razvod ili papucar...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zvornicanin

#26 Re: razvod ili papucar...

Post by zvornicanin »

Uh..prvo nisam ni znao da ce ovoliko raje da se javi u ovako kratko vrijeme.
Posto sam sve postove redom procitao evo odmah da pojasnim neke nepoznanice koje duzinom prvog teksta sam morao zaobici.Dakle mi smo u kasnim 30-tim i nismo u americi vec u Kanadi.Jos gore!!!Dakle ona je zadnjih 5 godina pocela i raditi.Prvih 10 je bila kuci i kako smo se dogovorili "odgajala djecu".Naravno da sam bio zahvalan i vjerovao da je ipak bolje da majka odgaja svoju djecu nego djecije jaslice ili vrtic.Situacija se pogorsavala sa tim takodje odkako je pocela raditi.Vjerovali ili ne kad se prica o platama njen dolar vrijedi moja 3!!!!Dakle probao sam takodje u finansijama da naravim rez.Jednostavnim kreiranjem budjeta.Medjutim ona se tu gubi i ne zeli o tom pricati njoj sve treba!Sa moje strane,bar je tu matematika cista,trebalo bi ostati bruka para svakog mjeseca pored svih placenih rezija itd.Dakle ostajem pri tome da moja supruga zeli da vodi finansije a da pri tom nezna kako to uraditi.Razlog tome su ovih 5 proteklih mjeseci gdje ja nisam trosio sem par puta za cigarete.to nije bila naredba jednostavno sam joj htio dokazati kako stvari stoje.iii nije pomoglo.Svugdje se nasla greska..od skupoce pa do "nezaobilaznih?? potreba".samo ne u njoj samoj i nacinu vodjenja kucne ekonomije.
To bi bilo to sto se tice finansiskog aspekta.
Sto se tice ljubavi,hmm ljubav je splet okolnosti i kompromisa pored toliko proteklih godina zivota.Dakle po meni definicija ljubavi je mislim posle prvih 4-5 godina braka je uspjeh u komunikaciji i kompromisima izmedju 2 osobe.A toga medju nama nema.Sve nekako je navlacenje na svoju stranu tj da moje ideje prevladaju ..nikako pola-pola.Ja se i dan danas trudim da nikada u svojim odlukama ne zapostavim i njeno misljenje medjutim kad joj ponudim solucije ona izabere trece i hebiga..ishod se zna.Bracni zivot sam napomenuo je ravan nuli.Imam osjecaj da sam bik kojeg navode na kravu da odradi svoj dio posla i to je to.nema zadovoljstva kao prije.
Probao sam i to da odemo do bracnog savjetnika..kaze da to nama ne treba.
Pare koje bih nakon razvoda davao su ipak za moju djecu ako dodje do toga.Tako da i to pitanje je rjeseno.Ovo sa okretanjem sebi jos nisam probao ali mislim da bi se situacija pogorsala.
Ona jednostavno misli da samnom ili bez mene moze da zivi u sto cisto sumnjam ,naravno bilo bi tako ako bi i dalje moja plata bila dostupna.medjutim obratno bila bi u minusu.
Eto Sretna nova !! Ima li jos koja pamentna??
zelenashica

#27 Re: razvod ili papucar...

Post by zelenashica »

