Škoda all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Blobi

#26 Re: Škoda all about

Post by Blobi »

citroen wrote:
Blobi wrote:
johntra wrote:pa, postepeno se kreće u tom pravcu...ali sumnjam da će se VW tako lako odreći zlatne koke poput Octavie ili Fabie, koje će još dugo vremena činiti okosnicu prodaje Škode...
Pa pretpostavljam da ce se taj nagli boom desavati od 2020-2030, ako svijet tad bude postojao uopste :D. Ove koreje su mi nesto suhveli pravo :D
Kupice VW neki drugi brand koji ce biti zlatna koka umjesto skode :D
Znas ono pravilo biznisa. Jedna firma ne smije dozvoliti da ima nezamjenjivog uposlenika... :D
frngla

#27 Re: Škoda all about

Post by frngla »

Blobi wrote:
frngla wrote:^^audi je auto visoke klase, dok zamisli, skoda to nije :)
Mora da nas foliras :D
mora da provaljujes, evo smijem se :)
Blobi

#28 Re: Škoda all about

Post by Blobi »

frngla wrote:
Blobi wrote:
frngla wrote:^^audi je auto visoke klase, dok zamisli, skoda to nije :)
Mora da nas foliras :D
mora da provaljujes, evo smijem se :)
Grohotom? :D
Jimmy_The_Saint

#29 Re: Škoda all about

Post by Jimmy_The_Saint »

Ma vidi, golfista, ja gotivim Škodu, u trenutku kad sam kupovao auto dvoumio sam se između ce'eda i Octavia Tour, hečbek mi je bolje pasov'o, ce'ed je ipak model iz ove, a ne prošle dekade, to je nekako presudilo, ali porediti Škodu i Audi to ti je taman k'o da ja sad uzmem porediti KIA i Audi. Niđe veze. I KIA i Škoda su negdje tu sa VW, zeru slabije u nekim sitnicama, ali bruku povoljniji pazar - a Audi je ipak luksuzaner. Ne kažem da Superb nije odlično auto, odlično je, ali odlično u rangu s KIA Optima ili Passatom - Avdija je ipak Avdija, zbog sitnica koje meni ili tebi ne znače ništa, ali imaš likove a la Emko koji crkoše za tim. Svakom svoje, to je sve.

Što se Maple tiče, znam priču, previše su ga prosrali, ali kako god okreneš, skromno a novo auto za sirotinju, nije ni to tako loše. Zato mi i jest žao što je Felicia maknuta s ceste. Zbog ljudi koji bi se mogli nekako opružiti cenera, a ne treba im auto da liječe komplekse nego da se voze od A do B.
olensoner

#30 Re: Škoda all about

Post by olensoner »

Realno, za Bosne danas slabo ima boljih auta od Skode, skidam im kapu sto se tice kvalitete.
Jedino mi je zao, sto konceptni model Tudor nije usao u serijsku proizvodnju, a bas onako momacki izgleda...
Image
maxell_sarajevo

#31 Re: Škoda all about

Post by maxell_sarajevo »

Navodno stize 2012 godine Skoda Joyster :-D
Image
Image
frngla

#32 Re: Škoda all about

Post by frngla »

sve je to fino, hajmo mi smrtnici diskutovati opcenito o vozilima skoda, kvarovima potrosnji itd. :) vozim skodu fabiu, 2003 god. 1.4 Mpi (chundara od motora) trosi ko volga, nekih 9 l gradske voznje i ko god vam kaze da mu trosi manje laze, dalje vozim jos jednu 1.2 Htp i bolja je jedno 28x od ove 1.4, trosi cca 2,5 litra manje od ove a priblizno isto idu.

Do sada 1.2 Htp presla 128000 Km bosanskim gudurama (kupljeno novo vozilo u asi, svaki servis radjen u ovl. ASA i/ili Autoagent servisu) do sada nema znaka umora niti jedne sekunde... Do sada promijenjena lamela, seleni, prekidac svjetla, i ostali redovni servisi po servisnoj.

