BH Telecom - plata

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Gospoda Ministarka

#26 Re: BH Telecom - plata

Post by Gospoda Ministarka »

moragd wrote:to je racunica bez karte i toplog obroka. ne, nemaju svi isti broj bodova, to zavisi i od staza, ali to su male razlike. imas kategorije koje dobivas na osnovu odgovornisti posla koji radis. sefovi i direktori...
ovjde je rijec o zaposleniku 5 godina u firmi sa VSS. nisam platio za poso :D

1850KM plata + 242 KM topli obrok (recimo da je 11 KM) + 53 KM prevoz+ minuli rad koje koliko 50ak KM = zar to nije otprilike onaj iznos koji sam navela od 2200-3500 KM???
Da, i naravno da nemaju svi isti broj bodova zavisi od odgovornosti posla ili bliskosti sa generalnim, ali to je ta plata.
ibrik

#27 Re: BH Telecom - plata

Post by ibrik »

Živi sam primjer da se bez ikakve štele, poznanstva i plaćanja može zaposliti u Telecomu...ne radim sada u Telecomu jer sam isti dan dobio ponudu i iz Telecoma i iz druge firme, pa sam prihvatio ovu drugu, ali odgovorno tvrdim da se može zaposliti bez ikakve štele...doduše ljudi iz Telecoma su kontaktirali moje bivše nadređene i promahalali o mojim kvalitetama (moram se malo pohvaliti) :), ali prijavio se na regularan konkurs, regularno bio na razgovoru i regularno me zvali da počnem raditi...i ja ih odbio :)
moragd

#28 Re: BH Telecom - plata

Post by moragd »

pa nije, 1734KM(ovo je plata) sa dodatkom za minuli rad, plus ostatak = cca 2050KM.(ovo nije Plata)
Gospoda Ministarka

#29 Re: BH Telecom - plata

Post by Gospoda Ministarka »

moragd wrote:pa nije, 1734KM(ovo je plata) sa dodatkom za minuli rad, plus ostatak = cca 2050KM.(ovo nije Plata)

Da objasnim, kad sam rekla plata mislila sam na ukupna primanja jer bar ja to ne razdvajam sve dode na racun :D
Sto vam je to topli tako mali? Ja sam mislila posto je uspjesna firma da ce davati po 15KM. :D
JThomas

#30 Re: BH Telecom - plata

Post by JThomas »

e jes' vam jebeno, smanjili regres, a plata ni tri milje... :sad:
Ma.Le.Na

#31 Re: BH Telecom - plata

Post by Ma.Le.Na »

ja koliko znam topli u telecomu je 16KM 8-)
Zvek

#32 Re: BH Telecom - plata

Post by Zvek »

Ma.Le.Na wrote:ja koliko znam topli u telecomu je 16KM 8-)
14-16 KM u zavisnoti od mjeseca.
detroit-mercy

#33 Re: BH Telecom - plata

Post by detroit-mercy »

Zvek wrote:
Ma.Le.Na wrote:ja koliko znam topli u telecomu je 16KM 8-)
14-16 KM u zavisnoti od mjeseca.
Kazu da je za Ramazan, topli najmanji :mrgreen: .
colt

#34 Re: BH Telecom - plata

Post by colt »

Elektroprivreda BiH
VSS, 1.763,00 KM + topli (15 KM dnevno)+ prevoz
kone

#35 Re: BH Telecom - plata

Post by kone »

colt wrote:Elektroprivreda BiH
Kako je onda u EP prosjecna plata oko 1700KM,ako VSS ima toliku platu???Ko onda dize prosjek???
colt

#36 Re: BH Telecom - plata

Post by colt »

kone wrote:
Kako je onda u EP prosjecna plata oko 1700KM,ako VSS ima toliku platu???Ko onda dize prosjek???
Radnici sa VSS obično nemaju nocne smjene, za razliku od ovih drugih koji imaju. Radnici koji imaju nocne smjene, rad subotom, praznicima, posebnim uvjetima su posebno plaćeni. Nakupi im se :D .Neki radnici sa nižim kvalifikacijama su bolje plaćeni od onog sa VSS koji radi do 16 h
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#37 Re: BH Telecom - plata

Post by Truba »

