Redovni vojni rok!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Comrad

#26 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Comrad »

sabanss wrote:
Comrad wrote: hint:
Meša Selimović
Ivo Andrić
Musa Ćazim Ćatić
Antun Branko Šimić
Mehmedalija Mak Dizdar
Petar Kočić

:D
Ne kontam? Ovi su ili nisu bili vojnici?

Musa Cazim Catic je sigurno bio u vojsci, za ostale ne znam.

Osim toga slazem se sa postavljacem teme, vojska donese mnogo vise dobrog nego loseg covjeku od 20 god. na vrhuncu pucanja hormona.
:lol:

Uzmi novanik i pogledaj ko je na novanicama. :D

NEMAMO PARA ljudi. Sta vam je? :roll:
Sto se mene tice, vise bih volio da se napravi godisnje 10km autoputa nego da se te pare bace na polugodisnje pacenje balavurdije.
O'zone
Globalni moderator

#27 Re: Redovni vojni rok!?

Post by O'zone »

sabanss wrote:
O'zone wrote: Ti bi da sazriš? Može! Moj ti je prijedlog da se organizuješ sa još te raje koja bi da sazri pa lagano na radne akcije krampa,lopata,civare...nakon cijelodnevnog fizičkog rada nema se volje za izlazak i pravljenje belaja ovo znam iz iskustva.
Sve sto je on rekao, rekao si i ti. Sporan je samo voljni momenat za radnu akciju :D
Jest ali iza mog prijedloga bi mogla ostati nova pruga Brčko-Banovići :mrgreen: dok iza @senco_panza-nog prijedloga ostaje "hronična upala zgloba" i da nadodam bubrega,promrzlina....itd

Dok iza @Burek-ovog samo dosta djece i tužbi za alimentaciju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
AC_grom_DC

#28 Re: Redovni vojni rok!?

Post by AC_grom_DC »

senco_panza wrote:Pozdrav,

Zbog cega su Bosanci i Hercegovci uskraceni za sluzenje redovnog vojnog roka? Mislim da je vojni rok prijeko potreban nama mladima da bi sazreli kao licnost i izbacili svu negativnu energiju iz sebe.

????
zamlatiše te jarane al si u pravu.
nije prijeko potreban al potreban jeste.
posmatrajući adolescente od 18-22 godina , njihovo ponašanje ,aljkavost, neorganizovanost, uhljupluk....skužio sam da bi jedna godinica lijeganja u krevet u 22 i uspavanka trubom, spavanje u zajedničkoj prostroriji u kojoj ljudi hrču, prde, hodaju i pričaju u snu, ustajanja u 5 00 , trčanja , postrojavanja , čekanja u rednu na obroke po pola sata, buđenja u sitne sate na stražu, požarstvo, maramica u džepu , češalj , konac igla, glancanje cipela, istresanje posteljine, marširanje, puzanje u snijegu , travi i blatu, upoznavanje sa svim profilima ljudskih ličnosti ....
dakle da bi ta jedna godina od njih napravila bolje i pouzdanije ljudske ličnosti.
Vragolan

#29 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Vragolan »

Comrad wrote:Ne kontam? Ovi su ili nisu bili vojnici?

Musa Cazim Catic je sigurno bio u vojsci, za ostale ne znam.

Osim toga slazem se sa postavljacem teme, vojska donese mnogo vise dobrog nego loseg covjeku od 20 god. na vrhuncu pucanja hormona.
:lol:

Uzmi novanik i pogledaj ko je na novanicama. :D

NEMAMO PARA ljudi. Sta vam je? :roll:
Sto se mene tice, vise bih volio da se napravi godisnje 10km autoputa nego da se te pare bace na polugodisnje pacenje balavurdije.[/quote]

taman, nek se balavurdija pati na tom autoputu, bez plate naravno, mozda narezak i pola struce na dan
pa neka sef gradilista trenira srogocu
a pare uloziti u nesta drugo
Comrad

#30 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Comrad »

Al meni uopste nije jasno zasta ce nam i profesionalna vojska. Tolike se pare daju na gluposti. Sta oni uopste rade po cijeli dan? Je li oni doprinose nekoj sigurnosti gradjana? Strazare, kome, cemu? Uopste mi nije jasno postojanje profesionalne vojske.

Pa sutra i da bude rat ionako ce svi bit regrutovani, taman ce nas ova saka profesinalaca braniti od nekog. Opet ce biti opca zbrka. Obicna glupost, sutra cu i ja morat uzet pusku ako nas ko napadne, a on cijeli zivot dobija platu za to. :-)
Joey Tribbiani

#31 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Joey Tribbiani »

Comrad wrote:Al meni uopste nije jasno zasta ce nam i profesionalna vojska. Tolike se pare daju na gluposti. Sta oni uopste rade po cijeli dan? Je li oni doprinose nekoj sigurnosti gradjana? Strazare, kome, cemu? Uopste mi nije jasno postojanje profesionalne vojske.

