Komsija i ja!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
fedor

#26 Re: Komsija i ja!

Post by fedor »

I ja te podržavam u potpunosti! Nemoj se predavati. Ako sam mogao skontati to su oni stanovi u Otesu, ili griješim!? Znam da po Otesu ima dosta tih problematičnih likova. Fazon je što je taj lik iznad tebe skontao da te može maltretirati i sad to koristi maksimalno, jednostavno da pokaže da može.
Ja da sam na tvom mjestu ja bih opet otišao u policiju i tražio da riješe problem. Ti im napismeno stavi do znanja da ako oni nešto ne preduzmu da ćeš ti preuzeti stvar u svoje ruke, jer ti nema druge. Razumijem u potpunosti kako se osjećaš. Pa sve i da si zdrav i jak kao čelik, pa ne možeš trpiti idiota kakav je taj. Ima načina, i rješenja, ali samoubistvo nikako. Kao što neko reče, samo ćeš svojoj porodici da odmogneš, a to tebi ne treba.
Znači, policija, ako ti ne pomogne fino im kaži da ako "strada" taj tip, bit će oni odgovorni za to. Koliko vidim njemu treba jedan dobar degenek, par ljudi sa palicama da mu zakucaju na vrata i polome ga pa da ne može hodati. Mislim da bi ga to smirilo....a i policiji bi sigurno pomogli!
Sve najbolje! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
zelenashica

#27 Re: Komsija i ja!

Post by zelenashica »

E kolega forumaš,loše je se ponekad i za sabur hvatati,ode zdravlje,odoše živci....nego deder telefon u ruke i zovi svoje borce,fino se skontajte pa sami u akciju!
Jest rat je prošao.....ali ovo je tvoja posljednja bitka...očitajte mu lekciju dok nije kasno.. :wink:
Ne zaboravi, na kretena možeš samo kretenlukom udariti.Takvi za Zakon i kulturu ne znaju.

Sretno!
haubica_i_to_teshka

#28 Re: Komsija i ja!

Post by haubica_i_to_teshka »

zelenashica wrote:E kolega forumaš,loše je se ponekad i za sabur hvatati,ode zdravlje,odoše živci....nego deder telefon u ruke i zovi svoje borce,fino se skontajte pa sami u akciju!
Jest rat je prošao.....ali ovo je tvoja posljednja bitka...očitajte mu lekciju dok nije kasno.. :wink:
Ne zaboravi, na kretena možeš samo kretenlukom udariti.Takvi za Zakon i kulturu ne znaju.

Sretno!
Da se razumijemo, generalno nisam pristalica primjene sile. Ali nekad prijatelju, kao shto @zelenashica napisa nema druge nego....UPADAJ !!!

Baltazar-x

#29 Re: Komsija i ja!

Post by Baltazar-x »

He,svasta.. :D
Nije --moj poso''..(naprotiv ,mogo daleko od toga)..ali toliko mi ta tvoja prica jadna, da cu ipak reci svoj komentar..

Evo jedne istinite price...

Tamo neke godine poslije neke bitke sa turcima , Vladika Rade odlikovao par crnogoraca..
Poslije izvjesnog vremana, jedan od njih dodje kod Vladike da mu se zali kako mu je tamo neki drugi crnogorac (zaboravio sam imena, a znao sam) ljut sto Vladika nije odlikovao njega , oteo orden..?!
Vladika ga u cudu pogleda i otjera ..''Kakav si ti junak, kad ti neko tako nesto moze uciniti''
PS.
Da je kojim cudom u to vrjeme postojao internet, vjerovatno bi na nekom crnogorskom portalu osvanuo naslov..''Milun mi oteo odlikovanje...sta da cinim.. a svasta mi na pamet pada :lol: :-) ''
Baltazar-x

#30 Re: Komsija i ja!

Post by Baltazar-x »

haubica_i_to_teshka wrote:
zelenashica wrote:E kolega forumaš,loše je se ponekad i za sabur hvatati,ode zdravlje,odoše živci....nego deder telefon u ruke i zovi svoje borce,fino se skontajte pa sami u akciju!

Sretno!
Da se razumijemo, generalno nisam pristalica primjene sile. Ali nekad prijatelju, kao shto @zelenashica napisa nema druge nego....UPADAJ !!!

