Novi A6

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zecko_kupuz

#26 Re: Novi A6

Post by zecko_kupuz »

Pa dobro, ako ćemo subjektivno onda svako neka bira svog pulena :-D . Meni je recimo od malih nogu (bukvalno) BMW marka broj jedan, ali ova nova petica mi je tako-tako. :-?
Objektivno - kao što neko reče ranije, ovaj model je nekakav combo-dizajn; malo A-čvrke po bočnoj silhueti, malo više A-sedmice po interijeru (koji je fantazija, usput govoreći :D ) i malo A-osmice po zadnjem kraju, pogotovo svjetlima.

Ovaj A6 djeluje svježe zbog ovih silnih Ledki sprijeda, ali meni se lično A4 i A7 čine skladnijim.
Chemist

#27 Re: Novi A6

Post by Chemist »

Enterijer je jako ugodan za oko, vjerujem i na dodir. Za mene, najbolja stvar je onaj Bang&Olufsen sound system. Mogu misliti kako to zvuci, ne bih izlazio 3 dana iz njega, samo bih slusao muziku :)
Teufik

#28 Re: Novi A6

Post by Teufik »

Fin auto....vrlo je tesko nesto novo smisliti kod dizajna novih automobila ove klase.
Taj novi model treba da predstavlja logican iskorak od prethodnog ali istovremeno i da ponudi neko osvjezenje.
E sada tu naci kompromis nije lako.
U vecini slucajeva promjene se svode na blago mijenjanje svjetlosne grupe i maske hladnjaka i nekih drugih detalja.
Tesko ce vodeca trojka u ovoj klasi promjeniti nesto radikalno.

Svako ima svoje favorite....meni licno je BMW najljepsi u ovoj klasi.
U svakom slucaju je navaznije da su ovo najkvalitetnija vozila u svakom pogledu i sto ce kupac bez obzira koju marku izabrao uzivati u punom smislu te rijeci.
Zvek

#29 Re: Novi A6

Post by Zvek »

Novi F10 je po meni logican nasljednik za E39 i njegove prethodnike, dok mi E60 iskace iz tog niza. Jednostavno to je bio model za Ruse, Arape i njima slicne. Nije imao tu sportsku eleganciju koja je krasi BMW. nekako je bio prenapuhan.
beco

#30 Re: Novi A6

Post by beco »

Mislim da ovaj novi Audi A6 nastao na skracenoj platformi A8 a ne produženoj platformi A4, isto kao sto serija 7 i serija 5 dijele platforme. Radiklana promjena u dizajnu nije u odnosu na stari model, napredka ima jer mi je vec sada stara A6 nekako uvijek mlaka bila isto kao da je neko stao sa dizajnom na sredini razvojnog ciklusa, kao da se prepao sta bi mogao dobiti. Prednji kraj mi se pravo svida a zadnji manje. Audi je pokazao da je opet majstor u pravljenju unutrasnjosti ali malo mi je cudno da su prakticno prekopirali BMW lejaut unutrasnjosti mjenjajuci mjesto klime i radia i odustali od svoga koncepta mora dugmica. Prvo kad pogledam unutrasnjost A6 pomislim da im je uzor bila unutrasnjost BMW serije 5, govorim o centralnom bloku komandi. Sve u svemu pozitivna promjena prije mi se nikad A6 nisu svidale izgledale su mi kao napuhane A4. Zanima me takoder koliko ce se dobro pokazati rijesenje all LED svjetala?!

Sto se tice ko je bolji u ovom sugmentu, subjektivan sam pa cu reci BMW 5 :D . Mislim da najbolje vozne osobine i motore ce opet imati BMW 5. Takoder zadnji kraj jednostavno najbolji ima 5 posbno kad je providna grafika svjetala. Najbolji prednji dio i unutrasnjost Audi A6. A jednostavno se stresem kad vidim one maglenke kod E klase i LED opciju i tradicjonalnu twin opciju koja tako izGleda kicavo i after market da je to nevjerovatno.

Image
Image
Image
Zvek

#31 Re: Novi A6

Post by Zvek »

Image
Image

I jedna i druga verzija su totalno out. Vec su neki iskoristili dizajn ovih LED maglenki, ili su to day light, pa ih mozemo vidjeti od Jette do W210.
A kod klasicne verzije su trebali ostaviti po jednu u uglovima.
zecko_kupuz

#32 Re: Novi A6

Post by zecko_kupuz »

Sjećam se kad je komšija u ratu vozikao bmw-a E34 (stara petica) i to ne jednog, već dva. Sav onako mišićav, širok, mesnate gume, brundavi redni šestocilindraš... uh, da se čovjek naježi. :D

Pardon, odoh ja sa teme :o ...ipak se govori o A6. :D
zecko_kupuz

#33 Re: Novi A6

Post by zecko_kupuz »

