Ne znam za tebe ali meni Srbija i Hrvatska JESU inostranstvo a BiH DOMOVINA a ne kao nekima koji zive u BiH a Srbiju i Hrvatsku smatraju svojom domovinom i ne razumijem zasto je to javnost koja smatra Srbiju i Hrvatsku inostranstvom programirana.slobodni armirach wrote:da je kojim slucajem obrnut slucaj, da je Bosna napala Srbiju, raselila milion ljudi, stotine hiljada ubijenih, izvrsila organizovan genocid, ukrala svima zivota 20 godina,...e pa miroljupci Ne vjerujem da bi oni nas gledali i odnosili se prema nama na isti nacina ko sto to mi radimo.
Programiranoj javnosti je vec usadjeno u glavu da im je inostranstvo srbija i hrvatska, da ne postoji nista izvan tog magicnog svijeta. nisam iznenadjen.
svojim poslijeratnim vecinskim koletivnim ponasanjem doveli do apsurda svaku zrtvu, poginulog borca, invalida, djecu bez roditelja, razbijene porodice, svaku minutu radosti u posljednje dvije decenije koju ste mogli imati da nije bilo Kreatora Rata koji od 1966 rade sistematski na unistavanju Bosne, i ko nije corav vidi da jos rade.
Dovoljna je samo jedna zrtva agresije da se ne zaboravi
@pokretac teme
Drug,strasno je to sto si prezivio i zao mi je zbog toga,nadam se da neces sada pokleknuti u svojoj zivotnoj borbi,ma gdje god da si ali mislim da si pogresno shvatio Halidovu izjavu da Bosne nema-nije to on mislio u nekom politickom ili drzavotvornom smislu nego cisto da smo postali ekonomska kolonija jacih ekonomija sa strane a to nije nista ni novo nit smo mi jedinstven slucaj u svijetu po tome.Da imamo ogroman trgovinski deficit je opstepoznata cinjenica i po tome nikad ni nismo bili suvereni u ekonomskom smislu ali to ne znaci da kao drzava nas nema.Ima Bosne i bice je i dalje svidjalo se to nekom ili ne i za to se ne treba brinuti.A to sto uvozimo vise nego sto izvozimo-Boze moj,i Srbija i Hrvatska imaju trgovinske deficite pa niko ne dovodi zbog toga njihovu opstojnost u pitanje pa tako ne bi ni ti trebao da se bacas u depresiju zbog pogresno shvacenih ili nespretno interpretiranih izjava tamo nekih estradnih umjetnika cije misljenje,i da jeste takvo kako si ga ti shvatio(a siguran sam da nije),svakako ne utice na opstojnost ove drzave kao takve.