:lol:
Konjanik

#31 Re: Komsija i ja!

Post by Konjanik »

hamza_sa wrote:Obracam se ovom cijenjenom forumu za pomoc. Nalazim se u veoma delikatnoj situaciji tako da bih sve one koji budu ucestvovali u raspravi budu korektni.

Ja sam ratni invalid koji je za vrijeme agresije ranjavan 5 puta i bio sam komandant jedne od elitnih jedinica ARBiH. Tokom te iste agresije otac mi je poginuo kao pripadnik ARBiH.

U toku agrsije sam se ozenio i odmah poslije iste sam otisao u podstanare i tako tavorio od stana do stana sve do unazad 3 mjeseca. A, onda su me obavjestili da sam dobio stan uz odredjenu doplatu. U tom momentu, iako sam tesko bolestan, niko nije bio sretniji od mene i moje porodice.

Uz nevidjenu dozu ushicenosti i radosti moja porodica i ja useljavamo u taj stan. Obzirom na tesku materijalnu situaciju u pomoc nam pristize rodbina i prijatelji, koji nam pomazu opremiti stan.

Pocinje idila.

Ali, idila koja je trajala samo 15 dana. Nakon tih 15 dana u stan iznad mene useljava jos jedan covjek sa svojom porodicom i tog momenta za mene nastaje pakao. On je isto "RVI" koji je to zvanje stekao na osnovu psihickog oboljenja, inace prije par godina hapseni diler droge.

Zapocinju danonocni derneci, lupa, vika, galama. Zvukovi koji dolaze iz njegovog stana me podjsecaju na to kao da se igraju sa kamenim loptama, a sve to pocinje ujutro izmedju 7 i 8 sati i traje navece sve do kasnih sati. O muzici da i ne pisem.

Situaciju koju prozivljavam trpio sam malo vise od mjesec dana. Potom sam prvo otisao na njihova vrata, fino se predstavio i zamolio ih da prestanu sa lupanjem, skakanjem i svim ostalim. Medjutim to nije urodilo plodom. (zbog digniteta foruma necu iznostiti vulgarne rijeci koje su mi tada upucene)

Stanje je i dalje ne promijenjeno. Odlucujem se konsultovati sa policijom koja mi kaze da ih moram nazvati kako bi oni reagovali. To sam naposlijetku i uradio. Prvi put dolazi patrola i situacija se ne mijenja. Ponovo zovem policiju, koja opet dolazi, ali sada situacija postaje jos gora. Sve nabrojano uznemiravanje se udvostrucuje. A, kao dodatak tome taj komsija na balkon iznosi motocikl koji dva puta dnevno pali i turira ga na balkonu.

Posljedice njihovog ponasanja vec osjeca i moje dijete koje je skoro pred frasom.

Nazalost i ja se vec nalazim u veoma teskoj psihickoj situaciji. U toliko teskoj da vec pomisljam da izvrsim samoubistvo. Vjerujte mi da sam tesko bolestan od posljedica tolikih ranjavanja, a sada vec sam skoro obolio i psihicki.

Zbog toga se obracam ovom cijenjenom forumu da mi pomogne savjetima.

Ponavljam licno i dva puta sa policijom se pokusala promijeniti situacija, ali ona je postala gora.

Upucujem vam zadnji apel: Molim vas pomozite mi!!!!!!!!!!!!
Zovi policiju moras jarane sta ces .Nek se malo smiri , sigurno imas jarana saboraca koji bi ti pomogli zatrazi pomoc i od njih .Na ovom forumu neces naci neka pametna rjesenja , jedino prijedloge koje ti mozes uzet zaozbiljno ili ne ali jesul produktivni ili ne na tebi je da odlucis. SRETNO TI u svakom slucaju
gurabija78

#32 Re: Komsija i ja!

Post by gurabija78 »

nemoj sebi dozvoliti da ti neka narkomancina dovede u pitanje zivot, kako tvoj, tako i tvoje porodice, oni su ti ipak najpreci.... sva sredstva moras upotrijebiti ako treba, ali dici ruku na sebe nikako, to bi bilo izdajnicki i prema sebi i prema tvojoj porodici!!! ako ne ide sa policijom, ne znam, jedino mi pada na pamet da sam pokusas izdejstvovat da se komsija primiri... neko je spomenuo tvoje saborce.....
susc_ovjek

#33 Re: Komsija i ja!

