Starost planete

Rasprave o vjerskim temama.
NIN

#26 Re: Starost planete

Post by NIN »

arte.fakt wrote:
NIN wrote: Bas se nesto pitam a gdje li vam je Kotromanja pa tamam da se upotpuni taj famozni Trio fantastikus na jednoj, nadasve zanimljivoj temi. :lol:
bas si duhovit evo cijepam se od smijeha ... obje tvrdnje koje su iznesene u milijardama ili hiljadam godina su smjesne ...
Znam, znam da su ti smjesne. :lol:

Nego, dje Kotromanja ba. Jebes 'vako sjelo brez njeg. Vas dvojica ste male mace spram njega al jope, kad malo bolje skontas, kad ste u triu malo je rec da odisete onom iskonskom mudroscu. :lol:
arte.fakt

#27 Re: Starost planete

Post by arte.fakt »

NIN wrote:
arte.fakt wrote:
NIN wrote: Bas se nesto pitam a gdje li vam je Kotromanja pa tamam da se upotpuni taj famozni Trio fantastikus na jednoj, nadasve zanimljivoj temi. :lol:
bas si duhovit evo cijepam se od smijeha ... obje tvrdnje koje su iznesene u milijardama ili hiljadam godina su smjesne ...
Znam, znam da su ti smjesne. :lol:

Nego, dje Kotromanja ba. Jebes 'vako sjelo brez njeg. Vas dvojica ste male mace spram njega al jope, kad malo bolje skontas, kad ste u triu malo je rec da odisete onom iskonskom mudroscu. :lol:
kad bih nas bilo 5 puta vise tesko da bih nadmasili tvoju inteligenciju ... ti si neprikosnoven ...
black

#28 Re: Starost planete

Post by black »

ovakva i slicne teme su zanimljive bile i ostace, sa naucnim prepucavanjima, dokazima itd. ali kao i ostale pretvorice se u dokazivanje da li Bog postoji ili ne :wink:
npr. sve i da se zna u bobu koliko je stara, kakav bi to uticaj imalo na necije vjerovanje?
arte.fakt

#29 Re: Starost planete

Post by arte.fakt »

black wrote:ovakva i slicne teme su zanimljive bile i ostace, sa naucnim prepucavanjima, dokazima itd. ali kao i ostale pretvorice se u dokazivanje da li Bog postoji ili ne :wink:
npr. sve i da se zna u bobu koliko je stara, kakav bi to uticaj imalo na necije vjerovanje?
:thumbup: samo bih dodao kako ce ta cinjenica pomoci nekome da bolje zivi ... kako ce doprinjeti kvalitetnijem zivotu pojedinca ?
statix

#30 Re: Starost planete

Post by statix »

samo bih dodao kako ce ta cinjenica pomoci nekome da bolje zivi ... kako ce doprinjeti kvalitetnijem zivotu pojedinca ?
Cuj kako. Pa nece ti ublehasi poput Miroljuba moci prodavati muda pod burege... :D

Inace nauka nije nikako doprinijela kvalitetu zivota, nego vjerske zajednice... :lol:
arte.fakt

#31 Re: Starost planete

Post by arte.fakt »

statix wrote:
samo bih dodao kako ce ta cinjenica pomoci nekome da bolje zivi ... kako ce doprinjeti kvalitetnijem zivotu pojedinca ?
Cuj kako. Pa nece ti ublehasi poput Miroljuba moci prodavati muda pod burege... :D

Inace nauka nije nikako doprinijela kvalitetu zivota, nego vjerske zajednice... :lol:
to je baska bitno ... nauka jeste ali naklapanja oko odredjenih nebuloznih teorija nisu niti ce ...
cikafe

#32 Re: Starost planete

Post by cikafe »

arte.fakt wrote:
Cuba Libre wrote:Stara je 4,54 milijarde godina. Možda nije pravo mjesto, ali svakako preporučujem da pogledate

http://dsc.discovery.com/tv/stephen-hawking/

:dance: :dance: :dance:
ako je bilo na discovery onda je to amin ... u minutu ... ni manje ni vise ...
Discovery>Kur'an
madner

#33 Re: Starost planete

Post by madner »

arte.fakt wrote:
black wrote:ovakva i slicne teme su zanimljive bile i ostace, sa naucnim prepucavanjima, dokazima itd. ali kao i ostale pretvorice se u dokazivanje da li Bog postoji ili ne :wink:
:thumbup: samo bih dodao kako ce ta cinjenica pomoci nekome da bolje zivi ... kako ce doprinjeti kvalitetnijem zivotu pojedinca ?
Sve ti je povezano, sta mislis na koju teoriju se oslanja farmaceutska industrija? :wink:
arte.fakt

