Tuga golema
-
M.S.
#26 Re: Tuga golema
Hoce li se uskoro pojaviti taj telefonski broj za pozive u svrhu prikupljanja sredstava?
-
strongwoman
#27 Re: Tuga golema
Nazalost hum. broj nece biti aktiviran, a obzirom da momak zivi u RS-u iz Federacije se ne moze ni donirati...M.S. wrote:Hoce li se uskoro pojaviti taj telefonski broj za pozive u svrhu prikupljanja sredstava?
Mi smo razmisljali da za raju koja zivi u Sarajevu, organizujemo sastanak, bas kao kada smo pokrenuli akciju Haram im bilo, pa kome je tesko da uplacuje preko ziro racuna - da donese kada budemo organizovali hum. skup...
- amsa66
#28 Re: Tuga golema
Baby Blue wrote:Ja se nadam da hocemo, jer vjerujem da ima jos LJUDI! Mozda nismo glasni, al nas imastrongwoman wrote:Hvala Baby Blue![]()
ali to je jako malo novca na racunu![]()
Iskreno se nadam da cemo uspjeti skupiti taj novac, spasiti zivot djecaku i vratiti mu normalno djetinjstvo![]()
Pozz drugu HAVANII kao i uvijek
sigurna sam da HOCEMO i ovaj put uspijeti svi zajedno
veliki pozdrav za sve forumase
-
Gospoda Ministarka
#29 Re: Tuga golema
Ja uplacujem vec sutra, a u firmi pokrecem inicijativu za prikupljanje.
-
strongwoman
#31 Re: Tuga golema
Gospoda Ministarka wrote:Ja uplacujem vec sutra, a u firmi pokrecem inicijativu za prikupljanje.
- shibonja
#32 Re: Tuga golema
Jel ima ziro racun ,ja ne vidjoh sem ovog za inostranstvo?
edit ,sad sam nasao na prvoj stranici.
-
strongwoman
#33 Re: Tuga golema
Ima...shibonja wrote:Jel ima ziro racun ,ja ne vidjoh sem ovog za inostranstvo?
Jasmin Hatić
Loznička 16.
Bijeljina, BiH
Ziro racun - uplate iz BiH
Nova banka dd
555-001-83479718-71
- amsa66
#34 Re: Tuga golema
strongwoman wrote:Ima...shibonja wrote:Jel ima ziro racun ,ja ne vidjoh sem ovog za inostranstvo?
Jasmin Hatić
Loznička 16.
Bijeljina, BiH
Nova banka dd
555-001-83479718-71
-
mr.gugl
#35 Re: Tuga golema
mozes li skenirati uplatnicu molim te i reci mi jel' se moze iz poste uplatiti tako novac? koliki je minimalni iznos koji se moze uplatiti? pozdrav!amsa66 wrote:strongwoman wrote:Ima...shibonja wrote:Jel ima ziro racun ,ja ne vidjoh sem ovog za inostranstvo?
Jasmin Hatić
Loznička 16.
Bijeljina, BiH
Nova banka dd
555-001-83479718-71funkcionise,bila u banci
-
strongwoman
#36 Re: Tuga golema
Zamolit cemo amsu66 da ti skenira uplatnicu, moze se uplatiti i iz poste, minimalan iznos ne postoji - koliko ko moze... Eh, kad bi svi uplatili po 10 KM, koliko nas ima na forumu, novac bi se skupio za dva dana...mr.gugl wrote:
Jasmin Hatić
Loznička 16.
Bijeljina, BiH
Nova banka dd
555-001-83479718-71
mozes li skenirati uplatnicu molim te i reci mi jel' se moze iz poste uplatiti tako novac? koliki je minimalni iznos koji se moze uplatiti? pozdrav!
Samo je ljudima mrsko ici u banke i u postu, nazalost... doduse, nekima i nije
- bijela
#37 Re: Tuga golema
hjoj, ja bacila svoju upl., valjda će amsa imati..
