjen Amidžić VS islam
I ja sam se zgrozio dok sam večeras gledao na Islam.
Vic je vic, ali se javno, pred 10 miliona ljudi koji imaju priliku gledati ovu emisiju, mora izvagati koji se vic smije, a koji ne smije pisati.
Lik u prvom dijelu vica navodi sve najgore stvari koje se jednoj djevojčici mogu desiti, postala narkomanka, zatrudnila sa starijim muškarcem, pobjegla od kuće i među tim stvarima i prelazak na Islam.
E ko ne konta da se ovakvim stvarima javno nanosi sramota na pripadnoke Islamske vjeroispovjesti, onda se njemu ništa ne treba ni pojašnjavati, jer neke stvari nikad neće shvatiti.
Jedan balonja da se tako igra na televiziji s najrasprostranjenijom religijom na svijetu, je nedopustivo. Nek obriše onaj balavi nos i nek ga ne zabada gdje mu nije mjesto.
Vic je vic, ali se javno, pred 10 miliona ljudi koji imaju priliku gledati ovu emisiju, mora izvagati koji se vic smije, a koji ne smije pisati.
Lik u prvom dijelu vica navodi sve najgore stvari koje se jednoj djevojčici mogu desiti, postala narkomanka, zatrudnila sa starijim muškarcem, pobjegla od kuće i među tim stvarima i prelazak na Islam.
E ko ne konta da se ovakvim stvarima javno nanosi sramota na pripadnoke Islamske vjeroispovjesti, onda se njemu ništa ne treba ni pojašnjavati, jer neke stvari nikad neće shvatiti.
Jedan balonja da se tako igra na televiziji s najrasprostranjenijom religijom na svijetu, je nedopustivo. Nek obriše onaj balavi nos i nek ga ne zabada gdje mu nije mjesto.
- Warhead
#29 Re: Ognjen Amidžić VS islam
juventus wrote:I ja sam se zgrozio dok sam večeras gledao na Islam.
-
Rookie
#30 Re: Ognjen Amidžić VS islam
juventus, volim te!
Vratio si mi vjeru u forum i uopšte u funkcionisanje ljudskiog mozga kao nešto šire pojave i objektivnost.
- cyprus
#31 Re: Ognjen Amidžić VS islam
ma jebla te Ilidža ba 
- burek_in_space
#32 Re: Ognjen Amidžić VS islam
Doshao Hercegovac kuci iz Zagreba, i stao pred oca pa kazhe: Caca, imam za tebe jednu loshu i jednu dobru vijest.
Otac: Hajde prvo dobru...
Mali Ero: upoznao sam nekoga, i dobra vijest je da zhivi blizu mene, tu u Chapljini.
Otac: A koja je losha?!
Mali Ero: On je Srbin.
I josh sijaset ovakvih viceva kruzhi netom, prichaju se po tv stanicama i nikom nishta.
Mali Ero: upoznao sam nekoga, i dobra vijest je da zhivi blizu mene, tu u Chapljini.
I josh sijaset ovakvih viceva kruzhi netom, prichaju se po tv stanicama i nikom nishta.
- Haris.ba
#33 Re: Ognjen Amidžić VS islam
Hafiz Bugari bi u ovoj prilici vjerovatno rekao nešta ovako:
Kad te neko nazove budalom, i ti se naljutiš(zasmeta ti), trebaš se dobro zamisliti da li je dotični u pravu.
P.S.
Kakvo bi li tek bilo reagovanje na nastupe Rikija Džervisa(Ricky Gervais), a ne objektivno žalosnog Amidžića?
http://www.youtube.com/watch?v=I8gsIuEv ... re=related
P.P.S.
Mislim da je najveći problem u svim ovim pričama, zašto uopće ima smisla gledati taj program? Samo se čovjek bezveze bruka priznavajući da ga gleda.
Kad te neko nazove budalom, i ti se naljutiš(zasmeta ti), trebaš se dobro zamisliti da li je dotični u pravu.
P.S.
Kakvo bi li tek bilo reagovanje na nastupe Rikija Džervisa(Ricky Gervais), a ne objektivno žalosnog Amidžića?
http://www.youtube.com/watch?v=I8gsIuEv ... re=related
P.P.S.
Mislim da je najveći problem u svim ovim pričama, zašto uopće ima smisla gledati taj program? Samo se čovjek bezveze bruka priznavajući da ga gleda.
Last edited by Haris.ba on 19/01/2011 01:13, edited 1 time in total.
