Desavanja u RS

Hunkar

#26 Re: Desavanja u RS

Post by Hunkar »

neka teme, filter trolova :D taman da zoomke lakse nacilja :D
PalaSa Marsa

#27 Re: Desavanja u RS

Post by PalaSa Marsa »

komeba wrote:Tema bi trebala pod kljuc.Sama postavka je tendenciozna i implicira da je entitet RS odvojena teritorija od nas,ili cak gore - drzava,posto imamo teme o desavanjima u susjednim drzavama.
Ukoliko neko zeli diskustovati o samo jednom dijelu BiH,odredenoj teritoriji,za to postoji podforum "regije BiH".
Za :thumbup: Na regije br'te. :D
just in bieber

#28 Re: Desavanja u RS

Post by just in bieber »

Лицемјерно ми је славити било који догађај на овим просторима, од стране било кога, у посљедњих 20 година. Некако прво помислим на 100 000 изгубљених људских живота. Зна се да је и настанак Републике Српске везан за ратне злочие, убиства, етничко чишћење, дискриминацију.
mO k3

#29 Re: Desavanja u RS

Post by mO k3 »

bice banova dok vam zoomke i chmoljo dodju...

Ova tema je cista provokacija... i otvaracu teme trajni ban
just in bieber

#30 Re: Desavanja u RS

Post by just in bieber »

Иначе, ова тема доноси низ апсурда, контрадикторности и чињеница које се мало спомињу.
- Већ сам рекао у прошлом посту, лицемјерно је славити Дан Републике а истовремено не видјети/не бити свјестан/негирати злочине који су се десили при њеном настанку.
- Структура данашњег становништва јесте таква да је настала етничким чишћењем и убиствима несрпског становништва а дијелом и економске емиграције српског становништва са њеног територија. Половина пријератних становника више не живи ту.
- Ко данас живи у Републици Српској умјесто тих људи? Углавном то су Срби, из Хрватске, Федерације БиХ (Мостара, Сарајева, Бихаћа, Зенице, Дрвара, Гламоча и других мјеста) који су доживјели етничко чишћење од неких других и овдје нашли уточиште. Сложићемо се да то нису биле економске миграције, како би то рекао нпр. Ејуп Ганић.
- У Уставу РС и данас стоји да је главни град Републике Српске Сарајево. Да ли се, када се честита Дан републике, подразумијева и честитка Сарајеву као главном граду те Републике Српске?
- Лицемјеран је и разлог који наводе поједини политичари из Републике Српске о неопходности опстанка Републике Српске. Кажу, боримо се против централизације и унитаризације. А има ли бољег примјера централизације и унитаризације од РС? Кажу, боримо се против прегласавања. А има ли бољег примјера прегласавања од РС? (Влајки, министри Бошњаци и Хрвати у Влади РС итд.)
- Лицемјерно ми је и то што се поједини политичари из Федерације, под маском нефункционалности залажу за укидање РС. Па нема нефункционалнијег система од Федерације БиХ са бројним кантонима, општинама.
- Лицемјерно ми је и што поједини политичари из Федрације БиХ критикују негирање и несуочавање са ратним злочинима у РС, а истовремено не желе признати ама баш ниједан злочин на другој и трећој страни.
- И да, чињеница је да ће се Република Српска укинути, ако настави овако. То неће бити никакви политички разлози и притисци, већ једноставно економија. Нема, не може више овако.
- Опет ми је лицемјерно да се појединци радују лошој економској ситуацији у РС, знајући да је Република Српска дио Босне и Херцеговине. Па, данас сутра ако не буде Републике Српске, мислите да ће без трага нестати српски национализам, сиромашно становништво? Неће, него ће бити на терету заједничке нам БиХ.

Ето један поглед, трудио сам се да будем реалан и надам се да никог не вријеђам. Посебно се то односи на све људске жртве, без обзира на националност. Њима дубоко и искрено поштовање.
Locked