e vala nije dovoljno za 12h rada!
ja sama sve radim
sedmicno se cijela kuca usisa i sve se pobrise
+ temeljno pranje kupatila domestosom (inace kupatilo kad stignem spricam i brisem ali to mi je nekako usputno i recimo povrsno)
svake dvije sedmice kucu pospremam jos temeljitije ... pa ponekad prebrisem namjestaj krpom sa sapunom, nekada iznosim sve prostirke vani (dobro ovo radim i sedmicno ali nekad i na 14 dana)
prozore perem jednom do 2x godisnje ali kod mene je tako ... nema previse izduvnih gasova i ne prljaju se previse FALA BOGU!
posteljina se mjenja redovno
ves pokusavam ono "da se skupi" posto smo nas dvoje ... ali NIKADA NE PEGLAM VES! nema sanse da cu provesti pola svog dana peglajuci nesto pa da onda ako mi treba jedna majcica ... sve se opet zakudraju i izguzvaju
peglam muzu sto odredi nedeljom da ce nositi te sedmice na posao ... i sebi isto ... i to ide na vjesalicu
pokusavam sto vise stvari na vjesalicama imati ....
ali se ne opterecujem definitvino pranjem i skidanjem prasine sa ormara (doduse samo jednu virtinu imamo, ostalo garderoberi ali svejedno) i ispod kreveta (to natjeram muza da digne krevete tu i tamo pa sredimo ispod prasinu)
niti glancam steke i utikace .... skidam redovno prasinu usisivacem i to je to
kuhinju prebrisem tu i tamo sve ormare .... generalno pranje vala jednom godisnje. trudim se da nemam fleka inace a po vrhu to je to generalno
ja sam zadovoljna i ne treba mi pomoc
sada za sad
ali i da je imam odmah bi joj rekla
tako i tako
ja radim to i to i zelim da i ti to odradis
najvjerovatnije bih i ja sa njom radila ... a onda mi je to besmisleno jer sto ce mi neko da mi pomaze ako c i ja sa njim raditi
pogotovo ne bih sebi dozvolila da JA IDEM ZA NJOM i koristim svoje vrijeme da popravim situaciju
za svoje novce covjek mora imati mogucnost da kaze "znate sta, ja bih da Vi uradite i ovo i ovo" ili bih jednostavno platila manje nego inace pa kada se pobuni ili ako kaze nesto ja bih rekla da sam joj odbila ono sto ja moram za njom da radim
tako je kako je!
ne opterecujem se definitvino kucom i cinjenicom da ce mi neko ici i gledati koliko prasine ima ili sl
valja zivjeti!