#34 Re: Starost planete

Post by arte.fakt »

cikafe wrote:
arte.fakt wrote:
Cuba Libre wrote:Stara je 4,54 milijarde godina. Možda nije pravo mjesto, ali svakako preporučujem da pogledate

http://dsc.discovery.com/tv/stephen-hawking/

:dance: :dance: :dance:
ako je bilo na discovery onda je to amin ... u minutu ... ni manje ni vise ...
Discovery>Kur'an
jos ako naprave kakvu epizodu na south park to ce vec onda biti neoborivo :D
NIN

#35 Re: Starost planete

Post by NIN »

arte.fakt wrote: :thumbup: samo bih dodao kako ce ta cinjenica pomoci nekome da bolje zivi ... kako ce doprinjeti kvalitetnijem zivotu pojedinca ?
Ma jes', jes', hau jes nou... :lol:

Bas se pitam bil' isto 'vako napisao kad bi im'o potencijala, k'o sto ga nemas, promisliti o djecijoj vakcinaciji, recimo? Ili o, recimo, ma dzaba ja ovo svakako. Nego, kako je u tim Sveckijem? Imal' gor' naucnjaka k'o kod nas?
arte.fakt

#36 Re: Starost planete

Post by arte.fakt »

NIN wrote:
arte.fakt wrote: :thumbup: samo bih dodao kako ce ta cinjenica pomoci nekome da bolje zivi ... kako ce doprinjeti kvalitetnijem zivotu pojedinca ?

Bas se pitam bil' isto 'vako napisao kad bi im'o potencijala, k'o sto ga nemas, promisliti o djecijoj vakcinaciji, recimo? Ili o, recimo, ma dzaba ja ovo svakako. Nego, kako je u tim Sveckijem? Imal' gor' naucnjaka k'o kod nas?
dosta sto ti imas potencijala za nas 50 ... pored takvog kapaciteta vise niko ni ne treba ...steta sto nema nobelove nagrade za supljiranje , ti bih bio glavni kandidat ...
nellington

#37 Re: Starost planete

Post by nellington »

OK, svjestan sam ja da klan naučnjaka i klan IDovaca mora svaku temu pretvoriti u svoj lični sukob (zato i otvarate teme, da se razumijemo). Međutim, na ovoj temi bih volio da vidim zašto brojka od 4.5 mrd godina ne odgovara arte.faktu?
arte.fakt

#38 Re: Starost planete

Post by arte.fakt »

nellington wrote:OK, svjestan sam ja da klan naučnjaka i klan IDovaca mora svaku temu pretvoriti u svoj lični sukob (zato i otvarate teme, da se razumijemo). Međutim, na ovoj temi bih volio da vidim zašto brojka od 4.5 mrd godina ne odgovara arte.faktu?
ma licni sukob je prisutan zato sto par pojedinaca na ovom forumu ljude vijernike automatski gledaju kao nazadne zatucane i menje vrijedne ... sto se tice te brojke mislim da je suludo sa sigurnoscu tvrditi bilo kakvu brojku . u krajnjoj liniji ne zamaram se sa tim brojkama i sa prosloscu , zivim danas i radim za buducnost ...
NIN

#39 Re: Starost planete

Post by NIN »

arte.fakt wrote:
NIN wrote:

dosta sto ti imas potencijala za nas 50 ... pored takvog kapaciteta vise niko ni ne treba ...steta sto nema nobelove nagrade za supljiranje , ti bih bio glavni kandidat ...
A sad ozbiljno, dal' je ispravno navecer sjec nokte na rukama ako smo netom odsjekli nokte na nogama?
black

#40 Re: Starost planete

Post by black »

hajd neka mi neko pojasni poentu teme
NIN

#41 Re: Starost planete

Post by NIN »

arte.fakt wrote:
nellington wrote:OK, svjestan sam ja da klan naučnjaka i klan IDovaca mora svaku temu pretvoriti u svoj lični sukob (zato i otvarate teme, da se razumijemo). Međutim, na ovoj temi bih volio da vidim zašto brojka od 4.5 mrd godina ne odgovara arte.faktu?
ma licni sukob je prisutan zato sto par pojedinaca na ovom forumu ljude vijernike automatski gledaju kao nazadne zatucane i menje vrijedne ... sto se tice te brojke mislim da je suludo sa sigurnoscu tvrditi bilo kakvu brojku . u krajnjoj liniji ne zamaram se sa tim brojkama i sa prosloscu , zivim danas i radim za buducnost ...
Ako si pod ovim mislio na mene onda cu ti reci da ne lazes i ne seres! Jel' ti jasno?
chengaba