@zvek
E-klasa je inače ispala...čudna. Navodno im je "ponton" bio inspiracija, ali su na kraju jednostavno dobili čudno oblikovanu limuzinu,...za šta je meni kao BMW fanu svakako drago. :oops: :D
beco

#34 Re: Novi A6

Post by beco »

Zvek wrote:Image
Image

I jedna i druga verzija su totalno out. Vec su neki iskoristili dizajn ovih LED maglenki, ili su to day light, pa ih mozemo vidjeti od Jette do W210.
A kod klasicne verzije su trebali ostaviti po jednu u uglovima.
Meni je gora ova tradicjonalna opcija smrdi ala Brabus :D. Bas sam je neki dan vidio na ulici i nisam se mogao nacuditi kako kicavo izgleda i kako samo ne prilici jednoj limuzini MB.
Blobi

#35 Re: Novi A6

Post by Blobi »

zecko_kupuz wrote:@zvek
E-klasa je inače ispala...čudna. Navodno im je "ponton" bio inspiracija, ali su na kraju jednostavno dobili čudno oblikovanu limuzinu,...za šta je meni kao BMW fanu svakako drago. :oops: :D
E klasa izgleda klasicno, kao i uvijek. Jeste malo cudna, slazem se, ali je i dalje prelijep auto. Mislim, kad imas ovakvu ponudu "na tanjiru" (na tanjiru al malo sutra :D :D), uvijek mozes sebi izabrati ono sto ti odgovara, tj. ono sto ide uz tvoju licnost.

Pa recimo, ako zelis klasicni dizajn koji nikad ne zastarjeva, eleganciju eksterijera i interijera, tu je Mercedes pravi izbor.

Ako trazis sigurnost i futuristican a s druge strane elegantan dizajn, kokpit nakrcan tehnologijom, izabrat ces Audija.

A ako ganjas vozacki ugodjaj, mangupski dizajn (BMW izgleda zajebano pravo :D) i lijep interijer, tu je BMW.

Na kraju, sve se svodi na pitanje ukusa. Meni licno Audi najbolje odgovara, interijer narocito, a i eksterijer :). Prije ovih LED audija sam bio zadrti BMW fan-boy :D, ali Audi A4 me odusevio :D... I na kraju, kad podvuces crtu, svi rewievs kazu da se kod ovih auta vozacki ugodjaj ne razlikuje drasticno, a svi nude siroku paletu motora, pa i napucane sportske verzije (E63 AMG, RS6, M5). I na kraju krajeva, kad kupujes ovo auto, zaposli vozaca, jer ovo su auta napravljena da te u njima voze, a ne da ih ti vozis :D :D
beco

#36 Re: Novi A6

Post by beco »

Blobi wrote:
E klasa izgleda klasicno, kao i uvijek. Jeste malo cudna, slazem se, ali je i dalje prelijep auto. Mislim, kad imas ovakvu ponudu "na tanjiru" (na tanjiru al malo sutra :D :D), uvijek mozes sebi izabrati ono sto ti odgovara, tj. ono sto ide uz tvoju licnost.

Pa recimo, ako zelis klasicni dizajn koji nikad ne zastarjeva, eleganciju eksterijera i interijera, tu je Mercedes pravi izbor.

Ako trazis sigurnost i futuristican a s druge strane elegantan dizajn, kokpit nakrcan tehnologijom, izabrat ces Audija.

A ako ganjas vozacki ugodjaj, mangupski dizajn (BMW izgleda zajebano pravo :D) i lijep interijer, tu je BMW.

Na kraju, sve se svodi na pitanje ukusa. Meni licno Audi najbolje odgovara, interijer narocito, a i eksterijer :). Prije ovih LED audija sam bio zadrti BMW fan-boy :D, ali Audi A4 me odusevio :D... I na kraju, kad podvuces crtu, svi rewievs kazu da se kod ovih auta vozacki ugodjaj ne razlikuje drasticno, a svi nude siroku paletu motora, pa i napucane sportske verzije (E63 AMG, RS6, M5). I na kraju krajeva, kad kupujes ovo auto, zaposli vozaca, jer ovo su auta napravljena da te u njima voze, a ne da ih ti vozis :D :D

Sa podebljanim se ne slažen ma ni 5% :D Ili ako ti treba vozac gdje da volontiram :D
Blobi

#37 Re: Novi A6

Post by Blobi »

beco wrote:
Blobi wrote:

Sa podebljanim se ne slažen ma ni 5% :D Ili ako ti treba vozac gdje da volontiram :D
Pa ta auta sa slika kostaju preko 140.000 KM. Dakle, u tim autima se voze najvisi svjetski (i federalni :D) funkcioneri, te oni truhli guzonje :D... Oni ce logicno, uz auto u tvornici naruciti i vozaca da ih vozika :D :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#38 Re: Novi A6

Post by 1946 »

Ni ja se ne bih složio s tobom. Ali mi je npr. glupost vozati sebe u S klasi, BMW 7, A8, jer su mi to tipična auta za imati svog šofera i gdje je luksuz auta okrenut ka zadnjim sjedištima u kojim će sjediti gazda.
Zvek

#39 Re: Novi A6

Post by Zvek »

@ Blobi
Za mene je W212 zastario onda kad je i izasao.

