Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Traktor`

#26 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Traktor` »

smoki_choko wrote:i sta je bilo kad si se probudio
to sto je tebi nerealno da se moze dobiti poso bez stele i slicno, to je tvoj problem...a koliko vidim kod tebe je ipak ona "nek komsiji crkne krava"...
Zvek

#27 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Zvek »

Ja sam se nadao poslu kod jednod ISP provajdera u Sa, ali izgleda da ni oni ne zaposljavaju bez neke "preporuke". Kad Sam sam otisao kod njih, cisto da se raspitam o mogusnostima zaposlenja, jer sam cuo da zaposljavaju novi kadar. Gospodja gleda CV i kaze mi "Imas 24 godina, a nikakvog iskustva u struci nemas?" Odmah mi je bilo jasno da od posla tu nema nista. Rekla mi je da ce me obavijestiti ako bude nekih slobodnih radnih mjesta, ali to je bilo ono "haj ti odakle si i dosao" i evo mjesec prodje a od obavijesti nista. A znam da zaposljavaju nove kadrove.
Sta je tu je, idemo dalje. :thumbup: :bih:
maxim2000

#28 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by maxim2000 »

Imali neko koga je ko zvao na razgovor nakon ovog sajma zaposljavanja???
jedna tamo

#29 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by jedna tamo »

nema
maxim2000

#30 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by maxim2000 »

Pa morali su bas nekoga pozvati!!!
smoki_choko

#31 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by smoki_choko »

Cyclone` wrote:
to sto je tebi nerealno da se moze dobiti poso bez stele i slicno, to je tvoj problem...a koliko vidim kod tebe je ipak ona "nek komsiji crkne krava"...
bili ti meni povjerovao u tu pricu. bi al malo sutra. kod mene u komsiluku nema krava. ja vise idem na onu nek komsiji crkne ker. toga ima
Traktor`

#32 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Traktor` »

smoki_choko wrote:
Cyclone` wrote:
bili ti meni povjerovao u tu pricu. bi al malo sutra. kod mene u komsiluku nema krava. ja vise idem na onu nek komsiji crkne ker. toga ima
pa brate na osnovu iskustva koje ja imam u ovom poslu, meni nije cudno...isto tako sto ti nebih vjerovo da ti se ponudi poso?? nidje veze...jos bih presretan bio da je jos neko dobio poso... :D
BatoL

#33 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by BatoL »

Cyclone` wrote: pa brate na osnovu iskustva koje ja imam u ovom poslu, meni nije cudno...isto tako sto ti nebih vjerovo da ti se ponudi poso?? nidje veze...jos bih presretan bio da je jos neko dobio poso... :D
Koja djelatnost, ako nije tajna?
Traktor`

#34 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Traktor` »

BatoL wrote:
Cyclone` wrote: pa brate na osnovu iskustva koje ja imam u ovom poslu, meni nije cudno...isto tako sto ti nebih vjerovo da ti se ponudi poso?? nidje veze...jos bih presretan bio da je jos neko dobio poso... :D
Koja djelatnost, ako nije tajna?
vezano je za ekonomiju...
provincijalac

#35 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by provincijalac »

jedna tamo wrote:ja otišla na sajam da vidim hoće li biti jedna firma koja je i prošle godine bila i koja je tražila dipl.ing.hemije, predala papire prošle godine i nisu me pozvali, ja fino u auto i pravo na adresu, niko me nije htio primiti da samo popričamo...
i ove godine oni opet traže isto...reko opet vi na sajmu oni me gledaju :shock: ja vas tražila i tak to, reko jedva vas našla, napadnem ja njih, kaže meni lik netraži se tako posao..ma MRŠ samo bzvz stoje uopšte netraže nekoga ko će im raditi....

Kao prvo, svijet je mali.(Pozdrav iz kompanije BAUTREND).
Istina, izlagali smo na sajmu i prošle i ove godine.Prošle godine posao Ing. hem. dobio je kandidat sa radnim iskustvom i prednošću blizine stanovanja.Ove godine, od 38 aplikacija, na razgovor smo pozvali 12 kandidata.Dan poslije, test znanja, radilo je 8 kandidata.U ponedjeljak na posao dolazi kandidat M.F.Pored odlično urađenog testa, djeluje ozbiljno zainteresirana za posao ,spremna za učenje, kulturna i sposobna.

Eh sad, što se tebe tiče,tvoje "samopouzdanje" natjeralo me je da te upamtim, ali ne i stavim plus pored tvog imena.
U moru sposobnih ljudi tvoje struke preporučujem ti više osmijeha.
I da,kad sam ti rekao da se tako ne traži posao, ti kao navodno pucala od sarkazma i ironije???Ne lupetaj po forumima,nego idući put osmijeh nabaci na vrijeme, ne onda kad te upozorim.
Utokkha

#36 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by Utokkha »

provincijalac wrote:
jedna tamo wrote:ja otišla na sajam da vidim hoće li biti jedna firma koja je i prošle godine bila i koja je tražila dipl.ing.hemije, predala papire prošle godine i nisu me pozvali, ja fino u auto i pravo na adresu, niko me nije htio primiti da samo popričamo...
i ove godine oni opet traže isto...reko opet vi na sajmu oni me gledaju :shock: ja vas tražila i tak to, reko jedva vas našla, napadnem ja njih, kaže meni lik netraži se tako posao..ma MRŠ samo bzvz stoje uopšte netraže nekoga ko će im raditi....

Kao prvo, svijet je mali.(Pozdrav iz kompanije BAUTREND).
Istina, izlagali smo na sajmu i prošle i ove godine.Prošle godine posao Ing. hem. dobio je kandidat sa radnim iskustvom i prednošću blizine stanovanja.Ove godine, od 38 aplikacija, na razgovor smo pozvali 12 kandidata.Dan poslije, test znanja, radilo je 8 kandidata.U ponedjeljak na posao dolazi kandidat M.F.Pored odlično urađenog testa, djeluje ozbiljno zainteresirana za posao ,spremna za učenje, kulturna i sposobna.

Eh sad, što se tebe tiče,tvoje "samopouzdanje" natjeralo me je da te upamtim, ali ne i stavim plus pored tvog imena.
U moru sposobnih ljudi tvoje struke preporučujem ti više osmijeha.
I da,kad sam ti rekao da se tako ne traži posao, ti kao navodno pucala od sarkazma i ironije???Ne lupetaj po forumima,nego idući put osmijeh nabaci na vrijeme, ne onda kad te upozorim.
Da si je upamtio, sjetio bi se da je bila prošle godine i predala aplikaciju.
bullmastiff

#37 Re: Sajam zaposljavanja - 08.12 Skenderija

Post by bullmastiff »

8-) ma glupost je razmisljati da u zadnje dvije godine mozete dobiti posao bez teske stele ili koverte..a ovog drugog pogotovo
Post Reply