Post by susc_ovjek »

Moguca rjesenja:

1. otici i pitat komsiju da se urazumi
2. prijavit komsiju policiji
3. prijavit policiji i navest napismeno da ces uzet stvari u svoje ruke, ako ne reaguju (ucinit ih odgovornim)
4. neki pravnik od milion pravnika u nas, sa foruma, pomogne ti da pokrenes pravni proces protiv ovog gore i policije koja ne reaguje
5. platiti 'lose momke' da sa palicama odu i palicama polupaju sve po stanu ukljucujuci i komsiju
6. bacit neku zeznutu hemihaliju u obliku dima (ko onu iz nadrealista) nek svi pocrkaju
7. ubit komsiju
jazzer

#34 Re: Komsija i ja!

Post by jazzer »

Ne odustaj covjece, sta ti je!!! Sta je ova sada borba spram one koju si vodio u ratu??? Ni onda sigurno
nisi pomisljao na najgore nemoj ni sada!! Najvecu bitku si dobio, prezivio rat, imas suprugu, dijete...
Imas 1000 razloga za zivot!!!

Moj savjet, raspitaj se kod suboraca, mozda u udruzenju RVI, kod prijatelja... Ima li neko od njih da
je dobar sa nekim inspektorom, sa nekom facom u MUP-u koja mu moze srediti neku raciju u stanu jer im je
vec odranije poznat. Pa drugu i trecu...Pa jos nekoliko obilazaka policije zbog galame u stanu..Mora postojati
nacin da se taj kreten usutka.

Samo se nemoj miriti sa postojecom situacijom i uskracivati sebi uzivanje u svom stanu, bjezati od
problema. Sigurno ima nacina da bude bolje, sigurno.
Ma.Le.Na

#35 Re: Komsija i ja!

Post by Ma.Le.Na »

svi pozivaju na nasilje...neki idu toliko daleko da predlazu ubistvo :shock:
i onda se cudimo kad se desi neki nasilan slucaj u gradu...

do nas je fakat..
susc_ovjek

#36 Re: Komsija i ja!

Post by susc_ovjek »

Ma.Le.Na wrote:svi pozivaju na nasilje...neki idu toliko daleko da predlazu ubistvo :shock:

do nas je fakat..
Kada nasilje sprovodi organ, onda ga opravdavamo. Kada nasilje ne sprovodi organ, a to je jedino rjesenje, onda se zalimo na njega?

Da cujem tvoje rjesenje?
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#37 Re: Komsija i ja!

Post by Priorat »

razumijem i tvoju bolest i psihicko stanje ali brate dragi da se ubijes radi komsije bio bi najveca .icka na svijetu. cuj radi komsije se ubiti, svasta. kao sto skupljamo tamo novac za one koji ma je potrebna skupit ce forumasi jos novca pa ce mo iznajmit :D dvojicu trojicu sa palijama i "babo ruco"...

nema tu price nazalost!!
batina je iz raja izasla...
Last edited by Priorat on 07/12/2010 11:25, edited 1 time in total.
tatoo

#38 Re: Komsija i ja!

Post by tatoo »

Ma.Le.Na wrote:svi pozivaju na nasilje...neki idu toliko daleko da predlazu ubistvo :shock:

do nas je fakat..
U drzavi u kojoj aparat ne funkcionise ni minimalno, nije se zacuditi da ljudi vide silu kao jedinu opciju da zastite osnovna prava. Cuj dolazila policija pa i pored jasne regulative nista se ne moze uciniti!?!?!?!? I onda se cusimo zasto svaki balo hoce biti zeznut igrac radije nego "obican" covjek.

mislim da ima na forumu policajaca, bilo ih je na temi o navijacima ako se dobro sjecam. Mozda poslati nekom od njih pp . . . Mozda oni mogu pomoci, bar savjetom sta se moze zakonski . . .
rajvosa 69

#39 Re: Komsija i ja!

