Zar? Cini mi se da sam jednom vidjela da toliko kosta, i to bas zadnji put kad sam dolje bilahana_montana wrote:nema u bosni nijedna diorova za 70km biliv miZoya wrote:Ovdje je oko 60 eura, u Bosni cini mi se oko 70 maraka.![]()
Sminka - najbolji proizvod
Moderator: anex
-
Zoya
#26 Re: Sminka - najbolji proizvod
-
surajaa
#27 Re: Sminka - najbolji proizvod
Mnogo dobra maskara, nije precijenjena...

Zagrebacki melem je napokon dosao i u formi balzama za usne i super je, ono sto je meni najvaznije ne sadrzi salicilnu kiselinu od koje mi valjda usne jos vise pucaju...

Zagrebacki melem je napokon dosao i u formi balzama za usne i super je, ono sto je meni najvaznije ne sadrzi salicilnu kiselinu od koje mi valjda usne jos vise pucaju...

-
MAN-lion's coach
#28 Re: Sminka - najbolji proizvod

Zasad....
-
zijancer
- mashroom90
#30 Re: Sminka - najbolji proizvod
Elizabeth Arden, Estee Lauder i Clinique
ta tri brenda redovno koristim i jos me nikada nista nije razocaralo...
ta tri brenda redovno koristim i jos me nikada nista nije razocaralo...
- alica.k
#31 Re: Sminka - najbolji proizvod
pharmamedova "mast za usne". mislim, fakat se tako zove. da se hoce neko dosjetit da prebaci u stick to...
-
surajaa
#32 Re: Sminka - najbolji proizvod
Znam na sta mislis, mala bijela kutijica sa rozim poklopcem... s tim sto meni ta njihova mast nikako nije odgovarala, od nje su mi se usne susile i skupljale, imala sam onaj osjecaj peckanja i "svrbljenja usana" ako se tako moze reci...no naravno, tvoje pozitivno, odnosno moje negativno iskustvo s ovim ili bilo kojim drugim proizvodom pokazuju da smo svi satkani od istog materijala, a potpuno razliciti i bas takve stvari nam zivot cine laksim ili ga pak otezavajualica.k wrote:pharmamedova "mast za usne". mislim, fakat se tako zove. da se hoce neko dosjetit da prebaci u stick to...
P.S. Da li neko ima iskustva ili je koristio Pharmamed-ove kreme za lice iz njihove linije Vitta (sva iskustva me zanimaju)
- alica.k
#33 Re: Sminka - najbolji proizvod
moja mama koristi te vita kreme i voli ih, neku protiv bora nesto uvijek hvali. (sjetila sam se, s kolagenom)surajaa wrote:Znam na sta mislis, mala bijela kutijica sa rozim poklopcem... s tim sto meni ta njihova mast nikako nije odgovarala, od nje su mi se usne susile i skupljale, imala sam onaj osjecaj peckanja i "svrbljenja usana" ako se tako moze reci...no naravno, tvoje pozitivno, odnosno moje negativno iskustvo s ovim ili bilo kojim drugim proizvodom pokazuju da smo svi satkani od istog materijala, a potpuno razliciti i bas takve stvari nam zivot cine laksim ili ga pak otezavajualica.k wrote:pharmamedova "mast za usne". mislim, fakat se tako zove. da se hoce neko dosjetit da prebaci u stick to...![]()
P.S. Da li neko ima iskustva ili je koristio Pharmamed-ove kreme za lice iz njihove linije Vitta (sva iskustva me zanimaju)
a vidis, moja sestra ima to isto iskustvo s tom masti za usne. a meni opet, od svakog drugog labela/balzama/whatevera bude to sto opisujes, samo ovo mi odgovara. koristim ga sigurno vec 3-4 godine, prije je bila bijela kurijica sa bijelim poklopcicem koji se samo onak nabije gore. svaku noc prije spavanja stavim, ujutro usne ko nove, ma super mi je.
- vesna555
#34 Re: Sminka - najbolji proizvod
Evo jedan trik za uštedu para
Vidim da se priča o labellima itd. Ja kupim nevenovu kremu, masnu, tvrdu, košta možda 3 KM, veliko pakovanje. Iz te velike, prespem u onu malu, najmanju dove kremu potrosenu i to nosim u torbi i namažem usne, ruke i slično
