Griješiš,neke žene upravo iz ponosa,inata....otjeruju ljubav.Misle da bi izgubile dio svoga dostojanstva ako bi priznale da je nešto što su rekle pogrešno.Isti princip radi i kod nekih muškaraca.Sve je to individualno.JThomas wrote:dabogda, drug. žena koja stvarno voli te nikad neće otjerati od sebe, sve drugo su samo izgovori. ako hoćeš ti pokušaj da ti savjest bude mirna i da poslije ne predbacuješ sebi da nisi dao sve od sebe. al' ja mislim da tu nema hljeba.
kako da je osvojim opet
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zelenashica
#26 Re: kako da je osvojim opet
- JThomas
#27 Re: kako da je osvojim opet
nije to ljubav kad je inat jači od nje. nema s takvim osobama 'leba.
-
zelenashica
#28 Re: kako da je osvojim opet
U ljubavi nema inata tačno je ali ga ima u procesu shvatanja da li nekog volimo ili ne!?JThomas wrote:nije to ljubav kad je inat jači od nje. nema s takvim osobama 'leba.
Ko zna,mozda doticna djevojka samo pokušava shvatiti da li je to zbilja ljubav......nemamo je tu da s njom pisemo.
-
basicman
#29 Re: kako da je osvojim opet
vec sam se bio pokajao sto sam uopste stavio bio temu prije nego sto procitah tvoj post. istinski volim curu i ne zelim tek tako da dignem ruke, a ovdje ispadoh i manijak i stalker i luzer i svasta nesta, samo zato sto zelim da je vratim, jer je doista volim i nedostaje mi i kad sam tuzan i kad sam sretan da to podjelim s njom. vec sam pokusao i distancu i nisam se javljao 6 mjeseci, nakom cega se je javila dugim pismom. ocito joj nije svejedno, a to sam vidio i poslje susreta naseg prije nekoliko dana. mozda bi mi cak i lakse bilo, da je bila skroz ravnodusna i da me je odbila. ovako sad kad vidim, da joj nije svejedno mi je jos teze. hvala na savjetu i boricu se akoBogda.zelenashica wrote:Za ljubav ne treba čudo.Ljubav je čudo sama po sebi.basicman wrote:
hvala, meni treba i sreca a i cudo.
Ja recimo u prvom postu rekoh da joj pošalješ link ove teme.Ne rekoh to tek eto da bi napisala rečenicu.I ovo je na neki način nešto romantično,nešto ščime je možeš pokušati vratiti.
Suvišno bi bilo da pišem o izlivima romantike i kojekakve prijedloge,jer ni jedna žena ne osjeća po istom principu.Neku što učini sretnom drugu može i ne učiniti.Sve je to individualno.Ali poenta svega je dovoljno poznavati osobu koji volimo da znamo čime je možemo zadržati,učvrstiti ili vratiti sebi.Čime je možemo usrećiti.
Sam u svom poznavanju nje ćeš pronaći odgovor šta i kako dalje.
Ako odgovor ne pronađeš onda je i ne poznaješ....a takva "ljubav" sama po sebi je sve samo ne ljubav.
Ne odustaj,traži sam u sebi odgovore...prava ljubav ne poznaje odustajanje,ne poznaje inat,ne poznaje ni žrtvu.....žrtva je onaj ko izgubi ljubav iz inata,odustajanja....
Znaš jako je teško davati savjete nekome koga ne poznaješ.....ali reći ću ti samo jedno.
Bori se....bez obzira da li dobio bitku ili izgubio.
Bar znaš da na kraju nećeš nositi križ žrtve zarad odustajanja,inata,....
I ne zavaraj se sa otrcanom rečenicama koju obično većina nas uzme da bi na neki način opravdala svoje ne uspjehe:"Tako je moralo biti" ili pak "To je sudbina."
Sve je onako kako mi želimo i samo sebi krojimo sudbinu.Uvijek su dva puta ispred nas...do nas je kojim ćemo krenuti.
Sretno!
boricu se djelima, da ostvarim poslovno uspjesan zivot ovdje, a necu insistirati niti joj dosadivati. nikad je nisam nazvao, iako joj imam broj !!! dakle nikad nisam ni molio ni dosadivao. pokusacu tek s vremena na vrijeme da je nekom malom paznjom podsjetim i ostvarim neki kontakt, bar i prijateljski. jer znam ako bi insistirao, da bi me to udalljilo.