zvornicanin wrote:Uh..prvo nisam ni znao da ce ovoliko raje da se javi u ovako kratko vrijeme.
Posto sam sve postove redom procitao evo odmah da pojasnim neke nepoznanice koje duzinom prvog teksta sam morao zaobici.Dakle mi smo u kasnim 30-tim i nismo u americi vec u Kanadi.Jos gore!!!Dakle ona je zadnjih 5 godina pocela i raditi.Prvih 10 je bila kuci i kako smo se dogovorili "odgajala djecu".Naravno da sam bio zahvalan i vjerovao da je ipak bolje da majka odgaja svoju djecu nego djecije jaslice ili vrtic.Situacija se pogorsavala sa tim takodje odkako je pocela raditi.Vjerovali ili ne kad se prica o platama njen dolar vrijedi moja 3!!!!Dakle probao sam takodje u finansijama da naravim rez.Jednostavnim kreiranjem budjeta.Medjutim ona se tu gubi i ne zeli o tom pricati njoj sve treba!Sa moje strane,bar je tu matematika cista,trebalo bi ostati bruka para svakog mjeseca pored svih placenih rezija itd.Dakle ostajem pri tome da moja supruga zeli da vodi finansije a da pri tom nezna kako to uraditi.Razlog tome su ovih 5 proteklih mjeseci gdje ja nisam trosio sem par puta za cigarete.to nije bila naredba jednostavno sam joj htio dokazati kako stvari stoje.iii nije pomoglo.Svugdje se nasla greska..od skupoce pa do "nezaobilaznih?? potreba".samo ne u njoj samoj i nacinu vodjenja kucne ekonomije.
To bi bilo to sto se tice finansiskog aspekta.
Sto se tice ljubavi,hmm ljubav je splet okolnosti i kompromisa pored toliko proteklih godina zivota.Dakle po meni definicija ljubavi je mislim posle prvih 4-5 godina braka je uspjeh u komunikaciji i kompromisima izmedju 2 osobe.A toga medju nama nema.Sve nekako je navlacenje na svoju stranu tj da moje ideje prevladaju ..nikako pola-pola.Ja se i dan danas trudim da nikada u svojim odlukama ne zapostavim i njeno misljenje medjutim kad joj ponudim solucije ona izabere trece i hebiga..ishod se zna.Bracni zivot sam napomenuo je ravan nuli.Imam osjecaj da sam bik kojeg navode na kravu da odradi svoj dio posla i to je to.nema zadovoljstva kao prije.
Probao sam i to da odemo do bracnog savjetnika..kaze da to nama ne treba.
Pare koje bih nakon razvoda davao su ipak za moju djecu ako dodje do toga.Tako da i to pitanje je rjeseno.Ovo sa okretanjem sebi jos nisam probao ali mislim da bi se situacija pogorsala.
Ona jednostavno misli da samnom ili bez mene moze da zivi u sto cisto sumnjam ,naravno bilo bi tako ako bi i dalje moja plata bila dostupna.medjutim obratno bila bi u minusu.
Eto Sretna nova !! Ima li jos koja pamentna??
Osoba koja je dovoljno sposobna da prizna da ima problem je sama po sebi pametna.A ti znači sposoban i mislim da savjeti nas forumaša ti ne trebaju.Uradi onako kako mislis da je najbolje.Ne bi ja ipak da zelenashicu neko ganja i sutra kaže ona me navratila :wink:
zvornicanin

#28 Re: razvod ili papucar...

Post by zvornicanin »

Sretna Nova tebi i porodici i svi ostalim forumasima a sada u kola i pravac prodavnica idi kupi joj poklon.[/quote]

