gorenje kuhinjski aparati
- shibonja
#26 Re: gorenje kuhinjski aparati
Ljudi ,u Dubaiu u Deira City Centre ima radnja ,pola proizvoda u njoj Gorenje, arapi kupuju ko ludi 
- Pasiflora
#27 Re: gorenje kuhinjski aparati
Nasla frizider Gorenje koji mi odgovara i onda sasvim slucajno nabasam na fenomenalan LG frizider za iste pare.
Imam LG usisavac i plazmu vec nekoliko godina i stvarno nemam nikakvih problema. Ima li neko iskustva sa LG friziderima?
Imam LG usisavac i plazmu vec nekoliko godina i stvarno nemam nikakvih problema. Ima li neko iskustva sa LG friziderima?
-
žuta
#28 Re: gorenje kuhinjski aparati
Gorenje više nikad .Prije 4 godine uselili u novi stan i kupili sve novo u Gorenju .Danas u stanu egzistira samo napa kod koje je crko regulator usisavanja 1,2,3 brzina- došli idioti iz Gorenja i rekli 250 km .Garancija istekla a mi je ko idioti paltini negdje oko 800 km (kupili najveći inox šminka) sad radi dirkt na utičnicu katastzrofa .
Mašina za pranje crka nakon 2 godine ,sušilica nakon 3 godine ,ploča za kuhanje gubi kontakt .....
Još kad ti serviser dođe kaže nije ovo Gorenje već otkupljena linija od kineza .Sada smo na elektroluxu za sad smo zadovoljni doduše još su uređaji pod garancijom
Mašina za pranje crka nakon 2 godine ,sušilica nakon 3 godine ,ploča za kuhanje gubi kontakt .....
Još kad ti serviser dođe kaže nije ovo Gorenje već otkupljena linija od kineza .Sada smo na elektroluxu za sad smo zadovoljni doduše još su uređaji pod garancijom
-
žuta
#29 Re: gorenje kuhinjski aparati
L.e.g wrote:Evo ja radim sa kuhinjama i samo ugradjujem aparate Goenje i jos nikada nisam imao problema. U 7 godina su mi prijavljena dva kvara. Jedino da kupci nisu direktno zvali servis, a ne mene.s@mson wrote:Nemoj Gorenje..
To nije ono staro Gorenje..
Na nase trziste plasiraju robu nize kvalitete a nju dobiju ugradnjom manje kvalitetnih ulaznih sirovina da bi bila pristupacna cijenom za navedeno trziste...
Ja licno imam lose iskustvo i sa uredjajima i sa servisom...
Nakon mjesec dana se izbrisale oznake na prekidacima za rernu i ringle pa sad napamet ukljucujmo i zna se desiti da pogresno uradimo, ili ja ili supruga i onda je belaj...
Nema rucka...
Ves masina je bila vise na poravku nego sto je sluzila svrsi...
Lezajevi nekih 4 puta dok nije serviser ustanovio da ne valja rotor, nije 100% krug vec je ekscentrican...
U medjuvremenu dva puta motor i grijac nekoliko puta...
Strahota, belaj sebi u kucu kupio...
NIKAD VISE GORENJE!!!
joj majketi pusti šuplju tako su imeni rekli dok sam kupovala a kad dođete na servis ide priča -nekad se mašina kupovala na kredit koliko je koštala zato je trajala dugo a sad se može kupit od plate zeto i traju kolklo i garancija
A igra li se Traviana???
- Nadinka
#30 Re: gorenje kuhinjski aparati
Ne kontam, pa ako je crklo u tom periodu zar ti ne vrijedi garancija??žuta wrote:Gorenje više nikad .Prije 4 godine uselili u novi stan i kupili sve novo u Gorenju .Danas u stanu egzistira samo napa kod koje je crko regulator usisavanja 1,2,3 brzina- došli idioti iz Gorenja i rekli 250 km .Garancija istekla a mi je ko idioti paltini negdje oko 800 km (kupili najveći inox šminka) sad radi dirkt na utičnicu katastzrofa .
