Ipak je to malo složenije nego se čini. Veliku ulogu igra tržište, a nakon toga naravno i politika, gdje će naša vlada pod pritiskom stranih da popusti i tako proda državnu imovinu...Daj Bože da ne bude tako, za neka preduzeća, ali neka su odavno trebala to da urade!antimobbing wrote:To i jeste taktika, da se profitabilne državne firme uništavaju i prodaju za marku.fidoremilienko wrote: Sve će to otići u privatluk! Tako je i najbolje, ne može budžet da izdrži ogromne gubitke koje prave državna preduzeća!
Nakon toga, se odjednom kao lafo oporave i onda preprodaju za milione.
Takvih primjera ima dosta a sve po istom šablonu.
Zar te nije sramota GRAS-u...
- fidoremilienko
#26 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
-
VjecitiStudent
#27 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
To ti je bilo tako dok nismo imali desetine hiljada managera u gradu.muha_sa wrote:šta bi sa zaledjenih stajališta![]()
![]()
eeeeeeeesad ce starohan da vam rekne
![]()
u moj vakat svak ispred svoje avlije jal kapije moro snijeg i led ocistit.
-jutros se umal ne polomih dok do Merkura dodjohniko ispred svoje radnje ocistio nije a o ulazima da i ne govorim---šta cu-moradoh se ja potrudit pa ispred svog ocistit--da mi se kona ne sjarga
Gdje si vidio da manager cisti?
- Hemera
#28 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
Problem je jer RAD je sve prepustio pojedincima.GRAS jeste nadlezan za stajalista,nadlezni su stanari za ciscenje ispred kuca poslovnih prostora a RAD se sveo samo za ciscenje glavnih saobracajnica kada rokne snijeg.
GRAS bi trebao nazvati RAD da posalju svoje cistace sa lopatama i da ociste stanice.Jer ionako nista ne ciste po gradu,i nema ih nigdje na vidiku.Valjda cekaju da se snijeg otopi.haha
GRAS bi trebao nazvati RAD da posalju svoje cistace sa lopatama i da ociste stanice.Jer ionako nista ne ciste po gradu,i nema ih nigdje na vidiku.Valjda cekaju da se snijeg otopi.haha
- bpsang
#29 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
Dovoljo sam ja radio i bogatio pojedince.ssmmiilleeyy wrote:Pola grada okovano ledomPola Evrope okovano ledom
Što nisi ti bio dobrovoljac i sve lagano pocistio
Za primjer drugima![]()
Ljudi .. ovdje se radi o nekoliko cm snijega. vi stariji sjecate se Olipijade, pao snijeg u toku noci pola metra , i nestao sa gradskih ulica, danas to nije moguce, a prioritet je gradsko jezgro, za ostalo nije bitno, trebao sam a ne znam zbog cega nisam dokazati ledenu plohu ispred tramvajskog stajalista na Ilidzi.
SRAMOTA FUJJJJ...GRAS
Last edited by bpsang on 20/12/2010 12:39, edited 1 time in total.
- fidoremilienko
#30 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
Ma ne, nego ih je iznenadio snijeg u ovo doba godine!Hemera wrote: Valjda cekaju da se snijeg otopi.haha
- Comrad
#31 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
Pa idite autima.
I jedite kolače.