Pa sutra i da bude rat ionako ce svi bit regrutovani, taman ce nas ova saka profesinalaca braniti od nekog. Opet ce biti opca zbrka. Obicna glupost, sutra cu i ja morat uzet pusku ako nas ko napadne, a on cijeli zivot dobija platu za to. :-)
jarane jedan od 3 ključna elementa države je VOJSKA. Pored toga, ne daj Bože, sutra da počne rat, šta bi ti i ja? Uzeli puške i ko hajvani otrčali u prvu šumu da se puškaramo sa "anamo onim" i da glavu izgubimo... Ne prde ni oni čitav dan tamo. Uče nešto, jebaji ga
kokuz_sa

#32 Re: Redovni vojni rok!?

Post by kokuz_sa »

Comrad wrote:Al meni uopste nije jasno zasta ce nam i profesionalna vojska. Tolike se pare daju na gluposti. Sta oni uopste rade po cijeli dan? Je li oni doprinose nekoj sigurnosti gradjana? Strazare, kome, cemu? Uopste mi nije jasno postojanje profesionalne vojske.

profesionalni vojnik je najmanje kod kuce..stalno neke vjezbe testiranja imaju..te u tuzlu da ih amerikanci poduce te u BL da ih francuzi poduce te u bihac njemci nesto pokazuju..pa sarajevo svakodnevno testiranje i treniranje..
u mjesec dana vojnik je kuci jedno 5 :-)
Comrad

#33 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Comrad »

Ma razumijem ja to da je vojska bitna, jbg svaka je drzava ima, kad sam vidio koliko svicarska ima vojnika sjebo se, a oni lafo neutralni.

Nego eto nesto kontam kome oni uce, vjezbaju? Kakvu trenutnu korist mi imamo od toga. Ajd da se oni upotrijebe u nekim akcijama, ali za to imamo policiju i specijalce. Jedino eto ako bude kakvih vremenskih nepogoda onda se mogu iskoristiti.

Ali do rata ako i dodje, svi cemo bit regrutovani, samo sto cemo mi ostali bit pjesadija i sitna buranija. Ali ajd neka ih, ako se i zakuha ja ionako bjezim odavLe, ne pada mi vala napamet da uradim istu gresku kao moj otac i rodjaci...
Konjanik

#34 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Konjanik »

Ja podrzavam sluzenje vojnog roka cisto iz razloga da se aktivira veci broj mladih ljudi, da se u vojsci nauce disciplini,redu i radu!Iritira me ljenost momaka koji su moje generacije
Alfons Kauders

#35 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Alfons Kauders »

joj svi hoce u vojsku...

dje ste bili 1993...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#36 Re: Redovni vojni rok!?

Post by 1946 »

Alfons Kauders wrote:joj svi hoce u vojsku...

dje ste bili 1993...
U osnovnoj/srednjoj školi? :roll:
drndalo

#37 Re: Redovni vojni rok!?

Post by drndalo »

Tu si u pravu, ali oni bi se mogli aktivirati i ovako, da hoce oni, njihovi roditelji i drustvo...

Posto nece, a na silu ne moze, oni bi se svakako izvukli od toga uz "ispricnicu", a sitna buranija bi sluzila i placala sapun iz svog dzepa...
Alfons Kauders

#38 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Alfons Kauders »

1946 wrote:

dje ste bili 1993...
nisu... da jesu, ne bi im palo na pamet... prije ce biti da su ovako 90-92 godiste, pa ih bas i ne sluzi sjecanje na te krasne dane...
drndalo

#39 Re: Redovni vojni rok!?

Post by drndalo »

Mislis "dane ponosa" ( i gluposti...) ???? :cry: :wink:
clav

#40 Re: Redovni vojni rok!?

Post by clav »

Comrad wrote:Ma razumijem ja to da je vojska bitna, jbg svaka je drzava ima, kad sam vidio koliko svicarska ima vojnika sjebo se, a oni lafo neutralni.

Nego eto nesto kontam kome oni uce, vjezbaju? Kakvu trenutnu korist mi imamo od toga. Ajd da se oni upotrijebe u nekim akcijama, ali za to imamo policiju i specijalce. Jedino eto ako bude kakvih vremenskih nepogoda onda se mogu iskoristiti.

Ali do rata ako i dodje, svi cemo bit regrutovani, samo sto cemo mi ostali bit pjesadija i sitna buranija. Ali ajd neka ih, ako se i zakuha ja ionako bjezim odavLe, ne pada mi vala napamet da uradim istu gresku kao moj otac i rodjaci...
dobro si skontao da je bitna, a to sto ne razumijes zasto je bitna ili ne osjecas kakvu korist od nje, nije ni bitno. :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#41 Re: Redovni vojni rok!?