Meni je ovo totalno out

Image
Image
Image

Opek kazem, meni je u ovoj klasi XF broj 1, a onda novi A6, pa BMW 5.
Last edited by Zvek on 01/12/2010 22:17, edited 1 time in total.
Blobi

#40 Re: Novi A6

Post by Blobi »

Zvek wrote:@ Blobi
Za mene je W212 zastario onda kad je i izasao.
Pogledaj ovo

Image

Opek kazem, meni je u ovoj klasi XF broj 1, a onda novi A6, pa BMW 5.
Meni je ovaj Merecedes OK. Cak mi se svidja, ali varijanta bez ovih okruglih maglenki, odudaraju. Dizajner bi sebi oci trebao izvadit.

A Jaguar je nazalost posrnula kompanija. Ne vjerujem njihovim tehnologijama, cisto jer su u fazi spasavanja vlastite glave i gledaju kako sacuvati svaki peni :D
Zvek

#41 Re: Novi A6

Post by Zvek »

Jaguar se vec polako dize, Tata motors upumpava novac u njih i Land/Range Rover. Dosad nisam cuo neke zalbe na XF, za razliku od prvog S type-a i problema sa mjenjacima, pregrijavanjem osnovnog V6 benzinca, i loseg enterijera.
johntra

#42 Re: Novi A6

Post by johntra »

Nova E klasa je odlična, kako dizajnom, tako i kvalitetom i motorima...o udobnosti neću da raspravljam, jer stvarno u novoj generaciji imaš sve što treba da razmati jednog vozača...vozio sam 250 CDI i stvarno je na mene ostavila lijep utisak...auto je podređeno udobnosti, ali kad zatreba, može se fino potjerati, iako ima samo 200 KS, što se nekima za ovu klasu auta čini malo...materijal i kvaliteta je na nivou i svjetlosnim godinama ispred prethodne generacije, koja je meni uvijek bila nekako nedorečena...i ova će mi biti dobra, dok je ne počnu vozati lokalne kockaste glave i mesari, ali srećom, toga još nema... :D
Blobi

#43 Re: Novi A6

Post by Blobi »

johntra wrote:Nova E klasa je odlična, kako dizajnom, tako i kvalitetom i motorima...o udobnosti neću da raspravljam, jer stvarno u novoj generaciji imaš sve što treba da razmati jednog vozača...vozio sam 250 CDI i stvarno je na mene ostavila lijep utisak...auto je podređeno udobnosti, ali kad zatreba, može se fino potjerati, iako ima samo 200 KS, što se nekima za ovu klasu auta čini malo...materijal i kvaliteta je na nivou i svjetlosnim godinama ispred prethodne generacije, koja je meni uvijek bila nekako nedorečena...i ova će mi biti dobra, dok je ne počnu vozati lokalne kockaste glave i mesari, ali srećom, toga još nema... :D
Ima ona bijela coupe.. Neki na osisan na casu je vozi:D
johntra

#44 Re: Novi A6

Post by johntra »

Coupe me ne interesuje, više volim limuzine... :D ali, fakat su rijetkost, ne znam imaju li u Sarajevu dvije nove...
Murisno1

#45 Re: Novi A6

Post by Murisno1 »

što idu godine u pm :D
zecko_kupuz

#46 Re: Novi A6

Post by zecko_kupuz »

Kod nas ipak Mercedese pretežno voze taksisti, Audije administracija, a BMW-e masne guzonje. :D Jaguare i Lexuse niko.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#47 Re: Novi A6

Post by 1946 »

zecko_kupuz wrote:Kod nas ipak Mercedese pretežno voze taksisti, Audije administracija, a BMW-e masne guzonje. :D Jaguare i Lexuse niko.
Pape :D
johntra

#48 Re: Novi A6

Post by johntra »

Vozi Pape Lexusa IS... :D
Blobi

#49 Re: Novi A6

Post by Blobi »

zecko_kupuz wrote:Kod nas ipak Mercedese pretežno voze taksisti, Audije administracija, a BMW-e masne guzonje. :D Jaguare i Lexuse niko.
Stari mi je govorio nekad davno. Sine, sto voze taksisti, to i valja :D... Nije mu ta daleko od istine :D
emko1234

#50 Re: Novi A6

Post by emko1234 »

audi je do jaja mada je nova bmw 5 prekucala sve u ovoj klasi pogotovo kako su pobjegli od onih debilnih chris bangle interijera..sto se tice svega bmw je nenadjebiv..mada audi mu je na karambolci zadnjoj sto bi rekli nasi rejseri :D e klasa mi nije nesto mada ne bih se protivio nijednom od tih auta kad bi ih za dzabe dobio :D ovako samo vorsprung durch technik.. :D
Post Reply