Ja imam Passata 2.0 TDI sa 170ks i 4motion, i od 0-100 s njim ubrzavas ovakoFozgen wrote:Nije los auto, sta nije los strasan je, ali je uvijek i bilo koliko para toliko i muzike, a ja sam misljenja da se za novca koliko kosta ovaj pasat moze uzeti kud i kamo bolje auto.
E sada ima nesto drugo sto sam ja primjetio a vezano je za pasate. 80% auta koja me preteknu i koja vidim da ludo preticu su pasati ( obicno sa nekim turbo dizelskim motorima ). Jel ima neko slicno iskustvo?
VW Passat vs ostali
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Blobi
#26 Re: VW Passat vs ostali
- dottore
#27 Re: VW Passat vs ostali
jel ovo sve u drugoj?.... 
- shlauf
#29 Re: VW Passat vs ostali
Aleeee aleeeeeeeeeeeeeee
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#30 Re: VW Passat vs ostali
'alal mu vjera ko ovo napravi
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#31 Re: VW Passat vs ostali
hajd da ozivimo blobijevu temu
-
Blobi
#32 Re: VW Passat vs ostali
corolla02 wrote:![]()
hajd da ozivimo blobijevu temu![]()
-
gurabija78
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#34 Re: VW Passat vs ostali
evo nesto drugacije poredjenjeBlobi wrote:
- fedor
#35 Re: VW Passat vs ostali
Passat ništa posebno, prosječan automobil.....
- shlauf
- fedor
-
Blobi
#38 Re: VW Passat vs ostali
Forumasi, danas sam, tj. prije sahatak, pazario "novo" auto
.. Talnuo sam svog Passata za dvije godine mladjeg koleginog, sa slabijim motorom i opremom
.. Moj je sinoc tragicno zaplatio, ubio me Koreanac bull barom
... A zamjena je bila dogovorena par dana ranije. Dakle, radi se o Passatu 1.9 TDI, 77kW, 2008. godiste proizvodnje, kilometraza 79.000. Comfortline Plus oprema... Malo su ofucani rukohvati sa vozaceve strane (ne znam kako je to uspio uraditi, na mom starom Pasonji toga nije bilo
), ali sve ostalo je OK. Malo se tesko privici na slabiji motor. Prva i druga brzina su prilicno slabe, treca je vec OK. Ista boja, slicna oprema, samo malo mu je onaj auspuh ruzan i malen, 2.0 TDI imaju vece cilindre... S konja na magarca 
- Jimmy_The_Saint
#39 Re: VW Passat vs ostali
Da je iza tebe bio VW Tuareg ne bi im'o šta ćorati s kolegom... 
-
whow
#40 Re: VW Passat vs ostali
Cestitam na "novome autu". Valjda ce se novi Passat pokazati dobro . Ukoliko je sve ispravno na novom Passatu onda si definitivno bolje prosao u ovoj transakciji jer si dobio dosta mlade auto kome je takoder i trzisna vrijednost veca nego tom starom Passatu. Ja licno bih se uvijek oprjedjelio za mlade auto sa manje kilometara nego za neku opremu i dodatne opcije posebno ako se ima u vidu da su neke od opcije koje se nude na 2006 modelu standardna oprema na 2008 modelu a neke ti vjerovatno nikada nece ni trebati. Uglavnom nek je sa srecom.Blobi wrote:Forumasi, danas sam, tj. prije sahatak, pazario "novo" auto.. Talnuo sam svog Passata za dvije godine mladjeg koleginog, sa slabijim motorom i opremom
... A zamjena je bila dogovorena par dana ranije. Dakle, radi se o Passatu 1.9 TDI, 77kW, 2008. godiste proizvodnje, kilometraza 79.000. Comfortline Plus oprema... Malo su ofucani rukohvati sa vozaceve strane (ne znam kako je to uspio uraditi, na mom starom Pasonji toga nije bilo
), ali sve ostalo je OK. Malo se tesko privici na slabiji motor. Prva i druga brzina su prilicno slabe, treca je vec OK. Ista boja, slicna oprema, samo malo mu je onaj auspuh ruzan i malen, 2.0 TDI imaju vece cilindre... S konja na magarca
- corolla02
#41 Re: VW Passat vs ostali
downsizing, pa ti opasno pratis ove nove trendoveBlobi wrote:Forumasi, danas sam, tj. prije sahatak, pazario "novo" auto.. Talnuo sam svog Passata za dvije godine mladjeg koleginog, sa slabijim motorom i opremom
i svakako, cestitam na Vasem izboru
-
whow
#42 Re: VW Passat vs ostali