- Cholina_Lokica
#34 Re: Ognjen Amidžić VS islam
i jos jednom!cyprus wrote:ma jebla te Ilidža ba
- cyprus
#35 Re: Ognjen Amidžić VS islam
Gledal' iko Kursadžije?burek_in_space wrote:Doshao Hercegovac kuci iz Zagreba, i stao pred oca pa kazhe: Caca, imam za tebe jednu loshu i jednu dobru vijest.
![]()
I josh sijaset ovakvih veceva kruzhi netom, prichaju se po tv stanicama i nikom nishta.
- lerdi
#36 Re: Ognjen Amidžić VS islam
Jel ti možda naumpalo da prelazak na Islam nije nešto što treba da se predstavi kao zlo, već kao nešto što treba da šokira oca koji je npr. hriščanin ili krščanin? Al negdje, možda u nekom dijelu malog mozga, da ti nije slučajno naumpalo?Rookie wrote:Ovako ide sinoćnji "komedijaški" nastup Ami G-ja: Došao otac kući i nema kćerke, stoji samo pismo u kojem dotična saopštava da je pobjegla sa momkom da živi u pećini(smijeh), da je saznala da marihuana nije štetna i da će je uzgajati jer im je ponestalo kokaina(smijeh), da je dovoljno stara sa svojih 15 godina da odlučuje(smijeh), da je Abdul(smijeh) divno tetoviran i nakićen(smijeh), da vozi motor(smijeh), da je vrlo iskusan u koračanju kroz život sa svojih 47 godina(smijeh).................................................da je uvjerio da pređe "u islam" (smijeh)!
Pismo se završava sa P.S. Šalim se, evo me kod Marije, ovo samo da vidiš da ima i gorih stvari od mojih loših ocjena!
Nešto sam i zaboravio od svih tih groznih stvari koje su trebale da konsterniraju brižnog oca, ali nisam ni sanjao da neki imbecil smatra da bi i prelazak "u islam" mogao biti jedna od njih, a da pritom ima svoju emisiju na bilo kojoj televiziji u svijetu.
P.S.Ovaj forum je istrpio svakakvih tema, ali ova ide u TOP 5 najdebilnijih
P.P.S. Smanji sa pilićima kod braće. Izgleda da imaju jako čudan utjecaj na tebe
-
Rookie
#37 Re: Ognjen Amidžić VS islam
Tu makar treba da bude smiješno to što je problem što je taj Srbin. A ovdje je islam direktna grozota i treba da bude smiješno samo kroz identifikaciju sa unesrećenim ocem.burek_in_space wrote:Doshao Hercegovac kuci iz Zagreba, i stao pred oca pa kazhe: Caca, imam za tebe jednu loshu i jednu dobru vijest.
![]()
I josh sijaset ovakvih veceva kruzhi netom, prichaju se po tv stanicama i nikom nishta.
-
juventus
#38 Re: Ognjen Amidžić VS islam
To je jedna stvar, kakav je srbin kakav je hercegovac i bosanci su glupi u vicevima, pa mi nikako ne smeta kad čujem takav vic, čak ga i sam pričam, ne vjerujem da i crnogorcima smeta što su lijeni.burek_in_space wrote:Doshao Hercegovac kuci iz Zagreba, i stao pred oca pa kazhe: Caca, imam za tebe jednu loshu i jednu dobru vijest.
![]()
Ali dovoditi jednu tako svetu religiju u rang sa narkomanijom i sličnim gadostima i to onako javno, više je nego za osudu. Stvarno mi nije jasno kako je to teško shvatiti?
- psydelija
#39 Re: Ognjen Amidžić VS islam
daj stavi link. inace, uvodni post mi nije dovoljan da bih mogao napasti: sanu, vatikan, spc...
a ni onog smokljna, amidzica.
-
Rookie
#40 Re: Ognjen Amidžić VS islam
I to treba da se promoviše? Grozota prelaska na islam? To je uredi misliti ako si Srbin?lerdi wrote: Jel ti možda naumpalo da prelazak na Islam nije nešto što treba da se predstavi kao zlo, već kao nešto što treba da šokira oca koji je npr. hriščanin ili krščanin? Al negdje, možda u nekom dijelu malog mozga, da ti nije slučajno naumpalo?
P.P.S. Smanji sa pilićima kod braće. Izgleda da imaju jako čudan utjecaj na tebe
- bez_ideje
#41 Re: Ognjen Amidžić VS islam
Eh,nije jos dotle dobaciolerdi wrote:Jel ti možda naumpalo da prelazak na Islam nije nešto što treba da se predstavi kao zlo, već kao nešto što treba da šokira oca koji je npr. hriščanin ili krščanin? Al negdje, možda u nekom dijelu malog mozga, da ti nije slučajno naumpalo?Rookie wrote:Ovako ide sinoćnji "komedijaški" nastup Ami G-ja: Došao otac kući i nema kćerke, stoji samo pismo u kojem dotična saopštava da je pobjegla sa momkom da živi u pećini(smijeh), da je saznala da marihuana nije štetna i da će je uzgajati jer im je ponestalo kokaina(smijeh), da je dovoljno stara sa svojih 15 godina da odlučuje(smijeh), da je Abdul(smijeh) divno tetoviran i nakićen(smijeh), da vozi motor(smijeh), da je vrlo iskusan u koračanju kroz život sa svojih 47 godina(smijeh).................................................da je uvjerio da pređe "u islam" (smijeh)!
