the Coffee Party as an alternative to the Tea Party

ljubav_aha

#26 Re: the Coffee Party as an alternative to the Tea Party

Post by ljubav_aha »

1mustra wrote:
ljubav_aha wrote:tea party jeugrozila licni kredibilitet ,tacno
Licni kredibilitet kome?

svoj/sebi
1mustra

#27 Re: the Coffee Party as an alternative to the Tea Party

Post by 1mustra »

ljubav_aha wrote:
1mustra wrote:
ljubav_aha wrote:tea party jeugrozila licni kredibilitet ,tacno
Licni kredibilitet kome?

svoj/sebi
To onda nije licni kredibilitet, nego grupni. :lol:

Cime su oni izgubili kredibilitet? Sto ne vole Obamu? Sto se zalazu za raznorazne slobode?
ljubav_aha

#28 Re: the Coffee Party as an alternative to the Tea Party

Post by ljubav_aha »

mene Obama ne zanima,kao ni svaki drugi predjesnik na ovome svijetu

oh,da,o kojim slobodama pises ;-) nisma sigurna da je tea party naklonjena takvoj kurtoaziji ;-)
1mustra

#29 Re: the Coffee Party as an alternative to the Tea Party

Post by 1mustra »

ljubav_aha wrote:mene Obama ne zanima,kao ni svaki drugi predjesnik na ovome svijetu

oh,da,o kojim slobodama pises ;-) nisma sigurna da je tea party naklonjena takvoj kurtoaziji ;-)
Dobro, sta im onda zamjeras? Znas li bilo sto o Tea party izuzev toga da ne valjaju?
ljubav_aha

#30 Re: the Coffee Party as an alternative to the Tea Party

Post by ljubav_aha »

1mustra wrote:
ljubav_aha wrote:mene Obama ne zanima,kao ni svaki drugi predjesnik na ovome svijetu

Dobro, sta im onda zamjeras? Znas li bilo sto o Tea party izuzev toga da ne valjaju?

moj cilj teme je poredjenje obe grupe koje voli cajanku i kaFenisanje
1mustra

#31 Re: the Coffee Party as an alternative to the Tea Party

Post by 1mustra »

ljubav_aha wrote: moj cilj teme je poredjenje obe grupe koje voli cajanku i kaFenisanje
Ok, ne znamo nista o Tea party, dok o Coffee party ne znaju nista cak ni oni sami. Eto slicnosti.
ljubav_aha

#32 Re: the Coffee Party as an alternative to the Tea Party

Post by ljubav_aha »

1mustra wrote:
ljubav_aha wrote: moj cilj teme je poredjenje obe grupe koje voli cajanku i kaFenisanje
Ok, ne znamo nista o Tea party, dok o Coffee party ne znaju nista cak ni oni sami. Eto slicnosti.
povrsan zakljucak,pisi u svoje ime kolega :D
chupacabra

#33 Re: the Coffee Party as an alternative to the Tea Party

Post by chupacabra »

Tea Party je ultradesnicarska gomila ciji su biraci vecinom sa rasistickog juga i ruralnih podrucja sa neobrazovanom populacijom. Uspjeli su na izborima uzeti od Republikanaca par senatorskih mjesta jedan broj zastupnickih mjesta, sto nije dobro jer ionako desnicarsku Republikansku stranku vuku u totalno ludilo.
Tea Party se vecinom financira od bogatih milijardera medju kojima su prvi braca Koch (Koch Industries), i njihove pare su im omogucile izborne rezultate.
Coffee Party ni sama ne zna za koje principe se zalaze i trenutno su na nivou nekakvih sastanaka na kojima se uglavnom mlati prazna slama. Nemaju financijske pozadine, tako da ce ubrzo pasti u zaborav.
Jedina alternativa Demokratskoj stranci na lijevom krilu je Green Party, koja je istinska liberalna stranka. U drzavi Illinois ostvari dobre rezultate, ali na federalnom nivou je slaba.
Trenutnu politicku situaciju u Americi je odlicno opisao komicar Bill Maker koji je rekao da su se obje velike stranke pomjerile u desno: Demokratska se sa lijeva pomjerila u desni centar dok se Republikanska sa desna pomjerila u mentalnu instituciju za umno poremecene. Za Tea Party da i ne spominjem.
Post Reply