Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
Moderator: anex
- Ridjobrki
#26 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
Je li ko vidio ima li gdje bjelopera senegalska prepelica za kupiti? Al da je malo krupnija, normalno... I filipinski patuljasti maslačak bi mi trebao za saft, unaprijed hvala!
- metar_drva
#27 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
ima kod mene egzotični kobas u ovitku
- Ma.Le.Na
#28 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
Ridjobrki wrote:Je li ko vidio ima li gdje bjelopera senegalska prepelica za kupiti? Al da je malo krupnija, normalno... I filipinski patuljasti maslačak bi mi trebao za saft, unaprijed hvala!
-
zonbirile
#29 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
---------------------------Ridjobrki wrote:Je li ko vidio ima li gdje bjelopera senegalska prepelica za kupiti? Al da je malo krupnija, normalno... I filipinski patuljasti maslačak bi mi trebao za saft, unaprijed hvala!
svaka ti dala,ja na startu rekoh ima li geršle,suha ljeba,raja su gladna
- wewa
#30 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
blento!Ridjobrki wrote:Je li ko vidio ima li gdje bjelopera senegalska prepelica za kupiti? Al da je malo krupnija, normalno... I filipinski patuljasti maslačak bi mi trebao za saft, unaprijed hvala!
- Ridjobrki
#31 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
Nije smiješno, ima pod Starčevicom jedna prodavnica ali prodaju očerupane bjelopere senegalske prepelice, haloo, mislim WTF???
To nije to ako je ja lično sikirom ne klapnem!
Savjet našim ''peradarima'': okanite se glupih pilića i kredite za svoje farme otplaćujte senegalskim prepelicama. Možda bi vam trgovački lanci plaćali vašu robu na vrijeme kad biste ih snabdijevali pravom robom!
Savjet našim ''peradarima'': okanite se glupih pilića i kredite za svoje farme otplaćujte senegalskim prepelicama. Možda bi vam trgovački lanci plaćali vašu robu na vrijeme kad biste ih snabdijevali pravom robom!
-
zonbirile
#32 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
ni u Kinšasi nema čevapa ,pa ljudi žive bez problema
- wewa
#33 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
zive jadni u neznanju...zonbirile wrote:ni u Kinšasi nema čevapa ,pa ljudi žive bez problema
- mashroom90
#34 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
u bosni je zivot dovoljno egzotican, ne treba ti jos i takva hrana

-
zijancer
#35 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
hahahahaaha, znaci wasabi ljuuuTTo
jedan feffferon ce se pobrinuti za to
a ovo? kako mogu ovako muciti zivo bice
a ovo? kako mogu ovako muciti zivo bice
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#36 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
Tamo je glavna hrana kasava i od nje se pravi jelo koje se zove fufu. Kasava = Maniokawewa wrote:zive jadni u neznanju...zonbirile wrote:ni u Kinšasi nema čevapa ,pa ljudi žive bez problema
Mjesečna plata policajca je oko $5, pa niko nema para (osim bogatih) da kupi ''materijal za ćevape''.
Ja sam bio kupio kilu i po govedine i 500 grama kozletine (Nemaju ovaca), pa napravio ćevape sebi i srbijanskim kolegama. Dobio sam pohvale za moj pripravak, mada smo ih jeli ohladjene.
U menzi firme za koju sam radio probao sam riječnu ribu iz moćne rijeke Kongo koju zovu El Capitan.
Nikada nisam jeo tako ukusnu ribu.
Drugi specijalitet menze su bile pržene banane-slane.
Nije da tamo nemaju problema nego imaju genocid koji još traje. Oko 5 miliona žrtava za nekoliko godina, a ne za par mjeseci koliko je trajalo ''njeSra u Ruandi''.
-
Mr Hiccup
#37 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
i ja bih jednostavni barbecue sos, al' ga nigdje nema... 
-
zonbirile
#38 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
-----------------------------PipiDugaDevetka wrote:Tamo je glavna hrana kasava i od nje se pravi jelo koje se zove fufu. Kasava = Maniokawewa wrote:zive jadni u neznanju...zonbirile wrote:ni u Kinšasi nema čevapa ,pa ljudi žive bez problema
Mjesečna plata policajca je oko $5, pa niko nema para (osim bogatih) da kupi ''materijal za ćevape''.