Nije u pitanju poklon..vjeruj mi..isprobano.To ti je happy time nekih 2 dana a posle isto.
Razmisljao sam da to nije ko kompjuter copy/paste od drugih nesrecnih parova koji su potegli razvod i zavrsili svako sebi i sad pljuju jedni po drugima.
Supruga nije radila u Bosni,dosli smo u kanadu mladi,zeljni boljeg zivota od onog koje nam je mogla dati BiH.To se svodi na gradenje sretne porodice i sigurnosti za nasu djecu.Znaci islo se na to da imamo sretan i dostojanstven zivot jer mi nikako nebi odgovaralo zivjeti u bosni godinama zivjeti od danas do sutra,ko penzioner i raditi da bi se platile rezije a puniti sveske dugovima po prodavnicama.Kad sam vidjeo da kola idu nizbrdo pokusavao sam se preseliti u Njemacku,ali nije islo.Medjutim sada ona nece.Naravno jer se boji za svoje pozicije.Nju apsolutno nista ne vuce recimo u Bosnu.Rodjenu majku nazove 1 u 3 mjeseca!!!
Mislim kao da je bolesna za kupovinom.Recimo njoj nije tesko upaliti auto svaki dan i otici kupiti 2 kutije cigara..naravno usput jos nekih "potrepstina".Na predlog da se kupi steka kaze da je to isto.Medjutim nije! na svaku 4 steku dodje steka dzaba.i tu je matematika koju ne poznaje.
Kad joj pricam o ustedjevini..ovo je dobro.zaq nju je ustedjevina skinuti pare sa racuna i staviti negdje gdje samo ona zna.Kasnije kaze ja ustedila!!!To po meni nije stednja!Jer taj novac nema namjenu i jednog dana moze biti dostupan samo njoj!!
Znaci rezumiram.Finansije,djeca,komunikacija izmedju nas i samostalnost su 4 problema koje imamo a to je porodica po meni.Ona me optuzuje da sam staromodan ako ne zelim da nase djete obuce minjak i stiklice a 11 godina ima.A djeca vide nase neslaganje i ko itekako koriste!!!
Dalje ljubomora je jedna velika stvar..nije mi jasno jel to ljubomora iz ljubavi ili ljubomora da se odbrani steceno.Nisam neki maneken ali dosta zena me i pogleda i tako to.Moja porodica zna sta se desava i sestra mi kaze da me zali u kakva g@vna sam upao.Ali ne zele da prejudiciraju i ostavljaju da sam rijesim.
Mislim u biti to i jeste moja odluka ali se pitam sta drugi misle,dali je bilo slicnih iskustava i kako se na kraju zavrsilo ako je se zavrsilo...
Medju prijateljima kad popricamo ono izjadamo se ... sve se svodi ma procice to,to je samo trenutno itd. |Imam utisak da i oni ne zele da se mjesaju ali vide sta se desava.Jedan jedini prijatelj mi je rekao da nejma tu zivota i kad tad doci ce do pucanja.Dobro nas poznaju i naglasava da veci inat od inata moje zene nije do tada sreo.Vjerujem mu jer i sam vidim..
zvornicanin

#29 Re: razvod ili papucar...

Post by zvornicanin »

zelenashica wrote: Osoba koja je dovoljno sposobna da prizna da ima problem je sama po sebi pametna.A ti znači sposoban i mislim da savjeti nas forumaša ti ne trebaju.Uradi onako kako mislis da je najbolje.Ne bi ja ipak da zelenashicu neko ganja i sutra kaže ona me navratila :wink:

A ipak koliko vidim tvoje misljenje je ipak ono:"bolje i dobar razvod nego los brak"???:)
Nisam ja reko da sam sposoban,svako je sposoban kad je nesto radio i poznaje materiju a ja nisam niti znam.Jednom sam se ozenio 0 puta razveo.Peripetija i svega nakon razvoda sam vidio na tone.E mozda je i to moj problem ..jer ako krene prema razvodu..da se mozda ja podsvjesno ne bojim toga.Hebiga vidim ljude oko sebe prije i posle razvoda i zahebano him je.A pametan ima dva nacina da nauci na svojim ili na tudjim greskama.Dali sam ja taj koji bi ipak izabrao tudje greske???
zelenashica

#30 Re: razvod ili papucar...

Post by zelenashica »

zvornicanin wrote:
zelenashica wrote: Osoba koja je dovoljno sposobna da prizna da ima problem je sama po sebi pametna.A ti znači sposoban i mislim da savjeti nas forumaša ti ne trebaju.Uradi onako kako mislis da je najbolje.Ne bi ja ipak da zelenashicu neko ganja i sutra kaže ona me navratila :wink:

A ipak koliko vidim tvoje misljenje je ipak ono:"bolje i dobar razvod nego los brak"???:)
Nisam ja reko da sam sposoban,svako je sposoban kad je nesto radio i poznaje materiju a ja nisam niti znam.Jednom sam se ozenio 0 puta razveo.Peripetija i svega nakon razvoda sam vidio na tone.E mozda je i to moj problem ..jer ako krene prema razvodu..da se mozda ja podsvjesno ne bojim toga.Hebiga vidim ljude oko sebe prije i posle razvoda i zahebano him je.A pametan ima dva nacina da nauci na svojim ili na tudjim greskama.Dali sam ja taj koji bi ipak izabrao tudje greske???
:thumbup: Dobro si me pročitao. :wink:
Envy

#31 Re: razvod ili papucar...