Post by 1946 »

Alfons Kauders wrote:
1946 wrote:

dje ste bili 1993...
nisu... da jesu, ne bi im palo na pamet... prije ce biti da su ovako 90-92 godiste, pa ih bas i ne sluzi sjecanje na te krasne dane...
Svejedno. Evo ja sam tad bio osnovna, nisam služio vojni rok zbog fakulteta, u međuvremenu ga ukinu. Volio bih da sam prošao makar osnovnu obuku, jer se ovdje historija ponavlja svakih 30-40 godina, a mi smo evo već 15 potrošili :)
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#42 Re: Redovni vojni rok!?

Post by los merengues »

Hebo vojsku jeste vi luuudi, obuce te da postanes demobilisan,invalid isl
Cim prva zapuca pravac Bec, oformis 5. laku motorizovanu becku brigadu ,skupljas donacije is sl..
nakon rata dodjes ko hadzo kupis kakvu fabricicu za 1km i lagano ajmo demobilizirani radi za 3 joje
hem ispanes patriota hem privrednik

kakav vojni rok vratite vi nama rezervni sastav ehej to su bili dani :-D :-D :-D
O'zone
Globalni moderator

#43 Re: Redovni vojni rok!?

Post by O'zone »

los merengues wrote:Hebo vojsku jeste vi luuudi, obuce te da postanes demobilisan,invalid isl
Cim prva zapuca pravac Bec, oformis 5. laku motorizovanu becku brigadu ,skupljas donacije is sl..
nakon rata dodjes ko hadzo kupis kakvu fabricicu za 1km i lagano ajmo demobilizirani radi za 3 joje

kakav vojni rok vratite vi nama rezervni sastav ehej to su bili dani :-D :-D :-D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :mrgreen:
poznanik

#44 Re: Redovni vojni rok!?

Post by poznanik »

los merengues wrote:Hebo vojsku jeste vi luuudi, obuce te da postanes demobilisan,invalid isl
Ova naša država će biti mnogo sretnija ako takvi kao ti odmah odu u Beč, ne trebate čekati prvi pucanj... a usput povedite i raznorazne "svemirske jebače", skupljajte tamo donacije i jebajite se do mile volje :oops:

Vojska svakako nije za vas. Ne bi bila ni u ranijem sistemu, ne bi vas primali u vojsku :D
los merengues

#45 Re: Redovni vojni rok!?

Post by los merengues »

poznanik wrote:
Ova naša država će biti mnogo sretnija ako takvi kao ti odmah odu u Beč, ne trebate čekati prvi pucanj... a usput povedite i raznorazne "svemirske jebače", skupljajte tamo donacije i jebajite se do mile volje :oops:

Vojska svakako nije za vas. Ne bi bila ni u ranijem sistemu, ne bi vas primali u vojsku :D
Google: satira
poznanik

#46 Re: Redovni vojni rok!?

Post by poznanik »

los merengues wrote:
poznanik wrote:

Google: satira

Tužna istina... :(
los merengues

#47 Re: Redovni vojni rok!?

Post by los merengues »

Rat prezivio (i na svojoj kozi osjetio ono najgore,gubitak clanova obitelji, invalide,nezaposlenost..)
Becka motorizovana u medjuvremenu popunila administraciju :x :x :x
Elem latite se vi pera i pisane rijeci pusti vojsku i ratnike ,trosite vrijeme na dobre i lijepe trenutke,
usrecite nekog, pomozite nekom ,uradite nesto pozitivno
Mnogo je ljudi danas nesretno i tuzno :pomozi bar jednom covjeku i za mene si general!
AC_grom_DC

#48 Re: Redovni vojni rok!?

Post by AC_grom_DC »

1946 wrote:
Svejedno. Evo ja sam tad bio osnovna, nisam služio vojni rok zbog fakulteta, u međuvremenu ga ukinu. Volio bih da sam prošao makar osnovnu obuku, jer se ovdje historija ponavlja svakih 30-40 godina, a mi smo evo već 15 potrošili :)
:thumbup:
svaka čast mladiću na načinu razmišljanja
al.............puno je to njima
felipe kajetano

#49 Re: Redovni vojni rok!?

Post by felipe kajetano »

1946 wrote: Svejedno. Evo ja sam tad bio osnovna, nisam služio vojni rok zbog fakulteta, u međuvremenu ga ukinu. Volio bih da sam prošao makar osnovnu obuku, jer se ovdje historija ponavlja svakih 30-40 godina, a mi smo evo već 15 potrošili :)
Pa de ne sikiraj se ionako neces ispaljivati torpeda blizu Iwo Jime :D , ne gine ti neka olimpijska ljepotica, a tu si ti najbitnije vunene carape :wink:
Nele9

#50 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Nele9 »

bailaor wrote:Služenje vojnog roka bi se trebalo uvesti prije svega zbog stalnih pretenzija na BiH teritorij i nezaštićenosti bošnjačkog naroda.
:thumbup: Potpisujem
Post Reply