Ja sam bio kupio kilu i po govedine i 500 grama kozletine (Nemaju ovaca), pa napravio ćevape sebi i srbijanskim kolegama. Dobio sam pohvale za moj pripravak, mada smo ih jeli ohladjene.
U menzi firme za koju sam radio probao sam riječnu ribu iz moćne rijeke Kongo koju zovu El Capitan.
Nikada nisam jeo tako ukusnu ribu.
Drugi specijalitet menze su bile pržene banane-slane.
Nije da tamo nemaju problema nego imaju genocid koji još traje. Oko 5 miliona žrtava za nekoliko godina, a ne za par mjeseci koliko je trajalo ''njeSra u Ruandi''.
nakako mi Bosna sve više klizi ka Kongu.Dobro Kinšasa,a Brazavil je samo preko rijeke,i tamo nema ni čevapa ni Alte ,Importanea.Joj koje smo mi hađe...
- wewa
#39 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
ja vidjala u mercatoru u c fazi...Mr Hiccup wrote:i ja bih jednostavni barbecue sos, al' ga nigdje nema...
- JThomas
#40 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
to...toRidjobrki wrote:Ma bilo je toga svega samo odnese narod! Ne mogu nanijeti kolika je potražnja, moraš svakodnevno obilaziti jer to plane ko na vatru. Ja sam zbog patke sabahile išao i to još nije bila prava pekinška nego malo od podalje...
Ovo kako je kriza naišla morali su za svaki slučaj smanjiti proizvodnju egzotičnih stvari a potražnja iz nekog razloga ostala. Neće narod da se odrekne egzotike pa to ti je, nije to do Mercatora...
-
moca
#41 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
pustopoljina wrote:ionako kod kuce napravljeno nikad ne smeka kao u restoranu/kupljeno zbog:zijancer wrote:ca ima veze
ionako neces uspjeti postici kiselo-slatko-ljuto-slano balans kako kinezi zapovijedaju
http://en.wikipedia.org/wiki/Monosodium_glutamate
meni je uvijek domaca supa bila bljutava u odnosu na onu iz vrecice.
Koji fail od posta.Ti onda ne znas sta je supa,nit znas napraviti dobru supu(ti ili ko ti vec pravi ).
-
senainter
#42 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
Hvala na info za BBI nisam znala da tu ima prodavnica egzoticne hrane i to na prvom. Pogledat cu cim budem mogla, u medjuvremenu nasla sam jedan kineski restoran pa cu vidjeti sta se radi tamo.
Za sve ove koji spominju gerslo, grah i suhi hljeb, kineska hrana nije skupa a ko je nije probao ne moze ni znati sta propusta. Isto tako mi je super susi, mcdonalds i opcenito te neke strane kuhinje koje je bas tesko ovde naci, pa mislim jadno je sto nemamo bar mc'do.
Sto se tice cevapa, ne hvala, dobri su jedino oni iz zelje, a kakvo je moje zdravlje ja ne mogu jesti takvo meso ni nase trovacke jer mi odmah bude muka (kamenac u zuci) pa zato i trazim neke laganije verzije.
Isto tako sto se tice sirotinje i trenutne politicke situacije, mogu samo reci da svako sebi kapu kroji, pa ako neko nema para neka su uhvati lijepo posla, a ne ispijati kafe cijeli dan i moliti boga da posao padne sa neba, nek se niko ne uvrijedi to je moj stav.
Pozz
Za sve ove koji spominju gerslo, grah i suhi hljeb, kineska hrana nije skupa a ko je nije probao ne moze ni znati sta propusta. Isto tako mi je super susi, mcdonalds i opcenito te neke strane kuhinje koje je bas tesko ovde naci, pa mislim jadno je sto nemamo bar mc'do.
Sto se tice cevapa, ne hvala, dobri su jedino oni iz zelje, a kakvo je moje zdravlje ja ne mogu jesti takvo meso ni nase trovacke jer mi odmah bude muka (kamenac u zuci) pa zato i trazim neke laganije verzije.