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 20:31, edited 1 time in total.
picek

#32 Re: razvod ili papucar...

Post by picek »

@zvornicanin,

imao sam i sam slicnih problema.
i jos uvijek ih imam. (u braku smo 10 godina)

zena je jednostavno ovisna o shoppingu.
ona kaze da joj to dodje kao terapija.
vjerujem joj.
samo ta terapija ne radi ako je u pitanju njen novac !... :x

ja sam problem rijesio sa tim da sam zenu zaposlio.
iako radi za mizernu platu (ja zaradim u 1 mjesecu koliko ona godisnje) dobro je da se zena koncentrise na neke druge gluposti osim kucnih jebarija.
picek

#33 Re: razvod ili papucar...

Post by picek »

i da dodam..
moras suprugi dati do znanja kako uvijek imas opcija.

znaci,, pazi na sebe kako izgledas. idi u teretanu, brij i sisaj se redovno,, namirisi se.
nema boljeg poticaja za suprugu da se brine o tebi od zudnih pogleda drugih zena.
kada supruga vidi desetak zgodnih zena te zavodno gleda, vjeruj mi dat ce ti puno vise paznje.

najvaznije.
ne smijes dati sve pare zeni.

uvijek zadrzi dio novca gdje ona ne zna.
ali dadni joj do znanja da imas novca,, samo ga ona ne moze pipnuti.
time je svima jasno da i u najgorem slucaju ti ces biti u dobroj opciji.
a to je poticaj zeni da pravi manje gluposti.. ;-)
zelenashica

#34 Re: razvod ili papucar...

Post by zelenashica »

picek wrote:i da dodam..
moras suprugi dati do znanja kako uvijek imas opcija.

znaci,, pazi na sebe kako izgledas. idi u teretanu, brij i sisaj se redovno,, namirisi se.
nema boljeg poticaja za suprugu da se brine o tebi od zudnih pogleda drugih zena.
kada supruga vidi desetak zgodnih zena te zavodno gleda, vjeruj mi dat ce ti puno vise paznje.

najvaznije.
ne smijes dati sve pare zeni.

uvijek zadrzi dio novca gdje ona ne zna.
ali dadni joj do znanja da imas novca,, samo ga ona ne moze pipnuti.
time je svima jasno da i u najgorem slucaju ti ces biti u dobroj opciji.
a to je poticaj zeni da pravi manje gluposti.
. ;-)
Moram se složiti sa tvojim predhodnim postom da posao i obaveze ženu mimo kuće čine manje hajde da kažem slobodnima na misli o trošenju novca.Da li je to sada razlog samosvijest ili teskoća zarade ali ipak si tu na neki način upravu.Međutim sa postom koji citiram se ne mogu složiti.Ovo boldirano posebno.Zašto?Jednostavno za mene je ovo iskazivanje nepovjerenja prema ženi a samim tim i držanje žene u nekom vidu vlasništva na osnovu materijalizma,što se definitino razlikuje od mog shvatanja zdravog odnosa muža i žene.Jednostavno smatram da dvije osobe trebaju imati jedna u drugu toliko povjerenja i postovanja da nemaju potrebe čuvati jedno drugo od pravljenja kako ti reče gluposti na ovakav način.
Gdje je u svemu tome poenta braka i porodica?Gdje je u svemu tome unutarnji mir dvoje ljudi?Ja se lično ne bi osjećala nimalo prijatnom i sretnom u vezi u kojoj mi muškarac na ovakav način treba davati podsticaj za manje gluposti.Ako to žena sama ne osjeti i ne zna da u otvorenoj i iskrenoj vezi glupostima nije mjesto onda bi ja opet da podvučem da u ovakvim vezama je i bolji i razvod nego ovakav način čuvanja braka.
picek

#35 Re: razvod ili papucar...

