Izbacena iz tramvaja sa paketicima
-
callmethebreeeze
#26 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
a da ja budem djavoljev advokat, sta mislite kako je ovim revozirima po citav dan natezati se sa narodom, jos i ako su sami namorgodjeni, nije ni cudo da dodje do frke. a da ne pricamo da je taj tramvaj radno mjesto te zene i tako dalje.

- mrtva kokoš
#27 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
maloprije dolazim na stranicu vidim krece bus, sustizem ga zajedno sa jos 3,4 osobe i vozac ne htjede da otvori odmahujuci nam rukom u fazonu cekajte drugi...
naravno cekao sam sljedeci na ovoj zimi i to umjesto 20 min. pola sata...
dolazi sljedeci bus, posto sam onako nabrijan pocinjem se gurati kako bih prvi usao, to mi je uspjelo...
tri revizora stoje na vratima "momak kartu" sta kartu to, to , to i to, kad vi mozete i vase kolege tako se ponasati prema nama putnicima mogu i ja prema vama...sam sam u busu jer su automatski obustavili i ulazak...
reko dovedite koga hocete i radite sta hocete necu vam pokazati kartu pa makar, tako i bi...
kada su vidili da sam krajnje ozbiljan popustili su i pod pritiskom ostalih putnika nastavili svoj pos`o...
vrse nasilje na bilo kakav nacin, sreca pa sam musko inace da je zensko na mom mjestu ne vjerujem da bi se dobro provelo...
naravno cekao sam sljedeci na ovoj zimi i to umjesto 20 min. pola sata...
dolazi sljedeci bus, posto sam onako nabrijan pocinjem se gurati kako bih prvi usao, to mi je uspjelo...
tri revizora stoje na vratima "momak kartu" sta kartu to, to , to i to, kad vi mozete i vase kolege tako se ponasati prema nama putnicima mogu i ja prema vama...sam sam u busu jer su automatski obustavili i ulazak...
reko dovedite koga hocete i radite sta hocete necu vam pokazati kartu pa makar, tako i bi...
kada su vidili da sam krajnje ozbiljan popustili su i pod pritiskom ostalih putnika nastavili svoj pos`o...
vrse nasilje na bilo kakav nacin, sreca pa sam musko inace da je zensko na mom mjestu ne vjerujem da bi se dobro provelo...
Last edited by mrtva kokoš on 04/01/2011 17:37, edited 1 time in total.
- stochar
#28 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
pogrijeshio je onaj ko je tu revizorku zaposlio bez testa opshteg znanja i komunikacije s ljudima. ima valjda neki lijep nacin da se ljudima neshto kazhe. pridje i kazhe: "gospodjo, prema pravilnuku tom i tom zauzimate vise mjesta od dozvoljenog i molim vas da na prvoj stanici napustite vozilo, hvala" nije neka nauka.Jack Be Nimble wrote:Ako imaju propisi sta se moze nositi a sta ne i ako je stvarno ona nosila vise nego sto je smjela, onda je revizorka pogrijesila sto je uopste pustila da udje.
a, ako bi se pridrzavali pravila, onda bi i oni morali nositi uniforme a ne kao nindze na foru vaditi akreditacije i zaskakati ljude, malo poraditi na komunikaciji, izbaciti recimo osobe koje smrde (i to ima u pravilniku) i josh shtoshta. mislim da ta revizorka nema pojma o pravilniku i da je provodila smaovolju. i neka nam je ovako kako je, zasluzhili smo da nam premijeri kupuju "po zakonu" stanove za 900 maraka...
-
MAN-lion's coach
#29 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Eto važno je da je neko pokrenuo raspravu u smjeru gabarita paketića kad o njima očito nije riječ!
Nije slonove unosila,niti je zbog toga izbačena.
-
MAN-lion's coach
#30 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Nije ni pogriješila jer je autor teme ušao u tramvaj prije revizora.Jack Be Nimble wrote:Ako imaju propisi sta se moze nositi a sta ne i ako je stvarno ona nosila vise nego sto je smjela, onda je revizorka pogrijesila sto je uopste pustila da udje.
Mislim da ovo nema veze sa paketima ali eto nek vam bidne.
Last edited by MAN-lion's coach on 04/01/2011 17:44, edited 1 time in total.
-
kojeime
#31 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Upakovani prtljag koji ne zauzima zapreminu vecu od zapremine jedne odrasle osobe, i cini mi se ne tezi od 30 kilograma, ali ovo za tezinu nisam siguran. Samo sto ne kaze nista o dimenzijama, samo o zapremini. Svasta se nauci citajuci table po tramvajima kada se vozis duze od dvije-tri stanicepoznanik wrote:Gdje je granica u količini (zapremini - bilo kojoj mjeri) prtljaga koju putnik može sa sobom da unese u vozilo javnog gradskog saobraćaja, odnosno - šta se smatra ličnim prtljagom, a šta "ostalim teretom" i postoje li pravila određena unutar GRAS-a obzirom da je GRAS javno preduzeće registrirano za prevoz putnika, ne robe?