1.4 Mpi 2003 god. kupljena polovna sa 53000 Km na satu, promj. seleni (boljka svih fabija, sreca pa je kom. u ASA servisu 17, zamjena u neovlastenom XD servisu od 50 KM do 70 KM, u ovlastenom ne mijenjaju samo selen) sada presla 58000 Km i pokazuje znake umora gdje se god pogleda :S totalno drugo auto u odnosu na Htp Fabiu :/
ne radi pokazivac temp. ili je termostat il' neki drugi qrac, bali ulje na dihtungu kartera, izgl. da je zbog termostata izgorio i dihtung glave, pa mijesa vodu i ulje tj. bali na cepu od ulja, pojavljuje se slajm onaj, auspuh progorio, ne radi mikroprekidac lijevih vrata, pa se ne pali unutrasnje svjetlo i ne pisti kada upaljena svjetla ostanu, poludi grijanje samo od sebe XD

javim vam se kad izmjenjam to sve, da vas obavijestim koliko je kostalo :)
zivjeli
johntra

#33 Re: Škoda all about

Post by johntra »

vidiš kako ima realnih vlasnika Škode... :-D
frngla

#34 Re: Škoda all about

Post by frngla »

pa nemam ja sta lagati cuj, ja ga placam i servisiram sebi, ne drugima :) ps sad vec razmisljam da kupim novu fabiu Tsi da se ne habam, ovo se vec kvari :D
johntra

#35 Re: Škoda all about

Post by johntra »

ona verzija od 80 KS ti je sasvim dovoljna i dobra je za voziti fakat...ima dovoljno snage i voli se igrati sa mjenjačem, pa je baš gušt neki voziti....
johntra

#36 Re: Škoda all about

Post by johntra »

ne bih ja to nikad vozio, ali takav mi je posao, pa mroam... :D
Qler

#37 Re: Škoda all about

Post by Qler »

mozda covjek ima internet na mobitelu :D
johntra

#38 Re: Škoda all about

Post by johntra »

dobar posao, mašala, ne žalim se...jbga, kancelarijski je većinom, ali ima i dosta terena...a kao šlag na tortu i momenat za opuštanje to što imam priliku provozati masu novih auta...čak i Škode... :D
maxell_sarajevo

#39 Re: Škoda all about

Post by maxell_sarajevo »

Imam Fabiju sedan 1.2, 47KW, juli 2006, presao 50.000km, najvise se po gradu voza i dvaput godisnje na remo.
Radim servise svakih 10.000km ulje, filtere i te zajebancije, na 45.000km promijenio disk plocice, nakon cetiri godine zamijenio i akumulator, na 30.000km mi je otisla bobina i ta me popravka u ASA-i kostala 70KM, nedavno sam mjenjao stabilizatore prednjih tockova 60KM.Isao sam sad u ASA-u na ovaj zimski servis i rekli su da je vecinom sve uredu osim selen blokova koji su napukli i da bih trebao zamijeniti dihtung termoprekidaca koji kosta par maraka.Potrosnja neke normalne voznje po gradu je 7,5-8l dok van grada spusti se to na nekih 5,5l BMB-a 95 :-D
Sto se mene tice ja sam zadovoljan sa njom, platio je 16.000KM, a dosta mi je raje govorilo da sam mogao nesto bolje uzeti za te pare sa Bog zna koliko kilometara na satu.
frngla

#40 Re: Škoda all about

Post by frngla »

eh ovako :D kupljeni su dijelovi za popravku ove skode 1.4 :) u asi kupljen dihtung dekla, dihtung glave, uljni filter, 4 svjecice, boca za rashladnu tecnost sve za 90,80 KM :) dijelovi osjetno jeftiniji nego za 1.2 htp, samo sto ova na gorivu nadoknadi to sve :D
DoradO

#41 Re: Škoda all about

Post by DoradO »

Škoda Superb Combi za Britance je porodični automobil godine

http://www.sarajevo-x.com/auto/clanak/101220046

:D
sheikh

#42 Re: Škoda all about

Post by sheikh »

Jimmy_The_Saint wrote:Ma vidi, golfista, ja gotivim Škodu, u trenutku kad sam kupovao auto dvoumio sam se između ce'eda i Octavia Tour, hečbek mi je bolje pasov'o, ce'ed je ipak model iz ove, a ne prošle dekade, to je nekako presudilo, ali porediti Škodu i Audi to ti je taman k'o da ja sad uzmem porediti KIA i Audi. Niđe veze. I KIA i Škoda su negdje tu sa VW, zeru slabije u nekim sitnicama, ali bruku povoljniji pazar - a Audi je ipak luksuzaner. Ne kažem da Superb nije odlično auto, odlično je, ali odlično u rangu s KIA Optima ili Passatom - Avdija je ipak Avdija, zbog sitnica koje meni ili tebi ne znače ništa, ali imaš likove a la Emko koji crkoše za tim. Svakom svoje, to je sve.

