zamijena ulja u automatu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kreso_atac

#26 Re: zamijena ulja u automatu

Post by kreso_atac »

Ma naravno, zato i kazem nije lijepo sve generalizovat, isto tako ni svi evropski i americki nisu istog kvaliteta.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#27 Re: zamijena ulja u automatu

Post by corolla02 »

slazem se kreso, ne treba al me je iskustvo naucilo od svih polovnih auta koja se prodaju u SAD sa transmisijom najmanje ih je fels sa Toyotinom, dok recimo kod honde imaju X problema od elektronike do hidraulike, ista stvar je sa evropskim polovnim transmisijama, opet koji ih je najveci broj proizvedenih u Japanu ali su instalirani od strane originalnih kuca. Amerikanci su opet nesto izmedju, GM najcesce vaze za najbolje, Chrysler opet srednja zalost.

@postavljacu teme;
to tvoje trzanje tesko da se moze izbjeci bez detaljnijeg uvida od strane servisa. Najbolje ti je da potrazis misljenja dva servisa pa da vidis sta ce ti reci. Opravak transmisije je najcesce i najskuplji zahvat na autu, tako da servisi time dosta manipulisu. Tamo, kazu ti jedno kao problem a ustvari je nesto trece, da bi doso do ovog djela moram skinuti onaj dio i sl. Ja da sam na tvom mjestu bih zamjenio ulje i filter ili resetovato njezin software ako nije skup. A ta transmisija opet, moze potrajati za zivota auta, te promjena ulja ti je najjednostavnija i najjeftinija solucija za produzenje njezinog zivota. Ali opet ako ti smeta to trzanje, onda gledaj da je se rijesis tj. auta.
Bordolini

#28 Re: zamijena ulja u automatu

Post by Bordolini »

corolla02 wrote::D vidi evropljana i transmisija; jos jedan dokaz Japan rulez :-D
Sta mislis sto sam mu rekao da kupi toyotin t14 fluid ako ne nadje mobil jws 3309? I sta mislis koji je mjenjac u njegovom autu? :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#29 Re: zamijena ulja u automatu

Post by corolla02 »

zemlja porjekla je japan naravno, sad ko je radi specificno, to ne znam

ali znam da kad naletim na polovnjak sa evropskim predznakom a uz to automatik, zaobilazim u sirokom luku, zbog radi glavobolje :-D
Bordolini

#30 Re: zamijena ulja u automatu

Post by Bordolini »

corolla02 wrote:zemlja porjekla je japan naravno, sad ko je radi specificno, to ne znam

ali znam da kad naletim na polovnjak sa evropskim predznakom a uz to automatik, zaobilazim u sirokom luku, zbog radi glavobolje :-D
Ma dusha pametna, sve zna.
Mazda je #1 u svijetu, bmw je precjenjena karina. Jel moze tako?
Post Reply