Prema meni su revizori uvijek ljubazni, cak samo prodju i kazu upitno "mjesecna", na sta ja klimnem glavom (a imam mjesecnu
-
kojeime
#32 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Pravilnik kaze da putnik ima pravo nositi sportsku pusku u futroli, tako da oruzije nije problem. E sada za koga se to otuzije nosi je vec stvar policije, OSE, SIPE itd, ne revizorkeluckylaka wrote:,,Kjafi,,je u pravu 100 % sto god da je uradila.Cura je nosila paketice za djecu a ne naoruzanje za al qaedu i da su paketici od tone opet je u pravu.,,Kjafi,,
- therrarrius
#33 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Dva pojma od kojih se odgojenima okrece zeludac: GRAS i kondukteri. Pretpostavljam da joj makar iz usta nije danfao luk.
-
MAN-lion's coach
#34 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Postoji razlika između sportske puške i "mortaljeza"kojeime wrote:Pravilnik kaze da putnik ima pravo nositi sportsku pusku u futroli, tako da oruzije nije problem. E sada za koga se to otuzije nosi je vec stvar policije, OSE, SIPE itd, ne revizorkeluckylaka wrote:,,Kjafi,,je u pravu 100 % sto god da je uradila.Cura je nosila paketice za djecu a ne naoruzanje za al qaedu i da su paketici od tone opet je u pravu.,,Kjafi,,
- Jack Be Nimble
#35 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Pa onda je ciko/zena koja voza tramvaj pogrijesio-la.MAN-lion's coach wrote:Nije ni pogriješila jer je autor teme ušao u tramvaj prije revizora.Jack Be Nimble wrote:Ako imaju propisi sta se moze nositi a sta ne i ako je stvarno ona nosila vise nego sto je smjela, onda je revizorka pogrijesila sto je uopste pustila da udje.
- therrarrius
#36 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Nego je izbacena zbog...?MAN-lion's coach wrote:Eto važno je da je neko pokrenuo raspravu u smjeru gabarita paketića kad o njima očito nije riječ!
Prije godinu dvije svjedocio sam kako kondukteri omalovazavaju nekog cicu koji je teglio vrecu bajatog hljeba, stajao je na kraju tramvaja koji je bio poluprazan. Kondukteri su se na njega izderali jer je bio ''prljav'', ''nema kartu'' i sl. i najvjerovatnije bi bio jos ismijavan da nekoliko uljudnih mladica sa podrucja bistrika nije ustalo i porazgovaralo sa kondukterima.
Lijeciti frustracije na dedi i djevojci koja tegli vrece sa paketicima. Profesionalno u materinu.
-
MAN-lion's coach
#37 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Pa znaš nije šoferovo da upozorava putnike,ali eto i to se pravilo uvelo,isto kao i napalćivanje karata.Tako je mogla upasti sa stvarima na zadnja da je ne vidi ili da počne urlati da ne može ući?Jack Be Nimble wrote:Pa onda je ciko/zena koja voza tramvaj pogrijesio-la.MAN-lion's coach wrote:Nije ni pogriješila jer je autor teme ušao u tramvaj prije revizora.Jack Be Nimble wrote:Ako imaju propisi sta se moze nositi a sta ne i ako je stvarno ona nosila vise nego sto je smjela, onda je revizorka pogrijesila sto je uopste pustila da udje.
- therrarrius
#38 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Da su smanjili cijene karata osim sto su uposlili dodatni broj konduktera bilo bi drugacije, sad, neka zanju ono sto su posijali.callmethebreeeze wrote:a da ja budem djavoljev advokat, sta mislite kako je ovim revozirima po citav dan natezati se sa narodom, jos i ako su sami namorgodjeni, nije ni cudo da dodje do frke. a da ne pricamo da je taj tramvaj radno mjesto te zene i tako dalje.
A i plate im kasne par mjeseci (tako sam cuo).
-
MAN-lion's coach
#39 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Pa pročitaj temu opet onako glasno da sam sebe čuješ zbog čega je "izbačena".therrarrius wrote:Nego je izbacena zbog...?MAN-lion's coach wrote:Eto važno je da je neko pokrenuo raspravu u smjeru gabarita paketića kad o njima očito nije riječ!
