el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ratata

#26 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ratata »

hoce li opet Valdes da zabrani Mourinhu slavlje na centru Camp Mou-a :?

Ovako ce opet da se slavi :lol: :dance:

sumirprimus

#27 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by sumirprimus »

ratata wrote:
sumirprimus wrote:nesto ce petljat,kuhat,kenjat,ne bil izvuko bar iks,nije on djabe smorinjo....
al nevermind,cucemmo se u ponedeljak...
ne znam kako dadose tri puta petardu da nije mozda igrao zatvoreno ?

nevjerovatan si, haj prvo pogledaj rezultate Reala

ako ti je mrsko uzmi zadnje tri tekme i saberi broj postignutih golova, tu pricu sto slazu domaci komentatori vise niko ne guta
ma sve je ok,kolko ono rejnaldo dade iz penala,dosad?... :)
Jack Be Nimble

#28 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Jack Be Nimble »

bojim se da ce ovo biti dosadnih 0:0.
darius_maximus

#29 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by darius_maximus »

Realno govoreci, ocekujem pobjedu Barcelone, ali ne toliko laganu...
Nazalost, Mourinho je težak trener u bitnim utakmicama, ali kvalitet Barcelone bi trebao prevagnuti.
Rezultat je skoro nemoguce predvidjeti, ovisno od raspolozenja napada i gresaka odbrane, nekih 2:1, najvjerovatnije...

Moram samo reci da se nadam da Ronaldo nece dati nijedan go, jer me vise smori ovo uporedjivanje sa Messiem i vjecito ponavljanje da je on "za trunku" efikasniji, iako to nije tacno jer je dao manji broj golova po utakmici od Messia (ne znam nakon veceras kako stvari stoje).
Anestezija

#30 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Anestezija »

Pobjeda Oraskih labudova...Barca 4-3 :D :-D
Tvrtko II Kotromanić

#31 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Tvrtko II Kotromanić »

hoce li neki bh.kanal prenosti tekmu, il cu se morat po netu snalazit?

p.s visca el barca:D
solar_power

#32 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by solar_power »

Sigurno 2:1, ali ne znam za koga :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#33 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Tomahawk11 »

BuMo vidjeli ko, sta, kako... :) Necu nista pricati, vidim sve prsti od strucnih izjava :-)
Lagano se zavaliti i uzivati u sudaru divova i najvecoj utakmici. :thumbup:
sabanss

#34 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by sabanss »

Tomahawk11 wrote:BuMo vidjeli ko, sta, kako... :) Necu nista pricati, vidim sve prsti od strucnih izjava :-)
Ma ja. Cuj Barcelona kvalitetnija? Po cemu?
ultima_palabra

#35 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ultima_palabra »

Havarija! wrote:Govnari, i jedni i drugi.
Ciki :thumbup:
Mogla bi biti teška, taktička utakmica... oba tima imaju igrače koji mogu kazniti svaku grešku, zato će se greške nastojati minimizirati. Također, i jedni i drugi igraju jak presing, tako da bi se igra mogla razvijati na po 20 metara s obje strane centra.
Sukob stilova... onakva igra kakvu je Madrid pokazao sinoć je po meni ljepša od Barcine, mada volim i njihov stil. Ali i RM igra tehnički dotjerano i ofanzivno, ali bez pretjeranog peljanja lopte i kruženja oko zone, nego više direktno jurišaju prema golu ;-)
fixer

#36 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

Meni ovaj topic lici na "zelim-zelim". Ipak, osjecam da su se u Barceloni puno ukakali. Mogu i dobiti, ali nikad nisu docekivali derbi sa vise opterecenja po kanalizacioni sistem.
radijator

#37 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by radijator »

fixer wrote:Meni ovaj topic lici na "zelim-zelim". Ipak, osjecam da su se u Barceloni puno ukakali. Mogu i dobiti, ali nikad nisu docekivali derbi sa vise opterecenja po kanalizacioni sistem.
Da, da, siguran sam da u Realu jedva čekaju da istrče Barceloni na Nou Camp :lol:
fixer

#38 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

radijator wrote:
fixer wrote:Meni ovaj topic lici na "zelim-zelim". Ipak, osjecam da su se u Barceloni puno ukakali. Mogu i dobiti, ali nikad nisu docekivali derbi sa vise opterecenja po kanalizacioni sistem.
Da, da, siguran sam da u Realu jedva čekaju da istrče Barceloni na Nou Camp :lol:
Sam ti je Murinho odgovorio na to- "da moze jos danas". :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#39 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Tomahawk11 »

sabanss wrote:
Tomahawk11 wrote:BuMo vidjeli ko, sta, kako... :) Necu nista pricati, vidim sve prsti od strucnih izjava :-)
Ma ja. Cuj Barcelona kvalitetnija? Po cemu?
Uranio. Naspav'o se. :-) Koliko komada...cega?! :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#40 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Tomahawk11 »

radijator wrote:
Hajd budi realan, na kome je veci pritisak trenutno? Real je na bod ispred Barce, dolazi u goste i ni nerijeseno nije neuspjeh, a zadrzava prvu poziciju. :thumbup:
Ako Real uzme puni plijen, onda je to vec +4. Za Barcelonu bi bilo bolje da u ovakvom momentu igra sa Realom na Bernabeu. Manji bi pritisak bio. Pogledaj gdje je kiksala Barcelona ove godine. Naravno, kuci.
veljaca