Ja sam primjetila da je meni to najefikasnije, ali sam upravo skontala i da je najjeftinije 
-
surajaa
#35 Re: Sminka - najbolji proizvod
Hvala, mislim da cu kupiti ovu neku dnevnu hidratantnu kremu, cisto da je probam, mozda mi bude i odgovarala, bora jos uvijek, hvala Bogu nemam...alica.k wrote:moja mama koristi te vita kreme i voli ih, neku protiv bora nesto uvijek hvali. (sjetila sam se, s kolagenom)surajaa wrote:Znam na sta mislis, mala bijela kutijica sa rozim poklopcem... s tim sto meni ta njihova mast nikako nije odgovarala, od nje su mi se usne susile i skupljale, imala sam onaj osjecaj peckanja i "svrbljenja usana" ako se tako moze reci...no naravno, tvoje pozitivno, odnosno moje negativno iskustvo s ovim ili bilo kojim drugim proizvodom pokazuju da smo svi satkani od istog materijala, a potpuno razliciti i bas takve stvari nam zivot cine laksim ili ga pak otezavajualica.k wrote:pharmamedova "mast za usne". mislim, fakat se tako zove. da se hoce neko dosjetit da prebaci u stick to...![]()
a vidis, moja sestra ima to isto iskustvo s tom masti za usne. a meni opet, od svakog drugog labela/balzama/whatevera bude to sto opisujes, samo ovo mi odgovara. koristim ga sigurno vec 3-4 godine, prije je bila bijela kurijica sa bijelim poklopcicem koji se samo onak nabije gore. svaku noc prije spavanja stavim, ujutro usne ko nove, ma super mi je.
Razumijem u potpunosti, imala sam slicne situacije s gotovo svim balzamima za usne, cak i s cuvenim Blistex, valjda zbog sve te silne hemije u sebi prozrokuju peckanje, svrab, suhocu, no cudno je to, ponekad imam osjecaj da sto ih vise mackam, usne postaju sve gore
Vrlo cesto pustim da med ucini cuda i popravi "stetu" i onda opet po starom, balzami, labella, masni ruzevi...
- Ma.Le.Na
#36 Re: Sminka - najbolji proizvod
nevenova krema zacjeljuje usne preko noci...ALI...je vrlo...ne znam kako bih rekla...postanes ovisan o njoj..u smislu da je stalno moras stavljati inace usne pocnu pucativesna555 wrote:Evo jedan trik za uštedu paraVidim da se priča o labellima itd. Ja kupim nevenovu kremu, masnu, tvrdu, košta možda 3 KM, veliko pakovanje. Iz te velike, prespem u onu malu, najmanju dove kremu potrosenu i to nosim u torbi i namažem usne, ruke i slično
Ja sam primjetila da je meni to najefikasnije, ali sam upravo skontala i da je najjeftinije
i ja je nosim u maloj kutijici...jer mi stvarno odgovara i pomaze usnama koje mi jako pucaju zimi...ali je najgori period kad je prestanem korisiti pa dok usne ponovno same postanu "samoodrzive"
-
surajaa
#37 Re: Sminka - najbolji proizvod
Probala sam i tvoj recept i od njega mi se usne skupljaju, suse se, no nekad se desi obrnut slucaj, usne sasvim lijepo upiju masnocu nevenove masti i budu bas mekane...pokusala sam mazati ih i vazelinom, jer se mnogi kunu u njega, jedan period budu dobre, glatke, mekane, a onda pocnu da se ljuste...ludnicavesna555 wrote:Evo jedan trik za uštedu paraVidim da se priča o labellima itd. Ja kupim nevenovu kremu, masnu, tvrdu, košta možda 3 KM, veliko pakovanje. Iz te velike, prespem u onu malu, najmanju dove kremu potrosenu i to nosim u torbi i namažem usne, ruke i slično
-
surajaa
#38 Re: Sminka - najbolji proizvod
Da, boldirano je ustvari korijen svih problema, sve u zivotu je robovanje navikama, ja veliku promjenu osjetim i na kozi ruku, ukoliko ih konstantno mackam glicerinskim kremama, dobre su, ukoliko preskocim par puta, bojim se da predjem rukom preko najlonki i slicnoMa.Le.Na wrote:nevenova krema zacjeljuje usne preko noci...ALI...je vrlo...ne znam kako bih rekla...postanes ovisan o njoj..u smislu da je stalno moras stavljati inace usne pocnu pucativesna555 wrote:Evo jedan trik za uštedu paraVidim da se priča o labellima itd. Ja kupim nevenovu kremu, masnu, tvrdu, košta možda 3 KM, veliko pakovanje. Iz te velike, prespem u onu malu, najmanju dove kremu potrosenu i to nosim u torbi i namažem usne, ruke i slično
