Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#26 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by Pera Trta »

Alkos wrote:Odmah svi po sarajevskom naglasku,ko eto samo se Sarajlije smiju :?
Meni je moj naglasak najljepsi na svijetu, a kome on smeta, ko voli zavijanja i slicno, nek ide tamo gdje zavijaju!!
Nema problema, arrrane...ocam :D
kojeime

#27 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by kojeime »

Stochar, bez obzira na tvoje namjere, ova tema ce otici smjerom kojim ne treba, a znam da si i ti sam toga svjestan. Mozda da trazis od moderatora da je zakljucaju. Izvini sto se mijesam, ali poznavajuci nas, na kraju ce svakako biti zaljucana.
nivla

#28 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by nivla »

michio wrote:Negdje zavijaju a negdje, najcesce u Sarajevu ne znaju izgovoriti tvrdo c. To mi je 'nako uvijek bilo zanimljivo.
Isto tako na TV i ostatku Bosne za Kozarac kazu Kozaaarac sto je opet nekako meni neugodno cuti. Ispravno je kratko -Kozarac.

Prihvatam da za Zenicu kazete Zeeenica i za Skenderiju Skendeeerija, ali zapadno od Vrbasa tako se ne govori.
ostavimo po strani melisin naglasak , ali ja bih te zamolio da mi kazes koje je to slovo tvrdo c, sta to zapravo znaci, ja ne znam za takav samoglasnik/suglasnik, cuj tvrdo c, ali valjda ovi sto se prave pametni opipali svako slovo pa valjda znaju jel me(h)ko ili je tvrdo
sto se tice melise nadam se da zivi u uvjerenju "vazno je biti popularan po bilo koju cijenu"
Alkos

#29 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by Alkos »

Pera Trta wrote:
Alkos wrote:Odmah svi po sarajevskom naglasku,ko eto samo se Sarajlije smiju :?
Meni je moj naglasak najljepsi na svijetu, a kome on smeta, ko voli zavijanja i slicno, nek ide tamo gdje zavijaju!!
Nema problema, arrrane...ocam :D
Aha, jes' jes' bas tako, Jarrrrrane...
michio

#30 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by michio »

nivla wrote:
michio wrote:Negdje zavijaju a negdje, najcesce u Sarajevu ne znaju izgovoriti tvrdo c. To mi je 'nako uvijek bilo zanimljivo.
Isto tako na TV i ostatku Bosne za Kozarac kazu Kozaaarac sto je opet nekako meni neugodno cuti. Ispravno je kratko -Kozarac.

Prihvatam da za Zenicu kazete Zeeenica i za Skenderiju Skendeeerija, ali zapadno od Vrbasa tako se ne govori.
ostavimo po strani melisin naglasak , ali ja bih te zamolio da mi kazes koje je to slovo tvrdo c, sta to zapravo znaci, ja ne znam za takav samoglasnik/suglasnik, cuj tvrdo c, ali valjda ovi sto se prave pametni opipali svako slovo pa valjda znaju jel me(h)ko ili je tvrdo
sto se tice melise nadam se da zivi u uvjerenju "vazno je biti popularan po bilo koju cijenu"
cc, sad se kao pravimo i pametni
Baltazar_khan

#31 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by Baltazar_khan »

Opet stochar o melisi :lol:
springtime

#32 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by springtime »

Pročitah neke od komentara na onoj temi prije i na portalu. Strava i užas.

Prosto je degutantno da se ova tema stalno iznova potencira (iz bilo kojeg razloga).

Ne bih da ulazim ovom prilikom u to šta je nekom smiješno i kakav ko smisao za humor ima, već da se osvrnem na rasprave o nečijoj pismenosti i to na osnovu usmenog uzorka!

O onima koji bi da propisuju šta je pravilno a šta nepravilno, ko je seljak a ko građanin, ko je obrazovan a ko ne (po njihovom skromnom mišljenju a pri tom su sami sebi mjera) ne bih ovom prilikom. (Da mi je samo znat' ko to nikad u svom životu nije čuo drugačiji naglasak pa se sad ko' čudi "zar i to ima")

Da ne dužim, neko je to već puno bolje rekao a tiče se ispravnog jezika (i govora).
Evo šta jednom prilikom prof. M. Riđanović reče (isprika zbog malo dužeg citata):
Pošto mi JEZIVO zaostajemo u nauci a i u školi učimo djecu "nauci" staroj dvije i više hiljada godina, moram čitaocima održati kraće predavnje iz lingvistike.

