iz tvog posta izbija nepoznavanje modernog kolonijalizma.kockica_kockica wrote:Naslov teme je ogavan i totalno neprimjeren tematici o kojoj se govori...
U biznisu nema srbin, hrvat, bosnjak ... U biznisu je samo jedan jezik.. a to je jezik novca...![]()
Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
- potpuni stranac
#26 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
- osa
#27 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
da ja imam otok, davno bi već bio na tržištu, stranci se pokazaše boljim privrednicima od domaćih, u svakom pogledu....potpuni stranac wrote:tako zbori kad budete rasprodavali otoke, morsku obalu i sl.osa wrote:tko tebi brani da uzmeš to što vrijedi, platiš više i stvar riješena....Država wrote:Nije mi namjera zvučati kao Hitler, ali nešto mi dosadilo da se beskrajno pravdam dok mi ispred nosa uzimaju ono što vrijedi.
- potpuni stranac
#28 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
šta da ti kažem, osimosa wrote:[
da ja imam otok, davno bi već bio na tržištu, stranci se pokazaše boljim privrednicima od domaćih, u svakom pogledu....
http://www.youtube.com/watch?v=ToTk5B4_ZAQ
- HAVANA
#29 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
Država wrote:Mislim da bi bilo lijepo da malo obratimo pažnju na neke stvari koje nam se ispred nosa dešavaju. Naime, sve više poslovnih subjekata u Sarajevu prelazi u ruke Srba a sa druge strane stalno imamo optužbe kako smo mi neki Teheran i slično. Koliko ja imam informacija, sve je počelo odmah nakon rata kada je dozvolu za rad u Sarajevu dobila TV PINK. Nakon toga je otvoren "Interex" (u vlasništvu Srbina), potom je prodat Holliday Inn (takođe Srbinu), zatim je tvornicu namještaja "Standard" kupio Mišković, , nakon toga im je prodat OBN (odmah su doveli novinara Vanju Bulića da radi neki talk show)a kako čujem i taj neki veliki restoran u ALTI je u vlasništvu nekog Srbina iz Beograda. Takođe sam čuo da je prvi čovjek COCA-COLA-e za BiH neki Srbin. Znam da ekonomija ne poznaje nikakve granice (posebno nacionalne), ali čini mi se da se dešava neka svojevrsna ofanziva na Sarajevo u kojoj se mi stalno pravdamo da nismo Teheran, a da bismo to dokazali, sve što je vrijedno prodajemo (čitaj poklanjamo) Srbima. Šta vi mislite o tome?
![]()
![]()
![]()
![]()
- JThomas
#30 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
ja sam po nacionalšovinističkom ključu pola srbin, gdje da stanem u red da i meni nešto poklone...?
- USAblues
#31 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
kockica_kockica wrote:Naslov teme je ogavan i totalno neprimjeren tematici o kojoj se govori...
U biznisu nema srbin, hrvat, bosnjak ... U biznisu je samo jedan jezik.. a to je jezik novca...![]()
- TheWatcher
#32 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
nesta ne vidjeh da si spomenuo/la Bristol i BBI a da ne nabrajam drugeDržava wrote:Nije mi namjera zvučati kao Hitler, ali nešto mi dosadilo da se beskrajno pravdam dok mi ispred nosa uzimaju ono što vrijedi.
- kockica_kockica
#33 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
potpuni stranac wrote:iz tvog posta izbija nepoznavanje modernog kolonijalizma.kockica_kockica wrote:Naslov teme je ogavan i totalno neprimjeren tematici o kojoj se govori...
- HAVANA
#34 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
JThomas wrote:ja sam po nacionalšovinističkom ključu pola srbin, gdje da stanem u red da i meni nešto poklone...?
Nema reda,vi polovnjaci ste ga svudje popushili
- potpuni stranac
#35 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
noup, škola se plaća.kockica_kockica wrote:potpuni stranac wrote:iz tvog posta izbija nepoznavanje modernog kolonijalizma.kockica_kockica wrote:Naslov teme je ogavan i totalno neprimjeren tematici o kojoj se govori...
blago nama na tebi i drzavi... vi cete nas u sve uputiti
Am I right????