- madner
#30 Re: kako da je osvojim opet
Nema univerzalnog odgovora, jednu spucas stocem i to pali, drugu uvrijedis itd...basicman wrote:mislio sam na prijedloge koji bi se svidjeli zenama. nesto romanticno, nesto sto bi ihmadner wrote:Haveru ti je znas 5 godina, mi circa nikako.
Nasi prijedlozi mogu biti: toljagom je iznenadi ili nesto slicno.
smeksalo, nesto sto izazove paznju... ali izgleda niko nema nista konstruktivno nazalost.
- JThomas
#31 Re: kako da je osvojim opet
ma ne odlazi se tako kad se voli. jebiga.zelenashica wrote:U ljubavi nema inata tačno je ali ga ima u procesu shvatanja da li nekog volimo ili ne!?JThomas wrote:nije to ljubav kad je inat jači od nje. nema s takvim osobama 'leba.
Ko zna,mozda doticna djevojka samo pokušava shvatiti da li je to zbilja ljubav......nemamo je tu da s njom pisemo.
-
zelenashica
#32 Re: kako da je osvojim opet
Ne generalizuj ženeJThomas wrote:ma ne odlazi se tako kad se voli. jebiga.zelenashica wrote:U ljubavi nema inata tačno je ali ga ima u procesu shvatanja da li nekog volimo ili ne!?JThomas wrote:nije to ljubav kad je inat jači od nje. nema s takvim osobama 'leba.
-
sapati srca
#33 Re: kako da je osvojim opet
zelim sve pokusati, jer nijedna druga mi nije insteresantna ni sekunde, iako sam u vise navrata pokusao.
meni je 32 godine a njoj 29, tako da stvarno vise ne znam koga i sta ceka....
ako dignem ruke od svega, bilo bi mi zao i sebe a istinski i nje....jer smo ponajvise bili skupa sretni...
Ako je volis na nacin o kojem pises, otidi i bori se za svoju ljubav za svoj san...Hoces li uspjeti to ti niko ne moze reci...Ali nikada neces ni znati ako ne odes..Ako odes znaces da li zeli biti s tobom, a i ona ce znati koliko si spreman uciniti za nju svojim dolaskom kome se ona ne nada...Jer ako ne rijesis u srcu jeste ili niste zajedno, nosices nemir i ceznju u srcu, pa niti ces moci biti sretan s drugom, a niti ce druga imati tebe u cjelosti....Odlaskom, znaces pa kakav god ishod bio ( a ja se nadam i zelim ti da bude sretan) neces dalje u srcu nositi sve ovosto te muci , od cega si djelic toga i napisao...U svakom slucaju sretno, ako je volis, idi za svojim snom...
ako dignem ruke od svega, bilo bi mi zao i sebe a istinski i nje....jer smo ponajvise bili skupa sretni...
Ako je volis na nacin o kojem pises, otidi i bori se za svoju ljubav za svoj san...Hoces li uspjeti to ti niko ne moze reci...Ali nikada neces ni znati ako ne odes..Ako odes znaces da li zeli biti s tobom, a i ona ce znati koliko si spreman uciniti za nju svojim dolaskom kome se ona ne nada...Jer ako ne rijesis u srcu jeste ili niste zajedno, nosices nemir i ceznju u srcu, pa niti ces moci biti sretan s drugom, a niti ce druga imati tebe u cjelosti....Odlaskom, znaces pa kakav god ishod bio ( a ja se nadam i zelim ti da bude sretan) neces dalje u srcu nositi sve ovosto te muci , od cega si djelic toga i napisao...U svakom slucaju sretno, ako je volis, idi za svojim snom...
- JThomas
#34 Re: kako da je osvojim opet
nemaju žene ništa s tim, ljudi su generalno takvi. što će bilo ko otići na taj način ako stvarno voli?
-
zelenashica
#35 Re: kako da je osvojim opet
Ti neces ali ja eto bi...Šta sad?JThomas wrote:nemaju žene ništa s tim, ljudi su generalno takvi. što će bilo ko otići na taj način ako stvarno voli?
- JThomas
#36 Re: kako da je osvojim opet
pa otiđi, ko ti brani. al' koja je svrha? i hoćeš li se vratiti? i hoće li to biti isto i može li biti isto ako se vratiš...?