Isto tako sto se tice sirotinje i trenutne politicke situacije, mogu samo reci da svako sebi kapu kroji, pa ako neko nema para neka su uhvati lijepo posla, a ne ispijati kafe cijeli dan i moliti boga da posao padne sa neba, nek se niko ne uvrijedi to je moj stav.
Pozz
- Ridjobrki
#43 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
Draga naša Seno, ima nas koji smo probali mnogo više iznad toga ali nemamo potrebu da to trljamo drugima na noseve na jedan snobovski način. Npq meni je vrh vrhova poslastica creme brulee i nekad mislim da bih pružao seksulne usluge starim gospođama za porciju creme bruleea koliko ga volim ali NIKAD ne bih otvorio temu i svisoka vazio o tome koliko smo mi pušiona od zemlje i kako su naši slastičari tukci jer nemaju tu slasticu u ponudi.
Dalje, o tvom ukusu i gurmanluku govore stvari koje si navela: McD nije kuhinja nego industrijski junk-food, sushi je japanski fast food i obična prijesna riba i ko god to spomene prije dalmatinske kuhinje koja nam je i bliža što čulno što geografski objektivno pojma nema o hrani. A pačetina je pušiona od mesa i postoji milion boljih stvari od nje, naravno onom ko ih je probao. Evo npr, ja sam jeo pačetinu u restoranu ''L'anciene douane'' u Strasbourgu i to mi je bilo najgori objed za cijelog boravka tamo kraj onakve ribe, sireva i guščijih jetara...
Tvoj savjet ću rado prenijeti komšiji koji je ostao bez posla i ima kredit u švicarcima a ja tebi savjetujem da naučiš nešto o hrani pa da razmijenimo mišljenja kad budeš imala mišljenje a ne kad vidiš na TV-u kako se konji potkivaju...
Ljubi Ridjobrki i čujemo se kad stekneš dobar ukus u hrani i društvenim relacijama!
Dalje, o tvom ukusu i gurmanluku govore stvari koje si navela: McD nije kuhinja nego industrijski junk-food, sushi je japanski fast food i obična prijesna riba i ko god to spomene prije dalmatinske kuhinje koja nam je i bliža što čulno što geografski objektivno pojma nema o hrani. A pačetina je pušiona od mesa i postoji milion boljih stvari od nje, naravno onom ko ih je probao. Evo npr, ja sam jeo pačetinu u restoranu ''L'anciene douane'' u Strasbourgu i to mi je bilo najgori objed za cijelog boravka tamo kraj onakve ribe, sireva i guščijih jetara...
Tvoj savjet ću rado prenijeti komšiji koji je ostao bez posla i ima kredit u švicarcima a ja tebi savjetujem da naučiš nešto o hrani pa da razmijenimo mišljenja kad budeš imala mišljenje a ne kad vidiš na TV-u kako se konji potkivaju...
Ljubi Ridjobrki i čujemo se kad stekneš dobar ukus u hrani i društvenim relacijama!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#44 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
Ačkolsum gazijo!Ridjobrki wrote:Draga naša Seno, ima nas koji smo probali mnogo više iznad toga ali nemamo potrebu da to trljamo drugima na noseve na jedan snobovski način. Npq meni je vrh vrhova poslastica creme brulee i nekad mislim da bih pružao seksulne usluge starim gospođama za porciju creme bruleea koliko ga volim ali NIKAD ne bih otvorio temu i svisoka vazio o tome koliko smo mi pušiona od zemlje i kako su naši slastičari tukci jer nemaju tu slasticu u ponudi.
-
zonbirile
#45 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
---------------------------------------------------senainter wrote:Hvala na info za BBI nisam znala da tu ima prodavnica egzoticne hrane i to na prvom. Pogledat cu cim budem mogla, u medjuvremenu nasla sam jedan kineski restoran pa cu vidjeti sta se radi tamo.
Pozz
šta bi rekla kada ti kažem da imam dobar posao i sve ostalo,ali mi se gade ova proseravanja i priče u zemlji sa 50% gladnih ljudi.Svoj nagon usmjeri ,ili zatomi.
- Zlata M.