- drndalo
#31 Re: gorenje kuhinjski aparati
Hm, ne znam... Ovo je meni bilo sumnjivo kad sam se raspitivao za cijene prije 5-6 godina... Masina Gorenje u Robotu jeftinija 70-ak maraka od odgovarajuce u Generalservisu... Raspitam se malo bolje, ispade da za tu Robot ima samo godina garancije, i to Robot servisa, a u Generalservisu 3 godine (tada)... Jos uleti i popust 205 za cash, i Generalservis cak ispade i jeftiniji od Robota...žuta wrote:Još kad ti serviser dođe kaže nije ovo Gorenje već otkupljena linija od kineza .
Kad sam cuo za ovaj dio Robot-godina-Nema Gorenje garancije, odmah sam posumnjao na neku kinesku mandju... Da li je samo sumnja ne znam, ali ja sam odmah posumnjao...
- van Basten
#32 Re: gorenje kuhinjski aparati
LG je prvi u masovnu upotrebu ubacio no frost tehnologiju, frižideri su im uglavnom za deset (iako se svaki može pokvariti, ali baš treba biti peh). Ja imam njihov frižider, doduše tek 2 godine, ali radi bez ikakvih problema.sitno wrote:Nasla frizider Gorenje koji mi odgovara i onda sasvim slucajno nabasam na fenomenalan LG frizider za iste pare.
-
internazionale
#33 Re: gorenje kuhinjski aparati
ne znam otkud ovo da su bučnijialemaa wrote:Sve sitne aprate gorenje radi u Kini i u Turskoj( kad nadjes da je u Turskoj onda si na "konju") , perilice posudja u Kini i zato imaju garanciju 3 godine. Ves masine, el.peci, frizidere i ugradbenu tehniku( ugr.pecnice,plate, friz) rade u Sloveniji..nape u CG.van Basten wrote:LG je prvi u masovnu upotrebu ubacio no frost tehnologiju, frižideri su im uglavnom za deset (iako se svaki može pokvariti, ali baš treba biti peh). Ja imam njihov frižider, doduše tek 2 godine, ali radi bez ikakvih problema.sitno wrote:Nasla frizider Gorenje koji mi odgovara i onda sasvim slucajno nabasam na fenomenalan LG frizider za iste pare.
I dalje sam tog misljenja da je ako vec kupuje se da to bude gorenje ili Indesit...A npr. LG, Samsung pogotovo frizderi, oni jesu No Frost, al kod kombinacija frizidera 1,80m ( tri ladice zamrzivac, 4 police frizidera) je normalno da su bucniji...poslje garancije koja je 2 godine niko ziv ga ne zna napravit, a ovlasteni serviseri su bezobrezno skupi poslije isteka garanicije. A gorenje ili Indesit cisto 5 godina...pa iako budete imali problema makar nece bit problem za servis. Nista vise nije kao sto je prije bilo..ni bijela tehnika, ni ljudi..nista..
od lg jedino imam neka iskustva sa frižiderima (ima ih nekoliko u porodici)
max pozitivna iskustva
nije bilo kvarova pa ne znam za servis
- Pasiflora
#34 Re: gorenje kuhinjski aparati
Upravo taj LG hocu da kupim- 3 ladice i frizider gore.
@internazionale - koliko dugo imate (ti i ostali u porodici) te frizidere? Jesu li bucni?
@van Basten kaze da su ok...
@internazionale - koliko dugo imate (ti i ostali u porodici) te frizidere? Jesu li bucni?
- Pasiflora
#35 Re: gorenje kuhinjski aparati
Ma jos cu razmisliti. Nije meni ni Indesit nemoguca varijanta (mama imala i bila zadovoljna godinama), jos nisam donijela konacnu odluku...alemaa wrote:Zasto ne uzmes npr.Indesit ili Ariston...da bar imas sigurnu garanciju..5godina, a mozes si produzit na 7 i 10 godina. Mislim frizider LG komb.s 3 ladice je cc 750KM i dvije godine garancija..hellooo..pa Bira daje na svoje frizidere 3 godine a slabiji su sigurno.