-
zelenashica
#37 Re: kako da je osvojim opet
Koja ljubav traži svrhu?JThomas wrote:pa otiđi, ko ti brani. al' koja je svrha? i hoćeš li se vratiti? i hoće li to biti isto i može li biti isto ako se vratiš...?
-
vanjki
#38 Re: kako da je osvojim opet
Ne mogu da shvatim tu recenicu....Volim te ali ne mozemo biti zajednoo..To je nesto najgore sto djevojka moze reci i unistiti muskarca...Zar to ne treba da bude temelj svega 
-
basicman
#39 Re: kako da je osvojim opet
znas sta. nekad se covjek uvrijedi ili razocara pa reaguje. poslje tek nekoliko sedmica kad se sve slegne , desi se i da vidis da si ucinio ili ucinila gresku. nekima su i godine potrebne da uvide neke lose odluke.JThomas wrote:nemaju žene ništa s tim, ljudi su generalno takvi. što će bilo ko otići na taj način ako stvarno voli?
-
udrch
#40 Re: kako da je osvojim opet
Svoju suprugu sam od svih djevojaka volio najviše..nekoliko puta smo prekidali i onda prekinuli skroz..ja bio dosta problematičan, ona povučena..
Ubijedio sam se da je zaboravim i to sam radio svaki dan, kao kad se odvikavaš od pušenja..razum govori nemoj, ali duša ti hoće..i tako ŠEST godina bez kontakta, bez ijedne riječi, nikome nisam dozvolio da mi priča gdje je i šta radi..
I onda jednog dana se pokvari autobus na relaciji Sarajevo - Tuzla u Olovskom lukama, izađem da zapalim cigaru sa ostalim putnicima i ugledam nju..više je nisam mogao potiskivati..
Nakon 2,3 mjeseca je sretnem i pozovem na kahvu u Morića han..jedva je pristala, ali nakon toga smo ponovo zajedno..želio sam zaista samo popiti kahvu, ali sam je na kraju dana (kahva se oduljila nekoliko sahati) pitao da se uda za mene..
Dvije godine poslije smo se vjenčali, godinu dana kasnije dobili sina kojem je sad šest godina..
Ne bih mogao danas zamisliti drugi scenario..
Vidim da imaš sličan problem..moj savjet: nemoj odustajati..
Sigurno je da te voli, ali iz iskustva mog rođaka Španci su gadan narod skroz..on je živio sa djevojkom 7,8 godina, otišla u La Korunju i kad se vratila raskinula sa njim..razlog je bio što je musliman..
Ubijedio sam se da je zaboravim i to sam radio svaki dan, kao kad se odvikavaš od pušenja..razum govori nemoj, ali duša ti hoće..i tako ŠEST godina bez kontakta, bez ijedne riječi, nikome nisam dozvolio da mi priča gdje je i šta radi..
I onda jednog dana se pokvari autobus na relaciji Sarajevo - Tuzla u Olovskom lukama, izađem da zapalim cigaru sa ostalim putnicima i ugledam nju..više je nisam mogao potiskivati..
Nakon 2,3 mjeseca je sretnem i pozovem na kahvu u Morića han..jedva je pristala, ali nakon toga smo ponovo zajedno..želio sam zaista samo popiti kahvu, ali sam je na kraju dana (kahva se oduljila nekoliko sahati) pitao da se uda za mene..
Dvije godine poslije smo se vjenčali, godinu dana kasnije dobili sina kojem je sad šest godina..
Ne bih mogao danas zamisliti drugi scenario..
Vidim da imaš sličan problem..moj savjet: nemoj odustajati..
Sigurno je da te voli, ali iz iskustva mog rođaka Španci su gadan narod skroz..on je živio sa djevojkom 7,8 godina, otišla u La Korunju i kad se vratila raskinula sa njim..razlog je bio što je musliman..
- JThomas
#41 Re: kako da je osvojim opet
što kaže ovaj ispod mene...volim te, ali ne mogu biti s tobom. ja to ne razumijem, ti meni sad i roman možeš napisati, ali ja ne razumijem kako to može da bude. ako ne želiš biti s nekim, onda i ne voliš, sve ostalo je zavaravanje.zelenashica wrote:Koja ljubav traži svrhu?JThomas wrote:pa otiđi, ko ti brani. al' koja je svrha? i hoćeš li se vratiti? i hoće li to biti isto i može li biti isto ako se vratiš...?
