''odgoj'' djece :(

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

ljubav_aha

#26 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by ljubav_aha »

:shock: zena defitivno nije normalna :x

snimak je na Dr. Phil,ma ona je psihijartijski slucaj

na zalost,u svijetu ovakvih slucajeva ima previse
arzuhal

#27 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by arzuhal »

Dvije stvari su nam svima, više-manje, poznate: da dr. Phil, koji-sve-rješava, pravi svoj show na ovakvim stvarima i da smo i mi sami, kao djeca, znali fasovat prut, šibu, kaiš, itd.

Ali nisam morao gutati ljuti sos i ići pod hladan tuš kada sam imao 7 godina! Pa ono su metode Guantanama, hebote :x !

I još nešto: pa zar nije najnormalnije da djeca te dobi slažu!? To treba nekim psiho-fizičkim torturama naučiti prvačića da govori istinu? Inače a cold shower!?
Static-X

#28 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by Static-X »

Da ali ovo sto vidis na videou je cista propaganda, sto znaci upitno je dali to neko radi svom djetetu ili ne..
zelenashica

#29 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by zelenashica »

Static-X wrote:Da ali ovo sto vidis na videou je cista propaganda, sto znaci upitno je dali to neko radi svom djetetu ili ne..
Ne zahebavaj ziv bio,....ona je jos gore sto se dijete koristi u takve propagande :x :x :x :x
zelenashica

#30 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by zelenashica »

arzuhal wrote:Dvije stvari su nam svima, više-manje, poznate: da dr. Phil, koji-sve-rješava, pravi svoj show na ovakvim stvarima i da smo i mi sami, kao djeca, znali fasovat prut, šibu, kaiš, itd.

Ali nisam morao gutati ljuti sos i ići pod hladan tuš kada sam imao 7 godina! Pa ono su metode Guantanama, hebote :x !

I još nešto: pa zar nije najnormalnije da djeca te dobi slažu!? To treba nekim psiho-fizičkim torturama naučiti prvačića da govori istinu? Inače a cold shower!?
Da li ti roditelji misle na posljedice svojih metoda?NE MISLE.....Stoga robija ,a djetetu novi dom sa ljubavi i pažnjom koju svako dijete zaslužuje.
kurty

#31 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by kurty »

Eh kad se sjetim...
Meni je dugo vremena kazna bila fotelja... Napravim neki zijan i kazna mi je da sjedim u fotelji... Znaci nema mrdanja dok sam u kazni... Dodju gosti sa djecom recimo, a ja moram pola sijela da sjedim tu i gledam djecu kako se igraju...
To je bilo do 92', znaci do rata... Poslije rata kazna je bila embargo... Nema dva dana napolje da se igram i tacka... Jednom sam fine batine popio samo... Otac ar. donjeo neke sokove u kanestirima... I "puna kuca tih kanistera"... Mama rodila seku i sad na babine se dolazi...I jedna tura gostiju je iz komsiluka... dosle starije zene sve, i kad su krenule kuci, dok su ispracene, ja zadjem i popijem sve sto je ostalo od njihovih sokova... Bilo mi mrsko sipati sebi u casu... I tad sam fasovao... Al najvise sto sam lijen bio, a ne sta drugo...

A ovo na videu...katastrofa ziva...
Static-X

#32 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by Static-X »

zelenashica wrote:
Static-X wrote:Da ali ovo sto vidis na videou je cista propaganda, sto znaci upitno je dali to neko radi svom djetetu ili ne..
Ne zahebavaj ziv bio,....ona je jos gore sto se dijete koristi u takve propagande :x :x :x :x
Halo ba, to je SHOW
prije da je mali pio sok od jagode nego hot sause.....
innovision

#33 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by innovision »

:x :x dabogda patila
zelenashica

#34 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by zelenashica »

Static-X wrote:
zelenashica wrote:
Halo ba, to je SHOW
Slusaj jarane jebem ti ja takav show u kojem dijete pa makar i glumilo onako urliče i plače.....je l' ti sad jasnije. :x
Ako je show onda roditelje koji su dali saglasnost da se sa onako s djetetom postupa pa makar i samo "glumom" treba krivično goniti.