Prije godinu dvije svjedocio sam kako kondukteri omalovazavaju nekog cicu koji je teglio vrecu bajatog hljeba, stajao je na kraju tramvaja koji je bio poluprazan. Kondukteri su se na njega izderali jer je bio ''prljav'', ''nema kartu'' i sl. i najvjerovatnije bi bio jos ismijavan da nekoliko uljudnih mladica sa podrucja bistrika nije ustalo i porazgovaralo sa kondukterima.
Lijeciti frustracije na dedi i djevojci koja tegli vrece sa paketicima. Profesionalno u materinu.
Kad već tvrdiš zbog čega je izbačena onda bi bilo lijepo da ne razdvajaš neke stvari,i pročitaš da imaju pravo peksinavo lice koje može uprljati vozilo i druge ljude izbaciti isto kao i neku osobu čistu i urednu sa teretom koji izlazi iz gabarita dopuštenog!Kao i Rome peksinave i sl.
- therrarrius
#40 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Tramvaji su inace olicje cistoce? Ne rise i smanji sa rasizmom prema romima. Ako moRes.MAN-lion's coach wrote:]
Pa pročitaj temu opet onako glasno da sam sebe čuješ zbog čega je "izbačena".
Kad već tvrdiš zbog čega je izbačena onda bi bilo lijepo da ne razdvajaš neke stvari,i pročitaš da imaju pravo peksinavo lice koje može uprljati vozilo i druge ljude izbaciti isto kao i neku osobu čistu i urednu sa teretom koji izlazi iz gabarita dopuštenog!Kao i Rome peksinave i sl.
- Jack Be Nimble
#41 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Pa normalno bi bilo da vozac sprovodi taj zakon. Meni je licno tri puta zabranjen ulazak u bus bio jer sam nisio ekstra prtljaga sa mnom. Jednom su bile skije i stapovi vozac fino "izvinite, ali zbog prostora i sigurnosti drugih putnika ne mozete uci sa skijama i stapovima" Ja pogledao u bus, samo sedmorica sjede u onom harmonikasu.
Jednom sam usao na zadnja vrata sa dvije vrece fudbalskih lopti. Prazan bus, sedam u jutro nedelja, vozac me htjeo izbaciti dok ga nisam zamolio da me odbaci samo 4 stanice.
Nijedan slucaj nije bio u SA, ali ako GRAS ima takva slicna pravila, onda bi vozac morao biti taj koji kontrolise ko ulazi i sta nosi sa sobom.
Jednom sam usao na zadnja vrata sa dvije vrece fudbalskih lopti. Prazan bus, sedam u jutro nedelja, vozac me htjeo izbaciti dok ga nisam zamolio da me odbaci samo 4 stanice.
Nijedan slucaj nije bio u SA, ali ako GRAS ima takva slicna pravila, onda bi vozac morao biti taj koji kontrolise ko ulazi i sta nosi sa sobom.
-
MAN-lion's coach
#42 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Nisu oličje čistoće,jer se poslije raznih prljavština i ne može očistiti.Nije problem GRAS-a što neko upišan hoda i neopran i što kada digne ruku pršće sviju svojim znojem.therrarrius wrote:Tramvaji su inace olicje cistoce? Ne rise i smanji sa rasizmom prema romima. Ako moRes.MAN-lion's coach wrote:]
Pa pročitaj temu opet onako glasno da sam sebe čuješ zbog čega je "izbačena".
Naravno nema rasizma kod mene,nego ti još jednom uvodni post pročitaj pa možda nastavimo...
Odmah se pozivamo na rasizam koji kod mene tokom ove i drugih tema ne postoji niti je postojao.
Ti sjedi u tramvaj i neka uđe neko ko smrdi i zapišan je i sjedi sa njim po mogućnosti pa poslije iznosi svoj neprijatan događaj i pitaj kako nije bilo revizora ili nekoga da tkve ljude ne pušta u vozilo...isto ko one što prose/džepare može li?
-
MAN-lion's coach
#43 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Mislim da je sve offtopic,mi ustvari i ne znamo zašto je autor "izbačen".
Da li je izbačen zbog gabarita paketa?Navodi u naslovu da je paketić,u priči su to neke "koferčine"... neko je poveo priču u tom smjeru.Nama to autor nije naglasio.
Ako jeste izbačena zbog konkretno "paketića" onda je kriva.
Ali ja opet mislim da nije izbačena radi toga.
Odjednom su se javile priče o kartama,pa ako je imala kartu nije morala izaći,ili možda nije ni imala kartu pa je zbog toga izašla.I U TO NE VJERUJEM.
Moje mišljenje je da nije izbačena niti je natjerana da pješači stanicu niže od strane bahatog revizora što je vriskao da priđe kabini jer ne može od gužve, a ona se nema gdje skloniti.Toliko od mene na ovu temu i na razvoj priče.