- Libyano
#42 Re: kako da je osvojim opet
Jarane, meni je najtezi dio taj sto ste toliko proveli skupa, i sad nakon svega i nakon sto si se navikao na nju trebas da je ostavis ne znajuci ni sam koji je pravi razlog...
Moze se pretpostaviti da roditelji igraju ulogu i da je odgovaraju od veze sa tobom, a ti si njoj otezao time sto nisi htio bebu, vjerovatno u trenucima kad je dozivljavala najvece dvojbe... Sad razmisli malo, saberi se i pocni sa akcijom, zelim ti sve najbolje
Moze se pretpostaviti da roditelji igraju ulogu i da je odgovaraju od veze sa tobom, a ti si njoj otezao time sto nisi htio bebu, vjerovatno u trenucima kad je dozivljavala najvece dvojbe... Sad razmisli malo, saberi se i pocni sa akcijom, zelim ti sve najbolje
-
zelenashica
#43 Re: kako da je osvojim opet
Razumjeti ćeš nekad aBd....JThomas wrote:što kaže ovaj ispod mene...volim te, ali ne mogu biti s tobom. ja to ne razumijem, ti meni sad i roman možeš napisati, ali ja ne razumijem kako to može da bude. ako ne želiš biti s nekim, onda i ne voliš, sve ostalo je zavaravanje.zelenashica wrote:Koja ljubav traži svrhu?JThomas wrote:pa otiđi, ko ti brani. al' koja je svrha? i hoćeš li se vratiti? i hoće li to biti isto i može li biti isto ako se vratiš...?
- JThomas
#44 Re: kako da je osvojim opet
to je brate emotivni sadomazohizam. čuj voljeti nekoga a ne željeti biti sa njim. nema to, za mene to nije ljubav, nekakva emocija sigurno jeste, al' ljubav nije.
-
zelenashica
#45 Re: kako da je osvojim opet
Beba......uh,đe me dirnuLibyano wrote:Jarane, meni je najtezi dio taj sto ste toliko proveli skupa, i sad nakon svega i nakon sto si se navikao na nju trebas da je ostavis ne znajuci ni sam koji je pravi razlog...
Ja počesto kažem eto ko ja bi bebu.......a kad bi mi rek'o de hajmo
-
MajcinaDusica
#46 Re: kako da je osvojim opet
Iako si mi zabranio
da te savjetujem, ja se ne mogu suzdržati. Ima znači nekoliko mogućih scenarija, a ti izaberi koji ti najviše odgovara:
1. Ona vrlo dobro zna šta hoće, da raskine i da te više ne vidi, i to ti je i rekla. Povremeno je uhvati neka nostalgija, pa ti napiše pismo ili nešto tako, ali ne dovoljno da bi se pomirila. U tom slučaju ćeš pretrpjeti još jedan udar i odbijanje, moguće ne i posljednji.
2. Ona veze nema šta hoće, nego joj roditelji diktiraju šta će misliti. U tom slučaju, čak i ako je uspiješ "odvojiti" od roditelja i nagovoriti da bude s tobom, bar ćeš jednom godišnje strepiti da će se s božića kod roditelja vratiti s idejom da treba da se razvede, ili nešto tako.
3. Ona je mislila da bi joj s nekim drugim možda moglo biti bolje nego s tobom, ali tog drugog nije našla, pa ti sad piše pisma da vidi koliko si ti daleko spreman ići i koliko te može gaziti. U tom slučaju će biti spremna na pomirenje, ali samo dok joj se opet ne učini da može imati nekog boljeg.
4. Ona tebe voli, i od tebe je otišla baš zato što te voli. Sad nije spremna priznati da je pogriješila, i govori ti da te ne želi vidjeti samo iz nekog inata, a i svaki dan započinje ljubeći tvoju sliku i moleći Boga da te nanese negdje na njen put da bi te još jednom vidjela, možda poljubila, i onda otrčala radosna u metro.
Ako sam neki preskočila, dodajte.
1. Ona vrlo dobro zna šta hoće, da raskine i da te više ne vidi, i to ti je i rekla. Povremeno je uhvati neka nostalgija, pa ti napiše pismo ili nešto tako, ali ne dovoljno da bi se pomirila. U tom slučaju ćeš pretrpjeti još jedan udar i odbijanje, moguće ne i posljednji.