#42 Re: Starost planete

Post by chengaba »

arte.fakt wrote: ma licni sukob je prisutan zato sto par pojedinaca na ovom forumu ljude vijernike automatski gledaju kao nazadne zatucane i menje vrijedne ... sto se tice te brojke mislim da je suludo sa sigurnoscu tvrditi bilo kakvu brojku . u krajnjoj liniji ne zamaram se sa tim brojkama i sa prosloscu , zivim danas i radim za buducnost ...
*Flame mode on*: Pa zašto onda baziraš svoj život prema ljudima koji su živjeli prije 1400 godina?
amoninan

#43 Re: Starost planete

Post by amoninan »

black wrote:hajd neka mi neko pojasni poentu teme
buka u kanalu :D
arte.fakt

#44 Re: Starost planete

Post by arte.fakt »

NIN wrote:
arte.fakt wrote:
Ako si pod ovim mislio na mene onda cu ti reci da ne lazes i ne seres! Jel' ti jasno?
vidim i francuski ti ide pravo ... jeli se to planiras na tom francuskom obratiti prisutnima kad ti dodjele nobela iz pomenute kategorije ...
nellington

#45 Re: Starost planete

Post by nellington »

arte.fakt wrote:
Nauka voli brojke, kvantitativni opis i preciznost. Pri tome se nauka ne inati, ne pogađa nego traži objektivan metod - koji je nađen u formi radiometrije. Kažu da je tih 4.5 mld godina tačno do na 1%, a 1% od 4.5 mld je 45 miliona godina... :)
madner

#46 Re: Starost planete

Post by madner »

black wrote:hajd neka mi neko pojasni poentu teme
Mi ih kao nesto napadamo, a oni nam kao ne daju i prodje radni dan :D
NIN

#47 Re: Starost planete

Post by NIN »

arte.fakt wrote:
NIN wrote:
arte.fakt wrote: ma licni sukob je prisutan zato sto par pojedinaca na ovom forumu ljude vijernike automatski gledaju kao nazadne zatucane i menje vrijedne ... sto se tice te brojke mislim da je suludo sa sigurnoscu tvrditi bilo kakvu brojku . u krajnjoj liniji ne zamaram se sa tim brojkama i sa prosloscu , zivim danas i radim za buducnost ...
vidim i francuski ti ide pravo ... jeli se to planiras na tom francuskom obratiti prisutnima kad ti dodjele nobela iz pomenute kategorije ...
Kad bi bio u stanju razluciti jedinku od grupe bilo bi ti mnogo jasnije koga ja ovdje smatram mudrim i nadasve naprednim. I nemoj vise, molim te, mene brojat u te svoje formule ko koga smatra kakvim. A mani se i ovog svog sveckog humora, nije ba smjesno ni sekunde. Reci ti meni to za sjecenje noktiju sto sam te pit'o. :D
arte.fakt

#48 Re: Starost planete

Post by arte.fakt »

NIN wrote:
arte.fakt wrote:
NIN wrote: Ako si pod ovim mislio na mene onda cu ti reci da ne lazes i ne seres! Jel' ti jasno?
Kad bi bio u stanju razluciti jedinku od grupe bilo bi ti mnogo jasnije koga ja ovdje smatram mudrim i nadasve naprednim. I nemoj vise, molim te, mene brojat u te svoje formule ko koga smatra kakvim. A mani se i ovog svog sveckog humora, nije ba smjesno ni sekunde. Reci ti meni to za sjecenje noktiju sto sam te pit'o. :D
ti sto si se identificirao to je tvoj problem . Do duse mozda nisam u stanju razluciti to sto si ti u stanju ali sam u stanju da se lijepo ponasam prema ljudima za razliku od tebe .. vajda vise u skolama ne uce lijepom ponasanju ili pak ti nisi bio prisutan na casovima . sto se humora tice za to je ipak potreban malo veci IQ . I mislim da je najbolje da me zaobidjes ako imas neki problem rijesit ce mo to preko pp.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#49 Re: Starost planete

Post by Priorat »

ovo je najbrza svadja odkad sa-x postoji. ama na prvoj stranici se posvadjase..... :D :D :D :D
Bušman

#50 Re: Starost planete

Post by Bušman »

Priorat wrote:ovo je najbrza svadja odkad sa-x postoji. ama na prvoj stranici se posvadjase..... :D :D :D :D
Zato sto se manje-vise svi dobro znaju i stavovi su prilicno dobro poznati. Recimo, arte.fakt je religiozan momak koji doslovno tumaci knjigu u koju vjeruje. Ja znam da je zemlja stara 4.5 milijardi godina.
Post Reply