Pismo se završava sa P.S. Šalim se, evo me kod Marije, ovo samo da vidiš da ima i gorih stvari od mojih loših ocjena!
Nešto sam i zaboravio od svih tih groznih stvari koje su trebale da konsterniraju brižnog oca, ali nisam ni sanjao da neki imbecil smatra da bi i prelazak "u islam" mogao biti jedna od njih, a da pritom ima svoju emisiju na bilo kojoj televiziji u svijetu.
- burek_in_space
#42 Re: Ognjen Amidžić VS islam
A u onom vicu je samo jedan od problema shto je Marija preshla na islam, a njoj je chitavih 15 godina. To ti nije palo na pamet, jelde?!Rookie wrote: Tu makar treba da bude smiješno to što je problem što je taj Srbin. A ovdje je islam direktna grozota i treba da bude smiješno samo kroz identifikaciju sa unesrećenim ocem.
Hajde, uzdravlje, ja nemam vishe shta dodati na ovu temu!
- Cholina_Lokica
#43 Re: Ognjen Amidžić VS islam
kako voljem ovaj nas narod, extra i super je vrijedjati tudje, ali kad se dotakne njihovog onda je to uvreda i za lomace namah, i naravno nije ista stvar 
- bez_ideje
#44 Re: Ognjen Amidžić VS islam
sveti i exta sveti
-
Rookie
#45 Re: Ognjen Amidžić VS islam
I nije toliko teško, već imaju klanovi po ovom forumu koji ni ne pokušavaju da shvate ako autor misli nije pripadnik istoga.juventus wrote:Stvarno mi nije jasno kako je to teško shvatiti?
-
juventus
#46 Re: Ognjen Amidžić VS islam
Uvijek će biti svakakvih ljudi. I oni što nemaju mozga da ukapiraju i onih kojima je sve svejedno i onih koji nemaju pojma ni ko su ni šta su ni zašto se zalažu, forum je takvo čudo. Pogotovo kada otvoriš temu poslije ponoći.Rookie wrote:juventus, volim te!Vratio si mi vjeru u forum i uopšte u funkcionisanje ljudskiog mozga kao nešto šire pojave i objektivnost.
- jaza_HZSA
#47 Re: Ognjen Amidžić VS islam
ko se ljuti, uvalim mu kru..... ne bih dalje zbog bana....
stvarno, pogledajte jos jednom onaj post gdje se spominje hafiz Bulgari i ono sto je on rekao, citiram: "Kad te neko nazove budalom, i ti se naljutiš(zasmeta ti), trebaš se dobro zamisliti da li je dotični u pravu."

stvarno, pogledajte jos jednom onaj post gdje se spominje hafiz Bulgari i ono sto je on rekao, citiram: "Kad te neko nazove budalom, i ti se naljutiš(zasmeta ti), trebaš se dobro zamisliti da li je dotični u pravu."
- chengaba
#48 Re: Ognjen Amidžić VS islam
juventus wrote: Ali dovoditi jednu tako svetu religiju u rang sa narkomanijom i sličnim gadostima i to onako javno, više je nego za osudu. Stvarno mi nije jasno kako je to teško shvatiti?
Da se bogd'o hoće svi upaliti kada je riječ i o kršćanstvu, budizmu, mormonizmu, petoj-desetoj, ali ovdje je samo frka kada se islam dovodi u pitanje, a njihovo mi nije sveto dovoljno.
Pa šta bi rekli da je George Carlin govorio o islamu.
Što se mene tiče, u komediji ili može sve, ili ne može ništa.
- cyprus
#49 Re: Ognjen Amidžić VS islam
Ništa, ja predlažem sutra proteste u Ferhadiji, spaljivanje slika Ognjena Amidžića i Borisa Tadića, kao i zastave Republike Srbije, uz povike ''za koga - za Allaha, protiv koga - protiv vlaha'' 
-
Rookie
#50 Re: Ognjen Amidžić VS islam
jaza_HZSA wrote:ko se ljuti, uvalim mu kru..... ne bih dalje zbog bana....
![]()
![]()
![]()