Danas se smatra da su pojmovi pravilno i nepravilno nespojivi sa ljudskim jezikom. Lingvistika je nauka, a nauke ne dijele ono što proučavaju na pravilne i nepravilne pojave. Jeste li čuli da je neki astronom podijelio nebeska tijela na "pravilna" i "nepravilna", da je sociolog rekao da su neki vidovi čovjekovog ponašanja u društvu "nepravilni"? Sve su nauke danas deskriptivne, one samo opisuju, nikad ne propisuju. Savremni lingvista proučava sve zvukove koji izlaze iz ljudskih usta (osim onih koji prate refleksne fiziološke radnje). Ljudi posjeduju nevjerovatnu jezičku sposobnost, kojoj zasad nema premca u Kosmosu. Ta sposobnost nam omogućava da, bez ikakve poduke, naučimo savršeno jezik sredine u kojoj rastemo već do pete-šeste godine života.

Vi ćete sada upitati: "Pa zar nije nepravilno kad Nišlija kaže da je "iz Niš", kad bosanki seljak kaže "hotio sam rijet"? Ako su to oni rekli prirodno (dakle ne vještački, kao što to čini Ivanković), slijedeći svoje intimno jezičko osjećanje, onda moderni lingvista nema šta prigovoriti njihovim iskazima, jer njima u lingvističkom smislu ništa ne fali. Ali fali u društvenom, jer njihovi dijalekti nemaju društveni prestiž kakav ima dijalekt zvani standardni (ranije književni) jezik. Odsustvo padeža u Niškom nije znak njegove niže lingvsitičke vrijednosti (po tom kriteriju Engleski bi bio prava katastrofa), ali mi to odsustvo asociramo sa jednim društveno inferiornim dijalektom. Da je kojim slučajem Vuk bio Nišlija i da je odlučio da svoj govor uzme za osnovicu književnog jezika, danas bi se pričali vicevi o primitivnom Hercegovcu koji opterećuje svoj govor gomilom nepotrebnih padeža!

Svaki jezik se sastoji od više "podjezika" (različitih po geografskoj, socijalnoj, profesionalnoj itd. osnovi) i svaki podjezik ima njemu svojstvenu leksiku a ponekad i gramatiku. Znanje maternjeg jezika mjeri se isključivo intuitivnim znanjem njegovih "podjezika".
P.S. Možda prvenstveno gađenje prema onom ko je pokrao ovu djecu i pokvario im toliko iščekivanu matursku ekskurziju, sprečava da vidim bilo kakvu vrstu humora :?

P.P.S.Nije nepoznata ova vrsta internet bullyinga (i čini mi se nepostojanje adekvatnog sankcioniranja), ali to bi mogla biti posebna tema.
cyprus

#33 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by cyprus »

Baron_Samedi wrote:Pogledao sam doticni humoristicki klip o izvjesnoj srednjoskolki iz Banovica. Nakon dvaput pregledanog klipa, zakljucio sam da vecina bosanaca ima problema sa sluhom. Naime, djevojka je rekla podrhtivajucim, na rubu placa glasom: ljudi, kisla mi je glaaava.

Da, I? :?

Ostao sam frapiran da se kojekakvi papci iscudjavaju ovoj recnici i jos falsifikuju i umecu druge glasove.
ona nije retadrdirana, nema govornu manu
:? Majstore, o cemu ti? Dobro? Zdravo?

Onaj ko umislja glasove, vjerovatno boluje od Sch. Prema broju onih kojima se pricinio glas "O", izgleda da je ta opasna bolest u bh drustvu poprimila epidemske razmjere.

Usput receno, paralela sa ovima amerikancem je promasena i neduhovita.
Ni ja uopšte ondje nisam čuo da je rekla glOva :-) , nego da je samo ono A zadrhatlo... Al' eto... Meni je doduše smješnija rečenica ''kisla mi je glava'' nego izgovor, ali i to mi je više simpatično nego za ismijavanje...
belafonte

#34 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by belafonte »

nivla wrote:

Čovjek je vjerovatno mislio na slovo č, i u pravu je (i sam imam poteškoće s tim :D )...