Post by rajvosa 69 »

Dragi moj Hamza_sa
Pored ovoliko predloga evo ti i ovaj moj, a mislim da ti je ovo najbolje rjesenje. Neznam kakv si sad trenutno finansijski da li mozes da platis kakva dva dobra grmalja da ga '' opomenu'' eventualno dobro nalupaju da ostane invalid za kojeg se prestavlja. Da na sebe dignes ruku on to nije vrijedan a to tvoja porodica nijee zasluzila.
Nedaj se
Molba za ostale , hajde nadjimo rjesenje za naseg branitelja!!!!!!
sabih05

#40 Re: Komsija i ja!

Post by sabih05 »

Nemoj odustajati od zvanja policije. Zovi ih ako treba i 10 puta dnevno i trazi da se podnese prijava (oni su duzni to da urade i to su vec trebali podnijeti prilikom prvog dolaska). Kazna je cca 400 KM i dobije se za 15ak dana. Znaci zovi ih stalno, nema veze je li dan ili noc. Nemoj odustajati.

Suicidalne namjere i tome slicno zaboravi. Od stana je vaznija porodica. Kad si prosao ono najgore na tako slavan nacin, proci ces i jednog ludjaka.

Sretno.
Last edited by sabih05 on 11/12/2010 22:41, edited 1 time in total.
zijancer

#41 Re: Komsija i ja!

Post by zijancer »

ako ima jos praznih stanova u zgradi, je li moguce da zamijenis svoj za neki drugi u istom haustoru? mora da postoji stan iste kvadrature, koji mozes koristiti pod istim uslovima placanja,. vlasniku zgrade bi trebalo biti svejedno
metronom

#42 Re: Komsija i ja!

Post by metronom »

Ma kakav suicid, ne budali. Ako policija ne moze rijesiti situaciju, onda ti jedino preostaje da komsiji uzvratis istom mjerom. Znaci posaljes porodicu kod nekoga (svojih roditelja recimo) na jedno 7 dana i onda fino svaku noc u jedno pola 4 pocnes busit rupe u plafonu, pustat muziku do daske i sl. Ako ti dodje policija, ti ih fino posaljes odakle su dosli, posto ni komsiji ne mogu nista, onda ne mogu ni tebi.

Ima svakakve djubradi, ali vjeruj, svakom treba miran san. Kad mu to unistis, onda ce mozda poceti shvatati kako je tebi.
LK

#43 Re: Komsija i ja!

Post by LK »

Bas mi je zao jer zna da to izludjuje.. Moras to rijesiti u ministarstvu, policiji i prijaviti ih nadleznom socijalnom radniku.

ja sam imala tako slican slucaj ali kod mene je bilo navecer oko 12 sati djecica se iskupe i lumpuju do kasno u noc.. Fino nazovem policiju oni svako vecer dodju obidju i nista.. Dok se jedno vecer nisam izgalamila na policiju da li nama treba jos Denisa Mrnjavaca i slicnih. Fino se posvadjala sa policijom i rekla ima sta treba da rade: da ih legitimisu i slicno.. Sve su uradili kao sam im rekla :) od tad mirno spavam :)
Comrad

#44 Re: Komsija i ja!

Post by Comrad »

:x

Gdje su sad oni forumasi-policajci. Podrzavam ih u svakoj temi i vidi sad, kad je konkretna stvar nigdje ih. Eto vam cistog slucaja, pomozite covjeku. Dovoljno je da vam dojavi kad se bagra okupi i upecajte ih. Iako, koliko vidim oni su ga i ranije fatali, ali djaba kad to sud fino sve oslobodi.

I mislim da bi trebao neki psiholog analizirati sta je to sa dojucerasnjim borcima, koji se nisu bojali nicega. Danas su to ljudi koji su se povukli u sebe, postali pasivni, dozvoljavaju da ih svi handre. Je li nemaju vise snage, razocarani, do cega je? Ja sam u ratu bio dijete, ali kad vidim ove dojucerasnje borce kako sklapaju kraj s krajem uvijek se cudim kako neko od njih ne uzme kalas i posjeti parlamentarce.

I hebo ti drzavu koja vise stiti kriminalce, nego ljude zbog kojih smo danas zivi.
beautyfool

#45 Re: Komsija i ja!

