Ford Focus all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Bordolini

#26 Re: Ford Focus all about

Post by Bordolini »

MAF, vakum linije, filter goriva? Postoji ventil za regulaciju obrtaja, trebao bi da je negdje na usisu, probaj ga potraziti.
kritichar

#27 Re: Ford Focus all about

Post by kritichar »

Hendrix wrote:Ono što ja znam da na Focusu dosta često rikne nekakav senzor obrtaja na radilici, ili senzor brzine, i zbog njega se auta gase. Ne mora biti u tebe 100% ali eto čuo sam da je veoma čest kvar, taj senzor ti je oko 80KM ja mislim, dakle ništa katastrofalno po novčanik.

Danas sam posjetio jos jednog auto-elektricara i on mi isto kaze da je u pitanju neki senzor na motoru!Hvala svima na odgovorima i pomoci ;-) !
kritichar

#28 Re: Ford Focus all about

Post by kritichar »

Promjenio sam svjecice,nove kablove od svjecica i cistio droser klapnu,i to sve u fordovom servisu ali ponovo je isti problem!Jeli neko zna kako se zove taj senzor koji cesto rikne,da bi mogao naruciti..??? :?
zonbirile

#29 Re: Ford Focus all about

Post by zonbirile »

kritichar wrote:Promjenio sam svjecice,nove kablove od svjecica i cistio droser klapnu,i to sve u fordovom servisu ali ponovo je isti problem!Jeli neko zna kako se zove taj senzor koji cesto rikne,da bi mogao naruciti..??? :?
-------------------------------------------
otiđi Ziji na Barama i sredi to,ko te uputi u FA servis,mora da ti je dušmanin.
Rza

#30 Re: Ford Focus all about

Post by Rza »

pregledaj malo na sljedecem forumu misljenja u vezi s Focusom od Z. Marusica pa mozda nades slican opis problema:

http://static.oglasnik.hr/auti/pitanja_ ... cus,tag,33
Post Reply