INDESIT BAN 13 NF
visina 187 cm, zapremina 290 l, hygiene control, NO FROST, A+ klasa i makar imas 5 godina garancije. Ovo ja sebi planiram aBd kupit cim mi ovaj rikavelaaa...al isla u razgledavanje..
Ali onaj LG predobro izgleda
-
internazionale
#36 Re: gorenje kuhinjski aparati
najstariji kod majke je oko 6-7 godsitno wrote:Upravo taj LG hocu da kupim- 3 ladice i frizider gore.
ovaj kod mene je skoro 2 god
oba su ova kombinacija koju hoćeš da kupiš, samo moj u gornjem dijelu ima ladicu više
rad frižidera čujem jedino u noći kad je sve pogašeno
nismo dosad imali nikakvih problema, mada kad sam kupov'o ovaj drugi zamalo nisam beko kupio
ali valjda znaš da se ljudi usreće i sa birom, a neke zezaju i electrolux i gorenje i...
sa srećom u svakom slučaju
-
admir3
#37 Re: gorenje kuhinjski aparati
gorenje aparati su dobri jedino je problem u servisu.Previse su skupi najbolje zovnuti nekog majstora za popravak,proci ces jeftinije sigurno 50% i brze ces rijesiti problem, a djelove nemoras kupiti u gorenju ima i na drugim mjestima. 
- Pasiflora
#38 Re: gorenje kuhinjski aparati
Ovako - da se ne lazemo - meni nikad nista od kucanskih aparata Gorenje nije riknulo. Ovo nije reklama (rekla sam da razmisljam o LG frizideru), ali stvarno mi nikada nista nije riknulo. Imam masinu za ves vec 12 godina i nikada joj nisam nista promijenila. Voljela bih da rikne jer planiram kupiti perilicu i susilicu u istom, ali ova moja ves masina ne pokazuje namjeru da rikne pa mi je glupo - niti da je bacam, niti prodam - mozda da je poklonim
Takodjer imam frizider Gorenje Noblese (onaj sa zamrzivacem od 50l)- star 12 godina. Guma na vratima mu je popustila. Isla sam u servis da vidim koliko je guma i posto se na tom frizideru guma ne moze promijeniti (moram mjenjati cijela vrata - 130KM) skontala sam da mi se vise isplati kupiti novi frizider. Mada iskreno receno, ovaj je jos sasvim dobar. Tako da mi je cudno sto vi pricate o servisima, ja ih nikada nisam zvala, osim za tu gumu na vratima frizidera i to nakon 12 godina...
Takodjer imam frizider Gorenje Noblese (onaj sa zamrzivacem od 50l)- star 12 godina. Guma na vratima mu je popustila. Isla sam u servis da vidim koliko je guma i posto se na tom frizideru guma ne moze promijeniti (moram mjenjati cijela vrata - 130KM) skontala sam da mi se vise isplati kupiti novi frizider. Mada iskreno receno, ovaj je jos sasvim dobar. Tako da mi je cudno sto vi pricate o servisima, ja ih nikada nisam zvala, osim za tu gumu na vratima frizidera i to nakon 12 godina...
-
Vincent_Chase
#39 Re: gorenje kuhinjski aparati
Gorenje je od 1 februara uvelo svoj "sopstveni" servis.... tako da sada oni rade servis u BH
General Servis, ostaje kao serviser, ali samo za "negarancijske" servise, sto znaci kada vam istekne garancija i nesto rikne, onda njih mozete zvati, u protivnom....gorenje servis je "nadlezan"
ja od gorenja ne bih bjezao...mislim da su kvalitetni, i da imaju dobar dizajn... naravno ima i drugih dobrih brendova....na kupcu je da odluci...