Post by beautyfool »

zijancer wrote:ako ima jos praznih stanova u zgradi, je li moguce da zamijenis svoj za neki drugi u istom haustoru? mora da postoji stan iste kvadrature, koji mozes koristiti pod istim uslovima placanja,. vlasniku zgrade bi trebalo biti svejedno
:thumbup: ma i da nije iste kvadrature samo da je rahat u njemu, isplati se
hamza_sa

#46 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Baltazar-x wrote:He,svasta.. :D
Nije --moj poso''..(naprotiv ,mogo daleko od toga)..ali toliko mi ta tvoja prica jadna, da cu ipak reci svoj komentar..

Evo jedne istinite price...

Tamo neke godine poslije neke bitke sa turcima , Vladika Rade odlikovao par crnogoraca..
Poslije izvjesnog vremana, jedan od njih dodje kod Vladike da mu se zali kako mu je tamo neki drugi crnogorac (zaboravio sam imena, a znao sam) ljut sto Vladika nije odlikovao njega , oteo orden..?!
Vladika ga u cudu pogleda i otjera ..''Kakav si ti junak, kad ti neko tako nesto moze uciniti''
PS.
Da je kojim cudom u to vrjeme postojao internet, vjerovatno bi na nekom crnogorskom portalu osvanuo naslov..''Milun mi oteo odlikovanje...sta da cinim.. a svasta mi na pamet pada :lol: :-) ''
Ovaj tvoj post mi izgleda kao omalovazavanje, ali nema veze.

Usput, evo ja cu tebi ponuditi, naravno ako imas porodicu, dodji zivi par dana u mom stanu, prezivi ovo sve sto ja prezivljavam, budi malo junak prema tom komsiji, pa cemo razgovarati nakon toga kako ces i hoces li se brinuti za porodicu, a Boga mi i za sebe.

Prijatelju rat je jedno, ovo je sasvim nesto drugo.
hamza_sa

#47 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Vjerujte mi da, kada je u pitanju upotreba sile u ovom slucaju ona ne dolazi u obzir. Imam saboraca, koji su mi pravi prijatelji i koji bi ucinili sve za mene, ali ja ne zelim njih, a pogotovo svoju porodicu dovoditi u opasnost.

Ovdje sam se obratio za pomoc prvenstveno kako bi mi neko dao savjet ko je imao ovakvih i slicnih problema, kao i neko od forumasa koji su policajci ili recimo pravnici.

U svakom slucaju hvala vam svima na podrsci.
potpuni stranac

#48 Re: Komsija i ja!

Post by potpuni stranac »

hamza_sa wrote:Vjerujte mi da, kada je u pitanju upotreba sile u ovom slucaju ona ne dolazi u obzir. Imam saboraca, koji su mi pravi prijatelji i koji bi ucinili sve za mene, ali ja ne zelim njih, a pogotovo svoju porodicu dovoditi u opasnost.

Ovdje sam se obratio za pomoc prvenstveno kako bi mi neko dao savjet ko je imao ovakvih i slicnih problema, kao i neko od forumasa koji su policajci ili recimo pravnici.

a mogu misliti kako ti je. policajci mu mogu samo napisati prekršajnu prijavu i upozoriti ga (čitaj zamoliti). ako ga sud i osudi pitanje je kako će mu naplatiti kaznu. opet, ako je rvi na psihičkoj bazi vrlo je moguće i da ga proglase neuračunljivim.......

ukratko, ne daj Bože nikome......
Last edited by potpuni stranac on 07/12/2010 12:45, edited 1 time in total.
fedor

#49 Re: Komsija i ja!

Post by fedor »

hamza_sa wrote:Vjerujte mi da, kada je u pitanju upotreba sile u ovom slucaju ona ne dolazi u obzir. Imam saboraca, koji su mi pravi prijatelji i koji bi ucinili sve za mene, ali ja ne zelim njih, a pogotovo svoju porodicu dovoditi u opasnost.

Pa ako si ga već par puta prijavljivao policiji, i ako nema hajra od toga, onda ti je mrka kapa. Pokušaj opet preko policije, mada teško da ćeš uspjeti išta da uradiš. Dodaj na to da su sudovi spori, pa i ako bi ga tužio on bi čekao god. dana da odete na sud....Sve moraš uzeti u obzir! Ti najbolje znaš, ali jedno ću ti reći, nije za Balkance demokratija, samo palica! ;-) :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#50 Re: Komsija i ja!

Post by PipiDugaDevetka »

U mojoj zgradi je stanovao Zoran Perić, narkoman, par ekselans.
Nedo bog nikome!
Locked