Što se Maple tiče, znam priču, previše su ga prosrali, ali kako god okreneš, skromno a novo auto za sirotinju, nije ni to tako loše. Zato mi i jest žao što je Felicia maknuta s ceste. Zbog ljudi koji bi se mogli nekako opružiti cenera, a ne treba im auto da liječe komplekse nego da se voze od A do B.
Kiu i Skodu nemoj porediti :)
Skoda je mnogo bolja od Kie :) I jos na kraju kazes da je KIa negdje sa VW..... hahahahahaahahah
Kia optima u rangu sa Skodom :D
Najveca provala :D Vidim da nisi sjedio niti vozio najnovijeg SUperba :)
Odlicno auto,vjeruj mi :) Dugo se nisam onako lijepo osjecao u vozilu :)
Samo ne znam odakle ti prijatelju kupis te informacije :D
Samo mi nemoj reci da si dotican vozila imao u svom vlasnistvu pa tako zakljucio :D
Jimmy_The_Saint

#43 Re: Škoda all about

Post by Jimmy_The_Saint »

Nisi ni ti vidio Korejca ni u salonu, indžiliru da ne reknem čega. :razz:
U posljednjih sedam-osam godina KIA se kvalitetom pomakla za čitavu klasu. Model po model, segment po segment, konkurišu dostojno mnogim etabliranim markama. Neko je to skont'o, neko nije, nekog legitimno boli q, u svakom slučaju meni moje a tebi g3, i mirna Bosna. :D

Za razliku od nas forumskih palamuda, konkurenti su vrlo svjesni toga - kladim se da, dok za papagaje poput tebe AutoBild objašnjava kako je Sportage super ali je ipak, nekako, bolje kupiti Tiguana, u Volfsburgu ljudi u tri smjene rastavljaju Sportage - onako kako su praveći Sorenta Korejci rastavljali Mercedese, Cherokee, Toyotu i ostale asove. :D
Last edited by Jimmy_The_Saint on 20/12/2010 17:46, edited 1 time in total.
Bakir1

#44 Re: Škoda all about

Post by Bakir1 »

@sheikh meni je smijesno kako ti samo svrsavas na sve sto je vagen isprdio pa bila to i low budget skoda.
jesi li se ti ikad vozio u mercedesu majke ti?
sheikh

#45 Re: Škoda all about

Post by sheikh »

Bakir1 wrote:@sheikh meni je smijesno kako ti samo svrsavas na sve sto je vagen isprdio pa bila to i low budget skoda.

Daj ba majke ti skoncentrisi se :D
Kad pratis moje postove :D Onda malo i nesto zapamti,nije zgoreg nauciti nesto novo :)
Mercedes je bolji od VW :D Uvijek sam to govorio :)
Ali Kia nije :)

@jimmy
Kia se jest popravilo mnogo :) to niko nije rekao :D
Ali Skoda i VW ostali u istom rangu jel kao prije deset godina??????????????????? :D
Kia je bila smece kad su pravili normalna auta :)
i sad mislis da se samo Kia popravila ???? :)
Bakir1

#46 Re: Škoda all about

Post by Bakir1 »

sheikh wrote:
Bakir1 wrote:@sheikh meni je smijesno kako ti samo svrsavas na sve sto je vagen isprdio pa bila to i low budget skoda.

Kad pratis moje postove :D Onda malo i nesto zapamti,nije zgoreg nauciti nesto novo :)

@jimmy
Ali Skoda i VW ostali u istom rangu jel kao prije deset godina??????????????????? :D
ja se ne mogu skoncentrisati,zbunjujes me,ne pratim tvoje postove,nego ako se ne daj Boze spomene nesto da ima bolje od vagena ti iskocis kao da ti daju platu u volksburgu.
hoces ti da naucis nesto novo?
vagen je plagijator najveci od svih,pocevsi od bube do autouniona od kojeg su pokrali xy rjesenja.
kija,stvar ukusa,tvrdim da nisi vozio ni jednu jer da jesi mislio bih da imas pojma o onome o cemu pricas,ovako znam da nemas.
za razliku od vagena koji 90% stvari narucuje van svoje drzave,kia,hjundaji ako vec pricas o koreancima 90% stvari proizvodi pod svojom kapom.nije to brand koji pod svojim okriljem ima skodu,seat-a,audija,bugatija i nesto malo dionica porschea,ali je zato brend koji proizvodi sve od igle do lokomotive,pa neka se nadju i auti.
ja apsolutno ne tvrdim da je kija bolja od vagena,ali da vagen ista klasa vrijedi vise 50% to moze samo bosnjak zatucani prihvatiti i usvojiti kao default.
trebas ti jos pure pojesti i par puta se pod rucnom okrenuti da prosiris vidike.
da ti si inzinjer,samo nam nisi rekao cega?metalurgije mozda :lol:
frngla