![]()
i ja je nosim u maloj kutijici...jer mi stvarno odgovara i pomaze usnama koje mi jako pucaju zimi...ali je najgori period kad je prestanem korisiti pa dok usne ponovno same postanu "samoodrzive"
Nekad je zaista potrebno svemu dati neki odredeni odmor kako bi i koza, kao najveci covjekov organ razvila svojstvo samoodbrane ili samoodrzanja bez pomoci sintetskih, hemijskih, kozmetickih preparata...no ko danas ima zivaca za takve procese
- yellow cat
#39 Re: Sminka - najbolji proizvod
A jeste li probale svaku noć prije spavanja ili kad već naveče perete zube, nakon pranja, četkicom za zube preći preko usana par puta blago, kružnim pokretima? Na taj način otklanjate odumrle stanice i još malo labela i to je to... Meni pomaže, stvar je samo da pređe u rutinu... ( i što je najvažnije, za ovaj trik ne treba vam ni CM ni DM, niti bilo kakva sniženja...
)
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#40 Re: Sminka - najbolji proizvod
surajaa wrote:Probala sam i tvoj recept i od njega mi se usne skupljaju, suse se, no nekad se desi obrnut slucaj, usne sasvim lijepo upiju masnocu nevenove masti i budu bas mekane...pokusala sam mazati ih i vazelinom, jer se mnogi kunu u njega, jedan period budu dobre, glatke, mekane, a onda pocnu da se ljuste...ludnicavesna555 wrote:Evo jedan trik za uštedu paraVidim da se priča o labellima itd. Ja kupim nevenovu kremu, masnu, tvrdu, košta možda 3 KM, veliko pakovanje. Iz te velike, prespem u onu malu, najmanju dove kremu potrosenu i to nosim u torbi i namažem usne, ruke i slično
mene samo interesuje kako su ljudi dosli na ideju da stavljaju vazelin na usne
vazeljin, dodji ovamo
-
surajaa
#41 Re: Sminka - najbolji proizvod
ALexis wrote:surajaa wrote:Probala sam i tvoj recept i od njega mi se usne skupljaju, suse se, no nekad se desi obrnut slucaj, usne sasvim lijepo upiju masnocu nevenove masti i budu bas mekane...pokusala sam mazati ih i vazelinom, jer se mnogi kunu u njega, jedan period budu dobre, glatke, mekane, a onda pocnu da se ljuste...ludnicavesna555 wrote:Evo jedan trik za uštedu paraVidim da se priča o labellima itd. Ja kupim nevenovu kremu, masnu, tvrdu, košta možda 3 KM, veliko pakovanje. Iz te velike, prespem u onu malu, najmanju dove kremu potrosenu i to nosim u torbi i namažem usne, ruke i slično
mene samo interesuje kako su ljudi dosli na ideju da stavljaju vazelin na usne![]()
vazeljin, dodji ovamo
Sta drugo da ti kazem osim da si uskracena za to sto ne znas da vazelin ima veliku primjenu u kozmetici, moze biti zamjena losionu za njegu tijela ili onom za skidanje sminke, odlican je u primjeni protiv ispucalih dijelova koze, ruku, laktova, stopala, nogu i usana cak, neke djevjoke ga koriste umjesto sjajila za usne, te ga cesto koriste u kombinaciji s ruzom na usnama...to rade djevojke koje znaju, one koje ne znaju, neka sute i uce...Scientia potestas est
- Zelena Carapa
- Michun
#43 Re: Sminka - najbolji proizvod
+1Zelena Carapa wrote:wow
-
IHAVEDREAM
#44 Re: Sminka - najbolji proizvod
http://www.supersalve.com/images/footer-contact.jpg
Znam, mnogi ce da pomisle "koja arogancija, toga nema kod nas"......ali za mene su, istinski,najbolji proizvodi....