Post by picek »

@zelenashica,
iskreno, kada si u braku sa manijakalno-depresivnim osobama onda je razvod svakim danom i svake minute negdje u vazduhu.
razumijes sta hocu da kazem ?

za mene dolazi u obzir razvod samo ako dobijem djecu (imamo dvoje )
moja supruga voli djecu isto koliko i ja.
ne mozemo zamisliti svoj zivot bez njih.

ja sam f'ala bogu materijalno nagradjen u zivotu.
i kada bi moja supruga mogla kojim legalnim nacinom da dobije pola moje imovine, ona bi (99% siguran) to istog dana uradila.
ja nju ne drzim kao roba.
njezina plata ide samo da se plati dio kindergartena za djecu a sve ostalo ide na njezinu garderobu i ostale gluposti (nema ni rihanna onoliko odjece koliko ona ima).
a ja placam sve ostalo.
kucu, dva velika auta (mercedes i audi suv) svu hranu i odjecu, obucu za djecu.

mi smo oboje atraktivni ljudi.
moja zena moze imati drugog-drugu cim izadje na ulicu.
a mogu i ja ;-)

ah da, da dodam,
imamo veoma seksualno aktivan zivot.. ponekad i po tri puta dnevno..
da nema toga,, sva ta natezanja sa njom ne bi imala smisla.
nogirao bih ja to.. :mrgreen:
kamen spoticanja

#36 Re: razvod ili papucar...

Post by kamen spoticanja »

tuzno...ali u isto vrijeme klasicno...
a zato ima klasican odgovor...dakle nju ne mozes promjeniti(ev ti sve forumasice nek potvrde one se na ovaj nacin ne mjenjaju) sve sto mozes uraditi jeste da ne dozvolis da ona manipulise ovom tvojom mislju...pusti kraju kaze nas narod,budi s djecom,budi i s njom ali ne grebi po povrsini...ne daj joj novac,ali placaj racune...dakle jedan paralelan zivot i nikad,al nikad ne dozvoli da te izbaci iz takta...da draga je dovoljan odgovor a nakon toga pleti po svom...nazalost uhvatila je furset(slozile se dame na saxu ili ne,tako je)i kontriranje nece donijeti nista dobro...
i naravno ne razvodi se...nista se nece promjeniti...
samo dakle promjeni percepciju jer u sustini ovo sto pricas moze izgledati tragicno ali moze i sasvim obicno... :wink:
tekma

#37 Re: razvod ili papucar...

Post by tekma »

picek wrote:@zelenashica,
iskreno, kada si u braku sa manijakalno-depresivnim osobama onda je razvod svakim danom i svake minute negdje u vazduhu.
razumijes sta hocu da kazem ?

za mene dolazi u obzir razvod samo ako dobijem djecu (imamo dvoje )
moja supruga voli djecu isto koliko i ja.
ne mozemo zamisliti svoj zivot bez njih.

ja sam f'ala bogu materijalno nagradjen u zivotu.
i kada bi moja supruga mogla kojim legalnim nacinom da dobije pola moje imovine, ona bi (99% siguran) to istog dana uradila.
ja nju ne drzim kao roba.
njezina plata ide samo da se plati dio kindergartena za djecu a sve ostalo ide na njezinu garderobu i ostale gluposti (nema ni rihanna onoliko odjece koliko ona ima).
a ja placam sve ostalo.
kucu, dva velika auta (mercedes i audi suv) svu hranu i odjecu, obucu za djecu.

mi smo oboje atraktivni ljudi.
moja zena moze imati drugog-drugu cim izadje na ulicu.
a mogu i ja ;-)

ah da, da dodam,
imamo veoma seksualno aktivan zivot.. ponekad i po tri puta dnevno..
da nema toga,, sva ta natezanja sa njom ne bi imala smisla.
nogirao bih ja to.. :mrgreen:
Jedno je ovdje kod tebe vrlo interesantno, zivis na zapadu ali u krajnjem slucaju moze doci ili ako bi doslo do razvoda braka, samo pod uslovom da su djeca sa tobom....utopija, opsta utopija, ti to vrlo dobro znas.
Da puno takvih i slicnih brakova na zapadu ima, to ti u potpunosti vjerujem, sa dobrim, cak viskokim standardom, no taj standard treba si zaraditi, a povrh toga atraktivitet.
Dakle, navodis vise faktora koji u ovom slucaju ni blizu nisu slicni sa problemima zvornicanina.