#47 Re: Škoda all about

Post by frngla »

kia je super auto, ali realno daleko od skode, vw, ford-a, opel-a i svih ovih "brendiranih" automobila :) realno... toliko...
sheikh

#48 Re: Škoda all about

Post by sheikh »

Bakir1 wrote:
sheikh wrote:

@jimmy
ja se ne mogu skoncentrisati,zbunjujes me,ne pratim tvoje postove,nego ako se ne daj Boze spomene nesto da ima bolje od vagena ti iskocis kao da ti daju platu u volksburgu.
hoces ti da naucis nesto novo?
vagen je plagijator najveci od svih,pocevsi od bube do autouniona od kojeg su pokrali xy rjesenja.
kija,stvar ukusa,tvrdim da nisi vozio ni jednu jer da jesi mislio bih da imas pojma o onome o cemu pricas,ovako znam da nemas.
za razliku od vagena koji 90% stvari narucuje van svoje drzave,kia,hjundaji ako vec pricas o koreancima 90% stvari proizvodi pod svojom kapom.nije to brand koji pod svojim okriljem ima skodu,seat-a,audija,bugatija i nesto malo dionica porschea,ali je zato brend koji proizvodi sve od igle do lokomotive,pa neka se nadju i auti.
ja apsolutno ne tvrdim da je kija bolja od vagena,ali da vagen ista klasa vrijedi vise 50% to moze samo bosnjak zatucani prihvatiti i usvojiti kao default.
trebas ti jos pure pojesti i par puta se pod rucnom okrenuti da prosiris vidike.
da ti si inzinjer,samo nam nisi rekao cega?metalurgije mozda :lol:

Masinstva brate ;)
Eto ispod tebe frngla je isto napisao :D
sad svi zatucani :)
Brate izvini sto cu ti ovo reci ali moram :D
Haman da je tebe neko dobro zajebao i prodao ti neku Kiu ili Hjudaija :D
Muda za bubrege :D
pa se tjesis ovako da ti je dobro :D i da imas makinu :D I hoces ostale uvjeriti :D
ne ide to tako :) Sto bi rekao Vajta :D
Kia nije losa :D Ali skoda je skoda :D
P.S VW nema mrvicu Porschea :D Informacije malo hebogati :D
Bakir1

#49 Re: Škoda all about

Post by Bakir1 »

da se meni zajebati pa roditi kao ti :lol:
skoda je skoda a kija je kija,mene ne treba niko ubijediti u nesto kao sto ti pokusavas,imam i jedno i drugo a i trece,u principu ne bih ponovio istu gresku pa kupio opet skodu samo zbog takvih kao sto si ti,jos malo pa ce nihad prodavati figure kao bozanstvo :lol:
provjeri ti svoje informacije oko vlasnickog statusa tj dionicarskog kada su u pitanju V.A.G i porsche.
da samo masinstvo motora sa unutrasnjim sagorjevanjem ili motora i motornih vozila mogu usvojiti kao amin,a mozes biti i masinac smjera metalurgije sto ti nije bas neka prodja kada je rasprava o autima aktuelna ;-)
frngla je rekao ono sto misli i to postujem bez kija je smece hahahahahah itd.
jos malo ti ces poceti pisati wolim i tako :lol:
starii

#50 Re: Škoda all about

Post by starii »

imam 1.2htp i do skoro je isla super, medutim pojavilo se drhtanje auta,povremeno doduse, odem do servisa kazu otisla bombina i svijecica promjenim to al opet drhti, odem do drugog servisa kazu bombina je uredu al moglo bi biti da je do benzinske pumpe ali pokusaj prvo da sipas kod drugog benzin i od kad sipam na INI drhtanje se javlja vrlo rijetko al opet se javi..znal ko sta bi moglo biti i znal ko kojeg dobrog majstora za fabiju? thx :)
Post Reply