Fenomen zvani "šta gledaš"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.
Post Reply
Gospoda Ministarka

#26 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by Gospoda Ministarka »

vesna555 wrote: Noge u ruke i bježi i viči: "Upooomooooć"! Ništa mi ne bi bilo "ofirno".
Tako sam ja jednom... Vidim neko ide za mnom. Ja se okrenem, krajickom oka vidim neki muskarac. Skrenem ja u svoju ulicu... Kad on i dalje za mnom.. Ja ubrzam korak, opet gledam, on sve bliže meni. Ja noge u ruke i trči, trči, trči i dođem pred ulaz, trebam sad otključati, i vidim taj lik skrenuo isto prema mojoj zgradi. Kad ono komšija mi sa petog :lol:
I meni se slicno desilo, ja iz tramvaja on za mnom, ja precicom on za mnom, predm na jednu stranu ulice on za mnom i sve smanjuje udaljenost izmedu nas dvoje, posto sam vidjela da i nije toliko velik ni strasan usudila sam se da pitam drsko "Sta hoces?" kaze on meni "Jesi ti Alma?'", rekoh: "Nisam haj sad razguli" uz popratnu grimasu obrvama i usnama. isto klosar :lol: :lol: :lol:
johnny_blazze

#27 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by johnny_blazze »

ma nije stvarno "ša ih imaš glead" vala i ti si bezobrazan gledao ih :D ....prave se zajebaTi njih dvojica a ti jedan pa da se pokazu moj konacan odgovor je pod 1.
sheilak

#28 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by sheilak »

Vragolan wrote:
sheilak wrote:Ok, ali stvarno nije ni ugodno kad neko u tebe stalno gleda. Osjecas se nervozno. :D
to ti hoces onako izmedju redova da nam provuces da si dobra koka, pa te muskinje gleda :evil:
:-D

Me, neeeee, govorim uopsteno. Ne mora to biti neko od muskinja. Kad te neko netremice promatra, bude ti nelagodno. Barem je meni tako.

Ili, ako si se na neki nacin provalio, osramotio, a drugi bulje u tebe, naljutis se jos vise.

A inace se slazem, taj izraz "S'a gledas" je naravno kod nekih samo izgovor za belaj.
photo

#29 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by photo »

ne zvjerinjam okolo i ne provociram ali kad god vidim da mene neko gleda, gledam i ja njega. kad god me neko pita "sta gledas" zavucem ruku ispod jakne kao da vadim pistolj, zauzmem polozaj za "pucanje iz pistolja iz stojeceg stava" ali ne odgovoram. i cekam. onda on konta imam li ga za pojasom ili ne. i niko nikada nije krenuo dalje. jednom je neki momak rekao "sta je sta se hvatas" odogovorio sam mu "hajde, vozi" zatvorio je vrata i otisao. tako, ne zna ni on jesam li naoruzan ili ne.

u takvim slucajevima se i oni boje da ne prodju sa metkom u glavi, nozi ili abdomenu...

a jesam li stvarno bio naoruzan............................ da bi taj neko otkrio trebao bi da napravi jos koji korak.....
respo

#30 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by respo »

sanabe wrote:
1. definitivno :roll:
Zensko sam, pa nemam tih problema, ali vjerujem da ovo mogu biti glupe situacije, i opasne. Pa kud covjek da gleda vise? :roll:
i gore i dole
GaRGa

#31 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by GaRGa »

primjetio sam da ih najvise zbuni kad im na to odgovorim "svidjas mi se" sa pedofilskim kezom na licu :)
Vragolan

#32 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by Vragolan »

respo wrote:
sanabe wrote:
1. definitivno :roll:
Zensko sam, pa nemam tih problema, ali vjerujem da ovo mogu biti glupe situacije, i opasne. Pa kud covjek da gleda vise? :roll:
i gore i dole
u dekolte koji je u jedno i "zenske oci", pa kada te zeMska pita sa gledas ba, ti joj kazes tebe u oci
Lady Saray

#33 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by Lady Saray »

GaRGa wrote:primjetio sam da ih najvise zbuni kad im na to odgovorim "svidjas mi se" sa pedofilskim kezom na licu :)
pedofilski ili pederski :D
romanovero

#34 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by romanovero »

GaRGa wrote:primjetio sam da ih najvise zbuni kad im na to odgovorim "svidjas mi se" sa pedofilskim kezom na licu :)
cuvaj se ti da te ne obljube :D
nista novo

#35 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by nista novo »

Prije me neko zensko i pogledalo, u zadnje vrijeme niko i ne gleda :D mislim da je najbolje nista ne gledati osim sebe u ogledalu, i tada se treba paziti samog sebe :D
karbofix