A što se tiče Melise - najjača pljeska u gradu, kad ti pokisne glava u 2 ujutro :-) :P
Ahmmed

#35 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by Ahmmed »

Meni je najveći ibret u cijeloj priči što djevojka uopće nije rekla glOva, već glava. Zapravo,jedino u toj riječi nije koristila poluotvoreno A, za razliku od drugih, kao što su :plOtili , zOlog,....

Ovo poluotvoreno A, karakteristika je govora dobrog dijela sjeveroistočne Bosne, te dijelova Podrinja.

Ne znam odakle su oni koji ovu vrstu govora ovako žestoko ismijavaju nekoliko zadnjih nedjelja.

Znam samo da mi koji smo učili govoriti u Sarajevu, imamo najmanje prava na to. Nigdje se jezik nije iskvario u tolikoj mjeri, kao u Sarajevu u zadnjih pedesetak godina.....Stari sarajevski narodni govori, imali su mnogo više sličnosti sa standardnim jezikom, nego ovo čudo od govora kojim priča dio stanovnika Sarajeva u zadnjih nekoliko decenija.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#36 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by Pera Trta »

Ahmmed wrote:Meni je najveći ibret u cijeloj priči što djevojka uopće nije rekla glOva, već glava. Zapravo,jedino u toj riječi nije koristila poluotvoreno A, za razliku od drugih, kao što su :plOtili , zOlog,....

Ovo poluotvoreno A, karakteristika je govora dobrog dijela sjeveroistočne Bosne, te dijelova Podrinja.

Ne znam odakle su oni koji ovu vrstu govora ovako žestoko ismijavaju nekoliko zadnjih nedjelja.

Znam samo da mi koji smo učili govoriti u Sarajevu, imamo najmanje prava na to. Nigdje se jezik nije iskvario u tolikoj mjeri, kao u Sarajevu u zadnjih pedesetak godina.....Stari sarajevski narodni govori, imali su mnogo više sličnosti sa standardnim jezikom, nego ovo čudo od govora kojim priča dio stanovnika Sarajeva u zadnjih nekoliko decenija.
:thumbup:
extraordinary

#37 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by extraordinary »

I meni je žalosno što Melisu ismijavaju razni mediokriteti. Ok, i meni je bilo malo smiješno kad sam prvi put gledao, ali u nekom drugom smislu, više simpatično nego smiješno zapravo. Problem je što većina Melisu sudi kao neku glupaču, retardiranu ili manje vrijednu osobu zbog one izjave, što je potpuno pogrešno. Inače, studiram ekonomiju, ima puno raje sa strane i ponekad se zgrozim koliko ovih lokalnih Sarajlija ima nešto protiv njih. Naravno da i njih ima svakakvih, ali to nije razlog da ga kriviš za svaki svoj neuspjeh. Neshvatljiv mi je argument lokalnih lezihljebovića da, citiram: Ja ih organski ne mogu, došli lole naša radna mjesta da uzmu''. Pa lola si, ili budi bolji od njeg ili se poklopi i u mišiju rupu.
Troll_Happens

#38 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by Troll_Happens »

Pera Trta wrote:Melisin komentar na sve:

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/101224031

zanimljivo kao i ca 470 komentara ljudi koji su komentirali pomenuti video.... kako besposlenog svijeta ima to je cudo jedno ako se nastavi preci ce danas i 1000 kmentara :run:
Murat Sabanovic

#39 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by Murat Sabanovic »

jebote ,vi ne osudjujete kriminalce sto pokradose melisu i njene kolege,vec diskutujete o nagalsku ljudi iz jedne regije.mene je u onom video "razbijesnio" lopovluk ,a i sama FTV koja govori o mjesovitoj skoli iz banovica.
Pera Trta

#40 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by Pera Trta »

Pa mješovita srednja škola, šta je tu čudno? Znači, škola u kojoj se nalazi više usmjerenja. To je uobičajeno u manjim mjestima. I srednja škola koju sam ja završio se zvala "mješovita".
JThomas

#41 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by JThomas »

pa i imaš i u sarajevu škola sa "mješovita" u imenu.
sa obzirom na...