2. Ona veze nema šta hoće, nego joj roditelji diktiraju šta će misliti. U tom slučaju, čak i ako je uspiješ "odvojiti" od roditelja i nagovoriti da bude s tobom, bar ćeš jednom godišnje strepiti da će se s božića kod roditelja vratiti s idejom da treba da se razvede, ili nešto tako.
3. Ona je mislila da bi joj s nekim drugim možda moglo biti bolje nego s tobom, ali tog drugog nije našla, pa ti sad piše pisma da vidi koliko si ti daleko spreman ići i koliko te može gaziti. U tom slučaju će biti spremna na pomirenje, ali samo dok joj se opet ne učini da može imati nekog boljeg.
4. Ona tebe voli, i od tebe je otišla baš zato što te voli. Sad nije spremna priznati da je pogriješila, i govori ti da te ne želi vidjeti samo iz nekog inata, a i svaki dan započinje ljubeći tvoju sliku i moleći Boga da te nanese negdje na njen put da bi te još jednom vidjela, možda poljubila, i onda otrčala radosna u metro.
Ako sam neki preskočila, dodajte.
-
zelenashica
#47 Re: kako da je osvojim opet
Ti ne hvataš suštinu.......Kazah u procesu shvatanja da li nekog volimo ili ne.......Jesi li nekad čuo da neko tek kad ostane bez nekoga može shvatiti da tog nekoga voli.......JThomas wrote:to je brate emotivni sadomazohizam. čuj voljeti nekoga a ne željeti biti sa njim. nema to, za mene to nije ljubav, nekakva emocija sigurno jeste, al' ljubav nije.
Hajde de da ne navodim primjer mog prvog komšije koji je vlastitu ženu zavolio tek kad se od nje razveo
-
basicman
#48 Re: kako da je osvojim opet
hvala velika. imam vec i posao tamo, kod prijatelja u administraciji njegove firme i znam i jezik prilicno dobro i jos imam ostalih prijatelja. tako da se mogu adaptirati jer nije skroz nova sredina. zbog toga nece izgledati kao da sam se samo vratio da molim. ali samo ako odem, moze nesta biti opet. ako ne pokusam, sigurno vise nikad nista nece biti. zato idem akoBogda sa srecom, bar da znam da nije do mene.sapati srca wrote:zelim sve pokusati, jer nijedna druga mi nije insteresantna ni sekunde, iako sam u vise navrata pokusao.
- Libyano
#49 Re: kako da je osvojim opet
Pa vjerovatno je i ona sama bila tvog misljenja, ali je to vidjela kao jedino rjesenje u trenucima kad su se borili racio i emocije. Teska je to borbazelenashica wrote:Beba......uh,đe me dirnuLibyano wrote:Jarane, meni je najtezi dio taj sto ste toliko proveli skupa, i sad nakon svega i nakon sto si se navikao na nju trebas da je ostavis ne znajuci ni sam koji je pravi razlog...
Moze se pretpostaviti da roditelji igraju ulogu i da je odgovaraju od veze sa tobom, a ti si njoj otezao time sto nisi htio bebu, vjerovatno u trenucima kad je dozivljavala najvece dvojbe... Sad razmisli malo, saberi se i pocni sa akcijom, zelim ti sve najbolje.....sa mog dumanja fkt žene malo jesu čudne po pitanju beba....ali to zbilja ne mora da znači ništa.
-
zelenashica
#50 Re: kako da je osvojim opet
Ljubav ijeste borba.Libyano wrote:Pa vjerovatno je i ona sama bila tvog misljenja, ali je to vidjela kao jedino rjesenje u trenucima kad su se borili racio i emocije. Teska je to borbazelenashica wrote:Beba......uh,đe me dirnuLibyano wrote:Jarane, meni je najtezi dio taj sto ste toliko proveli skupa, i sad nakon svega i nakon sto si se navikao na nju trebas da je ostavis ne znajuci ni sam koji je pravi razlog...
Moze se pretpostaviti da roditelji igraju ulogu i da je odgovaraju od veze sa tobom, a ti si njoj otezao time sto nisi htio bebu, vjerovatno u trenucima kad je dozivljavala najvece dvojbe... Sad razmisli malo, saberi se i pocni sa akcijom, zelim ti sve najbolje.....sa mog dumanja fkt žene malo jesu čudne po pitanju beba....ali to zbilja ne mora da znači ništa.