#36 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by karbofix »

dobro je dok ne krenete kupovat' cigle u zenici.... :run:
sheilak

#37 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by sheilak »

nista novo wrote:Prije me neko zensko i pogledalo, u zadnje vrijeme niko i ne gleda :D mislim da je najbolje nista ne gledati osim sebe u ogledalu, i tada se treba paziti samog sebe :D
Da, upravo. Najgore je kad ti tvoj odraz u ogledalu svadjalački kaže: "Šta gledaš?!" :D
citroen

#38 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by citroen »

Lady Saray wrote:
pedofilski ili pederski :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hassena

#39 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by hassena »

Ja nemem tih problema, ali mi se desavalo da konjo blehne prvi u mog muza, a onda ide cimanje glavom (ko "šta me gledaš")
Evo ovako,da znate, vi što se ne date gledati: Gledamo vas jer ste ogavni i ružni, i odudarate od normalnih faca, pa ne može čovjek da ne blehne. Idite kući pa vas niko neće gledati. "Pokrijte se ušima" kad ste vani, sagnite glavu da djeca koja vas pogledaju ne doživljavaju traume.
Zaključak: Smeta vam gledanje jer vas je isto tako gledao otac pred batine, pa vas hastra uzme, ne brukajte se, ne moraju svi znati da vas je stari mariso svaki dan.
Last edited by hassena on 19/01/2011 09:51, edited 2 times in total.
mr.gugl

#40 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by mr.gugl »

ako se mene pita, to je fenomen zvani "Batko", samo sto nemaju prostora da se do kraja dokazu. koliko se sjecam i onaj kreten sto je ubio Denisa je izavio da mu nije zao ili nesto tako rekao sudiji. ona dvojica sto su roknuli taksistu iz zenice isto tako nemaju nikakav osjecaj krivnje i prihvatili su kazne od desetak godina kao priliku da se usavrse jos vishe i da steknu nova poznanstva. ako je neko u miru, sa svojih ne punih 16 ili 18 u stanju ubiti, politi benzinom i zapaliti nekoga, onda me strah i pomisliti sta je taj u stanju u ratu uraditi.
po meni, sve dok je u pitanju "sta gledas" situacija, dobro je, kad pocnu ispoljavati nasilje, odmah inekciju u ruku i pravac vlakovo, ali napraviti posebno groblje za njih.
mr.gugl

#41 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by mr.gugl »

...
Desert Wind

#42 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by Desert Wind »

fala bogu pa sam na vrijeme ispalio vani dok jos zivci nisu skroz popustili inace bi na ša gleaš davno ja nekog odlez'o + sto mi je ionako pun kofer nedojebanih jebaca majki koji hoce da su iznad svih...

nema tu nikakvog fenomena - nego su redovno šagledaše tukli maltretirali dok je bio manji i sad to isto rade obicnim ljudima... to su redom slucajevi za psihopatologije - kakav fenomen kakvi bakraci...

samo se sjecam da je u zenici jedne prilike momak obican kulturan u kaficu na jednog idiota koji mu je postavio isto pitanje izvadio utoku drito u njega i pitao ga - ima l jos koje pitanje?
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 13/05/2015 06:26, edited 2 times in total.
Filter

#44 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by Filter »

Raspored wrote:Nisam pronašao nigdje ovu temu niti neku analizu ovog fenomena pa rekoh malo da prodiskutujemo. Naime, nedavno gledam svoja posla i čekam u autu na parkingu kada vidim kako me neka dvojica odmjeravaju i kreću prema meni. Jedan od njih prilazi i govori "šta gledaš?". Ne samo da ih nisam gledao nego ih nisam konkrento ni primjetio. Malo je nedostajalo da krenemo u raspravu šakama ili ko zna šta budala ima za pojasom.
Sjećam se da su jadnog Denisa izboli nakon te iste rečenice pa se pitam da li je u pitanju jedno od slijedećeg:
1. Samo glupi izgovor kako bi se započela tuča,
2. Radi se o paranoičnim, drogiranim likovima sa kratkom pameću i kraćim fitiljom pa im smeta i kada ih neko gleda
3. Stvarno postoji neki problem sa gledanjem u te ljude, nešto što im opravdano smeta
ne bih to nazvao fenomenom, niti bih to lokalizovao na Sarajevo... Balkan. toga ima svugdje, i bice. :( kompleksi , zloba... ko bi to znao. elem, pamet u glavu, dupe uza zid... :D
hassena

#45 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by hassena »

dzemmo wrote:ima i ona kad ne gledas: "Š'a to ti šutiš" :D
ova je zlatna u odnosu na "šta gledaš"
innovision

#46 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by innovision »

sanabe wrote:
Desert Wind wrote:fala bogu pa sam na vrijeme ispalio vani dok jos zivci nisu skroz popustili inace bi na ša gleaš davno ja nekog odlez'o + sto mi je ionako pun kofer nedojebanih jebaca majki koji hoce da su iznad svih...