#46 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
post mjeseca januara !Ridjobrki wrote:Draga naša Seno, ima nas koji smo probali mnogo više iznad toga ali nemamo potrebu da to trljamo drugima na noseve na jedan snobovski način. Npq meni je vrh vrhova poslastica creme brulee i nekad mislim da bih pružao seksulne usluge starim gospođama za porciju creme bruleea koliko ga volim ali NIKAD ne bih otvorio temu i svisoka vazio o tome koliko smo mi pušiona od zemlje i kako su naši slastičari tukci jer nemaju tu slasticu u ponudi.
( ja se uvijek sita ismijem na onoj temi, kao 'kad ce Mc u sa'
-
zonbirile
#47 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
------------------------------------------------------Zlata M. wrote:post mjeseca januara !Ridjobrki wrote:Draga naša Seno, ima nas koji smo probali mnogo više iznad toga ali nemamo potrebu da to trljamo drugima na noseve na jedan snobovski način. Npq meni je vrh vrhova poslastica creme brulee i nekad mislim da bih pružao seksulne usluge starim gospođama za porciju creme bruleea koliko ga volim ali NIKAD ne bih otvorio temu i svisoka vazio o tome koliko smo mi pušiona od zemlje i kako su naši slastičari tukci jer nemaju tu slasticu u ponudi.
Ljubi Ridjobrki i čujemo se kad stekneš dobar ukus u hrani i društvenim relacijama!![]()
![]()
( ja se uvijek sita ismijem na onoj temi, kao 'kad ce Mc u sa')
valjda fol pojesti i platiti pizzu 15KM.Ne znaju da jedu ,kao i viška pogača,hranu mediteranske sirotinje,naravno sa današnjim brendom.
- Zlata M.
#48 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
Pizza jos i ide, al' ovo ...... ( ne mogu recizonbirile wrote:------------------------------------------------------
valjda fol pojesti i platiti pizzu 15KM.Ne znaju da jedu ,kao i viška pogača,hranu mediteranske sirotinje,naravno sa današnjim brendom.
(usput, pozdrav @zonbirile !
-
zonbirile
#49 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
-----------------------------------------Zlata M. wrote:Pizza jos i ide, al' ovo ...... ( ne mogu recizonbirile wrote:------------------------------------------------------
valjda fol pojesti i platiti pizzu 15KM.Ne znaju da jedu ,kao i viška pogača,hranu mediteranske sirotinje,naravno sa današnjim brendom.) sa egzoticnim proizvodima i opCom depresijom zbogradi toga sto ih nema je
![]()
![]()
![]()
(usput, pozdrav @zonbirile !dugo te ne bi ... fali ono 'skojevac' i to
)
banovan po običaju za glupost,pipi uz vjetar.Ovo je još mila majka kada počnu nabrajati marke firmi,a sve bjelosvjetski bofl.Te kada će ovaj,te kada će onaj,eno onaj Oveese,to je u Italiju kao Upim,Standa,Coin-tržni centar.Kao kod nas Robot,konzum i sada se ti ložiš na odjeću,"firmiranu" na taj način,a oni pod istim brendom prodaju i halenske četke.
- Zlata M.
#50 Re: Zasto nema egzoticnih proizvoda u Merkatoru ni ddrugdje?
zonbirile wrote:-----------------------------------------Zlata M. wrote:Pizza jos i ide, al' ovo ...... ( ne mogu recizonbirile wrote:------------------------------------------------------
valjda fol pojesti i platiti pizzu 15KM.Ne znaju da jedu ,kao i viška pogača,hranu mediteranske sirotinje,naravno sa današnjim brendom.) sa egzoticnim proizvodima i opCom depresijom zbogradi toga sto ih nema je
![]()
![]()
![]()
(usput, pozdrav @zonbirile !dugo te ne bi ... fali ono 'skojevac' i to
)
banovan po običaju za glupost,pipi uz vjetar.Ovo je još mila majka kada počnu nabrajati marke firmi,a sve bjelosvjetski bofl.Te kada će ovaj,te kada će onaj,eno onaj Oveese,to je u Italiju kao Upim,Standa,Coin-tržni centar.Kao kod nas Robot,konzum i sada se ti ložiš na odjeću,"firmiranu" na taj način,a oni pod istim brendom prodaju i halenske četke.