-
mr.gugl
#38 Re: Tuga golema
eh, da smo mi takvi kakvi treba da budemo, ne bi ni trebali skupljati tolike pare, Jasmin bi se mogao operisati ovdje, cak ne bi doslo do toga da momak 18 godina zivi na granici egzistencije, ali eto.strongwoman wrote:Zamolit cemo amsu66 da ti skenira uplatnicu, moze se uplatiti i iz poste, minimalan iznos ne postoji - koliko ko moze... Eh, kad bi svi uplatili po 10 KM, koliko nas ima na forumu, novac bi se skupio za dva dana...mr.gugl wrote:
Jasmin Hatić
Loznička 16.
Bijeljina, BiH
Nova banka dd
555-001-83479718-71
mozes li skenirati uplatnicu molim te i reci mi jel' se moze iz poste uplatiti tako novac? koliki je minimalni iznos koji se moze uplatiti? pozdrav!
Samo je ljudima mrsko ici u banke i u postu, nazalost... doduse, nekima i nije
hvala za brze odgovore i de tu uplatnicu fino zalijepite u novu temu i nek administratori stave kao "sticky", da ima inace na forumu. mozete i dopisati sve informacije koje bi nekog mogle zanimati, jer licno nisam znao koliko se moze poslati minimalno, pa me bilo nekako stid otici i uplatiti par KM. kontam reci ce ljudi da sam levat.
-
solar_power
#39 Re: Tuga golema
Da li postoji mogucnost da neko od forumasa u Sarajevu prikupi pare od ljudi iz inostranstva? Recimo ako pare posaljemo preko PayPal-a onda nema nikakvih troskova za banku. Bolje je iskoristiti svaku marku za operaciju nego placati banci proviziju. Recimo na $100 ako saljemo preko banke provizija je $25. Bolje bi bilo tih $25 iskorisititi u svrhu operacije.
Nadam se da ima neko sa PayPal racunom i da je voljan da te pare onda i prebaci na racun Jasmina u Novoj Banci.
Hvala u naprijed!
Nadam se da ima neko sa PayPal racunom i da je voljan da te pare onda i prebaci na racun Jasmina u Novoj Banci.
Hvala u naprijed!
-
mr.gugl
-
mr.gugl
#41 Re: Tuga golema
nejma ti u naske to.solar_power wrote:Da li postoji mogucnost da neko od forumasa u Sarajevu prikupi pare od ljudi iz inostranstva? Recimo ako pare posaljemo preko PayPal-a onda nema nikakvih troskova za banku. Bolje je iskoristiti svaku marku za operaciju nego placati banci proviziju. Recimo na $100 ako saljemo preko banke provizija je $25. Bolje bi bilo tih $25 iskorisititi u svrhu operacije.
Hvala u naprijed!
-
strongwoman
#42 Re: Tuga golema
Nazalost mi u BiH, jos uvijek ne mozemo podizati novac sa Paypalasolar_power wrote:Da li postoji mogucnost da neko od forumasa u Sarajevu prikupi pare od ljudi iz inostranstva? Recimo ako pare posaljemo preko PayPal-a onda nema nikakvih troskova za banku. Bolje je iskoristiti svaku marku za operaciju nego placati banci proviziju. Recimo na $100 ako saljemo preko banke provizija je $25. Bolje bi bilo tih $25 iskorisititi u svrhu operacije.
Hvala u naprijed!