Better Man wrote:inače pravoslavci
a koje su nacije :D
kone

#38 Re: BH Telecom - plata

Post by kone »

colt wrote:
kone wrote:
Radnici sa VSS obično nemaju nocne smjene, za razliku od ovih drugih koji imaju. Radnici koji imaju nocne smjene, rad subotom, praznicima, posebnim uvjetima su posebno plaćeni. Nakupi im se :D .Neki radnici sa nižim kvalifikacijama su bolje plaćeni od onog sa VSS koji radi do 16 h
Da ali ti radnici imaju platu mozda 1000 i nema sanse da im se nakupi toliko da bi odrzali taj prosjek.I na kraju krajeva,njih je jako malo naspram administracije i ne mogu oni nikako odrzavati prosjek..A malo kome se placa rad subotom i takvih moze biti 15-20 ljudi...Rad u posebnim uvjetim je takodjer smijesno pominjati,jer takvi se sigurno mizerno placaju...Jedina opcija moze biti mnogo rukovodnih mjesta koji su recimo sami sebi sefovi,pa d ana osnovu toga se dize prosjek do one cifre..Jer sramota je pominjati ljude sa SSS spremom,koji i vuku i donose novac EP,na ustrb ovih drugih sto imaju plate po 2000..Tako je u vecini firmi,a ne samo u bht ili ep..
Comrad

#39 Re: BH Telecom - plata

Post by Comrad »

Kolka je Taji plata?
kokuz_sa

#40 Re: BH Telecom - plata

Post by kokuz_sa »

u mene prijatelj dao 10 000KM da radi kao postar..
mada i babo mu je vec postar pa eto..familijarno :roll:
chuchumbamayumbe

#41 Re: BH Telecom - plata

Post by chuchumbamayumbe »

Dajem 10 tisuća kaemova za posao u BH Telecomu, ponude isključivo na pp.
Toliko od mene.
8-)
Chischo

#42 Re: BH Telecom - plata

Post by Chischo »

Nakon sto sam bio godinu i po bez posla odem na BHtelecomovu stranicu i ispunim ovaj upitnik

http://www.bhtelecom.ba/zaposlite_se.html

Kad zovu me za dva mjeseca, bil ti radio, bi, kolku ces platu, moze 1500, moze, pocinjes od ponedjeljka. Inace sam po struci diplomirani ekonomista.

Al je jebeno bilo kad sam se probudio, uuuuu :D
shiljak

#43 Re: BH Telecom - plata

Post by shiljak »

ahaha sto me trznu, ja vec poceo ispunjavati ono :D
zpac

#44 Re: BH Telecom - plata

Post by zpac »

ibrik wrote:Živi sam primjer da se bez ikakve štele, poznanstva i plaćanja može zaposliti u Telecomu...ne radim sada u Telecomu jer sam isti dan dobio ponudu i iz Telecoma i iz druge firme, pa sam prihvatio ovu drugu, ali odgovorno tvrdim da se može zaposliti bez ikakve štele...doduše ljudi iz Telecoma su kontaktirali moje bivše nadređene i promahalali o mojim kvalitetama (moram se malo pohvaliti) :), ali prijavio se na regularan konkurs, regularno bio na razgovoru i regularno me zvali da počnem raditi...i ja ih odbio :)
Vjerovali ili ne, i mene su primili bez ikakve stele, zavrsio fakultet, predao prijavu u posti na Obali ( cv, uvjerenje o diplomiranju ) i nakon dva mjeseca me zvali da pocnem raditi, radio par godina i svojevoljno dao otkaz, fino potpisan svojom rukom :) i ne kajem se :) zbog toga.

Nemoj sada da mi ovi kazu da sam se registrovao na forum da kazem nesta u prilog ... BHT-u,

BHT je fina firma, plata dobra samo sto nema bas puno sansi sa napredak, pogotovo za mladu ekipu...mislim na tehnicku struku, sve nekako kao neko "stakleno zvono" dodje ekipa iz Ericssona, Nokie, i td i sve nastima, ali tako se to radi u firmama koji nemaju svoj razvoj, BHT nije izuzetak ( to sada mogu reci, nakon sto sam vidio kako telekomi funkcioniraju... ) , ako covjek ima 50+ godina, tada je telekom izmisljen :) za raditi.