I da,da napomenem kao pedagog ipak imam sposobnost da razlikujem stvarnu patnju od glume.....od mene dosta.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#36 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by Pera Trta »

Zelenašice, tema je ovaj konkretan snimak, nemoj se paliti ko Jan Palah odma :)
zelenashica

#37 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by zelenashica »

Pera Trta wrote:Zelenašice, tema je ovaj konkretan snimak, nemoj se paliti ko Jan Palah odma :)
Ma ne palim se ja džaba moj Pera......ali i glede ovog snimka i dalje mislim da su za robije ili stvarno snimano stanje ili gluma....helem od mene dosta.Ali vakat je da se okrenemo malo oko sebe i vidimo da ovo zbilja jeste stvarnost,to ako je mi ne poznajemo kao takvu je nenegira.
accent

#38 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by accent »

samo da se zna na sta su sve americki roditleji spremni

a sto se teme tice
dovoljo je receno
i ja sam lagao pravio zijane i dobijao batine, pa mogu za sebe reci da sam koliko toliko normalan
ali mi niko nije izapirao usta ljutim sosom ili tusirao hladnom vodom niti me je ko psihicki ubijao u pojam
napravis zijan znas da te sljedi sipka ili kajs, naravno sve je bilo servirano u normalnim dozama :D
ali kada vidim danasnju omladinu.... tata, mama, nane i dede hvala vam pa ste me degenecili kada je trebalo
da niste Boga pitaj gdje bi bio
Static-X

#39 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by Static-X »

zelenashica wrote: Slusaj jarane jebem ti ja takav show u kojem dijete pa makar i glumilo onako urliče i plače.....je l' ti sad jasnije. :x
Ako je show onda roditelje koji su dali saglasnost da se sa onako s djetetom postupa pa makar i samo "glumom" treba krivično goniti.

I da,da napomenem kao pedagog ipak imam sposobnost da razlikujem stvarnu patnju od glume.....od mene dosta.
Nije potrebno da se psujemo i frustriramo.
Zelio sam bas zbog toga skrenuti paznju, da su americki showovi puni ovakvi i slicni fake stvari, vjeruj mi nisu vrijedni nerviranja.
Nije mi namjera da se sprdam, tema nije losa jer naravno da postoji zlostavljanje djece. Video mozemo uzeti kao primjera radi a da komentarisemo kako osoba sa videa nije normala i sl je besmisleno...
NekoIzMase

#40 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by NekoIzMase »

Static-X wrote:
zelenashica wrote:
Halo ba, to je SHOW
Da je na klipu neki glumac sa 40 godina staža, opet ne bi mogao odglumiti one krikove i jecanje nakon što je bačen pod hladan tuš. A dijete nije ništa pilo već je primorano da čuva ljuti sos u ustima i da ga peče svakog trenutka sve intenzivnije.

Bez obzira što je ovo show (kako ti kažeš) ne mora značiti da je sve što dolazi iz USA vještačko. Ovakvih bolesnika, kao što je ovaj debilni monstrum od žene, ima svugdje u svijetu i sa njima ne treba fino već se riješiti gamadi najjednostavnijom metodom egzekucije (iako to možda i ne zaslužuju).
zelenashica

#41 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by zelenashica »

Static-X wrote:
zelenashica wrote: Slusaj jarane jebem ti ja takav show u kojem dijete pa makar i glumilo onako urliče i plače.....je l' ti sad jasnije. :x

Zelio sam bas zbog toga skrenuti paznju, da su americki showovi puni ovakvi i slicni fake stvari, vjeruj mi nisu vrijedni nerviranja.
Nije mi namjera da se sprdam, tema nije losa jer naravno da postoji zlostavljanje djece. Video mozemo uzeti kao primjera radi a da komentarisemo kako osoba sa videa nije normala i sl je besmisleno...
Ostaje samo pitanje ko se počeo kako ti kažeš šprdati s temom......ali nejse......makar si priznao da zlostavljane djece ima.I to je napredak.
Static-X

#42 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by Static-X »

zelenashica wrote:
Static-X wrote:

Ostaje samo pitanje ko se počeo kako ti kažeš šprdati s temom......ali nejse......makar si priznao da zlostavljane djece ima.I to je napredak.
A da ti malo bolje procitas sta sam pisao ...
I necemo dalje zacatavati, @arzuhal nadam se nes zamjeriti :)
detroit-mercy

#43 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by detroit-mercy »

Static-X wrote:
zelenashica wrote:[quote="Static-XNije potrebno da se psujemo i frustriramo.
A da ti malo bolje procitas sta sam pisao ...
I necemo dalje zacatavati, @arzuhal nadam se nes zamjeriti :)[/quote]
U Americi ti i za manje stvari od ovogaslijedi oduzimanje djece i dobra kazna. Rijec je o show-u, pa ko bi normalan (ako mozemo pricati o normalnosti) na nacionalnoj TV pokazao ovo kada zna da ga odmah na izlazu iz studija cekaju da mu nataknu lisice.
Zlostavljanje djece postoji, stim sto u uredjenim drzavama kad te uhvate najebao is ko zuti a dok u onim manje uredjenim, da ti bog pomogne.
Zoya

