Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

AmADin_gospo

#26 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999

Post by AmADin_gospo »

a odakle si mersede, ima nas opelaša širom BiH.
mersedb

#27 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999

Post by mersedb »

AmADin_gospo wrote:a odakle si mersede, ima nas opelaša širom BiH.
bugojno jaro
mersedb

#28 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999

Post by mersedb »

popravljeno auto,,,,,,,imao 2 greske na motoru,,,,,,,,preko laptopa ociscene,,,

i glavni kvar,,,,senzor broja obrtaja,,,zamjenjen,,,,sada radi,,,,eto da vam javim
LeonardoAC

#29 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999

Post by LeonardoAC »

pozdrav od vl. iste marke, istog motora, iste godine proizvodnje :D

meni se nedavno ugasio, i problem je bio neki senzor na radilici, košta 30 KM, pa et'... moguce je to, mada je moguce i milion drugih stvarki.
a to što "trza", i taj sam problem imao, i u pitanju je bio lanac na motoru, koji je čini mi se 200 KM bio, a nedavno sam morao da zamijenim i glavni procesor motora. a taj saftey car na stupu ima samo jedan cilj: "Oderi mušteriju što više", nebitno da li ces popravit' ili neces... al' hajd'
AmADin_gospo

#30 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999

Post by AmADin_gospo »

mersedb wrote:popravljeno auto,,,,,,,imao 2 greske na motoru,,,,,,,,preko laptopa ociscene,,,

i glavni kvar,,,,senzor broja obrtaja,,,zamjenjen,,,,sada radi,,,,eto da vam javim
senzor radilice sam i pretpostavljao, ali nisam bio siguran, ako si kupio univerzalni, 16 KM .. komad žice i 2 magneta u plastičnom kučištu. tako mala stvar i jeftina, a tako puno jebe (znam, imao sam isti problem)
shlauf

#31 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999

Post by shlauf »

Drago mi je što si riješio problem i nadam se da nećeš više imati glavobolja sa kvarovima i majstorima. :-)

Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
bengin02

#32 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999

Post by bengin02 »

mersedb wrote:popravljeno auto,,,,,,,imao 2 greske na motoru,,,,,,,,preko laptopa ociscene,,,

ja nisam od onih sto kazu "pretpostavljao sam ali......."
ja sam ti odmah rekao da je do senzora broja obrtaja motora.
nego da pitam vlasnike corse kako rijesiti problem sa prekomjernim maglenjem na staklima i slabom ventilacijom koja bi trebala to da rijesi.

pozdrav.
Qler

#33 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999

Post by Qler »

Nikako, samo cesce mijenjati filter kabine. Koga god znam da ima Corsu ima i taj problem. Pa kod starog na parkingu ispred zgrade stoji zamagljena :) ne treba joj niko :) sama magli :D
AmADin_gospo

#34 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999

Post by AmADin_gospo »

bengin02 wrote:

nego da pitam vlasnike corse kako rijesiti problem sa prekomjernim maglenjem na staklima i slabom ventilacijom koja bi trebala to da rijesi.

pozdrav.
koji model corse?
Desert Wind

#35 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999

Post by Desert Wind »

bengin02 wrote:

pozdrav.
je l bila udarena? ako nije i nema deformacija negdje vuce hladan zrak s vana koji u miksu sa toplim pravi maglovita stakla ili kederi lose dihtuju ili su ispucali oguljeni i slicno - dakle auto mora da dihtuje dobro na poklopcima da bi tog magljenja nestalo - a koliko znam postoji i sredstvo za tretiranje stakala poslije cega ne magle...
Post Reply