Naravno da tamo ima slucajeva da vise clanova jedne familije radi u istoj zgradi, ali ... to je vec druga prica

Poz
because_of_you

#45 Re: BH Telecom - plata

Post by because_of_you »

shiljak wrote:ahaha sto me trznu, ja vec poceo ispunjavati ono :D

:lol: :lol: :lol:
shiljak

#46 Re: BH Telecom - plata

Post by shiljak »

zpac wrote:
ibrik wrote:Živi sam primjer da se bez ikakve štele, poznanstva i plaćanja može zaposliti u Telecomu...ne radim sada u Telecomu jer sam isti dan dobio ponudu i iz Telecoma i iz druge firme, pa sam prihvatio ovu drugu, ali odgovorno tvrdim da se može zaposliti bez ikakve štele...doduše ljudi iz Telecoma su kontaktirali moje bivše nadređene i promahalali o mojim kvalitetama (moram se malo pohvaliti) :), ali prijavio se na regularan konkurs, regularno bio na razgovoru i regularno me zvali da počnem raditi...i ja ih odbio :)
Vjerovali ili ne, i mene su primili bez ikakve stele, zavrsio fakultet, predao prijavu u posti na Obali ( cv, uvjerenje o diplomiranju ) i nakon dva mjeseca me zvali da pocnem raditi, radio par godina i svojevoljno dao otkaz, fino potpisan svojom rukom :) i ne kajem se :) zbog toga.

Nemoj sada da mi ovi kazu da sam se registrovao na forum da kazem nesta u prilog ... BHT-u,

BHT je fina firma, plata dobra samo sto nema bas puno sansi sa napredak, pogotovo za mladu ekipu...mislim na tehnicku struku, sve nekako kao neko "stakleno zvono" dodje ekipa iz Ericssona, Nokie, i td i sve nastima, ali tako se to radi u firmama koji nemaju svoj razvoj, BHT nije izuzetak ( to sada mogu reci, nakon sto sam vidio kako telekomi funkcioniraju... ) , ako covjek ima 50+ godina, tada je telekom izmisljen :) za raditi.

Naravno da tamo ima slucajeva da vise clanova jedne familije radi u istoj zgradi, ali ... to je vec druga prica

Poz

to jest lose, ja bih da napredujem :D Mislim da se jedan tako etf-ovac zaposlio u telecomu, kao podrska na telefonu :D To je znaci ono sto ljudi sa srednjom skolom rade, a i ne treba ti ni to. Bio je neka visa godina, a sad je mozda i zavrsio fax. Ne znam jel uznapredovao :D
njonjica

#47 Re: BH Telecom - plata

Post by njonjica »

Chischo wrote:Nakon sto sam bio godinu i po bez posla odem na BHtelecomovu stranicu i ispunim ovaj upitnik

http://www.bhtelecom.ba/zaposlite_se.html

Kad zovu me za dva mjeseca, bil ti radio, bi, kolku ces platu, moze 1500, moze, pocinjes od ponedjeljka. Inace sam po struci diplomirani ekonomista.

Al je jebeno bilo kad sam se probudio, uuuuu :D

OMG :-) :lol: :lol:
necko ph

#48 Re: BH Telecom - plata

Post by necko ph »

stele rade kao i svugdje,ali ako je neko strucnjak nude ti sve da radis za njih . . .moj rodjak zavrsio etf,u toku studija radio u jednoj softverskoj kompaniji i telekom mu nudio da predje,ali nije valjda zbog napredovanja . . .
sada presao u bolju stranu firmu i ima za nase uslove strasnu cifru . . .blago njemu :)
terra_incognita

#49 Re: BH Telecom - plata

Post by terra_incognita »

Ja ni rođenoj majci ne bi vjerovala kad su u pitanju poslovi bez štele.

Priča mi jedna, sestra joj dobila posao u poreskoj upravi, sasvim slučajno i bez štele.
Tu se ja odmah zagooglam, nađem sestru na 4-5 spiskova rezultata testiranja.
Na svakom spisku je na 3 ili 4 mjestu po broju bodova, uvijek negdje između 70 i 80 %, broj radnih mjesta 1 za svaki spisak i ona dobi a oni oznad nje sa 90-100% nisu. :x

Najradije bi joj ovo u lice slistila ali možda dolazi ovdje pa se prepozna :D
iou

#50 Re: BH Telecom - plata

Post by iou »

Pa ovo je sramota, da neko kaze da bi dizao kredit za mito, i onda monologe pisete kako su politicari pokvareni i lopovi. Nista niste bolji.
Post Reply