Papanluk na automobilima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
maxell_sarajevo

#26 Re: Seljakluk na automobilima

Post by maxell_sarajevo »

Beg_Babic wrote:Najnoviji trend seljakluka su "nazovi" LED dnevna svjetla, znaci na autima na kojim nisu dosla fabricki , pa kad vidim na passatu , skodi , i ostalim najezim se
Ima onaj taksista sa Passatom uradio da izgleda kao Audi A4 :lol:
zecko_kupuz

#27 Re: Seljakluk na automobilima

Post by zecko_kupuz »

Beg_Babic wrote:Najnoviji trend seljakluka su "nazovi" LED dnevna svjetla, znaci na autima na kojim nisu dosla fabricki , pa kad vidim na passatu , skodi , i ostalim najezim se
Zbog toga me i ovi novi modeli s plavim farovima, tj. istaknutim xenonkama odmah asociraju na "uradi sam" seljakluk. :lol:
zecko_kupuz

#28 Re: Seljakluk na automobilima

Post by zecko_kupuz »

A ima bogami primjera seljakluka na sve strane. Mislim da je Mansory lider u izričaju šljaštećeg seljakluka među profesionalnim auto-tunerima. :-) :D
CharlesBukowski

#29 Re: Seljakluk na automobilima

Post by CharlesBukowski »

Vernes_AMG wrote:
CharlesBukowski wrote:
farbanje krovova u crnu boju, kao eto lafo auto ima panorama krov...
Uvezao jedan lik E klasu iz Njemacke. Auto je u Njemackoj bilo koristeno kao taksi, jer je bio one boje kojom su ofarbana sva taksi vozila u Njemackoj. Auto je stajalo pola godine, niko ga nije htio kupiti, a onda su ga ofarbali u bijelo, a krov u crno. Prodato je za 5 dana. :)
Cuj to seljaklik :lol:

http://igorisanovic.com/?p=gallery#/con ... za%2C.jpg/ Pogledaj kako je covjek ofarbao Ibizu , perfektno izgleda

Bijelo auto + crni krov + crne felge = savrsenstvo :dance:
Obostrani. Seljak je onaj ko je ofarbao, a jos vec onaj koji je kupio, pa se sad ku*ci po carsiji, a kupio Njemacki taksi od pola miliona predjenih kilometara. Rambo Amadeus bi rekao: bijela auta sa crnim krovom su trubo folk. :)
olensoner

#30 Re: Seljakluk na automobilima

Post by olensoner »

I meni je to ruzno skroz, bez imalo estetike i ukusa :sad: ...
Ali eto, opet svako radi kako hoce, njihove pare i auta, imaju pravo da rade sta hoce...
fedor

#31 Re: Seljakluk na automobilima

Post by fedor »

Neonke na golf 2! :lol: :lol: :lol:
Jadno i čemerno!
Zvek

#32 Re: Seljakluk na automobilima

Post by Zvek »

Image
Image
Image

A jos kad stave W212 led stil na Golfa 2, Jetu, W210 :mrgreen: :run:
Vernes_AMG

#33 Re: Seljakluk na automobilima

Post by Vernes_AMG »

olensoner wrote:
I meni je to ruzno skroz, bez imalo estetike i ukusa :sad: ...
Ali eto, opet svako radi kako hoce, njihove pare i auta, imaju pravo da rade sta hoce...

Ima i onaj taksista sa W211 , po pola metra dodao ovih diJoda , ili onaj sa Santa Fe sto ih je pruzio od farova pa skoro do tockova :mrgreen:

Inace i tu ima lijepih i kvalitetnih uradaka npr. golf 4 sa farovima u kojima su ugradjene LED diode i to je sve xenon i puno je ljepse nego ovo sto sam naveo gore.

A johntra : pa dobro , crni krov je imitacija panorame , ali nikako ne spada u anti-tuning , jos ako se koristi ona boja sto u sebi ima kristale , eh onda je to pun pogodak :thumbup:
fedor

#34 Re: Seljakluk na automobilima

Post by fedor »

Image
BSn

#35 Re: Seljakluk na automobilima

Post by BSn »

One "gaće" na autima, k'o kod @Zveka na slici.
Kažu funckionalno, lafo zbog kamenčića na putu i sl. stvari. Ma da i samo od sebe farba auto dok je na njemu, ne valja. Izgleda isto k'o vunene čarape na odijelo - jesu funkcionalne, al' idu ruku pod ruku, kao so na ranu.
BSn

#36 Re: Seljakluk na automobilima

Post by BSn »

Ili ova varijanta:

Image

Jedino što izgleda retardirano auto i ništa više.
duh_sa_sjekirom

#37 Re: Seljakluk na automobilima

Post by duh_sa_sjekirom »

Imam Trabanta '78. godište. Radi li neko LED svjetla na njemu?
Gost1515

#38 Re: Seljakluk na automobilima

Post by Gost1515 »

duh_sa_sjekirom wrote:Imam Trabanta '78. godište. Radi li neko LED svjetla na njemu?
Naravno. I neonke.