Ti i tvoja supruga u odnosu na njega imate optimalne uslove za uspjesnu vezu/brak.
Interesantno je da vrlo cesto materijalnu neovisnost pominjes, na zalost i to je svakidasnji normalitet, sve manje i manje ljubavi je u odnosu na materijalno...bijesna auta, mecka, skupa garderoba, otmeni lokali, atraktivna pratilja, sve su to stvari koje zvornicanin nema.

Zvornicanin je u jednoj vrlo, ako ne ne izlaznoj situaciji, njegovi izgledi su ravni nuli, koliko ne potaze savjet bracnog savjetnika.
Nije si cak smio dopustiti da cak on o svemu vodi brigu, domacinstvu, radnom mjestu i nabavci love, dakle zena je bila ta koja je iskljucivo na gotovinu cekala.
Zvornicanin ako se nevaram kratko naglasi da njegova supruga nije bas najbolje obavjestena o mnigo cemu koje on sam obavlja.
Ako nista drugo, mislim da ona vrlo dobro zna, da bude li doslo do razvoda braka da se bez nje nikakva odluka nemoze donijeti, zakon je na njenoj strani a on, on je nakon razvoda braka obicna fukara.
I sam je naglasio, sutra bi se razveo da na zapadu nisu zakoni krojeni po mustri zena.

Dakle, dvije stvari bi ti savjetovao, po svaku cijenu kod profesionalnog savjetnika, i u koliko supruga nije zaposlena, ako su djeca jos mala u djecja obdanista i neka zena radi, a ne da iskljucivo sjedi kuci i da joj ti svaki dinar moras poloziti, uostalom sa jednom platom na zapadu pitanje je samo vremena kada cete jos i materijalno kapitulitrati.
PalaSa Marsa

#38 Re: razvod ili papucar...

Post by PalaSa Marsa »

Ne mogu vjerovat'. Helem ovdje dodje ono k'o, bicemo dobri dok je u "moju korist" (naoposob), cim osjetim da tegli malo vise drugoj strani onda bude ono k'o "ima da ti se krvi napijem". :roll:
PalaSa Marsa

#39 Re: razvod ili papucar...

Post by PalaSa Marsa »

Papucari ne postoje, postoje ljudi koji u svojim glavama ne mogu da razluce koja im je funkcija u zivotu data i za sta su sposobni.
picek

#40 Re: razvod ili papucar...

Post by picek »

tekma wrote:.
Dakle, navodis vise faktora koji u ovom slucaju ni blizu nisu slicni sa problemima zvornicanina. .
varas se.
moja i zvornicaninova situacija je skoro identicna (izuzev razlike u materijalnim mogucnostima).
moja zena je shopaholic kao i njegova. a to je isti problem bez razlika koliko ja zaradim i koliko on.
vidis, ja da danas zaradim $10 hiljada , moja bi supruga (kad bih dozvolio) sutra potrosila $20 hiljada.
i to sam primjetio u u godinama braka, sto vise zaradim to se vise trose pare u gluposti.
a ne mozes nikada zaraditi koliko mozes potrositi.
nikada.

Ti i tvoja supruga u odnosu na njega imate optimalne uslove za uspjesnu vezu/brak..
to samo moze reci neko ko nas gleda sa strane,,
ali apsolutno nije tacno.

mi materijalno imamo vise nego prosjecan amerikanac koji se rodio ovdje.
ali primjetio sam kroz godine da sa materijalnim bogastvom sve vise smo se ja i supruga udaljavali jedni od drugog.
ona je postala depresivna,, iz danas mi jos nepoznatog razloga.
niti je varam (iako to mogu dvaput dnevno raditi ako zelim) niti je ostavljam usamljenu previse vremena.
ponekad sa jaranima izadjem u kafanu,, ali ona zna tacno kad i skim.
to je sve.
kod kuce ja cesto promjenim pelene djeci. igram se sa njima.
ipak moja supruga ne bi opet mogla provesti dana bez antidepresivnih tableta.