#42 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by sa obzirom na... »

Ocekivao sam cudo od klipa....
Kad ono samo naglasak vise nego poznat, cest u selima oko Zivinicama, Banovica , Kalesije i dijelu podrinja .
Otidjite na pijacu u bilo od kojih ovih mjesta, pa kod onih nena sto prodaju domaca jaja i kajmak, pa probajte tu se zasmijati, u javnosti, lako se zajebavati s nekim sakriven iza monitora i tastature...
Kada su u pitanju urnebesni naglasci, ja jedino sto bi mozdas ismijao, jer po meni to moze da se kontrolise, jeste jedna vrsta podrigivanja nekih ljudi iz ovoga kraja, po zvuku najbliza curkinom(tukinom) glasanju, to se mora cuti, ne moze se opisati, to da neko snimi kada "neke" zene sa sela izlaze iz cevabdzinice i podriguju, to bi dostiglo milion posjeta na youtubu...
Melisa mi s druge strane djeluje potreseno, a ko ne bi bio da citav put provedes na mokrom sjedistu dok ti pada kisa na glavu, ja bi jebao svima mater na nacionalnoj televiziji, pa bi me vrtili ko Natasu Bekvalac sa njenim jedi govna...
Troll_Happens

#43 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by Troll_Happens »

Stvarno svaka cast svima koji su ostavili komentare... valjda ce se uspijeti nekad o sebi zabaviti.... :x

Melisa S. se ispisala iz škole. Nije se mogla nositi sa galopirajućim ludilom svoje okoline. Bila je prva žrtva kolektivnog mobinga u Bosni i Hercegovini. Gomila kretena, njih nekoliko stotina hiljada, doveli su jednu tinejdžerku na rub nervnog sloma i natjerali je da napusti školu.

A sve je počelo kada su učenici Mješovite srednje škole u Banovićima krenuli na maturalnu ekskurziju. Krenuli su ali nisu daleko otišli, do Pule. Tamo ih je čekalo iznenađenje. Novac koji su uplatili za ekskurziju nikada nije stigao do Hotela Pula, gdje su se srednješkolci trebali smjestiti. Kasnije se saznalo da su pare pokradene. U međuvremenu, djeca su, njih 123, čekali satima ispred hotela dok se razriješi misterija lažne ekskurzije. Na koncu su skupili novac i platili noćenje. Po povratku u Banoviće pred Školom su se okupili i učenici i roditelji razočarane djece. Tražili su odgovornost direktora i svih onih koji su pokrali pare od ekskurzije. Tu su se pojavile kamere i tada se život Melise S. pretvara u pakao. Prostodušna izjava revoltirane tinejdžerke postala je predmet najgorih poniženja i maltretiranja. Njena izjava, izgovorena onako kako govori većina vršnjaka iz njenog okruženja, kako govore njeni roditelji, nastavnici..., postala je Melisina noćna mora. Njena izjava kako su ona i njeni drugovi satima morali stajati ispred hotela, kako bi saznali da su pokradeni postavljena je na YouTube, a Melisa na stub srama. Ubrzo su se pojavile idiotske fotomontaže, napravljene su facebook grupe na kojima su se praznili isfrustrirani kompleksaši, tipični proizvod Neue Bosnische Kunst generacije.

Melisa nije mogla više da trpi teror pomahnitale rulje i odlučila je da napusti školu. Ekskurzija, koja je trebala biti kruna školovanja, tinejdžerska avantura koja se pamti do kraja života, sada prijeti da uništi jedan mladi život.

IZVOR: http://www.tuzla-x.ba/Vijesti/sluaj-melise-s.html
MrMaliJoe

#44 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by MrMaliJoe »

JThomas wrote:ma drug, lako je to tebi reći, al' stavi se u situaciju pa reci iskreno kako bi tebi bilo. koliko god da je ismijavanje nezasluženo...opet je ismijavanje, i to masovno, to su vicevi, obrade, photoshopovi...pa nije čovjek kamen da mu bude svejedno.
Pera Trta