![]()
![]()
![]()
![]()
- kockica_kockica
#36 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
potpuni stranac wrote:
noup, škola se plaća.
necu nista reci
-
radostan dan
#37 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
Nema stari, gotovi smo. Još nam i Bregu vraćaju. Bez gitare, a sa dragačevskom trubom. Kukala nam majka.Država wrote:Mislim da bi bilo lijepo da malo obratimo pažnju na neke stvari koje nam se ispred nosa dešavaju. Naime, sve više poslovnih subjekata u Sarajevu prelazi u ruke Srba a sa druge strane stalno imamo optužbe kako smo mi neki Teheran i slično. Koliko ja imam informacija, sve je počelo odmah nakon rata kada je dozvolu za rad u Sarajevu dobila TV PINK. Nakon toga je otvoren "Interex" (u vlasništvu Srbina), potom je prodat Holliday Inn (takođe Srbinu), zatim je tvornicu namještaja "Standard" kupio Mišković, , nakon toga im je prodat OBN (odmah su doveli novinara Vanju Bulića da radi neki talk show)a kako čujem i taj neki veliki restoran u ALTI je u vlasništvu nekog Srbina iz Beograda. Takođe sam čuo da je prvi čovjek COCA-COLA-e za BiH neki Srbin. Znam da ekonomija ne poznaje nikakve granice (posebno nacionalne), ali čini mi se da se dešava neka svojevrsna ofanziva na Sarajevo u kojoj se mi stalno pravdamo da nismo Teheran, a da bismo to dokazali, sve što je vrijedno prodajemo (čitaj poklanjamo) Srbima. Šta vi mislite o tome?
![]()
![]()
![]()
![]()
-
radostan dan
#38 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
dupli 
Last edited by radostan dan on 07/01/2011 19:49, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#39 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
A sta predlazes kao kontraofanzivu ? Da uvedemo da Srbi nose zuti povez oko ruke da ih lakse prepoznajemo?
Il' da napavimo reprizu "kristalne noci" pa da slupamo sve to sto je u vlasnistvu Srba u Sarajevu??'
Il' da napavimo reprizu "kristalne noci" pa da slupamo sve to sto je u vlasnistvu Srba u Sarajevu??'
-
klixober
#40 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
Nije losa ideja.-LIBERO- wrote:A sta predlazes kao kontraofanzivu ? Da uvedemo da Srbi nose zuti povez oko ruke da ih lakse prepoznajemo?
Tema sa ovakvim naslovom bi trebala pod kljuc.
Meni se prvom ne svida sto u centru grada ne mogu da kupim Vispak cokoladu ili cak Sarajevsko pivo,a nema kakvih proizvoda nema susjednih zemalja,medutim tema je tendenciozna i pogresno postavljena.
-
detroit-mercy
#41 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
Hebote, ja mislio rat poceo pa reko da pocnem odmascivati ono sto se u mast uvaljalo pa na tavan zastekalo
.