#41 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by veljaca »

Sigurna pobjeda kvalitetnije ekipe ....
Obuca9

#42 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Obuca9 »

Iako mi je Barca draža od Reala, u ovoj su utakmici moje simpatije ipak na Joseovoj strani :)
veljaca

#43 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by veljaca »

hz__semir wrote:Iako mi je Barca draža od Reala, u ovoj su utakmici moje simpatije ipak na Joseovoj strani :)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E vala, ova izjava - draza mu Barca ali simpatije na drugoj strani - nije mi jasna da jez jeza .....

To je kao da bi rekao draze mi je Sarajevo ali simpatije su na strani Amara Osima ...... Nidje veze ....

Btw - nista licno - nego mi zasmeta ovakva konstrukcija tvoje teze ....
Obuca9

#44 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Obuca9 »

Ne kontam šta ti nije jasno. Ja sam navijač FK Sarajevo i to je jedini klub na svijetu kojeg volim i za koji navijam. Ni Barca ni Real mi ne predstavljaju baš ništa, tako da nemam razloga da navijam striktno za jedne, te da se radujem baš njihovoj pobjedi, a tugujem zbog poraza.

Ali eto, onako generalno gledajući da me neko sutra pita "Da li bi više volio da prvak bude Barca ili Real", ja bi vjerovatno odgovorio Barca, bez da pri tome mogu ponuditi neko smsileno obrazloženje zašto. Ali mi je apsolutno svejedno, da li će tu titulu na krjau proslaviti neki Juan iz Madrida na tamo njihovom trgu ili će to slaviti neki Carles na trgu u Barceloni. Meni je jedino bitna "Vječna vatra" ;)

S druge strane, Jose Mourinha, kao trenera poštujem i smatram ga ubjedljivo najvećim stručnjakom na planeti i drago mi je da to dokazuje iz utakmice u utakmicu, pa bih volio da tako bude i u nedjelju (ili subotu, kad se već igra ta utakmica, pojma nemam).

Dakle nešto slično kao što je dobar dio onih kojima je Bayern drag (ne mislim na ove koji sebe nazivaju navijačima Bayerna), ipak u maju 2009. navijala da prvak postane Wolfsburg, a ne Bayern. A to sigurno nije bilo zbog Wolfsburga kao kluba, niti zbog boje dresova ili VW reklame na prsima ;)
Last edited by Obuca9 on 24/11/2010 11:53, edited 1 time in total.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#45 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 1946 »

hz__semir wrote: ili VW reklame na prsima ;)
Nemoj biti u to siguran, kad se o Bosancima radi :D
Charuga
Globalni moderator

#46 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Charuga »

hz__semir wrote:S druge strane, Jose Mourinha, kao trenera poštujem i smatram ga ubjedljivo najvećim stručnjakom na planeti i drago mi je da to dokazuje iz utakmice u utakmicu, pa bih volio da tako bude i u nedjelju (ili subotu, kad se već igra ta utakmica, pojma nemam).
Ponedeljak, 29.11.
2407

#47 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 2407 »

Ko ce pobjediti? Mourinho definitivno! :mrgreen:

Vala oba kluba su mi poprilicno mrska. Real od uvijek, a pogotovo od finala CL-a 1998. godine. A Barcelona mi je bila simpaticna kada je Kodro igrao za nju i mozda malo poslije toga. Sada su mi pravo mrksi zbog overhype-a koji ih trenutno okruzuje i zbog kojeg ih svi kao nesto gotive i dive im se a do jucer nisu znali u kojoj ligi nastupaju.

A eto Mourinha gotivim od onog izbacivanja Man Utd-a 2004. godine.
ultima_palabra

#48 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ultima_palabra »

2407 wrote:Ko ce pobjediti? Mourinho definitivno! :mrgreen:

Vala oba kluba su mi poprilicno mrska. Real od uvijek, a pogotovo od finala CL-a 1998. godine. A Barcelona mi je bila simpaticna kada je Kodro igrao za nju i mozda malo poslije toga. Sada su mi pravo mrksi zbog overhype-a koji ih trenutno okruzuje i zbog kojeg ih svi kao nesto gotive i dive im se a do jucer nisu znali u kojoj ligi nastupaju.

:-D
:thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#49 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:
2407 wrote:Ko ce pobjediti? Mourinho definitivno! :mrgreen:

:-D
:thumbup:
Fino si ti ovo podebljao ali ovo drugo boldirano se isto tako odnosi i na "simpatizere" one druge ekipe iz Madrida kao i za vecinu ekipa koje haraju tih godina kad nove generacije stasavaju ... ;-)
Desert Wind

#50 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Desert Wind »

Ma Murinjo je 12ti i 13ti igrac Reala. Kvaliteta timova je tu - ali je ova bestija ko komandant specijalnih snaga...
Ono sto znam 200% je da Real izgubit nece - hoce li dobit ne znam ali poraz - nema sanse.
Locked