FTV produkcija vs. BHT produkcija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

video

#26 Re: FTV produkcija vs. BHT produkcija

Post by video »

FTV NEMA svoju produkciju !!!
Cijela RTV produkcija (istoj predili ime sa nekadashnje tehnike RTVBIH) je pripala BHRT-u do uspostave korporacije javnih emitera BiH u koju bi ushla imovina sva tri javna emitera.
E sad, da ne ulazimo u to kako i na koji nachin je FTV "ispushila" svu imovinu, dok je imovina bivshe RTV BiH data BHRT-u, a u imovinu PTPC-a nije smijelo ni dirati ( do dushe, u to vrijeme je i bilo samo shit od opreme, sve dok laktashenko strashni nije uletio neke milione maraka za opremu svog gebelsovog megafona), pa onda..... da ne odem na off topic :shock: :D :D
Elem da zavrsim !
S obzirom kako i na koji nachin placaju BHRT-u za korishtenje iste, (a ovamo se busaju, naj ovo, naj ono) dobro ishta dobivaju,tj. po onoj narodnoj "koLko para, toLko i muzike" ;-) ;-)
nosara

#27 Re: FTV produkcija vs. BHT produkcija

Post by nosara »

I, o cemu je onda ova tema...?
nosara

#28 Re: FTV produkcija vs. BHT produkcija

Post by nosara »

ProkletaJeAmerika wrote:I FTV i BHT su odron, BHT doduše nešto manji.

Bilo ko ko ima satelitsku ili kablovsku ne vjerujem da gleda ijednu od ove dvije više od 15 min dnevno, jer ono ni u Albaniji (bukvalno) više nema. Ko ima satelitsku, makar ko ni ja ne kontao jezik, shvatiće o čemu pričam, i oni su nas davno prešišali.

Jbg, to je cijena "skandaloznog" i "ekslkuzivnog" u službi SDP i bivših šofera i konobara u uredništvu. BHT se tu malo u zadnje vrijeme popravila, ali očito je da i jednu i drugu treba transformirati od korijena, želi li se išta uraditi, a u to sumnjam.

Radije bih da nema nijedne ni druge, nego da i dalje plaćam ono smeće, ako je to već jedina alternativa.
:lol:

Ti si malo previse nadrndan... To u pravilu zavrsi lose... :wink:

Inace, placas taksu na posjedovanje prijemnika, ako znas sta je to... Dakle, i da u svojoj huji ukines javni servis, i dalje bi placao...

I primiri se malo, zivciras me opasno... 8-)
nosara

#29 Re: FTV produkcija vs. BHT produkcija

Post by nosara »

ProkletaJeAmerika wrote:Ta taksa je ustanovljena da bi išla tim televizijama, kada naučiš čitati samo će ti se kasti.

Drago mi je da te nerviram, navikavaj se pomalo na pluralizam, izaći ćeš jednom i iz svog sela.
Upozoren si... nemoj poslije plakat... :D
sa obzirom na...

#30 Re: FTV produkcija vs. BHT produkcija

Post by sa obzirom na... »

i ja sam zadovoljniji programom BHT-a u zadnje vrijeme, nisu jos za visoke pozitivne ocjene, ali kad se poredi na FTV onda je CNN.
Uglavnom ja bi preporucio ljudima da ako zele da ostanu zdravih zivaca a da budu objektivno informisani, bjez'te od FTV-a, AVAZA, Vildaninih rubrika u Oslobodjenju.
Kombinujte vijesti BHT-a, Hayata i bolje radio stanice.
Pamet u glavu...
travar

#31 Re: FTV produkcija vs. BHT produkcija

Post by travar »

Odron i jedni i drugi, 'nuff said.
chelo

#32 Re: FTV produkcija vs. BHT produkcija

Post by chelo »

Baron_Samedi wrote: Sto se tice informativnog programa, tu nemam nikakve iluzije. Mada bi trebali udarat penale nadobudnim vIdi_me_sto_sam_zajeban pjevcima

Sto se tice ovog momka, tipicno haustorche koje zna biti formalno ljubazno, a kad ga razljutis onda tinejdzerski buntovan - sipa, ne zna sta prica. Starta goste, samo da bude u trendu federlanog novinarstva. B
Ok da dodje neki veteran (koji je jos ostao na FTV??) i presvuce goste nekim pitanjima, a sta ce on jadnik. Probudio se negdje 2001. i misli da je ftv repa bez korijena, pa ce on sad da postavlja standarde. Krsh od novinara.

Ljudi, sjetite se pocetaka/umijecaTomislava Djurica, Midhete Kurspahic, Senada Hadzifejzovica, Rinka Golubovica, Midhata Paravlica, Jasminke Sipke, Zekerijaha Djezica kao spikera i mnogih drugih... U ratu je recimo i Tarik Helic bio rega. Danas drama od citanja :D Sramoti se.
Danas krestavci i neupuceni sve ijedan.
UEco

#33 Re: FTV produkcija vs. BHT produkcija

Post by UEco »

najava dnevnika 3: ''Nema dvojbe, Edin Dzeko potpisuje za ManC, jutros otputovao u Spanjolsku'' by 'novinar' :lol: 'Vlado Maric :lol: :lol:
Post Reply