- bijela
-
mr.gugl
-
lady____
#45 Re: Tuga golema
problem je sto ovaj momak poslije ovakve operacije nikad vise nece smjeti raditi nikakve teske fizicke poslove i ako se ne bude toga pridrzavao moze da dodje do ozbiljnih komplikacija..ne znam na koji nacin se radi operacija u ovoj bolnici, ali jedna od vodecih u Evropi za ovakve vrste operacija je Valdoltra u Sloveniji i bilo bi super da su njegovi jarani ili neko drugi mogli stupit u kontakt s njima
znam da npr bolnica u Zagrebu dosta zaostaje za ovom u Sloveniji i sam zahvat se razlikuje, sto ce u mnogome odrediti njegov zivot kasnije i aktivnosti koje ce smjeti obavljati
znam da npr bolnica u Zagrebu dosta zaostaje za ovom u Sloveniji i sam zahvat se razlikuje, sto ce u mnogome odrediti njegov zivot kasnije i aktivnosti koje ce smjeti obavljati
- Đevojka
#46 Re: Tuga golema
pastirck wrote:Jedna draga forumasica rece HAJDE DA ŠТА URADIMO. Razgovarao sam sa njom i uvidio da akcija, iako je prosirena putem mailova, foruma, blogova; nije ispunila ocekivanja. Jasmin Hatić je momak koji je ucinio jednu "gresku" u zivotu, pomagao je svojoj slijepoj nani i zbog teskih fizickih poslova koje je preuzeo nakon sto su ga roditelji ostavili, obolio od teskog deformiteta kicme i suzenja grudnog kosa. Alarmantne situacije zahtijevaju i alarmantne akcije. Neki forumasi su nadosli na ideju da sljedece subote oragnizujemo 4 štanda u Sarajevu (Katedrala, Carsija, Park kod ekonomije i BBI). Prikupljacemo novac za Jasmina, putem donacija i prodajom razglednica.
Idemo pomoci Jasminu, idemo pomoci momku kojeg je tezak zivot doveo do samog kraja, idemo pomoci momku koji je jedini ostao da se brine o svojoj slijepoj nani. Ne smijemo kazati da ne mozemo, ne smijemo kazati nemamo vremena, ne smijemo kazati da nemamo sredstava i mogucnosti. Dozvole za postavljanje standova nisu problem. Potrebno nam je par ljudi, nesto malo sredstava za print banera. Ne smijemo otici sutra njegovoj nani i kazati; gledali smo Seherzadu i nismo imali vremena, ne smijemo joj pogledati u oci koje ionako ne vide i kazati; pa znate ...nismo mogli....pitanje je hoce li tad moci zaplakati, al je sigurno da ce joj plakati srce. Spasimo Jasmina i njegov zivot. Nisu mu potrebni veliki novci i znam da ce se gradjani Sarajeva odazvati. Pokusajmo.
P.S sve informacije i prijave za bilo kakvu pomoc mozete poslati forumasici strongwoman na pp.
Pristajem i ocekujte me aBd
-
strongwoman
#47 Re: Tuga golema
Đevojka wrote:
Pristajem i ocekujte me aBd
- lerdi
#48 Re: Tuga golema
Ja sam tu. A ja se pitao gdje nam Lejla nestade 
-
mr.gugl
#49 Re: Tuga golema
pa ima broj telefona, kontaktiraj i predlozi. novac ce se skupiti pa taman da opljackamo nase politicare.lady____ wrote:problem je sto ovaj momak poslije ovakve operacije nikad vise nece smjeti raditi nikakve teske fizicke poslove i ako se ne bude toga pridrzavao moze da dodje do ozbiljnih komplikacija..ne znam na koji nacin se radi operacija u ovoj bolnici, ali jedna od vodecih u Evropi za ovakve vrste operacija je Valdoltra u Sloveniji i bilo bi super da su njegovi jarani ili neko drugi mogli stupit u kontakt s njima
sta i kako ce poslije, samo Bog zna. naravno da mozemo skupiti jos par hiljada da zavrsi srednju, kupiti mu racunar i namirnica i td., ali on od toga bas nema koristi. da ima neko da ga zaposli negdje, to bi bilo najbolje.
- luckylaka
#50 Re: Tuga golema
Ne mogu ovo pogledati do kraja a ni citati izdace me srce.Kako pomoci iz dijaspore.P.S.Tihic,Silajdzici,Lagundzije,Dodici i slicni da bod vam ovako izgledali najdeazi.Jebem vam sve po spisku.Stoko pogledajte ovo.Veliko SORRY za forumase al ne mogu izdrzati