jednostavno mislim da mi je bog odredio ovakvu supruga kao cijenu za moj materijalni uspijeh.
ali eto vidim da vecina zena imaju slicnih problema bez obzira kolika je zarada u pitanju.
ovaj zapadnjacki sistem zivota utice na psihu zenskih osoba.
od prvog dana zivota, zene su bile necije princeze.
prvo tatine i mamine. pa onda bojfrendove..
a zivot ne dozvoljava mjesta za princeze.
samo jaki se mogu sa njim boriti.
picek

#41 Re: razvod ili papucar...

Post by picek »

@wilson,

a imas li djecu ? i koliko godina ?

nije tako lako skakati po mjestima kada imas malu djecu :!:
old_drummer

#42 Re: razvod ili papucar...

Post by old_drummer »

picek wrote:
Dakle, navodis vise faktora koji u ovom slucaju ni blizu nisu slicni sa problemima zvornicanina. .
varas se.
moja i zvornicaninova situacija je skoro identicna (izuzev razlike u materijalnim mogucnostima).
moja zena je shopaholic kao i njegova. a to je isti problem bez razlika koliko ja zaradim i koliko on.
vidis, ja da danas zaradim $10 hiljada , moja bi supruga (kad bih dozvolio) sutra potrosila $20 hiljada.
i to sam primjetio u u godinama braka, sto vise zaradim to se vise trose pare u gluposti.
nikada.

Ti i tvoja supruga u odnosu na njega imate optimalne uslove za uspjesnu vezu/brak..

ali primjetio sam kroz godine da sa materijalnim bogastvom sve vise smo se ja i supruga udaljavali jedni od drugog.
niti je varam (iako to mogu dvaput dnevno raditi ako zelim) niti je ostavljam usamljenu previse vremena.
to je sve.

jednostavno mislim da mi je bog odredio ovakvu supruga kao cijenu za moj materijalni uspijeh.
ali eto vidim da vecina zena imaju slicnih problema bez obzira kolika je zarada u pitanju.

Izvini, ali ja mislim da se ti ovdje vise hvalis nego sto konkretno pomazes.
tekma

#43 Re: razvod ili papucar...

Post by tekma »

picek wrote:
varas se.
nikada.

to je sve.

Apsolutno se slazem sa time sto si napisao, ali ovaj zapadni stil i nacin zivota neminopvno ce se prenijeti i na Bosansko podneblje, ako se vec i nije prenio.
Vecina zena u Bosni ne posjeduju ta prava kakva ih zena na zapadu posjeduju.
No nisam bas siguran da je pak i u tome problem, bracnih problema je bilo i prije 100 godina, no tada zene nisu posjedovale ama bas nikakava prava, morale su da trpe i cute, sada, kao da ih imaju, i zaista ih imaju, mi ih polako gubimo ili smo im ravnopravni, naravno, mnogima nam to ne odgovara, jer mi vise nemozemo da dominiramo nad zenama.
No kolega "picek", u jednom cemo se sloziti...depresivnost je jedan vid bolesti i sa bracnom situacijom nema puno sta zajednickog.
Naravno da to samo pogorsava situaciju, ponovo sam misljenja da su za taj vid oboljenja potrebna strucna lica, psihoterapeuti, doktori ili kako se vec zovu.
old_drummer

#44 Re: razvod ili papucar...

Post by old_drummer »

willson wrote:Old drumer ne hvali se covjek , to ti je tako Bosanca posliej 5 godina u USA ima vise nego 70 posto rodjenih amerikanca.
Dobra neka statistika...
Mozda se ne hvali namjerno, ali definitivno ovo nije tema za utvrdjivanje da li on moze prevariti svoju zenu (i koliko puta dnevno) ili da li je njegova materijalna situacija bolja nego ona od prosjecnog Amerikanca. :-)
I sad mi trebamo pomisliti: "O, blago njemu!" Bas.