-
hercegovac_pravi
#42 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
Uff kad pođe diplat po Marindvoruradostan dan wrote:Nema stari, gotovi smo. Još nam i Bregu vraćaju. Bez gitare, a sa dragačevskom trubom. Kukala nam majka.Država wrote:Mislim da bi bilo lijepo da malo obratimo pažnju na neke stvari koje nam se ispred nosa dešavaju. Naime, sve više poslovnih subjekata u Sarajevu prelazi u ruke Srba a sa druge strane stalno imamo optužbe kako smo mi neki Teheran i slično. Koliko ja imam informacija, sve je počelo odmah nakon rata kada je dozvolu za rad u Sarajevu dobila TV PINK. Nakon toga je otvoren "Interex" (u vlasništvu Srbina), potom je prodat Holliday Inn (takođe Srbinu), zatim je tvornicu namještaja "Standard" kupio Mišković, , nakon toga im je prodat OBN (odmah su doveli novinara Vanju Bulića da radi neki talk show)a kako čujem i taj neki veliki restoran u ALTI je u vlasništvu nekog Srbina iz Beograda. Takođe sam čuo da je prvi čovjek COCA-COLA-e za BiH neki Srbin. Znam da ekonomija ne poznaje nikakve granice (posebno nacionalne), ali čini mi se da se dešava neka svojevrsna ofanziva na Sarajevo u kojoj se mi stalno pravdamo da nismo Teheran, a da bismo to dokazali, sve što je vrijedno prodajemo (čitaj poklanjamo) Srbima. Šta vi mislite o tome?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#43 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
samo da se referišem na ovo, a i da imam temu u "svojim postovima"...convict wrote:
Prvo, sve i da je istina sve što si napisao, to nema nikakve veze. Normalno je da bilo ko može pokrenuti biznis tamo gdje ima interesa, a tvoje je pravo kao kupca da biraš hoćeš li ići njemu ili negdje drugo. Na kraju krajeva, zarađene pare kroz PDV i doprinose na plate idu u budžete u BiH. Možda da prestanemo golfove kupovati zato što su nas Nijemci ugnjetavali u drugom svjetskom ratu?
Drugo, naveden je niz neistina. Interex je francuski lanac trgovina Inter Marche (ne znam ko je direktor, ostavljam mogućnost da je Srbin). Restoran Vapiano je franšiza njmečke firme, kao što je McDonalds američki (opet ostavljam mogućnost da franšizu plaća Srbin). Treće, na čelu Coca-cole je trenutno Rumun i Coca-cola je globalna firma u kojoj rade ljudi iz cijelog svijeta, smiješno je Coca-coli imputirati neko srpstvo.
Treće, dugo gluplji post ne vidjeh, sad mi je krivo što sam krenuo da odgovorim.
elem, zar nije na čelu Coca-Cole Grk? budući da je naša Cola dio Helenic grupacije...
- Chmoljo
#44 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
ma bi, trebalo bi ključati, ali neka malo... neka se ljudi ispušukomeba wrote:
Nije losa ideja.![]()
Tema sa ovakvim naslovom bi trebala pod kljuc.
Meni se prvom ne svida sto u centru grada ne mogu da kupim Vispak cokoladu ili cak Sarajevsko pivo,a nema kakvih proizvoda nema susjednih zemalja,medutim tema je tendenciozna i pogresno postavljena.
- karanana
#45 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
a oni otamo jedva cekaju da vide ovakve teme i da citiraju samo recimo prvi post ove teme. sutra u glasu srpske: bosnjaci na pravoslavni bozic pozivaju na kristalnu noc u sarajevu.
- Chmoljo
#46 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
ovo je odlična tema na kojoj će se vidjeti kako ljudi po Sa razmišljaju o ovakvim suludim konstrukcijama. naravno da će biti zaključana na krajukaranana wrote:a oni otamo jedva cekaju da vide ovakve teme i da citiraju samo recimo prvi post ove teme. sutra u glasu srpske: bosnjaci na pravoslavni bozic pozivaju na kristalnu noc u sarajevu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#47 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
hoće državu sa srbima
a neće da ljudi u sarajevu pokreću biznise
LOGIKA???
PAMET???
a neće da ljudi u sarajevu pokreću biznise
LOGIKA???
PAMET???
- kokuz_sa
#48 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
prvi covjek Coca Cole je Mirce Draja-Rumun..prije njega bio GRK-zvali ga svi brko(valjda cete skontat sto)
a prije grka bio TURCIN radnici ga zvali cifut(jer je bio skrtica)
- nosara
#49 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
Sve Srbin do Srbina...kokuz_sa wrote:prvi covjek Coca Cole je Mirce Draja-Rumun..prije njega bio GRK-zvali ga svi brko(valjda cete skontat sto)
Ko ce izdrzat ovu ovanzivu...?
- Chmoljo
#50 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo
mda, brko je bio prije dvije godinekokuz_sa wrote:prvi covjek Coca Cole je Mirce Draja-Rumun..prije njega bio GRK-zvali ga svi brko(valjda cete skontat sto)