#44 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by Zoya »

Maloprije su kod mene navratile sesricna moja sa prijateljicom iz Somalije, i jednoj i drugoj je po 10 godina, ja eto da im pokazem ovaj video, da vide kako divne roditelje imaju a kakvih sve roditelja ima, kad curica iz Somalije veli ovako" nama mama kad ne slusamo stavi neku ljutu tecnost u guzici(dakle u chmar) i to zna uzasno peci, bas mi je sinoc to radila, meni i bratu jer joj nismo usisali stan dok je ona bila na poslu, brata je toliko boljelo da nije mogao citavu noc spavati plakao je od bolova i morao je stalno u wc!
Nema dalje!!! :x :x :x
sheilak

#45 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by sheilak »

@Zoya

Uzasno. A jos gore je da takvih manijaka ima jako, jako puno. I da misle da su to potpuno normalne odgojne metode, dakle sadisticko izivljavanje, fizicko, psihicko i emocionalno. Zbog banalnih stvari, poput te koju si opisala ili zbog ocjena, ako se dijete uprlja ili padne, pa se povrijedi.

:x
semmy

#46 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by semmy »

zelenashica wrote:@Static-X je l i ovo tebi show-u :x

http://www.index.hr/vijesti/clanak/dadi ... 81710.aspx
ovo sam nedavno gledala i tako mi je lose bilo..ja bi ovakve roditelje i tete i dadilje na isti nacin mucila do smrti...

boze nismo ni svjesni kako mnoga djeca odrastaju, zalosno :(
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#47 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by Pera Trta »

Ma čovjeku se općenito smuči kad samo pomisli kakvi ljudi postoje i još uvijek isti zrak dišu kao i mi: od pomenutih "Dnjepropetrovskih manijaka", do Richarda Ramireza, Obe Chandlera, Milana Lukića, Batka, Sagawe i raznih drugih degenerika i čudovišta koji koriste izdašno slabosti pravnog sistema. I oni su sigurno plodovi ovakvog "odgoja".
Ma fuj, gadi mi se sve :x
ljubav_aha

#48 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by ljubav_aha »

NekoIzMase wrote:
Static-X wrote:Halo ba, to je SHOW
Da je na klipu neki glumac sa 40 godina staža, opet ne bi mogao odglumiti one krikove i jecanje nakon što je bačen pod hladan tuš. A dijete nije ništa pilo već je primorano da čuva ljuti sos u ustima i da ga peče svakog trenutka sve intenzivnije.

Bez obzira što je ovo show (kako ti kažeš) ne mora značiti da je sve što dolazi iz USA vještačko. Ovakvih bolesnika, kao što je ovaj debilni monstrum od žene, ima svugdje u svijetu i sa njima ne treba fino već se riješiti gamadi najjednostavnijom metodom egzekucije (iako to možda i ne zaslužuju).
NekoIzMase,bas sam to pomislila dok citam postove

Static_X,dijete nije glumac :|
ljubav_aha

#49 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by ljubav_aha »

TheMule wrote:mene su bili kaisima, snjurama, masicama, samarima, i sutali niz stepenice. Nemojte odma na Amere, kod nas nije nista bolje.
kod mene nije bilo tako :) svi spomenuti elementi su abusive :|
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#50 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by WipeOut »

Slomilo me djetetovo jecanje kad mu je usula onaj ljuti sos u usta,i ono vristanje kada je pustila hladnu vodu :(

Ono sto je najgore je to da se vidi da se ona cak kontrolise...Cak ako i ona glumi,cisto sumnjam da je i dijete odglumilo :sad: .
Stvarno ne znam kakve su ovo metode odgoja,ali ne vidim kako ce ovakva kazna nesto promijeniti.
Cak i rat bude i prodje,pa se sve rijesi za stolom i nekakvim "dogovorom"
Nije stvar u tome dali su Amerikanci nekava poremecena nacija,ali stvarno su cudni kad imaju potrebu da sve snime...i jos da javno iznose svoje gadosti koje rade.... :?

Ovakvoj zeni i svima slicnima treba pomoc,u najmanju ruku hladan tus kad je uhvati ljutnja...
Post Reply