#45 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by Pera Trta »

sa obzirom na... wrote:Ocekivao sam cudo od klipa....
Kad ono samo naglasak vise nego poznat, cest u selima oko Zivinicama, Banovica , Kalesije i dijelu podrinja .
Otidjite na pijacu u bilo od kojih ovih mjesta, pa kod onih nena sto prodaju domaca jaja i kajmak, pa probajte tu se zasmijati, u javnosti, lako se zajebavati s nekim sakriven iza monitora i tastature...
Kada su u pitanju urnebesni naglasci, ja jedino sto bi mozdas ismijao, jer po meni to moze da se kontrolise, jeste jedna vrsta podrigivanja nekih ljudi iz ovoga kraja, po zvuku najbliza curkinom(tukinom) glasanju, to se mora cuti, ne moze se opisati, to da neko snimi kada "neke" zene sa sela izlaze iz cevabdzinice i podriguju, to bi dostiglo milion posjeta na youtubu...
Melisa mi s druge strane djeluje potreseno, a ko ne bi bio da citav put provedes na mokrom sjedistu dok ti pada kisa na glavu, ja bi jebao svima mater na nacionalnoj televiziji, pa bi me vrtili ko Natasu Bekvalac sa njenim jedi govna...
Pera Trta

#46 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by Pera Trta »

Jedan001 wrote:Stvarno svaka cast svima koji su ostavili komentare... valjda ce se uspijeti nekad o sebi zabaviti.... :x

Melisa S. se ispisala iz škole. Nije se mogla nositi sa galopirajućim ludilom svoje okoline. Bila je prva žrtva kolektivnog mobinga u Bosni i Hercegovini. Gomila kretena, njih nekoliko stotina hiljada, doveli su jednu tinejdžerku na rub nervnog sloma i natjerali je da napusti školu.

A sve je počelo kada su učenici Mješovite srednje škole u Banovićima krenuli na maturalnu ekskurziju. Krenuli su ali nisu daleko otišli, do Pule. Tamo ih je čekalo iznenađenje. Novac koji su uplatili za ekskurziju nikada nije stigao do Hotela Pula, gdje su se srednješkolci trebali smjestiti. Kasnije se saznalo da su pare pokradene. U međuvremenu, djeca su, njih 123, čekali satima ispred hotela dok se razriješi misterija lažne ekskurzije. Na koncu su skupili novac i platili noćenje. Po povratku u Banoviće pred Školom su se okupili i učenici i roditelji razočarane djece. Tražili su odgovornost direktora i svih onih koji su pokrali pare od ekskurzije. Tu su se pojavile kamere i tada se život Melise S. pretvara u pakao. Prostodušna izjava revoltirane tinejdžerke postala je predmet najgorih poniženja i maltretiranja. Njena izjava, izgovorena onako kako govori većina vršnjaka iz njenog okruženja, kako govore njeni roditelji, nastavnici..., postala je Melisina noćna mora. Njena izjava kako su ona i njeni drugovi satima morali stajati ispred hotela, kako bi saznali da su pokradeni postavljena je na YouTube, a Melisa na stub srama. Ubrzo su se pojavile idiotske fotomontaže, napravljene su facebook grupe na kojima su se praznili isfrustrirani kompleksaši, tipični proizvod Neue Bosnische Kunst generacije.

Melisa nije mogla više da trpi teror pomahnitale rulje i odlučila je da napusti školu. Ekskurzija, koja je trebala biti kruna školovanja, tinejdžerska avantura koja se pamti do kraja života, sada prijeti da uništi jedan mladi život.

IZVOR: http://www.tuzla-x.ba/Vijesti/sluaj-melise-s.html
Vjerovati navodnom intervjuu u bulevarskom polutabloidu za besposlen ženski svijet, prema kojem je Melisa cio slučaj iskulirala, ili kvazipotresnom patetičnom i nepotpisanom članku na nekom portalu, koji ne navodi nikakve izvore. Hmmmm...tough decision. :roll:
extraordinary

#47 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by extraordinary »

Pa iskulirati niko nije mogao, to je sigurno. Sad, da li je baš odustala od škole ne znam, mada ništa nije nemoguće.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#48 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by ladyblue18 »

Ja se fakat nadam da je ovo supljak.
Ona je i sama rekla (ako je vjerovati Graciji) da nema problema u svom okruzenju, a kontam da bi tako nesto se desilo neko mora biti prvo zrtva blize okoline.
Iako me nista ne bi iznenadilo. :roll:
ultima_palabra

#49 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by ultima_palabra »

Na stranu Melisa, ali ovo što su Ameri uradili je presmiješno :D Bolja pjesma od pola ove nove produkcije :D
black

#50 Re: Antoine Dodson Vs. Melisa S.

Post by black »

sad svi nesto lafo analiziraju i osudjuju, a kad se klip pojavio vecina se smijala i pisali glOva ovo ono...nasha posla, samo da se drugom smijati
Locked