Image
karanana

#39 Re: Seljakluk na automobilima

Post by karanana »

Image
jedna tamo

#40 Re: Seljakluk na automobilima

Post by jedna tamo »

:lol:
Zvek

#41 Re: Seljakluk na automobilima

Post by Zvek »

Image

Ovaj je odabrao W212 Classic ali imaju i za njega W212 i B7 LED :mrgreen:
zecko_kupuz

#42 Re: Seljakluk na automobilima

Post by zecko_kupuz »

karanana wrote:Image
:lol: Ovo se zove tradicionalni bosanski tuning.
Gost1515

#43 Re: Seljakluk na automobilima

Post by Gost1515 »

Zvek wrote:Image

Ovaj je odabrao W212 Classic ali imaju i za njega W212 i B7 LED :mrgreen:
nije što je golf :D al ovo ne izgleda loše ... jedini sumnjiv detalj su mi ove male bijele trakice na rubovima grila. Nije valjda lijepljen bijelom trakom???
djedovic

#44 Re: Seljakluk na automobilima

Post by djedovic »

ma joj sve i jedna vrsta uredjivanja auta je seljakljuk, od spojlera do postekija pozadi...
samo budale gube vrijeme na ciscenju feluga i tako tim stvarima...ima pametnijih stvari u zivotu od jebenog auta...al da je imati para sto da ne kupiti dobar auto podrazumijeva se xD al nista mijenjati na njemu normalno
citroen

#45 Re: Seljakluk na automobilima

Post by citroen »

sLLayer wrote:i meni se svidja crni krov, kad smo vec kod njega zna li neko je li to obicna boja i koliko kosta da se ofarban na jednom manjem autu?
ma uradis to sa folijom,jednostavnije je,pa kad ti dosadi skines :D Kod mene je folija na krovu i sad dodje ko neka zastita zimi :D kad skidam snijeg sa krova ne sikiram se da cu zagrebati lak :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Cafe Camargue

#46 Re: Seljakluk na automobilima

Post by Cafe Camargue »

djedovic wrote:ma joj sve i jedna vrsta uredjivanja auta je seljakljuk, od spojlera do postekija pozadi...
samo budale gube vrijeme na ciscenju feluga i tako tim stvarima...ima pametnijih stvari u zivotu od jebenog auta...al da je imati para sto da ne kupiti dobar auto podrazumijeva se xD al nista mijenjati na njemu normalno
tu sam te čekao :D

od čaršije do tokija preko milvokija žive milioni auto entuzijasta kojima fabrički primjerak predstavlja tek temelj za svojevrsno umjetničko djelo. kao što se neko voli lijepo i originalno obući i dotjerati, tako neko voli voziti lijep auto. činjenica je da najveći dio ovih entuzijasta nema finansijskih sredstava, a bogami ni ukusa :D iako se o njemu ne raspravlja, pa da to sve odradi kako treba, no isto tako je činjenica da su neki od profesionalnih tuninga & stylinga po par puta skuplji od same temeljne vrijednosti automobila. prema tome... neke teme jednostavno treba zaobići i nekomentarisati :zjev:
shlauf

#47 Re: Seljakluk na automobilima

Post by shlauf »

karanana wrote:Image
Ovom žena bila vrijedna pa preko dana isheklala dok je on bio na poslu. Još fali onaj cuko što klima glavom :D

Aleeeee aleeeeeeeeeeeee :dance:
karanana

#48 Re: Seljakluk na automobilima

Post by karanana »

...i ona gondola, i onda je pimped out
herbert mekfjuger

#49 Re: Seljakluk na automobilima

Post by herbert mekfjuger »

Uvijek više cijenim auto koje je očuvano u izvornom obliku, fabričkom stanju, nego dodavanje raznih hepeka
Neelix

#50 Re: Seljakluk na automobilima

Post by Neelix »

neki dan vidim golfa, dvica naravno :D na mjestu zadnje registracije mu je ogledalo na kojem pise DESIGN BY SHELE, a registraciju je smjestio na blatobran :lol:

meni su inace kul ove neonke ispod auta :D i da nije svima krkanski, mozda bih i ja stavio :lol:

seljakluk su i one uzduzne trake, od haube preko krova do gepeka.
Post Reply