Downsizing ili ne sad sta je tu je . Meni je malo sumnjivo to sto kazes da prva i druga ne vuku bas najbolje jer ta razlika izmedu 1.9 i 2.0 TDI masine upravo dolazi do izrazaja na tom nekom vecem broju obrtaja dok u manjem stepenu prenosa to razlika bi trebala biti minimalna . Ja sam uvjek sumnjicav kad neko ocigledno pravi posao u korist svoje shtete ; mjenjanje 2006 za 2008 godiste ukoliko naravno ne postoji skriveni motiv za brzu razmjenu automobila. Ja bih se takoder upitao zasto bih neko zelio mjenjati 2008 Passata za istog takvog samo starijeg i sa vise kilometara ?corolla02 wrote:downsizing, pa ti opasno pratis ove nove trendoveBlobi wrote:Forumasi, danas sam, tj. prije sahatak, pazario "novo" auto.. Talnuo sam svog Passata za dvije godine mladjeg koleginog, sa slabijim motorom i opremom
![]()
- Zvek
#43 Re: VW Passat vs ostali
Insignia je dobro uzdrmala poziciju Passata. Prosle godine je bila najprodavanija limuzina u segmentu u Evropi. Ocekivao sam vise od nasljednika 407-ice, ali 508 barem na prvu nije nista posebno. Isto kazem i za novog Passata, ali zbog brenda on ce ponovo ici na prvo mjesto. Novi Mondeo obecava, a ova redizajnirana verzije je kiceraj nevidjeni sa onim LED svjetlima. Toyota mora da poradi na dizajnu Avensisa, Laguna ima odlican enterijer (vozio sam se par puta L3), ali penzionerski eksterijer. Novi Citroen C5 je korak od 5 milja u odnosu na prethodnika. Mazda 6 i Accord su solidno zastupljeni na evropskom trzistu, ali od njih barem u Evropi ne treba ocekivati TOP 5 po prodaji.
Dakle moj favorit je Insignia 2.0 CDTi Cosmo

Dakle moj favorit je Insignia 2.0 CDTi Cosmo

-
Blobi
#44 Re: VW Passat vs ostali
Pa ta razlika je 65 konjawhow wrote:Downsizing ili ne sad sta je tu je . Meni je malo sumnjivo to sto kazes da prva i druga ne vuku bas najbolje jer ta razlika izmedu 1.9 i 2.0 TDI masine upravo dolazi do izrazaja na tom nekom vecem broju obrtaja dok u manjem stepenu prenosa to razlika bi trebala biti minimalna . Ja sam uvjek sumnjicav kad neko ocigledno pravi posao u korist svoje shtete ; mjenjanje 2006 za 2008 godiste ukoliko naravno ne postoji skriveni motiv za brzu razmjenu automobila. Ja bih se takoder upitao zasto bih neko zelio mjenjati 2008 Passata za istog takvog samo starijeg i sa vise kilometara ?corolla02 wrote:downsizing, pa ti opasno pratis ove nove trendoveBlobi wrote:Forumasi, danas sam, tj. prije sahatak, pazario "novo" auto.. Talnuo sam svog Passata za dvije godine mladjeg koleginog, sa slabijim motorom i opremom
![]()
- shlauf
- citroen
-
whow
#47 Re: VW Passat vs ostali
Po mom misljenju ti si prosao puno bolje u ovoj transakciji ; 2 godine mlade auto i sa 120 000 km manje po knjigama si mu trebao uletiti bar 8-10 milja pa da budete , sto bi rek'o nas narod ; even. Uglavnom auto prvenstveno prodaju GODISTE I KILOMETRI a oprema toliko i ne utice na cijenu bar kada su u pitanju polovna vozila jer kod polovnjaka vise opreme obicno znaci vise stvari koje se mogu pokvartiti. Uglavnom cestitam , pravi si trgovac ovakav trade ni ja ne bih napravio.
- Jimmy_The_Saint
#48 Re: VW Passat vs ostali
Blobi, swingeru....
Što reče shlauf, ovde se fakat ne vidi na prvu ko je koga zajeb'o, a nema trgovine bez ćorave mušterije.
Što reče shlauf, ovde se fakat ne vidi na prvu ko je koga zajeb'o, a nema trgovine bez ćorave mušterije.
-
herbert mekfjuger
#49 Re: VW Passat vs ostali
kako god, ako je tebi ok, čestitam
al zajebano je s konja na magarca, definitivno, sa 170 KS na 100 - nije to mala stvar nikako 
-
Blobi
#50 Re: VW Passat vs ostali
Ovaj "novi" Passat od opreme nema Xenon farove, Kozna sjedista, grijanje pod guzom, navigaciju, fabricko GPS pracenje. Umjesto 17" felgi su 16", slabiji motor, nema fabricki zatamnjena stakla, nema 4motion cega mi je najvise zaoJimmy_The_Saint wrote:Blobi, swingeru....![]()