Da li je izbačen zbog gabarita paketa?Navodi u naslovu da je paketić,u priči su to neke "koferčine"... neko je poveo priču u tom smjeru.Nama to autor nije naglasio.
Odjednom su se javile priče o kartama,pa ako je imala kartu nije morala izaći,ili možda nije ni imala kartu pa je zbog toga izašla.I U TO NE VJERUJEM.
Moje mišljenje je da nije izbačena niti je natjerana da pješači stanicu niže od strane bahatog revizora što je vriskao da priđe kabini jer ne može od gužve, a ona se nema gdje skloniti.Toliko od mene na ovu temu i na razvoj priče.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#44 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
smanjite vrisku za oktavu, i međusobna optuživanja... malo, malkice...
-
bordo_boy
#45 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Ja mislim da si konkretno TI malo offtopic. Obzirom na činjenicu da si napisala više postova u ovoj temi nego svi mi skupa, i da svakome ko se ne slaže sa tvojim mišljenjem imaš nešto za pridodati i nametati vlastiti stav...MAN-lion's coach wrote:Mislim da je sve offtopic,mi ustvari i ne znamo zašto je autor "izbačen".
-
MAN-lion's coach
#46 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Ja nisam u oftopicu nego svi oni koji su započeli temu u drugom smjeru. Imam pravo dati i komentar na oftopic o paketima i njihovim dimenzijama koji se proteže kao 'razlog' izbacivanja i sl. Pogledaj moj prvi odg.pa ces vidjeti da ne uvodim temu u oftopic.zdrao
- Better Man
#47 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Da se razumijemo bez obzira sto uposlenici GRASA znaju cesto bit meta raznih vandala, mora se biti posten i priznati da su oni klasicni polupismeni primitivci koji nemaju ni minum kulture ponasanja. Cast izuzecima, ali takvi su manjina.
- Zox
#48 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
callmethebreeeze wrote:a da ja budem djavoljev advokat, sta mislite kako je ovim revozirima po citav dan natezati se sa narodom, jos i ako su sami namorgodjeni, nije ni cudo da dodje do frke. a da ne pricamo da je taj tramvaj radno mjesto te zene i tako dalje.
Sto ja vise ne mogu ove price necije radno mjesto. To mi je kao Falicni pansion, liku se svidja posao, i sve bi bilo idealno, ali ga stalno remete gosti pansiona. A on je tu zbog tih gostiju, a ne zbog nekakvog apstraktnog koncepta posla koji bi se bez gostiju sastojao od... pa, otprilike ni od cega.
Vec zamisljam kondukterku kako se, bogom data, voza tramvajem gore dole o budzetskom trosku, napokon rahat i bez klijenata.
- Zox
#49 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Fino pise da se i onog prvog nacekala.MAN-lion's coach wrote:
Za to vrijeme dok je vukla paketiće jednu stanicu mogla je sačekati drugi tramvaj i sjesti jer bi svakako manje vremena potrošila.
-
manki
#50 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Žalosno fakat... Nije to ništa, dobro si i prošla..
Neku noć ja na Dobrinji na okretnici čekam komercijalu, -10 vani i staje komercijala za Vijećnicu i šofer izišao do dispečera, čekamo da krene bus ovako bubam u 6 i 20, i kako je hladno žena koja je usput prolazila krenu ulaziti u autobus, kad se šofer prodera od dispečerskog kioska prema autobusu i njoj:
HALOOOO, ĐES TI POŠLA?! ĐEŠ' TI BOLAN, KO'T JE REKO' DA ULAZIŠ U AUTOBUS KAD NEA ŠOFERA? JEL' JEBEM TE GLUPA? HOŠ TI VOZITI, JEL'? AJ TI VOZI KAD SI TAKO PAMETNA!
Mi ono svi
I izađe dispečer kaže "Izvini se gospođi", ništa on ko mutav samo uđe u komercijalu.
Neku noć ja na Dobrinji na okretnici čekam komercijalu, -10 vani i staje komercijala za Vijećnicu i šofer izišao do dispečera, čekamo da krene bus ovako bubam u 6 i 20, i kako je hladno žena koja je usput prolazila krenu ulaziti u autobus, kad se šofer prodera od dispečerskog kioska prema autobusu i njoj:
HALOOOO, ĐES TI POŠLA?! ĐEŠ' TI BOLAN, KO'T JE REKO' DA ULAZIŠ U AUTOBUS KAD NEA ŠOFERA? JEL' JEBEM TE GLUPA? HOŠ TI VOZITI, JEL'? AJ TI VOZI KAD SI TAKO PAMETNA!
Mi ono svi
I izađe dispečer kaže "Izvini se gospođi", ništa on ko mutav samo uđe u komercijalu.