Bez uvrede, picek :wink:

edit: i jos da dodam, dio u kojem kaze da mu je takva zena cijena koju placa jer ima dobru materijalnu situaciju... Pa jesil' je ti birao, brate il nisi? Znam da se godinama upoznaje bracni drug, ali prije braka treba neka osnova, trebaju se polkopiti odredjene kvalitete - "ponuda i potraznja". Osim ako je birao na osnovu fizickog izgleda. Onda nek se ne zali.
picek

#45 Re: razvod ili papucar...

Post by picek »

:D
willson wrote:
Imam djecu hvala bogu 6 godina i 12 godina .
Supruga je ljekar pa radi 4 po 12 sati onda 6 dana slobodna .

Ma mi skacemo jedno po drugom cim ima sanse. A sanse vise ima nego da nema. :D
6 i 12 ??
ehh, moja su 2 i 5.
da ja docekam da budu tvojih godina, bilo bi lako letjeti do havaja i nazad.. ;-)
plus, tvoja je zena intelektualka.
moja je princeza.
na bosanskom prijevodu - bimbo :mrgreen:
njezin je zivotni vrhunac otici u 'bebe' prodavnicu i kupiti neku krpicu za 400 dolara.
a tvoja supruga siguran sam nema taj problem.

ps.
imamo i mi aktivan seksualan zivot.
ponekad ostavimo djecu kod mojih roditelja i jasemo se 5 sati bez prestanka.
ali sutradan je i poslije toga depresivna.
kao da joj nesto fali u zivotu.
i mozda nije rodjena da bude supruga ?
picek

#46 Re: razvod ili papucar...

Post by picek »

old_drummer wrote: Osim ako je birao na osnovu fizickog izgleda. Onda nek se ne zali.
naravno, da sam samo gledao u lice, sise i guzicu kada sam se zenio.
jesam li ja jedini lud covjek koji to radi ? :roll:
picek

#47 Re: razvod ili papucar...

Post by picek »

:thumbup:
jedna tamo

#48 Re: razvod ili papucar...

Post by jedna tamo »

sanabe wrote:ja razmazenih muskaraca :roll:
bjez' jbts, nidje problema, ni kod vas ni kod hanuma vam, vama dosadno titam' :mrgreen:
:lol: :thumbup:
old_drummer

#49 Re: razvod ili papucar...

Post by old_drummer »

picek wrote:
old_drummer wrote: Osim ako je birao na osnovu fizickog izgleda. Onda nek se ne zali.
naravno, da sam samo gledao u lice, sise i guzicu kada sam se zenio.
jesam li ja jedini lud covjek koji to radi ? :roll:
:lol:
Pa eto onda, uzivaj u onome sta si dobio. Ja po tvom nacinu izrazavanja vidim da ti tu svoju suprugu i ne gledas kao licnost, nego kao objekt. Izvinjavam se unaprijed ako sam pogresno shvatila, ali na osnovu tvojih rijeci... Drugacije nisam mogla.

Image
Eto jedna zanimljiva poruka Sarajevo Jazz Festa '09, primjenjiva i na ovu situaciju.

Izvinjavam se na skretanju i odvlacenju paznje s teme, tako da je ovo ujedno moj zadnji post ovdje.

Ugodno citanje/pisanje, i nadam se da ce postavljac doci do najboljeg rjesenja. Usput, i ja se slazem s onim da je bolji dobar razvod nego los brak. Ovo samo pokazuje da su za brak, kao i za sve drugi, najbitniji dobri temelji. Boldirano iz citiranog posta ne mogu sami drzati tako tesku i komplikovanu instituciju kao sto je brak.

Pozdrav.
picek

#50 Re: razvod ili papucar...

Post by picek »

ja se ne zalim na svoj zivot.
samo ne razumijem suprugu koja jos uvijek nije sretna.
ja sam prilicno sretan. i ne bih mjenjao svoj zivot sa drugim.
ali moja supruga koristi antidepresive,, i jos uvijek nije sretna.
iskreno, ja ne znam dali cu biti ozenjen sljedeceg mjeseca.
ja uzimam sa njom dan po dan.

a u tome je finta.
Post Reply