herbert mekfjuger wrote:1. Mislim da postoji Chrysler/Dodge/Jeep u Sarajevu, a postoje i u blizini - Osijek i Slavnoski Brod... al svejedno, kao i da ne postoje (iz iskustva govorim)

2. majstor pismen za Jeepa u BiH ne postoji, ali postoji nekoliko - Mišo i Koceljevci iz Srbije i Dr. Jeep u Hrvatskoj i možda još poneki, al to su ono baš pismeni (i to iz iskustva govorim - za Mišu i Koceljevce, a i o ovom trećem samo najbolje pričaju)
3. niđe veze, da bi imo znanje, treba ti mozak

I meni ovi spoemnuti pod 2 nisu naplatili previše, a prezadovoljan sam urađenim...
Takođe što se tiče dijelova nije uopšte teško dobiti dijelove iz USA bilo kakve po realnim cijenama za vozila te klase, čak i jeftinije nego u bližem okruženju... Meni su recimo za 6 svjećica ovi naši tražili 120 KM, a ja iz USA kupio za 20ak dolara

odvuci auto u taj servis ako smijes.
za majstora si uglavnom potvrdio ono sto sam ja rekao.
da bi imao znanje o mehanici ne treba ti mozak i sasvim malo sivih celija jer se xy stvari radi po automatizmu.
ti i kreso pricate situacije sta bi bilo kad bi bilo.
kada te auto ostavi na sred puta ti ces sa olaksanjem natovariti svog jeep-a na slepu i odvuci u hr ili srbiju?
nemojte biti toliko optimisticni i nerealni kada je u pitanju opravka bilo kojeg vandrednog kvara na jeep-u,pajera popravi mujo iz klokotnice isto kao i golfa dvicinu,plus na pajeru se nema pokvariti nista pipkavo kreso kao sto ima na grandu,jesu li to vakumi za mjenjac ili su vakumi za overdrive.
nemojte mi banalne stvari kao sto su kugla i krajnica govoriti kao kvar,to je za mene redovno odrzavanje.
ne sporim da je jeep odlican auto ali tvrdim da je u bosni zbog svega pobrojanog los izbor