Znam, mnogi ce da pomisle "koja arogancija, toga nema kod nas"......ali za mene su, istinski,najbolji proizvodi....
-
zijancer
#45 Re: Sminka - najbolji proizvod
kakva steta suraja
sto sve to nije druga stilska figura
cek cek, sad vidim ono za celulit
suvise je dobro da bi bilo istinito
mora da me sive opet varaju 
cek cek, sad vidim ono za celulit
-
IHAVEDREAM
#46 Re: Sminka - najbolji proizvod
Vjerujte mi....Odrasla sam bez labela
....ali sam zato imala divnu mamu koja je u apoteci kupovala "Cocoa Butter" ili "theobroma cacao" i njime smo morali mazati usne (i ja i moj brat) prije nego izadjemo iz kuce ( a posebno u zimskim danima)
A najbolji losion za zastitu koze (ruke, laktovi i pete) spravljela je moja mama......
Glicerin kupljen u apoteci, limunov sok i par kapi parfema......
A najbolji losion za zastitu koze (ruke, laktovi i pete) spravljela je moja mama......
Glicerin kupljen u apoteci, limunov sok i par kapi parfema......
-
surajaa
#47 Re: Sminka - najbolji proizvod
eh evo ga, pocket lip balm, ko prezivi pricace,

- Zelena Carapa
#48 Re: Sminka - najbolji proizvod
ovo je jedna lijepa, zenska i opustajuca tema. Svi bi smo trebali biti relaksirani na ovoj temi. Neki ljudi vole da se sale i vide humor i saljivu stranu tamo gdje je drugi ne vide.
Nema potrebe za prepucavanjima i kojekakvim bitkama. Relax
Nema potrebe za prepucavanjima i kojekakvim bitkama. Relax
-
surajaa
#49 Re: Sminka - najbolji proizvod
U situaciji kada neko pokusa da ismije nesto sto sam napisala, zeleci pri tome ispasti jako duhovita, a okidac smijeha joj je iscudjavanje kako neko moze staviti vazelin na usne, za mene je sasvim ispravno na takav odgovor, napisat ironican literarni mini tekst sa svim stilskim figurama i priloskim odredbama
no, da se vratim na temu...

no, da se vratim na temu...

- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#50 Re: Sminka - najbolji proizvod
@suraja:
koji dio mog posta ti govori da ja ne znam za sta se sve koristi vazelin?
ukoliko sam se ja nasalila, a ti to nisi shvatila, onda ja mogu reci da je meni zao sto si uskracena za smisao za humor.
(mozda se tako boris protiv bora oko ociju
)
::off
koji dio mog posta ti govori da ja ne znam za sta se sve koristi vazelin?
ukoliko sam se ja nasalila, a ti to nisi shvatila, onda ja mogu reci da je meni zao sto si uskracena za smisao za humor.
(mozda se tako boris protiv bora oko ociju
::off