nema tu nikakvog fenomena - nego su redovno šagledaše tukli maltretirali dok je bio manji i sad to isto rade obicnim ljudima... to su redom slucajevi za psihopatologije - kakav fenomen kakvi bakraci...

samo se sjecam da je u zenici jedne prilike momak obican kulturan u kaficu na jednog idiota koji mu je postavio isto pitanje izvadio utoku drito u njega i pitao ga - ima l jos koje pitanje?
:?
lijepo cuti steta sto ga nije rokno

ja sam nedavno mogao nahebati idm prema autu kad mi prilazi lik e imas kredita da zovnem nekoga auto mi stalo hebo sam mu sve po spisku ali opet moglo se drugacije zavrsiti
Desert Wind

#47 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by Desert Wind »

sanabe wrote:
Desert Wind wrote:fala bogu pa sam na vrijeme ispalio vani dok jos zivci nisu skroz popustili inace bi na ša gleaš davno ja nekog odlez'o + sto mi je ionako pun kofer nedojebanih jebaca majki koji hoce da su iznad svih...

:?
jbiga duso - znam da lose zvuci mozda i ogavno al vala ovdje gdje sam sad u diskoteci stanem coeku na nogu a on se okrene meni i izvinjavamo se jedan drugom - ne d'o bog da mi se to desilo npr u "diskoteci" Inkognito
Moket

#48 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by Moket »

Meni se desila slična stvar, al se dečko preračuno malkice. Kod trnasfuziologije na raskrsnici, sjedi hadzija s djevojkom u autu i nešto joj vazi, naravno zeleno i naravno na um mu ne pada da krene, tu ja trubnem ko sav pošten svijet, onako dosta smireno, kao znak za prestanak opasnosti.

Našem djuvegiji to nije baš najljepse sjelo pa mi je pomeno mater, naravno bilo bi neukusno da ja njemu ne uzvratim.
I eto nje njaga iz auta ide prema mom.
Sad ono što nije skontao jeste da sam ja bio prilično zavaljen u sjedištu i da se zahebo u proračunu snaga, kad je prišao autu onako sav nabrijan na marisanje i naravno hebe grebe na sve strane, ja lijepo otvorim vrata i izadjem.
Mogu ti reć da nisam nikad nikog vidio da brže ulazi u auto starta sa semafora brže od našeg djuvegije.

Drugi put sam ja napravio pizdariju i dobio batine, al c'est la vie. Gledo sam duže neg što je bilo po jusu.[/quote]
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ista situacija semafor kod vijećnice, nisam uspio krenuti na žuto :-) , i dečko da bi valjda impresionirao suvozačicu izlazi iz svog vozila ja ga pratim u retrovizoru, ide prema meni i ronda....(vjerovatno spominje meni drage osobe u negativnom kontekstu), staje pored mojih vrata medjutim vidi da me ima (192cm x 115kg) te se lagano povlači prema svom vozilu granajući rukama. meni nebi mrsko te i ja napustim svoje vozilo otvorim njegova vrata te mu ispričam šalu ili "štos" u čelo tek da vidi da ne valja granat rukama i nonšalantno zalupim njegova vrata. Vidim laje poslije na suvozačicu. Mislim da je to jedini ispravan način borbe protiv "šta gledaš" sindroma. Napomena bio sam sam u vozilu i nisam nikoga doveo u opasnost). Inače kasd nisam sam izbjegavam 100% ovakve situacije, al`kod nas je navika čim se sjedne za volan da smo svi ljuti i nervozni.
mr.gugl

#49 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by mr.gugl »

Desert Wind wrote: samo se sjecam da je u zenici jedne prilike momak obican kulturan u kaficu na jednog idiota koji mu je postavio isto pitanje izvadio utoku drito u njega i pitao ga - ima l jos koje pitanje?
zivota ti, kako si uspio sastaviti recenicu iz rijeci "momak obican kulturan ... na jednog idiota ... izvadio utoku drito u njega..."? odakle obicnom kulturnom momku utoka i to je jos izvadi u sred kafica i ocito se pravi mangup?!

ili ja mozda nisam dobro shvatio sta si napisao...
Desert Wind

#50 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"

Post by Desert Wind »

mr.gugl wrote:
Desert Wind wrote: samo se sjecam da je u zenici jedne prilike momak obican kulturan u kaficu na jednog idiota koji mu je postavio isto pitanje izvadio utoku drito u njega i pitao ga - ima l jos koje pitanje?
zivota ti, kako si uspio sastaviti recenicu iz rijeci "momak obican kulturan ... na jednog idiota ... izvadio utoku drito u njega..."? odakle obicnom kulturnom momku utoka i to je jos izvadi u sred kafica i ocito se pravi mangup?!

ili ja mozda nisam dobro shvatio sta si napisao...
zivota ti znao sam da ce me jedan delegat to pitat - momak je drot - je l sad jasnije?
Post Reply