Filter wrote:
ozenjeni/udati, ma ne, ali je razlika drasticna... mislim na male razrede 1-4 osnovne skole. sad se djeca upisuju sa 5,5 godina u osnovnu i provode u prosjeku 3 sata dnevno sa drugom djecom i uciteljicom u razredu. OK tako i treba, socijalizacija, druzenje, rad, postivanje pravila itd, i sve ce sljakati dok ne dodje do odvajanja djece u razredu. dok ne dodje do favorita, miljenika ili po direktivi pazenih djaka. svaki profesor ima miljenike i one druge, ljudi smo tako je bilo i bice... samo je sad uzelo maha.
nisam teta, ja sam profesor engleskog jezika

i ne hvatam se za istraživanja nego pokušavam kulturno da ti odgovorim na očitu uvredu mene kao radnika u jednoj profesiji
znači da moja uspješnost u profesiji jednoj zavisi od mog bračnog i reproduktivnog stanja?
za rad u školi (bilo koji razredi) i za rad u zdravstvu najprije je potrebna LJUBAV prema čovjeku
znači da su najbolji doktori oni kojima je neko blizak bolestan? ili je umro?
biti objektivan u razredu je teško

been there done that

ali ako se potrudimo održi se granica objektivnosti, ovo govorim za sebe

znači trudila sam se da jednako posmatram i djecu koja su mi bila antipatična (govorim o srednjoj školi gdje je već došlo do profilisanja karaktera i ličnosti) i onih super zanimljivih interesantnih...itd itd.
moji favoriti su uvijek bili oni što se trude

ne oni koji znaju već oni što se trude

uzmi i još jedan faktor u obzir...ja sam otišla u srednju sa hrpom prosvjetiteljskih ideala i nakon godinu dana izašla poprilično ogorčena i djecom i školom kao institucijom i kolegama....
ne znam za osnovnu, ali imaj malo razumijevanja...one nastavnice provode puno vremena sa malom djecom i drugim nastavnicima tako da i one malo postanu infantilne