General Servis, ostaje kao serviser, ali samo za "negarancijske" servise, sto znaci kada vam istekne garancija i nesto rikne, onda njih mozete zvati, u protivnom....gorenje servis je "nadlezan"
ja od gorenja ne bih bjezao...mislim da su kvalitetni, i da imaju dobar dizajn... naravno ima i drugih dobrih brendova....na kupcu je da odluci...
- metar_drva
#40 Re: gorenje kuhinjski aparati
/da li neko zna koja firma je zastupnik electroluxa za bih
- PeshtA
#41 Re: gorenje kuhinjski aparati
Da podignem malo temu. Ako Bog da krajem aprila se zavrsava zgrada u kojoj sam kupio stan pa cu morati da kupujem dosta tih kucanskih aparata. Za sada se orijentisem po General Servisovom kupitehniku.ba pa me interesuje, jeli Hotpoint-Ariston toliko kvalitetna marka s obzirom na razliku u cijenama naspram npr Indesit uredjaja (ako znamo da Indesit je vlasnik Hotpoint-Ariston marke) ?
Indesit mi je trenutno najzanimljiviji, dizajn pojedinih uredjaja jest malo konzervativniji naspram npr Aristona. Moze li neko podjeliti malo iskustava sa navedenim markama. Konkretno planiram da kupim ugradbeni frizder, plocu, pecnicu, napu i kombo masinu za pranje & susenje vesa.
U pitanju su ovi uredjaji:
http://www.kupitehniku.ba/details/produ ... -IWDC-6125
http://www.kupitehniku.ba/details/produ ... -CB-310-AI
http://www.kupitehniku.ba/details/produ ... -VRM-640-X
http://www.kupitehniku.ba/details/produ ... H-161.2-BK
http://www.kupitehniku.ba/details/produ ... -51-K.A-IX
Takodjer me interesuju vasi utisci o General-Servisu kada su u pitanju garantni rokovi da li ih postuju i kakvi su im servisi. Hvala
Indesit mi je trenutno najzanimljiviji, dizajn pojedinih uredjaja jest malo konzervativniji naspram npr Aristona. Moze li neko podjeliti malo iskustava sa navedenim markama. Konkretno planiram da kupim ugradbeni frizder, plocu, pecnicu, napu i kombo masinu za pranje & susenje vesa.
U pitanju su ovi uredjaji:
http://www.kupitehniku.ba/details/produ ... -IWDC-6125
http://www.kupitehniku.ba/details/produ ... -CB-310-AI
http://www.kupitehniku.ba/details/produ ... -VRM-640-X
http://www.kupitehniku.ba/details/produ ... H-161.2-BK
http://www.kupitehniku.ba/details/produ ... -51-K.A-IX
Takodjer me interesuju vasi utisci o General-Servisu kada su u pitanju garantni rokovi da li ih postuju i kakvi su im servisi. Hvala
- vozač
#42 Re: gorenje kuhinjski aparati
sve iz gorenja se pokvarilo sa istekom garancije, frižider, mašina za veš, za suđe, TV, rerna je jedino radila OK, a vrhunac je što se ploča na štednjaku deformisala, ispupčena, to u životu svom nisam doživio, kad stavim bilo šta na tu ringlu isto da žongliram, tava se ljulja ko akrobata na žicižuta wrote:Gorenje više nikad .Prije 4 godine uselili u novi stan i kupili sve novo u Gorenju .Danas u stanu egzistira samo napa kod koje je crko regulator usisavanja 1,2,3 brzina- došli idioti iz Gorenja i rekli 250 km .Garancija istekla a mi je ko idioti paltini negdje oko 800 km (kupili najveći inox šminka) sad radi dirkt na utičnicu katastzrofa .