I jedite kolače.
- Lady Saray
#32 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
vidjeh ih ja jutros da ciste. 5-6 grasovaca al ascare grasovci hem nekim pise na ledjima hem imaju one crvene revizorske jakne
razbijali led pa lopatali pa onda naidje najmladji i sve to fino posoli 
- Urban B.
#33 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
Lady Saray wrote:vidjeh ih ja jutros da ciste. 5-6 grasovaca al ascare grasovci hem nekim pise na ledjima hem imaju one crvene revizorske jaknerazbijali led pa lopatali pa onda naidje najmladji i sve to fino posoli
Ma mora ih narod vidjet da nesto rade pa da ih i podrzi u ovom dolazecem strajku
-
zonbirile
#34 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
------------------------------------Lady Saray wrote:vidjeh ih ja jutros da ciste. 5-6 grasovaca al ascare grasovci hem nekim pise na ledjima hem imaju one crvene revizorske jaknerazbijali led pa lopatali pa onda naidje najmladji i sve to fino posoli
nisu sigurno,ne hvata se sanđaklija lopate
- therrarrius
#35 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
Jah, ugrubo ti na ovo dodje.Comrad wrote:Pa idite autima.
I jedite kolače.
-
thepatriot
#36 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
100_KA wrote:Tramvajska stajalista okovana ledom.
Čiji je to posao Radnika GRAS-a ili KJKP - RAD
Samo posuti so ...
Kompletno stajalište na Ilidzi uključujuči i autobusko stajaliste je okovano ledom.
SRAM TE I STID BILO GRAS-u, kad se nisi udostojio da gradjani iz tramvaja izadju,a da se ne nadju pod šinama polomljenih nogu i ruku FUJ.....
a ZNATE da naplačujete enormno visoke cijene prevoza, a niste u stanju da odrzavate ono što je vaše.
Ovo treba da pročita gospodin Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Betmen ti ovo ne prati
- madner
#37 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
Samo da podrzim prave junake ulice, vozace GRAS-a. Manevri koje svakodnevno izvode spadaju u najtezu kategoriju djilkoskih poteza:
1. Skretanje iz trake za pravo preko reda i poslje semafora, visoko slozen potez koji zahtjeva precizno krsenje velikog broja pravila.
2. Proci kroz crveno i onda zaustaviti saobracaj dok se ne uvalis, ovo nije slozen potez, ali je svakako hrabar kada se vozi veci broj putnika.
3. Preticanje, jer po ledu nista bolje ne klizi od velikog autobusa
itd...
1. Skretanje iz trake za pravo preko reda i poslje semafora, visoko slozen potez koji zahtjeva precizno krsenje velikog broja pravila.
2. Proci kroz crveno i onda zaustaviti saobracaj dok se ne uvalis, ovo nije slozen potez, ali je svakako hrabar kada se vozi veci broj putnika.
3. Preticanje, jer po ledu nista bolje ne klizi od velikog autobusa
itd...
-
njonjica
#38 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
zonbirile wrote:------------------------------------Lady Saray wrote:vidjeh ih ja jutros da ciste. 5-6 grasovaca al ascare grasovci hem nekim pise na ledjima hem imaju one crvene revizorske jaknerazbijali led pa lopatali pa onda naidje najmladji i sve to fino posoli
nisu sigurno,ne hvata se sanđaklija lopate
Bogami jesu...i ja sam ih vidjela..
- cyprus
#39 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
Otkad je studentska godišnja karta 50 KM ja se ne žalim na GRAS
i dok je tako meni će bit super, taman se vozali u tramvajima bez krovova
. Mi građani Sarajeva jednostavno ne zaslužujemo bolju uslugu gradskog prevoza i ne znam zašto se neko uopšte žali...
- perfect_guy
#40 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
50 markica i lagano s penzićima pod rukucyprus wrote:Otkad je studentska godišnja karta 50 KM ja se ne žalim na GRASi dok je tako meni će bit super, taman se vozali u tramvajima bez krovova
. Mi građani Sarajeva jednostavno ne zaslužujemo bolju uslugu gradskog prevoza i ne znam zašto se neko uopšte žali...
- nineinchnails
#41 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
A to sto su gradjanima Sarajeva oduzeli parking na Dobrinji nakon godina uzurpiranja trolejbuskom i autobuskom okretnicom, to nikom nista?!
Ima puno vecih problema od cisenja snijega i leda, a mi se time bakcemo.
Pa i treba nam tako kad smo budalasti..........sutra ce nam autobuse i trolejbuse ispred ulaza parkirati i nikom nista.
Sve kantonalne usluge vise nisu kantonalne nego kriminalne: Kriminalno Javno Preduzece GRAS je ociti primjer krsenja milion pravila u saobracaju (pa nikom nista), uzurpiranja parkinga (pa nikom nista) i na kraju "otimanja" parkinga (pa nikom nista), naplacivanja svojih kriminalnih usluga u neuslovnim prevoznim stredstvima vise nego sto treba (pa nikom nista), a mi se oko snijega i leda sekiramo. HEJ?
Ako je Betmen dozvolio svojim parafom da se parking na Dobrinji oduzme gradjanima.....................
Ima puno vecih problema od cisenja snijega i leda, a mi se time bakcemo.
Pa i treba nam tako kad smo budalasti..........sutra ce nam autobuse i trolejbuse ispred ulaza parkirati i nikom nista.
Sve kantonalne usluge vise nisu kantonalne nego kriminalne: Kriminalno Javno Preduzece GRAS je ociti primjer krsenja milion pravila u saobracaju (pa nikom nista), uzurpiranja parkinga (pa nikom nista) i na kraju "otimanja" parkinga (pa nikom nista), naplacivanja svojih kriminalnih usluga u neuslovnim prevoznim stredstvima vise nego sto treba (pa nikom nista), a mi se oko snijega i leda sekiramo. HEJ?
Ako je Betmen dozvolio svojim parafom da se parking na Dobrinji oduzme gradjanima.....................
-
VjecitiStudent
#42 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
Kakve sad ima veze Behmen sa parkinzima i Grasom?nineinchnails wrote: Ako je Betmen dozvolio svojim parafom da se parking na Dobrinji oduzme gradjanima.....................
-
Omerovim_Koracima
#43 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
A sto su sdpovci navalili da uniste gras.

- therrarrius
#44 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
prije sdp-a gras je ocito cvjetao?Omerovim_Koracima wrote:A sto su sdpovci navalili da uniste gras.![]()
![]()
- bpsang
#45 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
Jah...ko li ih je dovukao iz Sandzaka SDP sigurno nije....therrarrius wrote:prije sdp-a gras je ocito cvjetao?Omerovim_Koracima wrote:A sto su sdpovci navalili da uniste gras.![]()
![]()
predje ovo u politizaciju ....mogli bi i pod LOKOT
-
Omerovim_Koracima
#46 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
Ko je skino onog direktora prije Boskaila,kad je Gras funkcioniso,dok sdpovci nisu umjesalli prstetherrarrius wrote:prije sdp-a gras je ocito cvjetao?Omerovim_Koracima wrote:A sto su sdpovci navalili da uniste gras.![]()
![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#47 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
ma šta očekujete od firme koja postoji preko 100 godina a nije u stanju načiniti normalan vozni red
za trolejbuse i tramvaje nego prvi polazi u ..... zadnji polazi u i idu u intervalu od ...minuta...to niđe u normalnim gradovima nema
kad neko nije u stanju izračunati koliko vozilu treba od stanice do stanice suvišno je išta pričati

kad neko nije u stanju izračunati koliko vozilu treba od stanice do stanice suvišno je išta pričati
-
Envy
#48 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
.
Last edited by Envy on 12/01/2012 19:30, edited 1 time in total.
-
Leenaa
#49 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
Envy wrote:Izgleda da ce ovo biti rjesenje pojedincima...![]()
- munevera44
#50 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...
Većina zaposlenih došla u GRAS ovako obuveniLeenaa wrote:Envy wrote:Izgleda da ce ovo biti rjesenje pojedincima...![]()
![]()
![]()