zaboravih i sušilicu, ma neće meni više u kuću nema šanse, ovo još malo dok pocrka i "nosi g...a napolje
- zonna
#43 Re: gorenje kuhinjski aparati
kod mene je kombinovani stednjak gorenje takav da ako stavim nesto na plin ne mogu pored njega drugu serpu staviti a na onaj elektricni dio moze serpa jedino ako skinem onu 'konstrukciju" sto ide na plin...vozač wrote:sve iz gorenja se pokvarilo sa istekom garancije, frižider, mašina za veš, za suđe, TV, rerna je jedino radila OK, a vrhunac je što se ploča na štednjaku deformisala, ispupčena, to u životu svom nisam doživio, kad stavim bilo šta na tu ringlu isto da žongliram, tava se ljulja ko akrobata na žicižuta wrote:Gorenje više nikad .Prije 4 godine uselili u novi stan i kupili sve novo u Gorenju .Danas u stanu egzistira samo napa kod koje je crko regulator usisavanja 1,2,3 brzina- došli idioti iz Gorenja i rekli 250 km .Garancija istekla a mi je ko idioti paltini negdje oko 800 km (kupili najveći inox šminka) sad radi dirkt na utičnicu katastzrofa .
zaboravih i sušilicu, ma neće meni više u kuću nema šanse, ovo još malo dok pocrka i "nosi g...a napolje
ma uglavnom zaobilazim u sirokom luku sve sto je gorenje i sve sto je uopste iz slovenije
- Altsa
#44 Re: gorenje kuhinjski aparati
nije osim sto sam nakon kratkog vremena upotrebe bacio i frižider i masinu za suđeDecerto wrote:Pa nije ni Gorenje za bacit ;D
-
dona868
#45 Re: gorenje kuhinjski aparati
Citajuci ova iskustav sad sam se bas zabrinula. Mislila sam kupiti sve aparate Gorenje..na Skenderiji u njihovj radnji....a sad ne znam sta da radim 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#46 Re: gorenje kuhinjski aparati
Bjezi od gorenja sto dalje i ne bacaj pare.dona868 wrote:Citajuci ova iskustav sad sam se bas zabrinula. Mislila sam kupiti sve aparate Gorenje..na Skenderiji u njihovj radnji....a sad ne znam sta da radim
- Mis mekinjas
#47 Re: gorenje kuhinjski aparati
Zašto?ladyblue18 wrote:Bjezi od gorenja sto dalje i ne bacaj pare.dona868 wrote:Citajuci ova iskustav sad sam se bas zabrinula. Mislila sam kupiti sve aparate Gorenje..na Skenderiji u njihovj radnji....a sad ne znam sta da radim
Ja imam frižider i ploču za kuhanje. Prezadovoljna sam.
A bilo je u pola cijene od Electroluxa. U isto vrijeme frendica i ja kupile frižidere, eno je neki dan je otišla po isti frižider kakav je moj.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#48 Re: gorenje kuhinjski aparati
Zato sto ja jos ne naletih na osobu koja ima pozitivnu misljenje o gorenju poslije rata, sto se vidi i na ovoj temi.Mis mekinjas wrote:
Zašto?![]()
Ja imam frižider i ploču za kuhanje. Prezadovoljna sam.
A bilo je u pola cijene od Electroluxa. U isto vrijeme frendica i ja kupile frižidere, eno je neki dan je otišla po isti frižider kakav je moj.
Mozda je kod vas u Hr bolji kvalitet.
A i moje iskustvo je plaho divno sa svakim njihovim aparatom, od miksera do frizidera, tako da nikad vise.
- Mis mekinjas
#49 Re: gorenje kuhinjski aparati
Nemam pojma, meni je sve super, sve mi je Gorenje, osim mašine za suđe, to je Candy, zveknuh lovu, samo zbog žica unutra.

- CherryLips
#50 Re: gorenje kuhinjski aparati
U kuci nam je sve Beko,nijedne zamjerke nemam...a po pricama drugih,moras biti bas levat da kupis bilo sta od Gorenja..